wtorek, 26 lipca 2016

"Moda.Kreatywność i relaks" & "Paryż. Kreatywność i relaks " Praca zbiorowa

Przyszła kolej aby napisać słów kilka na temat kolorowanek, które otrzymałam od Wydawnictwa Burda Książki. Kolorowanki te, o tyle mnie urzekły, że naprawdę polubiłam spędzać w ten sposób czas. :) Malowanie poznajemy od dziecka. Kolorowe kredki, flamastry czy farby przykuwają wzrok
i dają dużo frajdy. Jako mała dziewczynka kochałam rysować i kolorować. Moja mama zawsze narzekała, że ciągle kupuje mi blok rysunkowy a ja wykańczałam go po dwóch dniach. Podobnie było z kredkami. Teraz jako osoba dorosła, nadal mam słabość do kolorowych akcesoriów ciekawych rysunków oraz wspaniałych obrazów. Idąc tym tropem, bardzo chętnie zabrałam się do kolorowania.

środa, 20 lipca 2016

[ZAKOŃCZONY] #Konkurs V

Dzisiaj mam dla Was konkurs z książką "Wściekły" Katarzyny Kebernik. Jest to debiut młodej pisarki, który warto jest mieć u siebie. Polecam Wam zgłosić się do udziału w konkursie, aby powalczyć o nagrodę :) Ten egzemplarz może być Wasz! :)

Banerek konkursu

REGULAMIN KONKURSU:
1. Organizatorem konkursu jestem ja Natalia Z, autorka bloga Zanurz się w książkach rodem z niebios. Nagroda w postaci 1x egzemplarza książki pt."Wściekły" Katarzyna Kebernik pochodzi z mojej własnej kolekcji.
2. Uczestnikiem konkursu może zostać każdy, kto spełni warunki podane w punkcie 4.
3. Konkurs trwa od 20.07.2016r. –09.08.2016r. (do godz.23.59). A wyniki zostaną ogłoszone do tygodnia po zakończeniu konkursu. Wygrywa 1 osoba.
4. Aby wziąć udział wystarczy spełnić następujące warunki:

  • Posiadać adres zamieszkania na terenie Polski.
  • Zgłosić się w komentarzu.
  • Zaobserwować bloga
  • Napisać w komentarzu swój adres e-mail.
  • Polubić mój profil na FP ( POLUB ;)
  • Umieścić banerek u siebie na stronie wraz z linkiem odsyłającym

5. Nagrodą w konkursie jest książka wymieniona wyżej.
6. Laureat konkursu zostanie wybrany przez organizatora konkursu.
7. Zwycięzca ma obowiązek w ciągu 4 dni roboczych od opublikowania wyników, przesłać swój adres drogą mailową - w celu wysyłki nagrody – na adres nata130@interia.eu.
8. Jeżeli zwycięzca nie prześle swoich danych adresowych, traci prawo do nagrody. Zostanie ona przyznana kolejnej, wybranej przez organizatora osobie.



Wzór zgłoszenia:
Zgłaszam się :)
Mój mail:
Obserwuję jako:
Lubię jako:
Udostępnione:


P O W O D Z E N I A !!!

wtorek, 19 lipca 2016

"Heaven. Miasto elfów" Christoph Marzi

 Londyn pod osłoną nocy nie jest idealny. Groźny i niebezpieczny świat tylko czyha na nieopacznych ludzi. Nastoletnia Heaven coś o tym wie. Pewnej nocy jej drobne ciało zostaje pozbawione serca. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, że Heaven nadal żyje. Nastolatkę zaczynają ścigać niebezpieczne istoty, które mają na nią zlecenie.
 Dziewczyna na swojej drodze ucieczki spotyka Davida. Ten, zaintrygowany piękną nieznajomą postanawia jej pomóc. Chłopak wkrótce jednak odkrywa, że nie był to dobry pomysł...
 Okazuje się, że Heaven nie jest zwykłym człowiekiem. Nad Londynem również dzieją się różne rzeczy. Co się stało z sercem Heaven? Dlaczego nad Londynem brakuje nieba? Czy między ludźmi żyją inne istoty?

 Bardzo dziwna jest to powieść. Czytając ją zaczęłam zagłębiać się w świat mało mi znany i przyznam, że nie podobało mi się to tak, jak bardzo chciałam. Rzadko kiedy nie lubię nowych wyznań. Ta lektura jest jednak tak bardzo dziwna i mocno skomplikowana, że tak naprawdę nie wiem co o niej sądzić. Lubię wyzwania. Przeczytałam ją do końca i powiem, że po 3/4 stronach dopiero lektura mnie zaciekawiła. Zwykle odpuszczam czytanie jeśli książka nie budzi we mnie zachwytu, ale jednak ta powieść była dla mnie na tyle inna, że dałam jej szansę. Nie wiem czemu. Całkowitą zagadką jest dla mnie fakt dlaczego ona mnie tak irytuje?  Niby fabuła jest ciekawa, ale coś w niej nie zagrało.

poniedziałek, 18 lipca 2016

Wakacyjny stosik ^^

Mam dla Was kolejny stosik, który zebrał się u mnie w zeszłym miesiącu. Kilka książek znalazło się u mnie jako egzemplarze recenzenckie, a kilka z nich po prostu kupiłam w świetnej promocji! Przedstawiam, oto one:

piątek, 15 lipca 2016

"Nie omijaj szczęścia" Ewa Podsiadły-Natorska

Biorę udział w konkursie „Błękitne Dziewczyny” z okazji premiery książki „Nie omijaj szczęścia” Ewy Podsiadły-Natorskiej. Autorka debiutowała powieścią „Błękitne Dziewczyny” – opisała w niej przygody tryskającej energią Kai Redo, która tworzy internetowy projekt zmieniający życie jej oraz tysięcy kobiet z całej Polski. Nazywają się Błękitnymi Dziewczynami – są szczęśliwe i akceptują siebie.


Witaj w świecie zwykłych kobiet, które codziennie mijasz na ulicy, uśmiechasz się do nich w supermarkecie, płacisz im za bułki, które kupujesz i przede wszystkim, witaj w świecie kobiet takich jak TY.

 Kaja Redo jest taka jak my wszystkie. Kobieta młoda, która przeżywa w swoim życiu rozkwit na tle miłosnym jak i zawodowym. Przy jej boku wiernie stoją dwie przyjaciółki ociekające we własne problemy, ale niezruszone tak jak Kaja. Przed kobietą szykują się zmiany, które pozwalają jej jednak na zachowanie normalności. Kobieta nie potrafi siedzieć bezczynnie. Pomimo rosnącej popularności, nadal stara się obcować z innymi osobami.
 Kaja im doradza, słucha ale przede wszystkim dodaje im sił do działania. Po prostu stara się wydobyć z ludzi to, co najlepsze. Każdy przecież ma w sobie coś dobrego i naturalnego, prawda?
 Teraz i ty możesz poznać kobietę, która wniesie do twojego życia wiele pozytywów i zwrotów. Gotowa?

"W ogień" Ewa Seno

Po śmierci swojego ojca, Emily musi poddać się woli swojej matki i wyjechać ze swojego ukochanego miejsca. W najgorszym dla siebie momencie życia, jej przyjaciele zostają przy niej. Niestety jednak, jej najlepsza przyjaciółka w chwili załamania, popełnia samobójstwo. Winą tego zdarzenia okazuje się chłopak Emmy. Rozpacz, cierpienie to uczucia zbyt lekkie aby opisać stan Emily. Dziewczyna wkraczając w dorosłość musi poradzić sobie z wieloma trudnymi decyzjami. Jednym z nich jest oferta pewnego przystojnego diabła. Michael jak przystało na szatana, proponuje Em zemstę na oprawcach. Dziewczyna chcąc zanieść pokój swojej duszy i uczuciom porzucenia, decyduje się na kontrakt z diabłem.  Jak to wpłynie na jej życie? Jak skończy się to dla jej duszy? Kim stanie się po tajemniczym traktacie? Czy uda jej się pozostać sobą i nie wyrzec się własnych przekonań?

"– Maniery u diabelskiego faceta? To ci nowość. – Uśmiechnęłam się złośliwie.
– Sarkazm u cnotki? – odciął się. – Zadziwiające."

środa, 13 lipca 2016

"MasterChef Junior" Natalia Paździor

Przyszła pora aby wreszcie przedstawić Wam jedną z lepszych książek kulinarnych z jakimi miałam do czynienia. Ta lektura to coś wyśnionego dla takich uczennic jak ja! Tworzenie potraw dzięki tej książce to czysta przyjemność. Przedstawić pragnę Wam dwa dania jakie miałam przyjemność zrobić, i choć nie są one skomplikowane, to jednak wcześniej nie miałam okazji ich gotować.

 Teraz jednak pragnę pokrótce wymienić wszystkie możliwe pozytywne aspekty tej lektury. Są to przede wszystkim: prosty język, łatwy sposób przygotowania danej potrawy, przejrzysta instrukcja działania i bardzo ale to bardzo kuszące zdjęcia potraw. Zdjęcia te są na tyle realistyczne, że niemal je się oczami! Wszystkie przepisy przedstawione są z punktu Natalii Paździor, młodej zwyciężczyni programy MasterChef Junior. Dziewczynka jak przystało na tak młodą osobę, posługuje się językiem ciepłym, miłym i bardzo czytelnym. Dopełnieniem tej książki są jej różnego rodzaju komentarze, które przywołują na usta uśmiech.

"Chłopak na zastępstwo" Kasie West

 Gia jest uczennicą liceum, gdzie cieszy się sporym zainteresowaniem ze strony innych. Jako główna prezeska samorządu uczniowskiego, jest dziewczyną poukładaną i mocno zorganizowaną. Jej codzienne życie w szkolnej elicie, skupia się głównie na zebraniach, przyjaciołach oraz serfowaniu na internecie. Dziewczyna lubi dzielić się w internetowej społeczności wszystkim, co akurat robi, myśli a nawet czuje.
 Gia ma dwie najlepsze przyjaciółki, oraz starszego chłopaka. Niestety jednak w dniu balu jej związek się kończy. Aby wyjść z twarzą, Gia decyduje się zaprosić na bal przypadkowego chłopaka. Ten zaś ma udawać jej eks i umiejętnie przekonać do siebie jej przyjaciółki.
 Jedno kłamstwo zmieniające tożsamość nieznajomego powoduje, że dziewczyna popada w niemałe tarapaty. Kiedy jednak powiedziało się jedno, należy zrobić drugie.
 Co stanie się ze zwykłą i przypadkową znajomością? Czy można oszukiwać swoich najlepszych przyjaciół? Jak odbije się to na Gii?

"Przekonałam się, że jestem najpłytszym człowiekiem na ziemi. Nie ma we mnie absolutnie żadnej głębi i nawet nie mam pojęcia, jak ją osiągnąć. Mam normalne życie. Moi rodzice są razem. Nie biją mnie ani nic takiego. Śmierć nie odebrała mi nikogo bliskiego. Dobrze sobie radzę w szkole. Nie jesteśmy ani biedni, ani bogaci. Nigdy poważnie nie chorowałam, nie przeżyłam żadnego niebezpiecznego dla życia wypadku. Ominęły mnie wszelkie tragedie i przez to nie ma we mnie żadnej mądrości ani głębszego wejrzenia w cokolwiek."


wtorek, 12 lipca 2016

"Przekroczyć granicę" Katie McGarry

 Echo Emerson z dnia na dzień staje się osobą wybrakowaną, posiadającą dziwne blizny. Tajemnicze znamienia na jej rękach powodują, że dziewczyna staje się otoczką kpin wśród rówieśników. Najgorszym dla niej okazuje się wydarzenie, kiedy doszło do domniemanego wypadku. Dziewczyna musi za wszelką cenę stawić czoła przeszłości i odkryć jakie dramatyczne przeżycie wyparł jej umysł.
Noah Hutchins to z kolei kobieciarz, prawdziwy "zły chłopak", który chce pokonać przeszłość i scalić swoją rodzinę. W jego przeszłości, tragiczne wydarzenie wyrwało go z dobrego i poukładanego świata. Jako nieletni musi pokonać szkołę i opiekę społeczną, które wadzą w osiągnięciu celu. Chłopak chce za wszelką cenę odzyskać swoją rodzinę.
 Tych dwojga łączy nie tylko traumatyczna przeszłość ale przede wszystkim okoliczności ich wspólnego poznania. Oboje poznają się podczas terapii u szkolnej pani psycholog, która szczerze pragnie im pomóc.
 Czy Echo i Noah mają szansę pogodzić się z przeszłością i patrzeć z optymizmem w przyszłość?

Już dawno nie miałam okazji czytać lektury o tak wspaniałym i ujmującym charakterze. Książkę zaczęłam czytać w sobotni, wolny dzień, dzięki czemu mogłam dać jej szansę na to, aby mnie porwała. Tak właśnie się stało. Lektura ta okazała się świetną odskocznią i wspaniałą chwilą dająca relaks i odprężenie. 
 Styl autorki już od pierwszych stron nie budzi złudzeń co do tego, że jest on wyćwiczony i dobrze opanowany. Całości doskonałego efektu dopełnia bardzo ciekawa fabuła i pomysł na rozwinięcie akcji. Bohaterowie stają się nam bliscy i pomimo, że są nastolatkami, nie widzę w nich wad. Jest tak, że zarówno Echo jak i Noah są osobami dojrzałymi i świetnie dopełniającymi się w akcji.

środa, 6 lipca 2016

"Ugly love" Colleen Hoover

  Tate wprowadza się do swojego brata, aby tam tymczasowo zająć się nauką oraz pracą. Już pierwszego wieczora przeżywa wstrząs. W windzie jeden z przypadkowo poznanych mężczyzn przystawia się do niej i niemal rozbiera ją wzrokiem, drugi zaś, leży pijany pod drzwiami mieszkania jej brata. O ile jeden z nich jest najlepszych przyjacielem jej krewnego, o tyle drugi to jego wróg.
 Los, na drodze życiowej Tate, stawia Milesa. Przystojny pilot oczarowuje ją na tyle, że dziewczyna decyduje się wejść z nim w pewien układ. Ich znajomość ma opierać się głównie na sexie.
 Tate nie potrafi jednak wyzbyć się uczuć kłębiących się w jej sercu. Miles nie jest jednak facetem zdolnym do głębszych uczuć. Jego przeszłość wciąż głęboko w nim siedzi.
 Co stało się w przeszłości Milesa? Jak to napiętnowało jego życia? Czy Tate może liczyć na odwzajemnienie swoich uczuć?

 Przyznam się, że sięgnęłam po książkę nie dlatego, że bardzo tego chciałam, ale głównie ze względu na zapał licznych recenzentów. Kiedy mam czas i nie jestem zawalona innymi egzemplarzami, wtedy lubię czytać coś polecanego. W tym też zwyczaju sięgnęłam po e-booka tejże książki. Miałam nadzieję, że nie zawiodę się tak jak na "Maybe someday" ponieważ w poprzedniej książce realność emocji głównej bohaterki była tak śmieszna, że aż miałam tego dość. Tym razem jest inaczej z czego jestem zadowolona.

poniedziałek, 4 lipca 2016

"Fobos" Victor Dixen

 Léonor wraz z pięcioma innymi dziewczynami oraz sześcioma chłopcami, zgłasza się do kontrowersyjnego miłosno-kosmicznego show. Od dawna wiadomym jest, że nie ma niczego bardziej ciekawego niż podglądanie ludzi zamkniętych ze sobą w jednym pomieszczeniu. Tak właśnie dzieje się z tą dwunastką. Ich życie jest jednak o wiele ciekawsze. Ich rola ma za zadanie nie tylko zabawić ludzi ale i ich stworzyć. Dziwne, prawda?  Dziwniejszym okazują się jednak okoliczności w których spotyka się dwunastka młodych ludzi. W problemie Genesis ich życie wiąże się z 6 minutowymi randkami i z rozkwitem miłości. Uczucie to ma być zapoczątkowane podczas lotu na Marsa. Kiedy młodzi ludzie dolecą na orbitę tej planety, sami mają zdecydować z kim spędzą resztę życia. Lecz czy oby na pewno? Co odkryje Léonor podczas lotu w przestworzach galaktyki? Jaką rolę mają odegrać młodzi ludzie? Czy to w co wierzą to tylko złudzenie? Czy miłość podczas 6 minutowego spotkania jest możliwa?

  Bardzo sympatycznie odebrałam tę pozycję. Czytanie jej zajęło mi stosunkowo mało czasu lecz oczywiście musiałam podzielić obowiązki nauki z czytaniem. Nie mogłam jednak się od niej oderwać. Książka przedstawia całość tego, co lubię. Przede wszystkim urzekła mnie nowa, jakże inna wizja świata kosmicznego. W ostatnim bowiem czasie, kosmos stał się ulubionym miejscem trwania fabuły, preferowanej przez autorów. Mnie taki rodzaj wycieczki przynosi wiele owocnych wrażeń.
"Kochać to nie znaczy akceptować wszystko bez pytań i wątpliwości... Kochać to walczyć o to, co uważamy za najlepsze dla tego, kogo kochamy... nawet jeśli ta osoba o tym nie wie."

Zapowiedzi Lipcowe + podsumowanie ubiegłego miesiąca

 Przyszedł czas aby umieścić na blogu małe podsumowanie ubiegłego miesiąca jak i również zapowiedzi miesiąca trwającego. Niektórzy zaczęli wakacje już pod koniec czerwca ale ja oficjalnie wczoraj miałam ostatni egzamin :) Tak się ciesze, że wszystko zdałam w I terminie :)
 Nareszcie mam czas dla siebie! Zaczynam do Was wracać i przede wszystkim sklejać recenzje książek, które już czekają na to bardzo długo. Mam nadzieję, że wydawnictwa wybaczą mi to, że tak długo zwlekam z egzemplarzami, ale naprawdę trudno mi było zacząć czytać książki mając na głowie naukę ;/ Teraz jednak to się zmieniło! Zobaczmy jak poszedł mi ubiegły miesiąc :)


Liczba wyświetleń: 94834 (było 91110  odwiedziliście mnie 3724 razy)
Liczba komentarzy: 5151 (było 4829)
Liczba obserwatorów: 351 (było 337) 
Liczba przeczytanych książek: 7
Liczba opublikowanych recenzji: 7
Liczba recenzji przedpremierowych: 0
Liczba recenzji oczekujących na publikację: 9
Liczba opublikowanych postów: 10

I oczywiście zapowiedzi! :)

niedziela, 3 lipca 2016

Rozwiązanie konkursów ^^

Witajcie!
Na pewno z niecierpliwością czekacie na rozstrzygnięcie konkursów, które niedawno przeprowadziłam na blogu. Bardzo się cieszę, że tak licznie braliście w nich udział. Nie chcę przedłużać dlatego już teraz przedstawiam Wam zwycięzców.


W pierwszym konkursie gdzie nagrodę w postaci książki "Drzwi do nieba" przekazałam osobiście ze swojej biblioteczki wzięło udział 33 osoby.

 Każda osoba mogła zdobyć maksymalnie 5 głosów. Niektórzy pokusili się tylko na jedną szansę na wygrana, inni nawet o trzy. Po sprawdzeniu waszych zgłoszeń i przyznaniu wam "literek" wyszło, że należy losowanie przeprowadzić do 85 liczb.

Wygrywa więc jedna osoba, a oto i ona: