środa, 30 marca 2016

Rozwiązanie konkursu z krwiożerczymi bohaterami ^^


Witajcie,
ten post będzie krótki aczkolwiek wyjaśniający wszystko. Przyszedł czas byście poznali zwycięzce w drugim konkursie organizowanym na blogu. :)
Zgłosiło się wiele osób co mnie cieszy. Każdy z Was miał wspaniałą wizję własnego dnia bycia "nieśmiertelnym". Jedna osoba wyróżniła się na tle prac, dlatego dzisiaj chcę o niej powiedzieć. 

A książkę "Raven" Sylvain Reynard wygrywa....

wtorek, 29 marca 2016

(PRZEDPREMIEROWO) "Chłopak, który stracił głowę" John Corey Whaley


Nastoletni Travis jest śmiertelnie chory. Lekarze nie widzą dla niego żadnych szans. Chemioterapia i inne środki, które powinny mu pomóc, są tylko tymczasowym odwróceniem uwagi od tego co nieuniknione. Niespodziewanie jednak, chłopakowi zostaje przedstawiona propozycja, która ma złudne nadzieję na spełnienie. Skomplikowany zabieg i przeszczep ma mu dać szansę na dalsze życie. Chłopak musi jednak poddać się i pozwolić na kontrowersyjną metodę. Travis nie wie kiedy i czy kiedykolwiek się obudzi, ale postanawia poddać się tej próbie.
 Niespodziewanie dla niego i jego rodziny, chłopak budzi się. Po pięciu latach, lekarzom udaje się przeszczepić głowę Travisa do ciała innego, nieżyjącego już chłopaka. Nastolatek ponownie wkracza w widmo swego życia, ale nic nie jest tak jak dawniej.
 Przede wszystkim zmienili się jego znajomi, którzy dorośli i ruszyli dalej w swoje życie. Jego dziewczyna znalazła sobie nowego narzeczonego, a rodzice nie mówią mu całej prawdy. Travis musi zmierzyć się ze wszystkimi skomplikowanymi rzeczami jakie zgotuje mu los. Zarówno problemy sercowe, szkolne jak i inne, namieszają w jego prawie dorosłym życiu.
 Jak sobie z tym poradzi? Czy uda mu się żyć zdała od tego co kiedyś znał i kochał? Czy nowe życie będzie miało dla niego jakiś sens?

 Jak tylko przeczytałam opis tej książki od razu pomyślałam, że będę mieć do czynienia z kontrowersyjną lekturą. Na początku bałam się nieco tego, jakie wrażenie zrobi na mnie treść tej powieści, ale dałam jej szansę. Zwykle nie zwracam uwagi na tego typu książki, ale ona w jakiś sposób mnie do siebie przyciągnęła. Teraz cieszę się, że dałam jej szansę. To, co niesie ze sobą ta lektura jest bardzo korzystnym odzwierciedleniem rzeczywistości.
"Niektórzy ludzie mówią, że umieranie w samotności jest gorsze niż sama śmierć. Może powinni spróbować samotności za życia."

niedziela, 27 marca 2016

Wesołego króliczka ^^


Doznajcie w te święta wyjątkowego szczęścia poczujcie miłość Boga i opiekę aniołów zrozumcie sens życia i potęgę rodziny otwórzcie serca i wpuście ptaki nadziei. 
 
Z okazji Świąt Wielkanocnych
życzę Wam wiosny, wiosny i jeszcze raz wiosny!
Pękających na drzewach pąków,
ziemi, która zaczyna pachnieć i słońca, które nie tylko świeci, ale wreszcie
także grzeje.
Życzę Wam wiosny w życiu codziennym, rodzinnym, w pracy,
na koncie bankowym ale przede wszystkim życzę Wam wiosny w sercu.

Wesołego króliczka ^^

wtorek, 22 marca 2016

"Serce w kawałkach" Kathrin Lange

Mieli więcej nie wracać na wyspę. Postanowili, że oddzielą się od tamtego świata i wydarzeń, które ich spotkały. Kiedy jednak David dostaje nakaz zjawienia się na urodzinach swego ojca, Julii mu towarzyszy. Jednak Martha’s Vineyard gdzie mieści się dom Sorrow, nie wypuści ich łatwo ze swych objęć. Niewytłumaczone sprawy i nierozwiązane zagadki będą się mnożyć. Podróż powrotna do Bostonu okaże się niemożliwa. Duch Madeleine Bower nie da spokoju zakochanym. Postanawia się na nich zemścić...
 Wszystkie kobiety zakochane w synach Bellów giną z klifu. Żadna z nich nie zaznaje przy ich boku ani krzty ciepła. Czym jest to związane? Czy to zwykły przypadek, obłęd czy może sprawka niewyjaśnionych zjawisk? Czy Julii też jest w niebezpieczeństwie?
 Zaskakujący thriller, który poruszy nawet najtwardsze serce.

Kathrin Lange po raz kolejny zabiera czytelnika w krąg zaskakujących wrażeń łączących fikcję i rzeczywistość. Ulokowani w czasie David i Julii, są dwójką kochających się nastolatków których życie nie oszczędza. Zarówno przestrzeń emocjonalna jak i psychiczna tych dwojga stoi na rozstaju dróg. Z jednej strony pragną poddać się i pójść na łatwiznę, lecz druga opcja nakazuje im walczyć o siebie. Wszystkie zjawiska każą im uciekać z wyspy, ale okoliczności zmuszają im pozostać. Mało tego - zaczynają popadać w niemy obłęd. David stara się na siłę przypomnieć co wydarzyło się pamiętnego dnia gdy zginęła Charlie, Julii zaś pragnie pomóc jemu oraz zapomnieć o snach i wizjach jakie ją nawiedzają. Pomimo dwójki zakochanych, wkraczających dopiero w drogę dorosłości, seria ta zyskuje dobre recenzje zarówno u starszych jak i młodszych czytelników.

piątek, 18 marca 2016

"Jesteś moja dzikusko" Agnieszka Lingas-Łoniewska

Nad Anthonym Tollandem wiszą czarne chmury. Niespodziewany telefon sprawia, że jego życie przewraca się do góry nogami. Do jego domu ma zawitać Natalia - siedemnastoletnia dziewczyna, która właśnie straciła matkę. W związku,że jego mama przyjaźniła się z mamą Natalii, ta poczuwa się do obowiązku by zaopiekować się nastolatką. Lecz czy uchroni ją przed własnym synem?
 Choć na początku wszelkie zainteresowanie Natalią jest dla Anthoniego obce, w późniejszym czasie okazuje się, że dziewczyna wydobywa z niego same dobre strony jego natury. Jak dotąd nieustępliwy i twardy Anthony, pod wpływem delikatności nowej rudowłosej dziewczyny w swoim życiu, staje się kimś zupełnie obcym.
 Lecz czy Natalia jest dziewczyną dla niego? Czy uda się im stworzyć związek? Czy dwoje odmiennych ludzi zdoła sobie zaufać? Jakie będą tego konsekwencje?
 Wiadomym jest, że nie warto walczyć z przeznaczeniem...

 Jak tylko ukazała się kolejna książka Pani Agnieszki od razu zapragnęłam ją przeczytać. Nie mogłam oprzeć się pokusie i połknęłam ją w formie e-booka. Czytanie tej książki zajęło mi dosłownie kilka godzin, ponieważ jak to zwykle jest przy tej autorce, czas przestał się dla mnie liczyć. Cała historia opisana na łamach stron "dzikuski" była dla mnie wspaniała odskocznią od nauki i innej prozy życia. Czytałam ją niepohamowanie i nie uszło mojej uwadze, że z wielkim przejęciem śledziłam losy Antka i Natalii. W sumie zżyłam się z tą bohaterką ze względu na dzielące nas wspólne imię. Ponadto też mocno skupiałam się na odczuciach Antka, ponieważ bardzo lubię czytać książki widziane bądź też opowiadane przez bohaterów płci męskiej. Bardzo podoba mi się styl ich rozumowania oraz tego, jak reagują na kobiety. To bardzo wiele daje mi do myślenia o ich sposobie postrzegania świata.

środa, 16 marca 2016

"Barwy miłości. Czerwień." Kathryn Taylor

Grace jest oczarowana przystojnym Jonathanem Huntingtonem i jego zaborczością względem niej. Choć na początku ich układ był czysto biznesowy, teraz odwrócił sie o kilkaset stopni. Pomimo tego, że Jonathan nie pragnie stałego związku, nie potrafi opamiętać się i zostawić Grace. Z kobietą jest podobnie. Żadne z nich nie chce przyznać się do czającego się w ich sercu uczucia. Nowe problemy odizolowują ich od siebie a wypowiedziane słowa w złym momencie sprawiają, że Grace i Jonathan przestają ze sobą być.
Wizja rozłąki nie jest jednak dla nich łatwa. Lecz by zacząć coś nowego, najpierw należy wyzbyć się przeszłości. Czy im się to uda? Czy poddadzą się wizji miłości? Czy ich relacje mają szansę zakwitnąć?

 Bardzo cenie sobie książki o niebanalnym schemacie i uroku. Dużo jest osatnio na rynku książek, które nacechowane są przede wszystkim różnego rodzaju problemami emocjonalnymi bohaterów. Erotyki aż od tego kwitną! Mimo jednak tego, tematyka ta jest jedną z moich ulubionych. Po książki Kathryn Taylor sięgnęłam bardzo chętnie i z wielkim zapałem oraz wypiekami na twarzy, zagłebiałam się w nie. Bohaterowie już od pierwszych stron są lubiani przez czytelnika a ich cechy nie zrażają. Mnie bardzo przekonuje również schemat, który podkreśla w swojej książce autorka. Wiąże się on z daleko idącą akcją, która dotyka przeszłości bohaterów. Każde z nich ma na swoim koncie pewne zapory, które skrupulatnie przed sobą odkrywają.

poniedziałek, 14 marca 2016

(PRZEDPREMIEROWO) "Zdrada" Marie Rutkoski

 Kestrel szykuje się do ważnego wydarzenia w swoim życiu. Ma poślubić księcia- syna wielkiego możnowładcy. Pomimo tego, że każda dziewczyna na jej miejscu pałałaby szczęściem, Kestrel czuje pustkę. Stara się wybrnąć z sytuacji jaką postawił na jej drodze los, lecz nie wie do końca jak tego dokonać. W jej sercu jest miejsce dla jednego mężczyzny, a nim jest Arin.
 Sytuacja z Arinem nie jest lepsza. Chłopak próbuje skupić się na nowej wolności i stanowisku jakie zostało mu powierzone. Nie potrafi jednak zapomnieć o Kestrel. Dziewczyna kompletnie go opętała i w niezrozumiały dla niego sposób, porzuciła go. Próbując zrozumieć dziewczynę, Arin ponownie się z nią spotyka. Nic jednak nie przewiduję nieszczęścia jakie ich wkrótce spotka.
 Niespodziewana wizyta wiąże się z poważnymi konsekwencjami. Niewinne intrygi stają się powodem by oskarżyć o zdradę kraju. Przyjaźnie burzą się by za chwile ponownie odżyć. To, co zostaje nazwane miłością, staje się nienawiścią.
 Wiadomym jest, że nie należy narażać się cesarzowi kraju. Zniesławienie go, wiąże się z upadkiem samego człowieka. Czy Kestrel zrozumie tą cenną lekcję?


 Pożałowałam, że zaczęłam czytać tę książkę w tak szybkim czasie. To co za sobą niesie ta lektura jest dokładnie tym, co pragnęłam dostać. Niesamowicie opętała mnie cała ta seria, która pomimo wszystko nie ma w sobie aż tak wielu różnorodnych wątków. To, jak jednak autorka ujęła cały zarys książki jest niezwykły. Jej styl i język jest doskonały. Fabuła oczarowuje, zaś bohaterowie się wzajemnie dopasowują i są na tyle elastyczni, że połączenie ich z akcją równa się niezapomnianej przygodzie. Strasznie polubiłam Kestrel. Dziewczyna ma niezwykłą charyzmę, odwagę i zapał, którego brakuję większości znanych mi bohaterom. Książka ta przyciąga samymi bohaterami z którymi trudno jest się rozstać. Arin jako bohater płci męskiej hipnotyzuję swoją gwałtownością a zarazem wrażliwością. Nawet sposób patrzenia na świat jego oczami jest bardzo poruszający. Jego postawa misjonarza sprawia, że pała się do niego taką sympatią, że aż zachwyca! Arina po prostu nie da się nie kochać!

piątek, 11 marca 2016

Stosik! Dwumiesięczne nabytki ^^


A dzisiaj, przedstawiam Wam nabytki z ostatnich dwóch miesięcy. Jest ich niewiele, ale za to zaszczyciły moją biblioteczkę z wielkim pozytywem! Niektóre z tych pozycji już przeczytałam, opinie o nich pojawiły się na blogu, inne zaś, dopiero czekają na swoją kolej.

 Od lewej strony dostrzec możecie:
  • "W śnieżną noc" Lauren Myracle, Maureen Johnson i John Green, Książkę kupiłam tuż po świętach z nadzieją, że jeszcze tej zimy ją przeczytam. Niestety jednak przesunę ją na przyszły rok, ponieważ póki co jesteś już po świątecznej atmosferze. ;P
  • "Ten jeden dzień" i  "Ten jeden rok" Gayle Forman, Autorkę bardzo polubiłam i posiadam na ten czas wszystkie wydane jej książki w Polsce. Jak najbardziej sukcesywnie będę dokupywać pozostałe jej nowości, które się będą ukazywać. Autorka ma bardzo dobry styl za co ją cenię. <3
  • "Niezgodna" i "Zbuntowana" Veronica Roth, Pozycje te kupiłam na wyprzedaży książkowej. Zapłaciłam za nie około 15 zł. Pomyślałam, że warto jest mieć swoją serię na półce. Pozostaje mi dokupić jeszcze ostatni tom i gotowe ;)
  • "Na imię mi Zack" Mons Kallentoft, Markus Lutteman, Tę lekturę kupiłam jak najbardziej na spontanie. Bardzo przyciągnęła mnie okładka zaś opis dopełnił szali by ją zakupić. Nie mogłam się oprzeć. Nie wiem jaka okaże sie sama treść, lecz jeżeli będzie tak interesująca jak opis, to będę zadowolona :3
  • "Fangirl" Rainbow Rowell, Lektura ta kupiona została na konkurs, ale bardzo spodobała się mojej koleżance. Pomyślałam, że skoro aż tak dobre wrażenie wywarła na niej, to i ja muszę spóbować. Ciekawi mnie co ma w środku ;)

środa, 9 marca 2016

#KONKURS 2!

 Jak większość Was zapewne wie, dokładnie 16 marca 2016 r., nakładem Wydawnictwa Akurat, zostanie wydana nowa powieść Sylvain Reynard pt.: Raven .
 Książka ta opowiada historię Raven Wood i przystojnego, nierealnie pociągającego mężczyznę, który ratuję ją z rąk gwałcicieli. Moja recenzja i opinia o tej książce znajduję się tutaj:<3

dzisiaj możecie wziąć udział w konkursie i wygrać jeden egzemplarz książki, który ufundowało Wydawnictwo Akurat!


 W konkursie jaki organizuję, są bardzo proste zasady, z którymi proszę się zapoznać:

 REGULAMIN KONKURSU:
1. Organizatorem konkursu jestem ja Natalia Z, autorka bloga Zanurz się w książkach rodem z niebios. Nagroda w postaci 1x egemplarza książki pt." Raven" Sylvain Reynard ufundowało WYDAWNICTWO AKURAT.
2. Uczestnikiem konkursu może zostać każdy, kto spełni warunki podane w punkcie 4.
3. Konkurs trwa od 09.03.2016r. –23.03.2016r. (do godz.23.59). A wyniki zostaną ogłoszone do tygodnia po zakończeniu konkursu. Wygrywa 1 osoba.
4. Aby wziąć udział wystarczy spełnić następujące warunki:
a) Posiadać adres zamieszkania na terenie Polski.
b) Zgłosić się w komentarzu.
c) Napisać w komentarzu swój adres e-mail.
d) Umieścić baner konkursowy u siebie na blogu, bądź udostępnić na tablicy.
f) OBSERWOWAĆ BLOGA i polubić FP ( POLUB ;) )

g) POLUBIĆ STRONĘ WYDAWNICTWA AKURAT
h) Odpowiedzieć na pytanie konkursowe znajdujące się poniżej.
5. Nagrodą w konkursie jest książka wymieniona wyżej.
6. Laureat konkursu zostanie wybrany przez organizatora konkursu. 

7. Zwycięzca ma obowiązek w ciągu 4 dni roboczych od opublikowania wyników, przesłać swój adres drogą mailową - w celu wysyłki nagrody – na adres nata130@interia.eu. Muszę go bowiem przesłać do wydawnictwa.
8.Jeżeli zwycięzca nie prześle swoich danych adresowych, traci prawo do nagrody. Zostanie ona przyznana kolejnej, wybranej przez organizatora osobie.


sobota, 5 marca 2016

(PRZEDPREMIEROWO) "Raven" Sylvain Reynard

Raven Wood nie ma łatwego życia. Kobieta jest niepełnosprawna, nie ma figury modelki a na dodatek porusza się o lasce. Nic więc dziwnego, że w jej życiu nie ma żadnego mężczyzny, a cały swój czas spędza w pracy. Jako zagorzała pasjonatka sztuki, Raven zajmuje się renowacją obrazów. Pewnego jednak wieczoru wszystko w jej życiu wywraca się do góry nogami.
 Wracając z imprezy kobieta dostrzega grupkę mężczyzn, którzy znęcają się nad bezdomnym. Postanawia mu pomóc. To jednak odmienia jej życie. Raven zostaje zaatakowana i osaczona przez gwałcicieli i tylko cud może uratować ją z tej opresji. Tak też się staje.
 Z nocnej poświaty wychodzi ON. Ratując Raven daje dziewczynie nie tylko powrót do codzienności, ale i nowe życie. To jednak nie jest do końca wspaniała sielanka. Niespodziewanie znikają słynne obrazu Botticellego, a winą zostaje obarczona Raven. Choć kobieta sama nie wie o działo się z nią przez tydzień, to mimo wszystko pragnie poznać prawdę tego, jak z brzydkiego kaczątka zmieniła się w łabędzia.
 Kim okaże się tajemniczy nieznajomy? Jakie prawdy o świecie odkryje Raven? Czy uwierzy w potwory? Kto skradł obrazy? Czy kobieta pozna widmo własnej przyszłości? Czy dane jej będzie poznać co to miłość?
 Na te wszystkie pytania odpowiedź znajdziecie czytając nową, bardzo zmysłową i poruszającą książkę Sylvaina Reynarda.

piątek, 4 marca 2016

Marzec- zapowiedzi + podsumowanie.

 Kiedy tylko widzę nowy miesiąc, mój portfel krzyczy. Nowe lektury zachwycają i przyciągają, a zaległości wciąż i wciąż rosną. Mój miesiąc luty jest dowodem na to, że życie jest perfidne do szpiku kości :P Zarówno czytelniczo jak i zakupowo poddałam się na całej nili. Tutaj zaś ponownie mamy do czynienia z literaturą, która uwodzi. Ahh... jak ja to wytrzymam?



 Krótkie podsumowanie:

Liczba wyświetleń: 79820  (było 76523 odwiedziliście mnie 3297  razy)
Liczba komentarzy: 3887  (było 3570)
Liczba obserwatorów: 303  (było 292 )
Liczba przeczytanych książek: 8
Liczba opublikowanych recenzji: 3
Liczba recenzji przedpremierowych: 1
Liczba recenzji oczekujących na publikację: 7
Liczba opublikowanych postów: 6

 Teraz zaś przedstawiam wam lektury, które pojawią się w marcu: