czwartek, 29 grudnia 2016

#Grudniowy konkurs! Part 5

Trochę wcześniej niż mówiłam, przedstawiam wam konkurs numer V - ostatni w tym roku! ;)
Macie więc nieco więcej czasu na zgłaszanie się. Konkursy kończą się 31 grudnia 2016 r.! 

Tym razem coś dla wszystkich - "Prawda o dziewczynie", książka bardzo wciągająca! Zachęcam do zgłaszania się :)



Banerek konkursu ♥

POWODZENIA ^^

środa, 28 grudnia 2016

#Grudniowy konkurs! Part 4

Odsłona IV konkursu! Tym razem mam dla Was coś od Gabrieli Gargaś czyli "Pośród żółtych płatków róż"! Wszystkich chętnych zapraszam do zgłaszania się :)


Zachęcam do zapoznania się z regulaminem konkursów prowadzonych na blogu, zaglądając do zakładki KONKURSY/ZABAWY


Powodzenia! 

piątek, 23 grudnia 2016

#Grudniowy konkurs! Part 3


Kolejna odsłona konkursu! Dzisiaj do wygrania jest egzemplarz książki "Serce z popiołu" Katrin Lange! 


Zachęcam do zapoznania się z regulaminem konkursów prowadzonych na blogu, zaglądając do zakładki KONKURSY/ZABAWY

Zapraszam do zabawy wszystkich chętnych :D
Zgłaszamy się w komentarzach :)


Banerek konkursowy ♥

Zachęcam do zgłoszenia się do wcześniejszych konkursów. Na bocznym pasku kliknijcie w obrazki ;)


środa, 21 grudnia 2016

#Grudniowy konkurs! Part 2

Konkurs nr. II!


Do zgarnięcia jest książka "Tajemny ogień" C.J. Daugherty, Carina Rozenfeld ! Zapraszam do zabawy :D

Zachęcam do zapoznania się z regulaminem konkursów prowadzonych na blogu, zaglądając do zakładki KONKURSY/ZABAWY


Banerek konkursowy ♥

Komentarze zostawiamy pod postem! ♥

Powodzenia! Oczywiście zapraszam do zgłaszania się do konkursu wcześniejszego. Tam do wygrania jest lektura "Nieuniknione" Amy. A. Bartol konkurs ^^

poniedziałek, 19 grudnia 2016

#Grudniowy konkurs! Part 1

Witajcie!Przyszedł czas na konkursowe szaleństwo. Od dzisiaj, tj. 19 grudnia 2016 r. ruszają konkursy na blogu! Konkursy będą pojawiać się co dwa dni, lecz wszystkie trwają do końca tego roku tj. 31 grudnia 2016 r. To idealny czas aby wejść w nowy rok z nowymi zdobyczami! ♥
Zachęcam wszystkie osoby do udziału, ponieważ do oddania mam książki z różnego gatunku.
Na pierwszy ruszt oddaje w wasze ręce 1 egzemplarz książki "Nieuniknione" Amy A. Bartol ( Egzemplarz przekazało Wydawnictwo Akurat). Moją recenzję książki możecie podpatrywać tutaj : LINK


Zachęcam do zapoznania się z regulaminem konkursów prowadzonych na blogu, zaglądając do zakładki KONKURSY/ZABAWY


Banerek konkursowy ♥




Życzę wszystkim powodzenia oraz miłej zabawy :)

(PRZEDPREMIEROWO) "Boys from HELL" Agnieszka Lingas-Łoniewska

 

Jax i Anna nigdy nie powinni być razem. Ich miłość jest zakazana. Życie jednak nie jest łatwe, a tych dwojga przekona się o tym na własnej skórze.
 Ania jest córką burmistrza, który przygotowuje się do nowych wyborów. Jego natura dyktatora działa na dziewczynę drażniąco. Ania nienawidzi swoich rodziców, którzy skupiają się głównie na karierze jej ojca, zaniedbując przy tym ją samą. Dziewczyna czuje się przez nich niekochana i odrzucona. Kiedy w jej życiu niespotykanie pojawia się Jax, Ania od razu się w nim zakochuje.
Chłopak już podczas pierwszego spotkania wywraca jej świat do góry nogami. Jaxon nie jest jednak odpowiednią partią dla Ani, lecz mimo wszystko dziewczyna się w nim zatraca.  Czy młodzi kochankowie odnajdą siłę by walczyć o swoją miłość? Z jakimi przeciwnościami muszą się zmierzyć? Cz prawdą jest, że miłość zawsze zwycięża?

"W drodze powrotnej myślał o niej, o sobie i o tym, czy to wszystko ma jakiś sens. Bo co, jeśli wszyscy będą się upierać, że nie ma w tym sensu i nie ma dla ich przyszłości?"

piątek, 16 grudnia 2016

"Tajemny ogień" C.J. Daugherty, Carina Rozenfeld

 Ten dzień Taylor zapamięta na zawsze. Po jej niespodziewanym wybuchu gniewu jej życie przestało być takie jak zawsze. Okazuje się, że przez lata dziewczyna była oszukiwana co do swojego pochodzenia a prawda, która wychodzi na jaw całkowicie zmienia jej życie.
 Na rodzinę Sachy została rzucona klątwa. W dniu osiemnastych urodzin każdego pierworodnego syna z rodu Winters czeka śmierć. Jedynym ratunkiem dla chłopaka jest tajemnicza dziewczyna z Anglii, którą okazuje się Taylor. Sachę od Taylor dzielą tysiące kilometrów. Mimo jednak tego nastolatkowie kontaktują się ze sobą niemal codziennie. Oboje czują, jakby rozmawiali ze swoją bratnią duszą. Nawet nie wiedzą, jak blisko są prawdy.
 Czy chłopak wygra walkę o swoje życie? Co łączy rodzinę Taylor z rodem Sachy? Czy ich życie pozostanie normalne? Kto zapłaci najwyższą cenę za możliwość uratowania Sachy z łap śmierci

"Miał rację co do jednego – cokolwiek zdarzyło się tej nocy w parku i bez względu na to, co ich czekało w przyszłości, teraz musieli uciekać."

czwartek, 15 grudnia 2016

#Ostatni stosik w tym roku ♥

Przyszedł czas na obiecany - ostatni w tym roku - stosik! W sumie jest to stosisko listopadowych zdobyczy ♥ Jest na co popatrzeć, a o czytaniu już nie wspomnę! Większość z przedstawionych lektur już za mną, recenzje się piszą bądź też już są na blogu, więc śmiało zachęcam do zapoznania się z moją opinią. :) 
Stosik listopadowych nowości ♥

środa, 14 grudnia 2016

"Zagubiona miłość" Meredith Wild

Maya Jocobs nie ma łatwego życia. Jako młoda kobieta musi dokonać wyboru pomiędzy ukochanym Cameronem, a chorą matką. Jej wybór nie jest trafny, a skutkiem tego jest rozstanie z chłopakiem. Jednak los jest przewrotny...
Kochankowie spotykają się po latach. Każde z nich ma nowe życie opalające w większe lub mniejsze problemy. Jednak stare uczucie nie umiera.
Czy Maya i Cameron, pomimo trudnej przeszłości, mogą ponownie być razem? Czy ich uczucie odżyje? Kto stanie im na przeszkodzie do szczęścia?
Wejdź do ich świata i przekonaj się czy połączy ich miłość?

"- Kiedy mówisz "niezobowiązująca", chodzi ci o to, że nie chcesz, aby nasz związek cokolwiek znaczył. Dobrze myślę?

- Wtedy nie był dla ciebie na tyle ważny, żeby zostać, czemu więc teraz miałabym chęć, aby cokolwiek znaczył?"

środa, 7 grudnia 2016

"Tylko ty mnie zrozumiesz" Samantha Young

Charley jako dorosła osoba musi zmierzyć się z kolejną dawką bolesnych wydarzeń. Dziewczyna myślała, że gdy wróci do Jake'a - bez którego nie potrafi żyć - to jej świat będzie stabilny oraz poukładany. To jednak tylko pozory ponieważ Charley traci grunt pod nogami. Niespodziewany wypadek zmienia jej stosunek do Jake'a. Słowa odmowy nie docierają do chłopaka, który wciąż o nią walczy. Jake nie potrafi przestać myśleć o ukochanej i tym samym wciąż próbuje do niej dotrzeć. Czy Charley odnajdzie siebie? Czy dziewczyna zawalczy o to co kocha? Czy powinności względem rodziny uzna za ważniejsze niż miłość?

"– Nigdy nikogo nie będę kochała tak, jak kocham ciebie. Jesteś częścią mnie. Przy tobie czuję, że mogłabym być kimkolwiek, zrobić cokolwiek… Ale potrafisz też odebrać mi siły. Jesteś w stanie zniszczyć mnie jak nikt inny. To mi się nie podoba, Jake. Nienawidzę świadomości, że możesz mi to zrobić. "

wtorek, 6 grudnia 2016

#Weź książkę i zapłać za nią ile chcesz.

Fundacja Pani Róża oraz Wydawnictwo Znak,  zapraszają do akcji: Weź ksiązkę ze sobą, zapłać tyle ile uważasz, ze jest warta.
Cała zebrana kwota zostanie przekazana Fundacji Pani Róża – pomagającej kobietom.

W akcji uczestniczą i książki rozdają następujące księgarnie:


Księgarnia Autorska Złote Tarasy
ul. Złota 59
00-120 Warszawa


Księgarnia Nova
Ul. Hetmańska 23
35-045 Rzeszów


Księgarnia Autorska
plac Grunwaldzki 22
50-363 Wrocław


"Widmo grzechu" Anna Szafrańska

 
Nela to ideał dziewczyny. Piękna, dobrze wychowana, inteligentna – to tylko odrobinka atutów tej wspaniałej osoby. Nic więc dziwnego, że Nela staje się obiektem zainteresowania wszystkich ludzi w szkole. Chłopcy za nią szaleją, – zwłaszcza Marcel, jej serdeczny przyjaciel – dziewczyny ją szczerze lubią. Jej poukładany świat zmienia się w chwili, kiedy w jej życiu pojawia się Kraszewski.
 Chłopak już podczas pierwszego spotkania daje znać o swej złej naturze. Pomimo jednak tego dziewczynę ciągnie do niego. Chociaż rozum i rodzina każą jej trzymać się z daleka, serce na to nie pozwala…
 Nelka musi wybrać, czy pójdzie do drzwi z napisem „miłość”, czy raczej wybierze opcję „rodzina”. Jedno jest pewne, na co się nie zdecyduje i tak kogoś unieszczęśliwi. A przecież to nie jest zgodne z jej charakterem.
 Co więc wybierze? Czy miłość jest silniejsza niż przeciwności losu? Czy rodzina wyjawi jej tajemnicę, która od lat jest skrywana? Czy Kraszewski jest względem niej szczery?
Wejdź do świata książki i sam się o tym przekonaj…

"Doceń to, że jako jedyna dziewczyna masz zaszczyt noszenia moich podkoszulków z limitowanych kolekcji."

piątek, 2 grudnia 2016

"Sekretna zima Jaśminy" Adrianna Trzepiota

Jaśmina przeżywa w swoim życiu kryzys. Z jednej strony czuje niechęć do swojego męża lecz z drugiej, ze względu na dziecko, pragnie spokoju oraz miłości. Szalę jej irytacji przepełnia jego zdrada oraz alkoholizm. Przed kobietą stoi ważna decyzja. Jaśmina musi zdecydować czy powinna rozejść się ze swoim mężem i pozbawić tym samym swoją córkę pełnej rodziny, czy raczej zostać przy nim i żyć w nieszczęściu. 
 Z pomocą w rozwiązaniu tej zagadki przychodzi jej pewna wilczyca, którą kobieta skrywa w głębi siebie. Czy kobietę czeka szczęście? 

"Czuję od niego powolne gnicie i obumieranie ducha. Nie chcę, żeby mnie tym zaraził, żebym stała się tak toksycznie zrzędząca, nie chcę cały czas uprawiać tych potyczek słownych.
Ale przecież to nie ty – odezwała się zwilczona psychika.
– Nie zjadaj się od środka. Wymyśl sposób, dzięki, któremu będziesz ponad tym wszystkim. Wyobraź sobie, że jest wokół ciebie przezroczysta ochronna tarcza, która odbija każde jego słowo"

czwartek, 1 grudnia 2016

Grudzień ♥ - podsumowanie ubiegłego miesiąca + zapowiedzi.

Listopad jest dla mnie udanym miesiącem. Przeżyłam w nim wiele niezapomnianych chwil - zwłaszcza związanych z książkami. ♥ Statystyki bloga mnie cieszą, a mój czytelniczy zapał jeszcze bardziej dodaje mi skrzydeł. Jest to ten miesiąc, który z wielką uciechą będę wspominać.  Mam nadzieję, że grudzień będzie jeszcze lepszy :)


Przechodząc do podsumowania, oto ono:

Liczba wyświetleń: 114180  (było 110492 odwiedziliście mnie 3688 razy)
Liczba komentarzy: 6683 (było 6054 )
Liczba obserwatorów: 365 (było 360)
Liczba przeczytanych książek: 10
Liczba opublikowanych recenzji: 9
Liczba recenzji przedpremierowych: 2
Liczba recenzji oczekujących na publikację: 7
Liczba opublikowanych postów: 18


♥♥♥ Stanowczo zapraszam wszystkich do konkursu na Facebooku, gdzie do wygrania jest książka do kolorowania z postaciami filmowymi Władcy Pierścieni. Kliknijcie i się zgłaszajcie. ♥♥

środa, 30 listopada 2016

#Konkurs na najlepszą recenzję. Magazyn Fanbook.



ZADANIE KONKURSOWE 

Znajdź książkę, która w 2016 roku podbiła Twoje serce i pomóż magazynowi Fanbook stworzyć listę najlepszych książek 2016 roku.

Wystarczy, że napiszesz recenzję swojej ulubionej książki wydanej w 2016 roku i do dnia 15 stycznia 2017 roku prześlesz ją na adres: redakcja@e-fanbook.pl

Pamiętaj, żeby w temacie maila wpisać: NAJLEPSZA KSIĄŻKA 2016 oraz w treści maila zawrzeć oświadczenie o tym, że jesteś autorem recenzji.
Recenzja nie może przekroczyć 2 tys. znaków. Musi również zawierać tytuł książki oraz imię i nazwisko jego autora.


NAGRODA

Najlepsza recenzja zostanie opublikowana na łamach magazynu Fanbook oraz zyska nagrody książkowe.


PREMIA DLA BLOGERÓW

Magazyn Fanbook przygotował premierę dla blogerów, z której warto skorzystać. Udostępnij informację u siebie na blogu i dostań upominek. Więcej informacji: tutaj.

wtorek, 29 listopada 2016

"Linia serc" Rainbow Rowell

Georgie jest wspaniałą scenarzystką komedii, współpracującą ze swoim najlepszym przyjacielem, Sethem. Jako mężatka, nie czuje się spełnioną osobą. Jej mąż Neal opiekuje się dziećmi, tylko po to aby ona mogła spełniać swoje marzenia. Jedno z jej najskrytszych marzeń właśnie się spełnia. Georgie i Seth dostają propozycję wyreżyserowania własnego serialu. Niestety dla związku Neala oraz Georgie, nie są to dobre wieści. Małżeństwo wraz z dziećmi, miało jechać na święta Bożego Narodzenia, do matki Neala. Mężczyzna postanawia wyjechać bez Georgie. Dla kobiety nastaje trudny czas.
Bohaterka przeżywa coś na kształt cofnięcia się w czasie, które zdarza się jedynie za sprawą tajemniczego żółtego telefonu, mieszczącego się w jej dawnej sypialni. To tam, w chwilach największego zwątpienia we własne małżeństwo, kobieta odnajduje drogę ucieczki.Lecz czy można poskładać już dawno utracone elementy życia? Czy Georgie przestanie patrzeć na swe życie w skali sukcesów? Co łączy ją z Sethem? Czy nauczy się żyć dla rodziny a nie obok niej?

"Kiedy podeszłaś i się przedstawiłaś... Georgie, nie musiałaś mi się przedstawiać. Zawsze wiedziałem, że ty to ty."

niedziela, 27 listopada 2016

"Nerve"Jeanne Ryan

Vee jest nieśmiałą dziewczyną, która ukrywa się za sceną. Zawsze jest cicha, pomocna oraz przede wszystkim nigdy nie wychyla się poza margines. Jest całkowitym przeciwieństwem swojej przyjaciółki Sydney – szkolnej gwiazdy. Dziewczyny są sobie bardzo bliskie, lecz pomimo wszystko, Vee czuje do Syd coraz większy dystans. Czarę przelewa zazdrość o chłopaka w którym Vee się podkochuje.
Dziewczyna postanawia się zmienić. W tym też celu decyduje się na nową internetową grę „NERVE”, która na zawsze zmienia jej życie. Dystans do przyjaciół rośnie, jej życie zaczyna nabierać tempa, a niewinne zauroczenie szybko zmienia się w pociąg do kogoś innego. Tajemniczy Ian jej w tym pomoże.
Czym okaże się gra NERVE? Czy dziewczyna zdobędzie w sobie siłę, aby wziąć udział we wszystkich konkurencjach? Kto pomoże jej przetrwać w rozgrywce?

"Wbija we mnie wzrok tak intensywnie, że czuję się, jakby wwiercał się w moją duszę."

sobota, 26 listopada 2016

#Książkowy stos ♥ !

 Już dawno na blogu nie pojawił się stosik. Tym razem mam dla wszystkich post z moimi zdobyczami. Mniej więcej jest to stosik z dwóch miesięcy. Część lektur jest już przeczytana, recenzje opublikowane, a radość po lekturze wciąż tkwi w sercu. 
 Ciekawi mnie, które lektury spodobają się Wam najbardziej oraz które polecacie? Czy zaciekawią Was tak samo jak mnie, czy raczej nie będą dla Was niczym interesującym? Przejdźmy więc do stosiku! ^^

środa, 23 listopada 2016

#Konkurs Facebook'owy!

Witajcie!
Mam dzisiaj dla Was informację na temat konkursu! Wszystkie chętne osoby zapraszam do konkursu organizowanym na fp bloga Zanurz się w książkach rodem z niebios!
Do wygrania pierwsza książka do kolorowania, którą powinien mieć każdy miłośnik twórczości J.R.R. Tolkiena, „The Lord of the Rings. Trylogia filmowa” .Zachęcam wszystkie osoby do konkursu, ponieważ jego zasady są proste a kolorowanka zawsze się przyda zwłaszcza, że jest wspaniała!


poniedziałek, 21 listopada 2016

#Chcesz poznać innych blogerów? Przyłącz się do tworzenia wspólnego bloga! ^^

Witajcie!,
Dzisiaj chciałabym przedstawić Wam pewnego bloga, który właśnie wkracza na sferę bloggera! Oczywiście chodzi o Fuzję Recenzentów książek!   Moja pierwsza recenzja pojawiła się na blogu już jakiś czas temu, i przyznam się, że jestem z tego dumna. 

Każdy kto pragnie dzielić się razem z nami swoimi recenzjami, przemyśleniami oraz przede wszystkim dużą dawką pozytywnej energii, są zaproszeni do zapisania się! :) Obecnie jest nas już 7 osób, tworzymy grupę bloga na facebooku gdzie możemy być ze sobą w lepszym kontakcie i w zasadzie ciągle się rozwijamy. :) 



Czym jest fuzja Recenzentów książek?

Fuzja Recenzentów Książek to projekt, który ma na celu zjednoczenie sił autorów. Chcemy dobrze się bawić oraz móc bardziej poznać siebie nawzajem. Każdy z autorów będzie musiał dodać jedną recenzję miesięcznie. To oznacza, że częstotliwość ich będzie częsta. 
Zależy nam na szczerych opiniach od czytelników na temat projektu. Oczywiście każdy z nas wciąż prowadzi osobiste blogi, a to tylko taki dodatek. Mamy nadzieję, że wszystko się uda, a do przedsięwzięcia zachęcimy kolejny osoby. 
Istnieje zakładka "Zgłoś się", z którą dobrze się zapoznać. Przewidujemy konkursy, lecz dajcie nam trochę czasu na rozkręcenie się. Chcemy wiedzieć, czy potrafimy współgrać razem bez żadnych wpadek.

Zachęcam Was serdecznie do zapisania się. Będziemy tworzyć razem, później rozszerzymy swoje grono i przede wszystkim będziemy się przy tym poznawać! Razem możemy naprawdę więcej! :)

piątek, 18 listopada 2016

"Być jak Audrey Hepburn" Mitchell Kriegman

 Lisbeth jest 19- letnią dziewczyną, którą spotyka w życiu pewna bardzo niezwykła przygoda. W muzeum Met, jej serdeczna przyjaciółka pokazuje jej sukienkę, którą nosiła sama Audrey Hepburn. Lisbeth nie może nie skusić się aby ją przymierzyć zwłaszcza, że jest jej wielką fanką. Przez pokrętny los, dziewczyna ubrana jak jej idolka, pojawia się na przyjęciu celebrytów odbywających się w Met. To wydarzenie na zawsze odmienia jej życie.  Lisbeth w świecie wielkich sław czuje się jak ryba w wodzie.  Niestety świat gwiazd nie jest tak piękny jak zakładała. Wkrótce przekonuje się, że to co widzi się w kolorowych czasopismach to tylko połowa kłamstw...

"Usta kłamcy mogą być pełne prawdy, ale to wciąż kłamca. Uważaj komu ufasz."

poniedziałek, 14 listopada 2016

(PRZEDPREMIEROWO) "Shadow" Sylvain Reynard

Mroczny cień padł na Florencję. Inspektor Batelli nie spocznie, zanim nie udowodni Raven udziału w kradzieży bezcennych dzieł sztuki z galerii Uffizi, ale to niejedyny problem, z którym musi sobie poradzić dziewczyna. Oto powrócił książę wampirów, grożąc straszliwą zemstą wszystkim, którzy wyrządzili jej krzywdę. Dziewczyna staje przed trudnym wyborem: sprzysiąc się z siłami ciemności, czy odważnie stawić im czoło, odtrącając bezwzględnego, głodnego krwi adoratora? Cokolwiek postanowi, nie zdoła uwolnić się od burzliwej przeszłości, która i tak może okazać się zaledwie niewinnym wstępem do krwawej, mrocznej, pulsującej namiętnością przyszłości.

"– Tylko mnie nie złam – szepnęła, odsuwając mu z czoła kosmyk jasnych włosów. Na jego twarzy malowała się żądza. – Nie zrobię ci krzywdy… A gdyby cokolwiek się stało, naprawię to."

niedziela, 13 listopada 2016

"Co mnie zmieniło na zawsze" Amber Smith

 Eden przeżywa w swoim życiu straszną tragedię. Nie jest to tragedia z tych, w których traci się kogoś bliskiego czy znajomego. Pewnej nocy Eden traci siebie oraz władze nad własnym ciałem. Gwałt bliskiego przyjaciela, którego miała za swoją rodzinę, wywraca jej życie do góry nogami. Po tym wydarzeniu, już nic nie jest takie jak kiedyś. Nic już nie ma sensu.
 Edy pomimo swojego młodego wieku, nie potrafi nikomu zaufać. Dziewczyna swoją tajemnicę skrywa...
 Jak to wydarzenie ją napiętnuje? Kim stanie się Eden? Czy tajemnica przeszłości wyjdzie na jaw? 

"-Kocham Cię.
Jego wielka tajemnica. Zaciskam oczy, najmocniej ja mogę i udaję, że nie słyszę - udaję, że mnie to nie obchodzi.
 Kiedy jestem pewna, że naprawdę usnął, bezgłośnie wymykam się z jego pokoju."

sobota, 12 listopada 2016

# Filmowy WeeKend "Nerve" - reż. A. Schulman i H. Joost

 Witaj w Nerve - nowej, realistycznej i mocno pociągającej grze, w której stawka jest zawsze wysoka.
 Vee, uczennica ostatniej klasy, dołącza do pewnej gry, która w ostatnim czasie zdobywa serca młodzieży. Każda osoba może zdecydować, czy chce być graczem czy biernym widzem. Vee decyduje się na pierwszą opcję, a niewiele później poznaje przystojnego Iana, który również wciągnął się w tę grę.
 Niestety jednak dla tych dwojga, ta gra nie jest zwyczajna. W Nerve liczy się nie tylko prawidłowo zakończone zadanie, ale i trzymanie w sekrecie reguł gry.
 Czy jesteś widzem, czy graczem?

 Nie mogłam nie obejrzeć tego filmu! Już jakiś czas temu byłam na premierze, lecz dopiero teraz zebrałam się w sobie aby nakreślić o nim kilka słów. Nerve należy do tych ekranizacji, które ogląda się z wielką przyjemnością. Nie mogę nie wspomnieć, że ten film pociąga mnie nie tylko ze względu na ciekawą tematykę ale i obsadę. 

czwartek, 10 listopada 2016

"Niewinna krew" Graham Masterton

  Frank Bell jest uznanym w świecie Hollywood scenarzystą, który nie ma większych zmartwień w życiu. Niespodziewany los wpycha jego rodzinę w ręce straszliwej tragedii. Z dnia na dzień całe filmowe Hollywood staje w ogniu walki o własne życie. Nieznani ludzie atakują całą wytwórnie filmową, przeprowadzając ataki terrorystyczne. W jednym z wybuchów, ginie syn Franka, Danny. Mężczyzna obwinia się o jego śmierć, co skutkuje rozpadem jego małżeństwa oraz wizjami, w których dostrzega duchy.
 Kto stoi za serią zamachów terrorystycznych? Jak rozwinie się rozgrywa o ludzkie życie? Czy Frank wybaczy sobie po odejściu jedynego syna?

"Życie to gówno, Frank, a największy problem polega na tym, że przeważnie sami jesteśmy temu winni. "

#Czytaj PL

Witajcie!
Zapraszam wszystkich chętnych do zapoznania się zarówno z akcją Czytaj PL jak i książkami udostępnianymi w ramach tej inicjatywy. 

Kolekcję Czytaj PL tworzy 12 książek, które dobrano tak, by każdy, niezależnie od literackiego gustu, znalazł coś dla siebie. Wszystkie tytuły są bestsellerami, a ich łączny nakład przekracza 10 milionów egzemplarzy.

Aby skorzystać z darmowych książek należy ze sklepu App Store lub Google Play pobrać aplikację Woblink i przejść do zakładki Czytaj PL. Następnie można już skanować kody QR umieszczone na ponad 600 nośnikach w 16 miastach dające darmowy dostęp do konkretnych książek. Czytaj PL trwa od 2 do 30 listopada. Lokalizator darmowych wypożyczalni e-booków można znaleźć na stronie www.czytajPL.pl

wtorek, 8 listopada 2016

"Ogień za ogień" Jenny Han, Siobhan Vivian

Plan Mary, Kat i Lilli obejmujący zemstę na osobach, które je skrzywdziły, wymknął się spod kontroli. Pomimo złych konsekwencji, dziewczyny nie chcą złożyć broni. Zemsta trwa... Lilli decyduje się na radykalny krok, aby dopiec TEMU, który złamał serce Mary. Kat, jako wieczna buntownika, wspiera ją swoimi radami oraz pomysłami. Mary zaś odkrywa, że jej życie nie jest tak zwyczajne, jak myślała. Jak potoczy się walka dziewczyn o sprawiedliwość? Czy ich zemsta się powiedzie? Jakie konsekwencje z niej wynikną? Odtąd gra toczy się o uczucia, a jak wiadomo, z nimi bywa różnie...

"Od dawna marzyłam, żeby Reeve znalazł się w tarapatach. I żeby stracił pewność siebie, przekonanie, że jest lepszy niż wszyscy inni. Wiedziałam też, że na to zasługiwał. W głębi duszy przez cały czas miałam jednak nadzieję, że nigdy do tego nie dojdzie. Łudziłam się, że zdołamy dać mu nauczkę, nie uciekając się do tak drastycznych środków."

poniedziałek, 7 listopada 2016

#Łukasz Wasilewski i książka "Oddawaj różdżkę, Phong!"


Razem z autorem książki, Panem Łukaszem Wasilewskim, zapraszam do przeczytania jego książki pt.:  "Oddawaj różdżkę, Phong!. Co najciekawsze, możecie to zrobić całkowicie za darmo!
  Jeżeli chcecie poznać lekturę naszego rodowitego autora, zapraszam tutaj. Ściągnij książkę za darmo!

Oto słów kilka na temat książki:

Zosia ma problem ze skonsumowaniem sukcesu, Tatiana zbyt rezolutnie wycenia swoje wdzięki, a Natalia próbuje żyć z piętnem geeka. Wydawałoby się, że dziewczyn nic nie łączy, ale wtedy do ich życia wkracza tajemniczy Szatyn, który dryfując na obrzeżach moralności, próbuje zmierzyć się ze swoją przeszłością i przyszłością. Problem w tym, że nie zawsze radzi sobie z tu i teraz. Ale od czego ma się przyjaciół?

niedziela, 6 listopada 2016

#Nowinki książkoholika - Czytaj to!

12 książek, 16 miast, miliony czytelników – promocja czytelnictwa, jakiej nie było


Czytaj PL – największa na świecie akcja promująca czytelnictwo już wystartowała. Swoją skalą przebija pilotażowy projekt z zeszłego roku. Dzięki darmowym wypożyczalniom e-booków i audiobooków umieszczonym na 600 nośnikach w 16 miastach oraz szerokiemu wejściu w świat wirtualny Czytaj PL dotrze do milionów Polaków. Do czytelników trafi za darmo 12 tytułów autorstwa m.in. Stephena Kinga, Davida Lagercrantza i Jacka Dukaja.


piątek, 4 listopada 2016

"Silna i Sexy. Francuski trening dla każdej z nas." David Costa

Od wydawcy:
Silna i Sexy - taka pragnie być współczesna kobieta! Nie chuda, nie nadmiernie umięśniona ale też nie wiotka i bezradna. Współczesne kobiety pragną mocy i ta książka podpowie im, jak osiągnąć ten cel. Francuski trening dla zwykłych dziewczyn obala mit, że ciężarki są tylko dla mężczyzn i nie służą subtelnym liniom kobiecego ciała. Aby stać się silną i sexy  nie potrzeba nadprzyrodzonych zdolności a jedynie konsekwencji i determinacji. Wiemy, że tego kobietom nie brakuje! 
Trening siłowy to idealny sposób na uformowanie sylwetki według indywidualnych potrzeb, pozwalający jednocześnie na spożywanie większej liczby kalorii. Na każdej stronie tej książki trener personalny David Costa  przekonuje, że zróżnicowany i odpowiednio dobrany trening siłowy jest Twoim najlepszym sprzymierzeńcem w dążeniu do uzyskania wymarzonej figury.
Po ukończeniu 12-tygodniowego programu możesz liczyć na widoczne zmiany. Będą to: zdrowszy duch, lepsza samoocena, dobra kondycja fizyczna, pełniejszy oddech, kształtne ciało (ale Twoje ciało, a nie uformowane według wydumanego wzorca!) i apetyt na wysiłek. 
• Metoda Silna i sexy jest gwarancją skutecznego treningu. Pozwoli Ci zadbać o siebie, zapewnić sobie rozwój, lepiej się odżywiać, a przede wszystkim czerpać pełnymi garściami z życia, ruszać się, śmiać i tryskać energią!
• Ćwicząc metodą Silna i sexy, przejdziesz fizyczną ewolucję: zmienią się wymiary Twojego ciała, wyrzeźbisz sylwetkę, podkreślisz kształty, jednak przede wszystkim będziesz silniejsza mentalnie, polubisz wysiłek fizyczny, wyzwania i pokonywanie granic swoich możliwości. Będziesz z siebie dumna!
• Zerknij do środka i zobacz dlaczego tylko kobiet zaufało tej metodzie.

środa, 2 listopada 2016

(PRZEDPREMIEROWO) "Nieuniknione" Amy A. Bartol

Evie Claremont zostawia za sobą dawne koszmary i pełna nadziei zaczyna pierwszy rok studiów. Jednak kiedy spotyka Reeda Wellingtona, chłopaka o niezwykle magnetycznej osobowości, jej życie zmienia się nie do poznania. Evie zaczyna zauważać u siebie dziwne objawy: jej rany goją się bardzo szybko,. Dowiaduje się, że Reed jest Aniołem Mocy, a ona jest połączeniem człowieka (po matce) i anioła (po nieznanym ojcu) – a więc jedynym chyba na Ziemi aniołem obdarzonym ludzką duszą. Między nią a Reedem rodzi się ogromna – choć na razie całkowicie platoniczna – namiętność i wzajemna fascynacja. Okazuje się, że ich nadnaturalne przeznaczenie to coś absolutnie... nieuniknionego.   

   "– Wiesz, zawsze byłem zadowolony ze swojej siły. Nie twierdzę, że jestem najsilniejszy spośród żyjących ludzi, ale na pewno silniejszy od większości. Nie znałem uczucia słabości, zanim nie poznałem ciebie. Patrzyłem na tego Sebastiana, który porusza się jak czarny charakter z jakiegoś komiksu, a potem widziałem Reeda… Rzucił nim jak piłką… "

wtorek, 1 listopada 2016

Listopad - Nowości + podsumowanie

 Jak dla mnie październik był jak najbardziej udanym miesiącem. Myślę, że śmiało mogę uznać go za jeden z najlepszych. Oczywiście rozpoczęłam naukę, co poskutkowało brakiem czasu, lecz mimo wszystko znalazłam go na własne przyjemności. Bez wyrzutu mogę powiedzieć o tym, że statystyki na blogu zostały zachowane. Przeczytałam dużo książek, które mnie nie rozczarowały, a to duży plus. Miałam z nimi nieco przygód, lecz żadna z nich nie okazała się pomyłką. Nawiązałam również współpracę z pewną autorką, ale o tym już niebawem. :)
 Dziękuję za moc życzeń, która płynęła do mnie z okazji 3 lat prowadzenia bloga. Mam nadzieję, że wszystkie się spełnią.
 Jeżeli chodzi o listopad, to przede wszystkim mam nadzieję, że nie będzie w nim melancholii. Mam szczerą ochotę przeczytać większość ze swoich zaległości książkowych, a pogoda za oknem mnie do tego kusi.
 Przedstawiam Wam krótkie zestawienie statystyk z października. Tak jak wspomniałam, szczerze jestem z nich dumna. 


Liczba wyświetleń:  110492 (było 107 395 odwiedziliście mnie 3097  razy)
Liczba komentarzy: 6054 (było 5828 )
Liczba obserwatorów: 360 (było 355)
Liczba przeczytanych książek: 8
Liczba opublikowanych recenzji: 7
Liczba recenzji przedpremierowych: 0
Liczba recenzji oczekujących na publikację: 9
Liczba opublikowanych postów: 13


Teraz czas na zapowiedzi! <3  Jak zapewne wiecie, będzie ich sporo :) Na wszystkie z nich mam wielką ochotę :)

niedziela, 30 października 2016

"Przez niego zginę" K.A. Tucker

Maggie Sparks przyjeżdża do Nowego Jorku w tragicznych okolicznościach. Jej najlepsza przyjaciółka z dziecinnych lat, popełnia samobójstwo. Kobieta przebywając w jej domu, dostrzega coraz więcej niespójności związanych z jej śmiercią. Maggie, nie mogąc uwierzyć w tajemniczą śmierć Celine, postanawia wynająć detektywa. Wkrótce odkrywa, że jej przyjaciółka miała przed nią tajemnice oraz niewypowiedziane sekrety. Aby zdobyć więcej informacji na temat przeszłości Celine, Maggie zaczyna swoje własne śledztwo.
Czy Maggie dobrze znała swoją przyjaciółkę? Czy kobieta zabiła się sama, czy może ktoś jej pomógł? Jakie prawdy odkryje Maggie na temat Celin oraz jej życia w wielkim mieście?
"– Jednak w którejś chwili przed śmiercią wyłączyła tę kamerę – mówię powoli, stwierdzając oczywiste. – Więc musiała ją znaleźć. – Więc musiała ją znaleźć… – Doug bębni palcami o blat, jednak gwałtownie przerywa. – I dowiedzieć się, że ktoś ją podglądał."

 Przyznam się bez bicia, że nie czytałam opisu tej książki, przed przeczytaniem jej. Z wielką ochotą sięgnęłam po nią tuż po przeczytaniu tytułu. Jak dla mnie, tytuł wydał mi się na tyle interesujący, że zapragnęłam zobaczyć co pod sobą skrywa.
 Na początku czytanie szło mi opornie. Nie czułam do niej przywiązania ani większej zachęty. Strony dłużyły mi się niemiłosiernie przez co miałam ochotę dać sobie z nią spokój. Mimo wszystko moja uparta natura - która mówiła mi, że mam ją doczytać do końca - zwyciężyła. W sumie ucieszyłam się, że dałam szansę tej pozycji.

sobota, 29 października 2016

#Filmowy WeeKend - "Więzień labiryntu" reż. Wes Ball

Nastoletni Thomas (Dylan O'Brien) budzi się w ciemnej windzie, nie pamiętając niczego. Trafia do tajemniczej Strefy: obszaru zamieszkanego przez kilkudziesięciu innych chłopców, którzy dostali się tam w identyczny sposób. Ogromny mur otaczający teren rozchyla się każdego ranka, otwierając przejście do labiryntu. Najstarsi mieszkańcy usiłują znaleźć wyjście od dwóch lat. Nowa nadzieja pojawia się wraz z dziewczyną, Teresą (Kaya Scodelario), która trafia do Strefy w śpiączce, ściskając w dłoni tajemniczą notatkę.

Pewnie zdziwię liczne grono fanów tej serii, ale nie zamierzałam oglądać tego filmu. Traf chciał, że w ostatnim czasie emitowała go stacja telewizyjna, a ja, nie mając większego wyboru, zdecydowałam się na niego. Przede wszystkim żałuję, że los zdecydował za mnie w kwestii tej ekranizacji. Już dawno powinnam zacząć interesować się tą serią, albo przynajmniej dać jej szansę. Teraz jednak to zmienię. Film ogląda się zaskakująco lekko, brak w nim zbędnej nudy a akcja intensywnie prze naprzód. Przez większość czasu, podczas oglądania, czułam się nim oczarowana. Interesującym i zarazem zaskakującym jest świat, w którym odbywa się akcja. Mamy kilkoro barwnych postaci, poruszających się po świecie niebezpieczeństw oraz strachu. Są oni eksperymentem, który aby przetrwać musi walczyć. 

środa, 26 października 2016

"Elita" Kiera Cass

America nie wie co ma robić. Odkąd dostała się eliminacje jej dotychczasowe życie przestaje istnieć. Jej świat stanął na głowie, a złamane serce znalazło ponowną szansę by się scalić. Lecz życie nie jest proste. Los pcha ją w ramiona przystojnego księcia po czym ponownie kieruje w stronę Aspena.
 Czy dziewczyna zostanie w pałacu? Czy Maxon wybierze tą jedyną? Komu Ami powierzy serce?

"Jeśli czegoś nauczyłam się podczas Eliminacji, to tego, że niektóre dziewczęta są przerażająco żądne krwi. Nie dajcie się zwieść tym balowym sukniom."
 Dzisiaj będzie krótko, ale jak najbardziej na temat. Nie lubię rozpisywać się zbyt obszernie na temat kontynuacji żadnej z lektur, ponieważ nie chce nikomu spamować oraz zdradzać zbyt dużo. Zwykle nakierowuje czytelników na odpowiednie momenty oraz mówię, co mi odpowiadało w lekturze, a co nie. Tym razem będzie podobnie.

wtorek, 25 października 2016

"Jestem tu i teraz.The Mindfulness Project" Alexandra Frey, Autumn Totton

„Jestem tu i teraz. The Mindfulness Project” zawiera ponad 80 prostych, interaktywnych ćwiczeń na rozwijanie kreatywności i ciekawości świata. Wykonywanie poszczególnych zadań przywraca utraconą łączność z ciałem i umysłem. Można wykonać wszystkie ćwiczenia albo tylko te, które odpowiadają bieżącym potrzebom.
Minimalistycznie zaprojektowany, estetyczny brulion zachęca czytelnika do wzięcia spraw w swoje ręce i zajęcia się swoim życiem. Jest w czym wybierać. Można rysować, tworzyć listy czy zapisywać własne emocje. Telefoniczny detoks przywróci równowagę umysłową, jedno z zadań pomoże w zwalczeniu bezsenności, a „strona gniewu” pozwoli dać upust negatywnym emocjom. Książka zawiera liczne instrukcje, odnośnik do krótkiego kursu medytacji oraz przestrzeń do prowadzenia zapisków z poczynionych postępów.

poniedziałek, 24 października 2016

"Serce z popiołu" Kathrin Lange

 David nie potrafi uwierzyć, że jego narzeczona żyje. Nadchodzi trudny czas dla jego związku z Julii. Dla obojga z nich jest to trudny okres, ale mimo wszystko się nie poddają. Lecz czy Charlie, która byłą pierwsza w życiu Davida, nie namiesza mu ponownie w głowie?
 Wizje i poczucie straty nie opuszczają chłopaka. Dodatkowo, Julii nie przestaje widzieć ducha Madeline ani słyszeć jej głosu. Czy halucynację ściągną na Julii i Davida śmierć? Co się stanie z ich związkiem? Kto jest winny wszystkiego co spotkało rodzinę Bellów? 

"W milczeniu wpatrywałam się w plecy Davida. Niósł Charlie tak, że jej głowa spoczywała na jego ramieniu. Miała wprawdzie zamknięte oczy, lecz byłam gotowa przysiąc, że wcale nie jest nieprzytomna. Wyglądała raczej jak kobiety z dziewiętnastego wieku, które padały zemdlone, by zwiększyć dramatyzm swojego wystąpienia. Jeśli z nich właśnie brała przykład, musiałam przyznać, że jest świetną aktorką. Zmyliła przecież Walta."

piątek, 21 października 2016

#Festiwal Conrada

Już za kilka dni startuje Festiwal Conrada, jeden z najważniejszych festiwali literackich w Europie. Hasłem przewodnim tegorocznej, 8. edycji, jest intensywność. Zarówno w pasji do literatury, jak i różnorodnym zaangażowaniu w kulturę. Udowadnia to pełny program festiwalu.

 Niemal stu gości z Polski i z zagranicy, ponad osiemdziesiąt spotkań, dyskusji, pasm filmowych i warsztatów. Od 24 października Kraków stanie się na tydzień europejską stolicą literatury. Każdy dzień skupiony będzie wokół innego oblicza Intensywności: Języków, Wiary-niewiary, Emocji, Krajobrazów, Napięć, Zmysłów i Map. „8 edycja Festiwalu Conrada różni się od poprzednich tym, że rezygnujemy z głównego tematu, w zamian zaś kładziemy nacisk na postawę” – tłumaczy Michał Paweł Markowski, Dyrektor Artystyczny Festiwalu.

czwartek, 20 października 2016

#Urodziny bloga ^^

Aaaaa zapomniałam! Słuchajcie całkowicie wyleciało mi z głowy, pewne bardzo ważne wydarzenie  :( Muszę się poprawić... Z nadmiaru pracy i innych zajęć zapomniałam, że wczoraj tj. 19 października, minął 3 rok mojego blogowania! Już 3 latka jestem z Wami <3



Kochani, zarówno Wam jak i sobie, życzę przede wszystkim wytrwałości!
Mam nadzieję, że już niebawem zorganizuję dla Was konkurs z okazji tak wielkiej (jak dla mnie) okazji! :3 


wtorek, 18 października 2016

"Chłopak z sąsiedztwa" Kasie West

 Charlie jest dziewczyną wychowującą się w towarzystwie trzech starszych braci oraz sąsiada, który jest w jej życiu od dziecka. Jako jedyna dziewczyna w rodzinie, Charlie dostosowuje się do trybu życia braci. Jest na tyle ambitną dziewczyną, że wraz z nimi ćwiczy grę w piłkę nożną oraz uprawia inne sporty. Charlie jest typem dziewczyny-chłopczycy, która nie uważa się za piękność. Z tego też powodu Charlie nie potrafi znaleźć sobie chłopaka.
 Dziewczyna skrywa w sobie tajemnicę, o której zapomniała. Jej sny są dla niej koszmarem, który za wszelką cenę chce pokonać. Z pomocą przychodzi jej Brandon, sąsiad i bliski przyjaciel. Dziewczyna wkrótce dostrzega, że żywi do Brandona pewne specjalne uczucia, lecz musi je ukryć. Czy jej się to uda?
 Charlie znajduje pracę pod wpływem której się zmienia. Jak zareagują na to jej bliscy? Czy męczące ją koszmary, ustaną? Czy Charlie znajdzie chłopaka, który zaakceptuje ją taką, jaką jest?

"Ponieważ to tutaj jest jak sen. Nie musi być prawdziwe. Wydaje się niemal, że unosimy się tuż za granicą świadomości, mogąc mówić wszystko, cokolwiek zechcemy, a rankiem, jak to bywa ze snami, ten stan się powoli rozwiewa.To tak, jakbyś ty spał teraz w swoim łóżku tam na górze, ja zaś w moim, a tę rozmowę toczyła nasza podświadomość."

sobota, 15 października 2016

#Filmowy WeeKend - "Alicja po drugiej stronie lustra" reż James Bobin

 Tym razem skusiłam się na film, gdzie pierwsza część niezbyt przypadła mi do gustu. Postanowiłam jednak dać szansę II części przygód Alicji, i powiem wam szczerze, że nie żałuję. To o czym chcę powiedzieć już na początku, to przede wszystkim temat parodyjnego opisu filmu, który dostrzec można na każdej stronie. Powiecie mi, kto wymyślił opis brzmiący: "Alicja powraca do Krainy Czarów, by razem z przyjaciółmi powstrzymać złego Władcę Czasu i przywrócić porządek w magicznym świecie." ? Nie wiem co za kretyn opisał tak ten film, ale to jakieś brednie. Wiecie czego się spodziewałam po takim opisie? Myślę sobie, że zapewne Alicja będzie się mierzyć z gościem ucharakteryzowanym na postać Czasu i oczywiście sądziłam, że on jest zły. Oczywiście jak czytam "..i przywrócić porządek w magicznym świecie", myślę sobie, że znowu przyszedł następca Złej królowej Kier (wspomniany przeze mnie Czas) i ona go zgładzi czy coś w tym stylu.

 Pomylicie się.

piątek, 14 października 2016

"Podniebny lot" R.K. Lilley

  Bianka jest stewardesą, obsługującą pierwszą klasę. Wraz ze swoim przyjacielem starają się być profesjonalistami w każdym calu. Pomimo swego piękna, Bianka jest samotną osobą, niepragnącą miłości. Niespodziewanie w jej życiu pojawia się James Cavendish, przystojny milioner.
 W niedługim czasie Bianka zaczyna spotykać się z Jamesem. Czy jednak pogodzi się z jego naturą władcy? Mężczyzna skrywa w sobie tajemnice, które intrygują Biankę.
 Czy nieumiejąca kochać kobieta, spełni fantazje erotyczne mężczyzny, który ma szczególne wymagania? Czy Bianka potrafi zaufać komuś, kto pojawia się w jej życiu tylko dla sexu?

"Przez chwilę siedziałam w pełnym zdumienia milczeniu, nie potrafiąc ani wyrazić zgody, ani zaprotestować. Naprawdę tego pragnęłam, mimo że wcześniej nigdy czegoś takiego nie rozważałam. Wiedziałam, że nic takiego nigdy by się nie zdarzyło, gdyby nie to, że pewien miliarder nagle zaczął się obsesyjnie interesować każdym aspektem mojego życia"

wtorek, 11 października 2016

"Manwhore" Katy Evans

 Rachel jest dziennikarką małego czasopisma, które swoją świetność ma już za sobą. Aby powstrzymać je przed upadkiem, szefowa jej działu proponuje jej bardzo kontrowersyjny artykuł. Dziewczyna decyduje się, zdradzić światu najgłębsze sekrety Malcolma Sainta, playboya mieszkającego w Chicago. Malcolm Saint pomimo swego nazwiska, wcale nie jest święty. Rachel, zbliżając się do niego - decyduje się na wszystko.
 Wkrótce dziewczyna dostrzega, że Malcolm jest człowiekiem innym niż zakładają media. Jego prawdziwa natura ujawnia się jedynie przy niej, co rozbudza w Rachel nieznane dotąd uczucia.  Czy Rachel zdemaskuje najgorętszego playboya, łamiącego kobiece serca? Czy uczucia zwyciężą nad rozsądkiem? Jakie sekrety skrywa Malcolm?

"Nigdy nie ma dobrej pory na to, aby się zakochać. To jest jak upadek. Wystarczy jedna sekunda.
I tylko trzeba się modlić, aby bez względu na to, gdzie upadniesz, nie być tam samą."

niedziela, 9 października 2016

#Premiera pewnej książki...

Tego dnia sprzedawano więcej niż jedną książkę na minutę. Katarzyna Bonda podpisała ponad pół tysiąca egzemplarzy powieści. W przeddzień oficjalnej premiery najnowszej powieści Bondy, 27 września, półki jednego z warszawskich Empików zostały po brzegi wypełnione tylko jednym tytułem – „Lampionami”. Punktualnie o 10.00 w obecności autorki i jej fanów oficjalnie otwarto LAMPIONY POP UP STORE by Empik. Kolejki po kryminał oraz autograf pisarki ustawiały się pomiędzy półkami do późnych godzin wieczornych. 


Akcja promująca nowy kryminał Katarzyny Bondy podkreśliła jej pozycję na rynku wydawniczym. W ubiegłym roku powieść autorki, „Okularnik”, był najlepiej sprzedającą się książką roku, otrzymał on również statuetkę Bestsellery Empiku 2015. To pierwszy raz, gdy polski wydawca (Wydawnictwo MUZA SA) zdecydował się na zmianę księgarni w pop-up store.

wtorek, 4 października 2016

Październik! Nowości + podsumowanie

 Mamy kolejny miesiąc, który jak dla mnie jest bardzo pracowity. O ile wrzesień uważam za bardzo udany, o tyle o październik się boję. Już niebawem ponownie zetknę się ze szkoła, i mam nadzieję, że czas do czytania znajdę.
 Wrzesień był naprawdę dobrym miesiącem. Będę go miło wspominać, chociaż przyznam, że początek był bardzo ciężki. Miałam strasznie dużo na głowie i mało czasu dla siebie. Teraz w sumie październik zaczął się podobnie. Czy będzie udany?


Zapraszam na krótkie podsumowanie miesiąca

Liczba wyświetleń: 107 395 (było 103 395 odwiedziliście mnie 4000 razy)
Liczba komentarzy: 5828 (było 5593)
Liczba obserwatorów: 355 (było 332)
Liczba przeczytanych książek: 13
Liczba opublikowanych recenzji: 9
Liczba recenzji przedpremierowych: 0
Liczba recenzji oczekujących na publikację: 8
Liczba opublikowanych postów: 12 

środa, 28 września 2016

"Gloria" Monika Błądek


Gloria, jako mała dziewczynka, przeprowadza się do Paryża. Tam, pod patronatem swego wujostwa, dorasta. Jako nastolatka ma przy swoim boku wielu mężczyzn. Dziewczyna przebywa w ich ciągłym towarzystwie. Najbliższym jej przyjacielem jest Asłan, w którym dziewczyna cicho się podkochuje. Jednak przystojni panowie nie zapewniają poczucia bezpieczeństwa. Wojna zbiera swoje żniwo.  Dziewczyna musi powrócić do Polski, swojej ojczyzny. Tutaj jednak czekają ją nowe niesnaski. Gloria pomimo chęci bycia zwykłą nastolatką, ponownie styka się z widmem wojny i strachu. Ukrainy już nie ma. Uni Europejskiej również. Polska jako kraj zależy jedynie od siebie, nie jest idealnym miejscem. Czy Gloria znajdzie w swojej ojczyźnie bezpieczeństwo? Kim okaże się tajemniczy Trojlo? Kim są Sprawiedliwi? Jakie widmo przyszłości przyszykowała dla nas autorka?


 Na początku miałam pewne obawy co do tej pozycji. Czułam, że może nie przypaść mi do gustu. Na moje szczęście, lektura zrobiła na mnie pozytywne wrażenie. Jej poznawanie, pomimo wszelkim obawom, stało się dobrym pomysłem. Tytułowa Gloria, jest dziewczyną dobrze zorganizowaną, przypominającą mi nieco Katniss z Igrzysk śmierci. Dziewczynie nie sposób jest nie dopingować oraz nie lubić. Autorka doskonale wpasowała w akcję szereg wydarzeń z życia współczesnego, oddając tym samym niepowtarzalny klimat. Akcja ulokowana jest w czasach grozy, zapomnienia i przede wszystkim niepewności. Nie jest jasne czy jutro nie zostanie się pozbawionym życia lub domu. Niby książka ma w sobie jedynie utopię, lecz pomimo tego czyta się ją bez zbędnej zwłoki.

wtorek, 27 września 2016

"Bez słów" Mia Sheridan

 Archer przeżył w dzieciństwie traumatyczne przeżycie. Wydarzenia z przeszłości napiętnowały go na całe życie. Mężczyzna nie umie mówić, przez co odizolował się od wszystkich ludzi żyjących na wsi. Kiedy niespodziewanie spotyka Bree, jego świat odżywa.
 Bree prześladuje przeszłość. Męczące ją koszmary znikają przy Archerze. Choć na początku ich znajomość jest negatywna, wkrótce przeinacza się w coś ważnego.
 Oboje z bohaterów zmaga się z ciężką przeszłością. Każde z nich ma na swoim koncie wiele cierpienia. Czy dwie zranione dusze odnajdą się wzajemnie? Czy Archer zaakceptuje miłość Bree? Czy ich miłość jest możliwa?

"Nie uciekaj ode mnie - zamigałem - Nie mogę cię zawołać. Proszę, nie uciekaj ode mnie." 
 Jak dla mnie książka jest porywająca. Bardzo dobrze się ją czyta, a zakończenie niemal zabija! Historia ciekawi, a bohaterowie bardzo mieszają miedzy sobą. Przy tej pozycji nie brak chwil smutku ani wzruszenia. Pomimo zakończenia książki przyłapałam się, że często myślę o historii tych dwojga. Jak dla mnie, cały szereg intryg i akcji jest bardzo dobrze dopracowany. Lekturę śledziłam z wielkim zainteresowaniem i niekiedy gniewem. Byłam zła na zachowanie Archera lecz mimo wszystko można mu wszystko wybaczyć. Cała powieść jest bardzo wymowna i spójna. Dla mnie przeszłość Archera była od początku jasna - domyślałam się o co może w niej chodzić-, lecz mimo wszystko książkę czytałam zachłannie. 

poniedziałek, 26 września 2016

Gdzie kupić jedną książkę? - LAMPIONY POP UP STORE

 Już niebawem, a dokładnie 27 września autorka książki "Lampiony", Katarzyna Bonda wraz z ekipą Wydawnictwa Muza, zapraszają na premierę tejże książki. Największą atrakcją będzie przede wszystkim samo spotkanie autorki jak i widok tylko jednej książki w całym Empiku, w nakładzie 10 tysięcznym.  


 Całe wydarzenie odbędzie się w Centrum Handlowym Plac Unii City Shopping w Warszawie. Start wydarzenia nastąpi o godzinie 10:00 ! 

Katarzyna Bonda zaprasza czytelników w godzinach:

10.00-13.00
17.00-20.00


LAMPIONY POP UP STORE
27 września, 10.00-21.00

Empik
Centrum Handlowe
Plac Unii City Shopping
ul. Puławska 2

Zapraszam Was do zapoznania się z wydarzeniem na facebook'u. KLIK

 Czy będziecie uczestniczyć w tym wydarzeniu? 

czwartek, 22 września 2016

"Żyj szybko, kochaj głęboko" Samantha Young

 
Charley jest dziewczyną z niewielkiego miasta, gdzie wszyscy o wszystkim wiedzą. Jake sprowadza się do niego wraz z rodziną i od pierwszego spotkania zostaje zauroczony Charley. Wkrótce i dziewczyna nie zostaje obojętna na jego dowcipy i żarty. Pomiędzy nimi rodzi się miłość.
 Ich szczęście nie trwa jednak długo. Rodzina Jake nie zostaje miło przyjęta w nowym mieście, a to powoduje nie małe problemy. Dramatyczne wydarzenie burzy świat Jake'a. Chłopak porzuca Charley, która nie rozumie powodu rozstania.
 Mijają lata. Charley wyjeżdża ze swojego rodzinnego miasta, na studia. Ponowne spotkanie Jake'a, burzy jej świat. Okazuje się, że uczucia do niego żywione, wciąż są w jej sercu. Postanawia iść naprzód,lecz Jake tego nie ułatwia. Chłopak pragnie się z nią przyjaźnić.
Czy Charley i Jake mogą zostać przyjaciółmi? Czy ponowne spotkanie da im szansę na pogodzenie się z przeszłością?


Podoba mi się ta książka. Bardzo dobrze czułam się podczas jej czytania. Magnetyzm całej fabuły przyciąga oko czytelnika, nawet jeżeli ten akurat nie ma czasu na czytanie. Jest to jedna z tych lektur, do których chce się wracać. Jak dla mnie, historia opowiedziana z dwóch perspektyw: przeszłości i teraźniejszości, powoduje, że książka staje się jeszcze bardziej atrakcyjna. Książka zawiera w sobie bardzo wiele dobrze skonstruowanych dialogów, które powodują nie jeden uśmiech na twarzy. Mnie ta książka przyciągała do siebie ze względu na dobry, cięty język głównej bohaterki oraz ciekawą akcję. Jest to główny pozytyw tej książki.

wtorek, 20 września 2016

"Sześć serc" L.H.Cosway

 
Jay Fields jest iluzjonistą, magikiem i miłośnikiem karcianych sztuczek. Kiedy pojawia się w życiu Matildy, jej świat wywraca się do góry nogami. Oskarżony przez gazetę o śmierć jednego ze swoich pomocników, Jay pozywa ją o zniesławienie. Poszukując dobrego prawnika, chłopak znajduje ojca Matildy. Sprawa Jaya jest jednak dość ciężka, dlatego nie od razu prawnik ulega jego namowom. Niezrażony chłopak szukając noclegu, przypadkowo znajduje go w domu Matildy.
 Znajomość tych dwojga zmierza w dobrym kierunku. Dziewczyna, która jest osobą nieśmiałą w stosunku do mężczyzn, zaczyna interesować się Jayem. Niestety nie wie, że chłopak w jej życiu nie pojawił się przypadkowo.
 Kim jest Jay? Jaka przeszłość dzieli go z Matildą? Czy chłopak odkryje przed nią swoją prawdziwą naturę?

 Założę się, że każdy z Was zna to uczucie, gdy nie możecie oderwać się od książki. Kiedy tylko odkładacie ją na chwilę aby zrobić coś innego, wtedy natychmiast do niej powracacie. Przepełnia was ciekawości i zapał. Zrywacie dla nie noc, i nawet gdy ją skończycie nie możecie usnąć. Tak właśnie czułam się podczas czytania książki Sześć serc. Wszystko było dla mnie zbędne i chciałam poznać ją do końca. Już od pierwszych stron wiedziałam, że pokocham tę serię. Ubolewam bardzo nad tym, że póki co ukazał się tylko jeden tom, lecz mam nadzieję, że niebawem w polskim wydaniu pojawią się inne pozycje z tej serii.