sobota, 27 czerwca 2015

"Ja,anielica" Katarzyna Berenika miszczuk

 Uważaj na to co czynisz i mówisz, ponieważ może mieć to wielkie konsekwencje w chwili w której umrzesz. Jeśli zaś myślisz, że po śmierci niczego nie ma, to się mylisz! Trafnie przekonała się o tym bohaterka książki- Wiktoria. Kiedy jej życie stanęło(w przenośni i dosłownie), Wiki poznała gorzki świat umarłych. Lecz czy znowu taki gorzki? Któż bowiem nie chciałby żyć w wiecznej wędrówce pomiędzy światami, jako nie człowiek?


Wiktoria po raz kolejny musi stawić czoła widmom przeszłości. Dwaj diabły nie dają o sobie zapomnieć nawet wtedy, gdy każe sam Lucyfer. Najgorzej rozłąkę przeżywa Beleth- przystojny diabeł, który za wszelką cenę chce zawalczyć o Wiktorię. Nie zdaje sobie jednak sprawy, że życie dziewczyny jest o wiele spokojniejsze i poukładane, od chwili w której nie pamięta o swojej śmierci i o nim. To jednak nie są żadne sprawy godne uwagi dla Beletha. Podstępem podaje Wiki jabłko, które na nowo zmienia jej rzeczywistość...
 Rusza nowa przygoda w której to Wiktoria musi pomóc swym podstępnym diabłom. Obaj bowiem marzą o skrzydłach. By je dostać, Wiktoria musi wydobyć z siebie wszelkie moce. Czy jej się uda? Jak potoczy się jej związek z ziemskim chłopakiem, Piotrkiem? Czy wybaczy mu to, iż ją zdradził?
 Jedno jest pewne, w chwili w której w życiu Wiktorii na nowo pojawiają się Beleth, Kleopatra i Azazel, jej życie już nigdy nie będzie normalne...

wtorek, 23 czerwca 2015

"Nie zabierajcie mi dziecka" Cathy Glass


Od dłuższego czasu, problemem naszego społeczeństwa staje się wizja młodocianych matek. Już sam fakt, że nastoletnia dziewczyna zajdzie w ciąże, jest dla niektórych osób wielkim zdegradowaniem. My jednak powinniśmy wziąć pod uwagę fakty, że nie zawsze jest tak jak byśmy chcieli. Nic bowiem nie dzieje się bez przyczyny. Wszystko jest ukierunkowane czymś,co nie zawsze od nas zależy. Pomimo jednak wszystkiego, należy śmiało przeć do przodu i udowodnić wszystkim, że życie nie zawsze kończy się z rolą nastoletniej matki, a wręcz przeciwnie. Należy pokazać, że los potrafi się uśmiechnąć nawet w takich chwilach..


 Cathy jest rodziną zastępczą dla dzieci różnego pokroju. Nie jest to żadną tajemnicą, że kobieta ma w sobie tak wiele pokładów miłości i uczuć, że daje możliwość rozwoju i wiele czułości dzieciom, które porzucili rodzice. Nie zawsze jednak w jej domu pojawiają się tylko tacy mieszkańcy. W tym wypadku Cathy przekonała się o tym kiedy było już za późno. Choć kobieta znała sprawę nastoletniej Jade, i wiedziała, że nie jest przeszkolona na to, by pomóc jej podczas ciąży, to jednak zdecydowała się jej pomóc. Jade zamieszkuje więc u Cathy, ale nie jest z nią do końca szczera. Nawet będąc w zaawansowanej ciąży, dziewczyna nie przestaje palić ani pić. Jade jest bowiem nastoletnią matką, która szaleje do upadłego. Wkrótce po tym, opieka społeczna zaczyna widzieć, iż nienarodzone dziecko Jade jest w stanie podwyższonej aktywności na alkohol. Cathy zaczyna sprowadzać dziewczynę na właściwy tor, lecz jest już nieco za późno. Opieka społeczna musi podjąć decyzję o życiu dziecka Jade. Czy dziewczyna będzie zmuszona oddać własne dziecko do adopcji?

środa, 17 czerwca 2015

"Zatrzymaj mnie" Monika Rebizant- Siwiło

Gdy spojrzysz w przeszłość, dostrzeżesz jak wiele mógłbyś zmienić w swoim życiu. Pominiesz na pewno chwile złe i nieprzyjemne, a zostawisz jedynie te, które sprawiają ci przyjemność. Tak jednak żyć nie można. Człowiek wplecione ma w życie zarówno dobre, jak i te złe chwile. Jest to równowaga, którą funduje nam los. Czy potrafisz to zaakceptować, żyć chwilą i cieszyć się życiem?


 Raz jeszcze przeżyjmy historię z zakątków Roztocza. Poznajmy na nowo bohaterów, znanej już przez nas historii, Annę i Michała. Tych dwoje zna się od dziecka, ale dopiero w chwili ponownego spotkania,podejmują trud życia ze sobą. Czy pokrętny los da im szansę na bycie razem? Jakie przeciwności dla nich przyszykował?
 Zobaczcie historie tą samą, ale opowiedzianą oczami nie kobiety, lecz Michała. Która przypadnie wam do gustu najbardziej?

poniedziałek, 15 czerwca 2015

"Ostra Gra" Olivia Cunning

Niejednokrotnie dochodzi do sytuacji w której życie nabiera barw z ciemnych, w te bardziej jasne. Dzieje się tak zarówno w chwili ekscytacji jak i największego szczęścia. Nie należy pomijać też faktu, że miłość odgrywa w tych wydarzeniach wielkie znaczenie! Co się jednak stanie, kiedy życie wywraca swój bieg o kilkanaście stopni  kiedy najmniej się tego spodziewamy? Czy to daje nam szansę na naprawienie swego życia, czy wręcz przeciwnie? Stajemy się przez to bardziej podatni na zmarnowanie swojego losu?


 Po burzliwym rozstaniu z Jessiką, Sed szuka u płci pięknej jedynie zaspokojenia swych popędów. Odkąd porzuciła go jego narzeczona, mężczyzna potrafił jedynie wykorzystywać dziewczęta, nie dając im niczego w zamian. Jego osobistą tragedią stał się nawet fakt, iż nie potrafił zdobyć spełnienia gdy jest z jedną kobietą. Do tego potrzebuje ich znacznie więcej...
Niespodziewany jednak powrót Jessiki do jego życia spowodował, że Sed na nowo odżywa. Jego serce na nowo zaczyna żyć tylko dla niej. Lecz czy kobieta zdoła zapomnieć o przeszłości i o tym, jak ją potraktował? Czy uda im się znaleźć wspólną drogę?
  

poniedziałek, 8 czerwca 2015

"Moment życia" Joanna Zawadzka

 
Każdy ma w życiu taki moment, w których los płata mu figle. Za jego pośrednictwem poukładane do tej pory życie, staje się totalnym bałaganem. W najlepszym jednak razie, zaczynamy zauważać, że nie wszystko jest takim jakim się wydaje. Nawet jeśli uważamy, że wszystko nie układa nam się tak, jak powinno, powinniśmy zwrócić uwagę, czemu tak się dzieje.  Czy los płata nam figle z nudy, czy raczej ma jakiś w tym cel? Przekonała się o tym bohaterka książki...


Joanna jest dziewczyną która może myśleć, iż ma wszystko. Dobrą pracę, wiernych przyjaciół a przede wszystkim nie jest od nikogo zależna. Tak jest jednak do pewnego czasu. W chwili gdy przypadkiem Joanna spotyka na swej drodze Jego, jej życie wywraca się do góry nogami. Krzysztof to na pozór zwykły biznesmen, który działa na kobiety jak magnez. Joanna jednak wie, że w tym mężczyźnie mieszka prawdziwe zło, a jego ego działa na nią jak paralizator. Dziewczyna nie spotkała jeszcze nigdy kogoś takiego jak on - zadufanego w sobie macho. Niestety o ile ona nie chce go znać i mieć z nim cokolwiek do czynienia, o tyle on zaczyna być wszędzie tam, gdzie ona.
 Miłość która rodzi się w sercu Joanny, jest tłamszona przez jej umysł. Dziewczyna dowiedziawszy się bowiem o tym ,czym zajmuje się zawodowo Krzysztof, nie chce mieć z nic nic do czynienia. Czy on myśli tak samo o niej?
 Jeden moment w życiu Joanny pokazuje jednak, że czasem warto jest zaryzykować...

piątek, 5 czerwca 2015

KONKURS- Świętujęmy co miesięczną rocznicę książki!

 ZAKOŃCZONY!


  Dziś przychodzę do Was z konkursem, w którym do wygrania są 3 egzemplarze fantastycznej książki: ''Ogar Boga'' Anny Grędy, objętej moim patronatem medialnym.

 Co trzeba zrobić, żeby zdobyć nagrodę?

Co miesiąc, jedna osoba z Was, otrzyma szansę na zgarnięcie książki, która miała swą premierę dnia 05.05.2015 r. Wystarczy śledzić mojego bloga!

Etap I- wygrywa Iza Reads
W tym jednak miesiącu, zadanie okaże się dla Was proste. Wystarczy, że zgłosicie chęć wzięcia udziału w konkursie, wpisując się pod postem. To jednak nie koniec! Musicie również, odgadnąć prawidłowo, ilu patronów posiada książka "Ogar Boga" i poprawną cyfrę napisać w komentarzu! Proste?? No pewnie! A więc, do dzieła!!!


Etap II- wygrywa TAJMON
 Jak na imię ma główna bohaterka książki "Ogar Boga"?

Etap III - wygrywa Kuba Jasiński
Wystarczy, że się zgłosisz!


 
Regulamin:
1. Organizatorem konkursu jest właścicielka bloga: Zanurz się w książkach rodem z Niebios...
2. Sponsorem nagród jest autorka książki, Pani Anna Gręda

3. Warunkiem uczestnictwa w konkursie jest odpowiedzenie na pytanie (lub inne zadanie), które pojawi się co miesiąc, począwszy od dnia 05.06.15 do 05.09.15r.
4. Konkurs trwa od 05 czerwca 2015 roku do 05 września 2015 roku do godz. 23.59. Uczcijmy bowiem razem, dzień, w którym odbyła się premiera książki!
5. Ogłoszenie zwycięzcy w danym miesiącu, odbędzie się do dwóch dni po dacie piątego dnia, każdego z ww. miesięcy.
6. Nagrodą są trzy egzemplarze
''Ogar Boga'' Anny Grędy
7. W konkursie mogą brać udział osoby posiadające blogi oraz anonimowy uczestnicy, którzy popiszą się imieniem/nickiem oraz podadzą adres mailowy.
8. Miło mi będzie, jeśli wkleicie banerek ogłaszający konkurs na swojego bloga, oraz gdy dodacie mnie do obserwatorów.
9. Konkurs skierowany do osób posiadających adres zamieszkania w Polsce.
10. Ze zwycięzcą skontaktuję się drogą mailową. W przypadku, gdy zwycięzca w ciągu 7 dni nie odpowie na wiadomość, nastąpi wybór innego wygranego.
11. Konkurs nie podlega przepisom Ustawy z dnia 29 lipca 1992 roku o grach i zakładach wzajemnych (Dz. U. z 2004 roku Nr 4, poz. 27 z późn. zm.)

12. Chętnie odpowiem na wszelkie pytania!

  

                 KONKURS ZAKOŃCZONY!!!!

wtorek, 2 czerwca 2015

"Kiedy Cię poznałam" Cecelia Ahern

Gdyby ktoś wskazał mi drogę i powiedział, jakich książek typowo mam omijać, to byłabym prze szczęśliwa. Po co bowiem wydawać zbędne pieniądze na pozycje, które są ich nie warte? Tyle czyta się recenzji i różnego rodzaju opinii tylko po to, by wiedzieć czy książka jest interesująca, a tym razem czuje się oszukana. Po książkę "Kiedy Cię poznałam" sięgnęłam wyłącznie przez liczne pozytywne opinie i komentarze kierowane pod jej adres. Ja się tylko pytam, na jakiej podstawie książka ta, zasłużyła na te pochwały?


 Jasmine to dojrzała i mądra kobieta, która żyje tworząc firmy i je sprzedając. Niespodziewanie jednak dla niej, jej wspólnik, postanawia zwolnić ją z pracy. W chwili wolnej od codziennej prozy życia, Jasmine nachalnie podgląda swego sąsiada, Matta. Kobieta nienawidzi go za jedną z jego audycji, podanej w radiu, w której to Matt, nachalnie naśmiewał się z osób dotkniętych chorobą Downa. Kobieta ma bowiem chorą siostrę, którą broni przed tego typu osobami. Za wszelką cenę pragnie, by traktowano jej siostrę normalnie i przyjaźnie. Gdyby nie zwykły zbieg okoliczności, w którym to Matt zostaje zwolniony z pracy, Jasmine, nigdy nie poznała by jego drugiej natury. Pozostaje tylko pytanie, czy nienawiść może przerodzić się w inne uczucie, w chwili, gdy poznaje się człowieka nieco bliżej?

poniedziałek, 1 czerwca 2015

Zapowiedzi Czerwca!

W Czerwcu mamy tak wiele wspaniałych nowości, że z wielką przyjemnością Wam ją przedstawiam. W tym miesiącu mam dla Was wiele atrakcji na blogu. Pojawią się tu przede wszystkim recenzje a nawet konkursy! Mam więc nadzieję, że będziecie mego bloga odwiedzać z wielką chęcią i radością, oraz że dużo z Was weźmie udział w moim konkursie! Teraz więc proszę, zabiorę Was w świat ciekawych książek, które ukażą się już niedługo.


Tytuł: Córka zjadaczki grzechów
Wydawca: Zielona Sowa
Autor: Melinda Salisbury
Data premiery: 03.czerwca.2015 r.

Twylla jest przeznaczona. Bogowie wybrali ją, by poślubiła księcia i panowała nad królestwem. Ale przychylność bogów ma swoją cenę. W jej skórze znajduje się śmiercionośna trucizna. Ten, kto rozgniewa królową musi zginąć, naznaczony śmiertelnym dotykiem Twylli. Tylko Lief, niemy strażnik, potrafi zobaczyć w zimnej królowej dziewczynę, którą naprawdę jest. Jednak na dworze, równie niebezpiecznym jak sama królowa, pewnych rzeczy nie powinno się ujawniać...