środa, 30 listopada 2016

#Konkurs na najlepszą recenzję. Magazyn Fanbook.



ZADANIE KONKURSOWE 

Znajdź książkę, która w 2016 roku podbiła Twoje serce i pomóż magazynowi Fanbook stworzyć listę najlepszych książek 2016 roku.

Wystarczy, że napiszesz recenzję swojej ulubionej książki wydanej w 2016 roku i do dnia 15 stycznia 2017 roku prześlesz ją na adres: redakcja@e-fanbook.pl

Pamiętaj, żeby w temacie maila wpisać: NAJLEPSZA KSIĄŻKA 2016 oraz w treści maila zawrzeć oświadczenie o tym, że jesteś autorem recenzji.
Recenzja nie może przekroczyć 2 tys. znaków. Musi również zawierać tytuł książki oraz imię i nazwisko jego autora.


NAGRODA

Najlepsza recenzja zostanie opublikowana na łamach magazynu Fanbook oraz zyska nagrody książkowe.


PREMIA DLA BLOGERÓW

Magazyn Fanbook przygotował premierę dla blogerów, z której warto skorzystać. Udostępnij informację u siebie na blogu i dostań upominek. Więcej informacji: tutaj.

wtorek, 29 listopada 2016

"Linia serc" Rainbow Rowell

Georgie jest wspaniałą scenarzystką komedii, współpracującą ze swoim najlepszym przyjacielem, Sethem. Jako mężatka, nie czuje się spełnioną osobą. Jej mąż Neal opiekuje się dziećmi, tylko po to aby ona mogła spełniać swoje marzenia. Jedno z jej najskrytszych marzeń właśnie się spełnia. Georgie i Seth dostają propozycję wyreżyserowania własnego serialu. Niestety dla związku Neala oraz Georgie, nie są to dobre wieści. Małżeństwo wraz z dziećmi, miało jechać na święta Bożego Narodzenia, do matki Neala. Mężczyzna postanawia wyjechać bez Georgie. Dla kobiety nastaje trudny czas.
Bohaterka przeżywa coś na kształt cofnięcia się w czasie, które zdarza się jedynie za sprawą tajemniczego żółtego telefonu, mieszczącego się w jej dawnej sypialni. To tam, w chwilach największego zwątpienia we własne małżeństwo, kobieta odnajduje drogę ucieczki.Lecz czy można poskładać już dawno utracone elementy życia? Czy Georgie przestanie patrzeć na swe życie w skali sukcesów? Co łączy ją z Sethem? Czy nauczy się żyć dla rodziny a nie obok niej?

"Kiedy podeszłaś i się przedstawiłaś... Georgie, nie musiałaś mi się przedstawiać. Zawsze wiedziałem, że ty to ty."

niedziela, 27 listopada 2016

"Nerve"Jeanne Ryan

Vee jest nieśmiałą dziewczyną, która ukrywa się za sceną. Zawsze jest cicha, pomocna oraz przede wszystkim nigdy nie wychyla się poza margines. Jest całkowitym przeciwieństwem swojej przyjaciółki Sydney – szkolnej gwiazdy. Dziewczyny są sobie bardzo bliskie, lecz pomimo wszystko, Vee czuje do Syd coraz większy dystans. Czarę przelewa zazdrość o chłopaka w którym Vee się podkochuje.
Dziewczyna postanawia się zmienić. W tym też celu decyduje się na nową internetową grę „NERVE”, która na zawsze zmienia jej życie. Dystans do przyjaciół rośnie, jej życie zaczyna nabierać tempa, a niewinne zauroczenie szybko zmienia się w pociąg do kogoś innego. Tajemniczy Ian jej w tym pomoże.
Czym okaże się gra NERVE? Czy dziewczyna zdobędzie w sobie siłę, aby wziąć udział we wszystkich konkurencjach? Kto pomoże jej przetrwać w rozgrywce?

"Wbija we mnie wzrok tak intensywnie, że czuję się, jakby wwiercał się w moją duszę."

sobota, 26 listopada 2016

#Książkowy stos ♥ !

 Już dawno na blogu nie pojawił się stosik. Tym razem mam dla wszystkich post z moimi zdobyczami. Mniej więcej jest to stosik z dwóch miesięcy. Część lektur jest już przeczytana, recenzje opublikowane, a radość po lekturze wciąż tkwi w sercu. 
 Ciekawi mnie, które lektury spodobają się Wam najbardziej oraz które polecacie? Czy zaciekawią Was tak samo jak mnie, czy raczej nie będą dla Was niczym interesującym? Przejdźmy więc do stosiku! ^^

środa, 23 listopada 2016

#Konkurs Facebook'owy!

Witajcie!
Mam dzisiaj dla Was informację na temat konkursu! Wszystkie chętne osoby zapraszam do konkursu organizowanym na fp bloga Zanurz się w książkach rodem z niebios!
Do wygrania pierwsza książka do kolorowania, którą powinien mieć każdy miłośnik twórczości J.R.R. Tolkiena, „The Lord of the Rings. Trylogia filmowa” .Zachęcam wszystkie osoby do konkursu, ponieważ jego zasady są proste a kolorowanka zawsze się przyda zwłaszcza, że jest wspaniała!


poniedziałek, 21 listopada 2016

#Chcesz poznać innych blogerów? Przyłącz się do tworzenia wspólnego bloga! ^^

Witajcie!,
Dzisiaj chciałabym przedstawić Wam pewnego bloga, który właśnie wkracza na sferę bloggera! Oczywiście chodzi o Fuzję Recenzentów książek!   Moja pierwsza recenzja pojawiła się na blogu już jakiś czas temu, i przyznam się, że jestem z tego dumna. 

Każdy kto pragnie dzielić się razem z nami swoimi recenzjami, przemyśleniami oraz przede wszystkim dużą dawką pozytywnej energii, są zaproszeni do zapisania się! :) Obecnie jest nas już 7 osób, tworzymy grupę bloga na facebooku gdzie możemy być ze sobą w lepszym kontakcie i w zasadzie ciągle się rozwijamy. :) 



Czym jest fuzja Recenzentów książek?

Fuzja Recenzentów Książek to projekt, który ma na celu zjednoczenie sił autorów. Chcemy dobrze się bawić oraz móc bardziej poznać siebie nawzajem. Każdy z autorów będzie musiał dodać jedną recenzję miesięcznie. To oznacza, że częstotliwość ich będzie częsta. 
Zależy nam na szczerych opiniach od czytelników na temat projektu. Oczywiście każdy z nas wciąż prowadzi osobiste blogi, a to tylko taki dodatek. Mamy nadzieję, że wszystko się uda, a do przedsięwzięcia zachęcimy kolejny osoby. 
Istnieje zakładka "Zgłoś się", z którą dobrze się zapoznać. Przewidujemy konkursy, lecz dajcie nam trochę czasu na rozkręcenie się. Chcemy wiedzieć, czy potrafimy współgrać razem bez żadnych wpadek.

Zachęcam Was serdecznie do zapisania się. Będziemy tworzyć razem, później rozszerzymy swoje grono i przede wszystkim będziemy się przy tym poznawać! Razem możemy naprawdę więcej! :)

piątek, 18 listopada 2016

"Być jak Audrey Hepburn" Mitchell Kriegman

 Lisbeth jest 19- letnią dziewczyną, którą spotyka w życiu pewna bardzo niezwykła przygoda. W muzeum Met, jej serdeczna przyjaciółka pokazuje jej sukienkę, którą nosiła sama Audrey Hepburn. Lisbeth nie może nie skusić się aby ją przymierzyć zwłaszcza, że jest jej wielką fanką. Przez pokrętny los, dziewczyna ubrana jak jej idolka, pojawia się na przyjęciu celebrytów odbywających się w Met. To wydarzenie na zawsze odmienia jej życie.  Lisbeth w świecie wielkich sław czuje się jak ryba w wodzie.  Niestety świat gwiazd nie jest tak piękny jak zakładała. Wkrótce przekonuje się, że to co widzi się w kolorowych czasopismach to tylko połowa kłamstw...

"Usta kłamcy mogą być pełne prawdy, ale to wciąż kłamca. Uważaj komu ufasz."

poniedziałek, 14 listopada 2016

(PRZEDPREMIEROWO) "Shadow" Sylvain Reynard

Mroczny cień padł na Florencję. Inspektor Batelli nie spocznie, zanim nie udowodni Raven udziału w kradzieży bezcennych dzieł sztuki z galerii Uffizi, ale to niejedyny problem, z którym musi sobie poradzić dziewczyna. Oto powrócił książę wampirów, grożąc straszliwą zemstą wszystkim, którzy wyrządzili jej krzywdę. Dziewczyna staje przed trudnym wyborem: sprzysiąc się z siłami ciemności, czy odważnie stawić im czoło, odtrącając bezwzględnego, głodnego krwi adoratora? Cokolwiek postanowi, nie zdoła uwolnić się od burzliwej przeszłości, która i tak może okazać się zaledwie niewinnym wstępem do krwawej, mrocznej, pulsującej namiętnością przyszłości.

"– Tylko mnie nie złam – szepnęła, odsuwając mu z czoła kosmyk jasnych włosów. Na jego twarzy malowała się żądza. – Nie zrobię ci krzywdy… A gdyby cokolwiek się stało, naprawię to."

niedziela, 13 listopada 2016

"Co mnie zmieniło na zawsze" Amber Smith

 Eden przeżywa w swoim życiu straszną tragedię. Nie jest to tragedia z tych, w których traci się kogoś bliskiego czy znajomego. Pewnej nocy Eden traci siebie oraz władze nad własnym ciałem. Gwałt bliskiego przyjaciela, którego miała za swoją rodzinę, wywraca jej życie do góry nogami. Po tym wydarzeniu, już nic nie jest takie jak kiedyś. Nic już nie ma sensu.
 Edy pomimo swojego młodego wieku, nie potrafi nikomu zaufać. Dziewczyna swoją tajemnicę skrywa...
 Jak to wydarzenie ją napiętnuje? Kim stanie się Eden? Czy tajemnica przeszłości wyjdzie na jaw? 

"-Kocham Cię.
Jego wielka tajemnica. Zaciskam oczy, najmocniej ja mogę i udaję, że nie słyszę - udaję, że mnie to nie obchodzi.
 Kiedy jestem pewna, że naprawdę usnął, bezgłośnie wymykam się z jego pokoju."

sobota, 12 listopada 2016

# Filmowy WeeKend "Nerve" - reż. A. Schulman i H. Joost

 Witaj w Nerve - nowej, realistycznej i mocno pociągającej grze, w której stawka jest zawsze wysoka.
 Vee, uczennica ostatniej klasy, dołącza do pewnej gry, która w ostatnim czasie zdobywa serca młodzieży. Każda osoba może zdecydować, czy chce być graczem czy biernym widzem. Vee decyduje się na pierwszą opcję, a niewiele później poznaje przystojnego Iana, który również wciągnął się w tę grę.
 Niestety jednak dla tych dwojga, ta gra nie jest zwyczajna. W Nerve liczy się nie tylko prawidłowo zakończone zadanie, ale i trzymanie w sekrecie reguł gry.
 Czy jesteś widzem, czy graczem?

 Nie mogłam nie obejrzeć tego filmu! Już jakiś czas temu byłam na premierze, lecz dopiero teraz zebrałam się w sobie aby nakreślić o nim kilka słów. Nerve należy do tych ekranizacji, które ogląda się z wielką przyjemnością. Nie mogę nie wspomnieć, że ten film pociąga mnie nie tylko ze względu na ciekawą tematykę ale i obsadę. 

czwartek, 10 listopada 2016

"Niewinna krew" Graham Masterton

  Frank Bell jest uznanym w świecie Hollywood scenarzystą, który nie ma większych zmartwień w życiu. Niespodziewany los wpycha jego rodzinę w ręce straszliwej tragedii. Z dnia na dzień całe filmowe Hollywood staje w ogniu walki o własne życie. Nieznani ludzie atakują całą wytwórnie filmową, przeprowadzając ataki terrorystyczne. W jednym z wybuchów, ginie syn Franka, Danny. Mężczyzna obwinia się o jego śmierć, co skutkuje rozpadem jego małżeństwa oraz wizjami, w których dostrzega duchy.
 Kto stoi za serią zamachów terrorystycznych? Jak rozwinie się rozgrywa o ludzkie życie? Czy Frank wybaczy sobie po odejściu jedynego syna?

"Życie to gówno, Frank, a największy problem polega na tym, że przeważnie sami jesteśmy temu winni. "

#Czytaj PL

Witajcie!
Zapraszam wszystkich chętnych do zapoznania się zarówno z akcją Czytaj PL jak i książkami udostępnianymi w ramach tej inicjatywy. 

Kolekcję Czytaj PL tworzy 12 książek, które dobrano tak, by każdy, niezależnie od literackiego gustu, znalazł coś dla siebie. Wszystkie tytuły są bestsellerami, a ich łączny nakład przekracza 10 milionów egzemplarzy.

Aby skorzystać z darmowych książek należy ze sklepu App Store lub Google Play pobrać aplikację Woblink i przejść do zakładki Czytaj PL. Następnie można już skanować kody QR umieszczone na ponad 600 nośnikach w 16 miastach dające darmowy dostęp do konkretnych książek. Czytaj PL trwa od 2 do 30 listopada. Lokalizator darmowych wypożyczalni e-booków można znaleźć na stronie www.czytajPL.pl

wtorek, 8 listopada 2016

"Ogień za ogień" Jenny Han, Siobhan Vivian

Plan Mary, Kat i Lilli obejmujący zemstę na osobach, które je skrzywdziły, wymknął się spod kontroli. Pomimo złych konsekwencji, dziewczyny nie chcą złożyć broni. Zemsta trwa... Lilli decyduje się na radykalny krok, aby dopiec TEMU, który złamał serce Mary. Kat, jako wieczna buntownika, wspiera ją swoimi radami oraz pomysłami. Mary zaś odkrywa, że jej życie nie jest tak zwyczajne, jak myślała. Jak potoczy się walka dziewczyn o sprawiedliwość? Czy ich zemsta się powiedzie? Jakie konsekwencje z niej wynikną? Odtąd gra toczy się o uczucia, a jak wiadomo, z nimi bywa różnie...

"Od dawna marzyłam, żeby Reeve znalazł się w tarapatach. I żeby stracił pewność siebie, przekonanie, że jest lepszy niż wszyscy inni. Wiedziałam też, że na to zasługiwał. W głębi duszy przez cały czas miałam jednak nadzieję, że nigdy do tego nie dojdzie. Łudziłam się, że zdołamy dać mu nauczkę, nie uciekając się do tak drastycznych środków."

poniedziałek, 7 listopada 2016

#Łukasz Wasilewski i książka "Oddawaj różdżkę, Phong!"


Razem z autorem książki, Panem Łukaszem Wasilewskim, zapraszam do przeczytania jego książki pt.:  "Oddawaj różdżkę, Phong!. Co najciekawsze, możecie to zrobić całkowicie za darmo!
  Jeżeli chcecie poznać lekturę naszego rodowitego autora, zapraszam tutaj. Ściągnij książkę za darmo!

Oto słów kilka na temat książki:

Zosia ma problem ze skonsumowaniem sukcesu, Tatiana zbyt rezolutnie wycenia swoje wdzięki, a Natalia próbuje żyć z piętnem geeka. Wydawałoby się, że dziewczyn nic nie łączy, ale wtedy do ich życia wkracza tajemniczy Szatyn, który dryfując na obrzeżach moralności, próbuje zmierzyć się ze swoją przeszłością i przyszłością. Problem w tym, że nie zawsze radzi sobie z tu i teraz. Ale od czego ma się przyjaciół?

niedziela, 6 listopada 2016

#Nowinki książkoholika - Czytaj to!

12 książek, 16 miast, miliony czytelników – promocja czytelnictwa, jakiej nie było


Czytaj PL – największa na świecie akcja promująca czytelnictwo już wystartowała. Swoją skalą przebija pilotażowy projekt z zeszłego roku. Dzięki darmowym wypożyczalniom e-booków i audiobooków umieszczonym na 600 nośnikach w 16 miastach oraz szerokiemu wejściu w świat wirtualny Czytaj PL dotrze do milionów Polaków. Do czytelników trafi za darmo 12 tytułów autorstwa m.in. Stephena Kinga, Davida Lagercrantza i Jacka Dukaja.


piątek, 4 listopada 2016

"Silna i Sexy. Francuski trening dla każdej z nas." David Costa

Od wydawcy:
Silna i Sexy - taka pragnie być współczesna kobieta! Nie chuda, nie nadmiernie umięśniona ale też nie wiotka i bezradna. Współczesne kobiety pragną mocy i ta książka podpowie im, jak osiągnąć ten cel. Francuski trening dla zwykłych dziewczyn obala mit, że ciężarki są tylko dla mężczyzn i nie służą subtelnym liniom kobiecego ciała. Aby stać się silną i sexy  nie potrzeba nadprzyrodzonych zdolności a jedynie konsekwencji i determinacji. Wiemy, że tego kobietom nie brakuje! 
Trening siłowy to idealny sposób na uformowanie sylwetki według indywidualnych potrzeb, pozwalający jednocześnie na spożywanie większej liczby kalorii. Na każdej stronie tej książki trener personalny David Costa  przekonuje, że zróżnicowany i odpowiednio dobrany trening siłowy jest Twoim najlepszym sprzymierzeńcem w dążeniu do uzyskania wymarzonej figury.
Po ukończeniu 12-tygodniowego programu możesz liczyć na widoczne zmiany. Będą to: zdrowszy duch, lepsza samoocena, dobra kondycja fizyczna, pełniejszy oddech, kształtne ciało (ale Twoje ciało, a nie uformowane według wydumanego wzorca!) i apetyt na wysiłek. 
• Metoda Silna i sexy jest gwarancją skutecznego treningu. Pozwoli Ci zadbać o siebie, zapewnić sobie rozwój, lepiej się odżywiać, a przede wszystkim czerpać pełnymi garściami z życia, ruszać się, śmiać i tryskać energią!
• Ćwicząc metodą Silna i sexy, przejdziesz fizyczną ewolucję: zmienią się wymiary Twojego ciała, wyrzeźbisz sylwetkę, podkreślisz kształty, jednak przede wszystkim będziesz silniejsza mentalnie, polubisz wysiłek fizyczny, wyzwania i pokonywanie granic swoich możliwości. Będziesz z siebie dumna!
• Zerknij do środka i zobacz dlaczego tylko kobiet zaufało tej metodzie.

środa, 2 listopada 2016

(PRZEDPREMIEROWO) "Nieuniknione" Amy A. Bartol

Evie Claremont zostawia za sobą dawne koszmary i pełna nadziei zaczyna pierwszy rok studiów. Jednak kiedy spotyka Reeda Wellingtona, chłopaka o niezwykle magnetycznej osobowości, jej życie zmienia się nie do poznania. Evie zaczyna zauważać u siebie dziwne objawy: jej rany goją się bardzo szybko,. Dowiaduje się, że Reed jest Aniołem Mocy, a ona jest połączeniem człowieka (po matce) i anioła (po nieznanym ojcu) – a więc jedynym chyba na Ziemi aniołem obdarzonym ludzką duszą. Między nią a Reedem rodzi się ogromna – choć na razie całkowicie platoniczna – namiętność i wzajemna fascynacja. Okazuje się, że ich nadnaturalne przeznaczenie to coś absolutnie... nieuniknionego.   

   "– Wiesz, zawsze byłem zadowolony ze swojej siły. Nie twierdzę, że jestem najsilniejszy spośród żyjących ludzi, ale na pewno silniejszy od większości. Nie znałem uczucia słabości, zanim nie poznałem ciebie. Patrzyłem na tego Sebastiana, który porusza się jak czarny charakter z jakiegoś komiksu, a potem widziałem Reeda… Rzucił nim jak piłką… "

wtorek, 1 listopada 2016

Listopad - Nowości + podsumowanie

 Jak dla mnie październik był jak najbardziej udanym miesiącem. Myślę, że śmiało mogę uznać go za jeden z najlepszych. Oczywiście rozpoczęłam naukę, co poskutkowało brakiem czasu, lecz mimo wszystko znalazłam go na własne przyjemności. Bez wyrzutu mogę powiedzieć o tym, że statystyki na blogu zostały zachowane. Przeczytałam dużo książek, które mnie nie rozczarowały, a to duży plus. Miałam z nimi nieco przygód, lecz żadna z nich nie okazała się pomyłką. Nawiązałam również współpracę z pewną autorką, ale o tym już niebawem. :)
 Dziękuję za moc życzeń, która płynęła do mnie z okazji 3 lat prowadzenia bloga. Mam nadzieję, że wszystkie się spełnią.
 Jeżeli chodzi o listopad, to przede wszystkim mam nadzieję, że nie będzie w nim melancholii. Mam szczerą ochotę przeczytać większość ze swoich zaległości książkowych, a pogoda za oknem mnie do tego kusi.
 Przedstawiam Wam krótkie zestawienie statystyk z października. Tak jak wspomniałam, szczerze jestem z nich dumna. 


Liczba wyświetleń:  110492 (było 107 395 odwiedziliście mnie 3097  razy)
Liczba komentarzy: 6054 (było 5828 )
Liczba obserwatorów: 360 (było 355)
Liczba przeczytanych książek: 8
Liczba opublikowanych recenzji: 7
Liczba recenzji przedpremierowych: 0
Liczba recenzji oczekujących na publikację: 9
Liczba opublikowanych postów: 13


Teraz czas na zapowiedzi! <3  Jak zapewne wiecie, będzie ich sporo :) Na wszystkie z nich mam wielką ochotę :)