czwartek, 29 grudnia 2016

#Grudniowy konkurs! Part 5

Trochę wcześniej niż mówiłam, przedstawiam wam konkurs numer V - ostatni w tym roku! ;)
Macie więc nieco więcej czasu na zgłaszanie się. Konkursy kończą się 31 grudnia 2016 r.! 

Tym razem coś dla wszystkich - "Prawda o dziewczynie", książka bardzo wciągająca! Zachęcam do zgłaszania się :)



Banerek konkursu ♥

POWODZENIA ^^

środa, 28 grudnia 2016

#Grudniowy konkurs! Part 4

Odsłona IV konkursu! Tym razem mam dla Was coś od Gabrieli Gargaś czyli "Pośród żółtych płatków róż"! Wszystkich chętnych zapraszam do zgłaszania się :)


Zachęcam do zapoznania się z regulaminem konkursów prowadzonych na blogu, zaglądając do zakładki KONKURSY/ZABAWY


Powodzenia! 

piątek, 23 grudnia 2016

#Grudniowy konkurs! Part 3


Kolejna odsłona konkursu! Dzisiaj do wygrania jest egzemplarz książki "Serce z popiołu" Katrin Lange! 


Zachęcam do zapoznania się z regulaminem konkursów prowadzonych na blogu, zaglądając do zakładki KONKURSY/ZABAWY

Zapraszam do zabawy wszystkich chętnych :D
Zgłaszamy się w komentarzach :)


Banerek konkursowy ♥

Zachęcam do zgłoszenia się do wcześniejszych konkursów. Na bocznym pasku kliknijcie w obrazki ;)


środa, 21 grudnia 2016

#Grudniowy konkurs! Part 2

Konkurs nr. II!


Do zgarnięcia jest książka "Tajemny ogień" C.J. Daugherty, Carina Rozenfeld ! Zapraszam do zabawy :D

Zachęcam do zapoznania się z regulaminem konkursów prowadzonych na blogu, zaglądając do zakładki KONKURSY/ZABAWY


Banerek konkursowy ♥

Komentarze zostawiamy pod postem! ♥

Powodzenia! Oczywiście zapraszam do zgłaszania się do konkursu wcześniejszego. Tam do wygrania jest lektura "Nieuniknione" Amy. A. Bartol konkurs ^^

poniedziałek, 19 grudnia 2016

#Grudniowy konkurs! Part 1

Witajcie!Przyszedł czas na konkursowe szaleństwo. Od dzisiaj, tj. 19 grudnia 2016 r. ruszają konkursy na blogu! Konkursy będą pojawiać się co dwa dni, lecz wszystkie trwają do końca tego roku tj. 31 grudnia 2016 r. To idealny czas aby wejść w nowy rok z nowymi zdobyczami! ♥
Zachęcam wszystkie osoby do udziału, ponieważ do oddania mam książki z różnego gatunku.
Na pierwszy ruszt oddaje w wasze ręce 1 egzemplarz książki "Nieuniknione" Amy A. Bartol ( Egzemplarz przekazało Wydawnictwo Akurat). Moją recenzję książki możecie podpatrywać tutaj : LINK


Zachęcam do zapoznania się z regulaminem konkursów prowadzonych na blogu, zaglądając do zakładki KONKURSY/ZABAWY


Banerek konkursowy ♥




Życzę wszystkim powodzenia oraz miłej zabawy :)

(PRZEDPREMIEROWO) "Boys from HELL" Agnieszka Lingas-Łoniewska

 

Jax i Anna nigdy nie powinni być razem. Ich miłość jest zakazana. Życie jednak nie jest łatwe, a tych dwojga przekona się o tym na własnej skórze.
 Ania jest córką burmistrza, który przygotowuje się do nowych wyborów. Jego natura dyktatora działa na dziewczynę drażniąco. Ania nienawidzi swoich rodziców, którzy skupiają się głównie na karierze jej ojca, zaniedbując przy tym ją samą. Dziewczyna czuje się przez nich niekochana i odrzucona. Kiedy w jej życiu niespotykanie pojawia się Jax, Ania od razu się w nim zakochuje.
Chłopak już podczas pierwszego spotkania wywraca jej świat do góry nogami. Jaxon nie jest jednak odpowiednią partią dla Ani, lecz mimo wszystko dziewczyna się w nim zatraca.  Czy młodzi kochankowie odnajdą siłę by walczyć o swoją miłość? Z jakimi przeciwnościami muszą się zmierzyć? Cz prawdą jest, że miłość zawsze zwycięża?

"W drodze powrotnej myślał o niej, o sobie i o tym, czy to wszystko ma jakiś sens. Bo co, jeśli wszyscy będą się upierać, że nie ma w tym sensu i nie ma dla ich przyszłości?"

piątek, 16 grudnia 2016

"Tajemny ogień" C.J. Daugherty, Carina Rozenfeld

 Ten dzień Taylor zapamięta na zawsze. Po jej niespodziewanym wybuchu gniewu jej życie przestało być takie jak zawsze. Okazuje się, że przez lata dziewczyna była oszukiwana co do swojego pochodzenia a prawda, która wychodzi na jaw całkowicie zmienia jej życie.
 Na rodzinę Sachy została rzucona klątwa. W dniu osiemnastych urodzin każdego pierworodnego syna z rodu Winters czeka śmierć. Jedynym ratunkiem dla chłopaka jest tajemnicza dziewczyna z Anglii, którą okazuje się Taylor. Sachę od Taylor dzielą tysiące kilometrów. Mimo jednak tego nastolatkowie kontaktują się ze sobą niemal codziennie. Oboje czują, jakby rozmawiali ze swoją bratnią duszą. Nawet nie wiedzą, jak blisko są prawdy.
 Czy chłopak wygra walkę o swoje życie? Co łączy rodzinę Taylor z rodem Sachy? Czy ich życie pozostanie normalne? Kto zapłaci najwyższą cenę za możliwość uratowania Sachy z łap śmierci

"Miał rację co do jednego – cokolwiek zdarzyło się tej nocy w parku i bez względu na to, co ich czekało w przyszłości, teraz musieli uciekać."

czwartek, 15 grudnia 2016

#Ostatni stosik w tym roku ♥

Przyszedł czas na obiecany - ostatni w tym roku - stosik! W sumie jest to stosisko listopadowych zdobyczy ♥ Jest na co popatrzeć, a o czytaniu już nie wspomnę! Większość z przedstawionych lektur już za mną, recenzje się piszą bądź też już są na blogu, więc śmiało zachęcam do zapoznania się z moją opinią. :) 
Stosik listopadowych nowości ♥

środa, 14 grudnia 2016

"Zagubiona miłość" Meredith Wild

Maya Jocobs nie ma łatwego życia. Jako młoda kobieta musi dokonać wyboru pomiędzy ukochanym Cameronem, a chorą matką. Jej wybór nie jest trafny, a skutkiem tego jest rozstanie z chłopakiem. Jednak los jest przewrotny...
Kochankowie spotykają się po latach. Każde z nich ma nowe życie opalające w większe lub mniejsze problemy. Jednak stare uczucie nie umiera.
Czy Maya i Cameron, pomimo trudnej przeszłości, mogą ponownie być razem? Czy ich uczucie odżyje? Kto stanie im na przeszkodzie do szczęścia?
Wejdź do ich świata i przekonaj się czy połączy ich miłość?

"- Kiedy mówisz "niezobowiązująca", chodzi ci o to, że nie chcesz, aby nasz związek cokolwiek znaczył. Dobrze myślę?

- Wtedy nie był dla ciebie na tyle ważny, żeby zostać, czemu więc teraz miałabym chęć, aby cokolwiek znaczył?"

środa, 7 grudnia 2016

"Tylko ty mnie zrozumiesz" Samantha Young

Charley jako dorosła osoba musi zmierzyć się z kolejną dawką bolesnych wydarzeń. Dziewczyna myślała, że gdy wróci do Jake'a - bez którego nie potrafi żyć - to jej świat będzie stabilny oraz poukładany. To jednak tylko pozory ponieważ Charley traci grunt pod nogami. Niespodziewany wypadek zmienia jej stosunek do Jake'a. Słowa odmowy nie docierają do chłopaka, który wciąż o nią walczy. Jake nie potrafi przestać myśleć o ukochanej i tym samym wciąż próbuje do niej dotrzeć. Czy Charley odnajdzie siebie? Czy dziewczyna zawalczy o to co kocha? Czy powinności względem rodziny uzna za ważniejsze niż miłość?

"– Nigdy nikogo nie będę kochała tak, jak kocham ciebie. Jesteś częścią mnie. Przy tobie czuję, że mogłabym być kimkolwiek, zrobić cokolwiek… Ale potrafisz też odebrać mi siły. Jesteś w stanie zniszczyć mnie jak nikt inny. To mi się nie podoba, Jake. Nienawidzę świadomości, że możesz mi to zrobić. "

wtorek, 6 grudnia 2016

#Weź książkę i zapłać za nią ile chcesz.

Fundacja Pani Róża oraz Wydawnictwo Znak,  zapraszają do akcji: Weź ksiązkę ze sobą, zapłać tyle ile uważasz, ze jest warta.
Cała zebrana kwota zostanie przekazana Fundacji Pani Róża – pomagającej kobietom.

W akcji uczestniczą i książki rozdają następujące księgarnie:


Księgarnia Autorska Złote Tarasy
ul. Złota 59
00-120 Warszawa


Księgarnia Nova
Ul. Hetmańska 23
35-045 Rzeszów


Księgarnia Autorska
plac Grunwaldzki 22
50-363 Wrocław


"Widmo grzechu" Anna Szafrańska

 
Nela to ideał dziewczyny. Piękna, dobrze wychowana, inteligentna – to tylko odrobinka atutów tej wspaniałej osoby. Nic więc dziwnego, że Nela staje się obiektem zainteresowania wszystkich ludzi w szkole. Chłopcy za nią szaleją, – zwłaszcza Marcel, jej serdeczny przyjaciel – dziewczyny ją szczerze lubią. Jej poukładany świat zmienia się w chwili, kiedy w jej życiu pojawia się Kraszewski.
 Chłopak już podczas pierwszego spotkania daje znać o swej złej naturze. Pomimo jednak tego dziewczynę ciągnie do niego. Chociaż rozum i rodzina każą jej trzymać się z daleka, serce na to nie pozwala…
 Nelka musi wybrać, czy pójdzie do drzwi z napisem „miłość”, czy raczej wybierze opcję „rodzina”. Jedno jest pewne, na co się nie zdecyduje i tak kogoś unieszczęśliwi. A przecież to nie jest zgodne z jej charakterem.
 Co więc wybierze? Czy miłość jest silniejsza niż przeciwności losu? Czy rodzina wyjawi jej tajemnicę, która od lat jest skrywana? Czy Kraszewski jest względem niej szczery?
Wejdź do świata książki i sam się o tym przekonaj…

"Doceń to, że jako jedyna dziewczyna masz zaszczyt noszenia moich podkoszulków z limitowanych kolekcji."

piątek, 2 grudnia 2016

"Sekretna zima Jaśminy" Adrianna Trzepiota

Jaśmina przeżywa w swoim życiu kryzys. Z jednej strony czuje niechęć do swojego męża lecz z drugiej, ze względu na dziecko, pragnie spokoju oraz miłości. Szalę jej irytacji przepełnia jego zdrada oraz alkoholizm. Przed kobietą stoi ważna decyzja. Jaśmina musi zdecydować czy powinna rozejść się ze swoim mężem i pozbawić tym samym swoją córkę pełnej rodziny, czy raczej zostać przy nim i żyć w nieszczęściu. 
 Z pomocą w rozwiązaniu tej zagadki przychodzi jej pewna wilczyca, którą kobieta skrywa w głębi siebie. Czy kobietę czeka szczęście? 

"Czuję od niego powolne gnicie i obumieranie ducha. Nie chcę, żeby mnie tym zaraził, żebym stała się tak toksycznie zrzędząca, nie chcę cały czas uprawiać tych potyczek słownych.
Ale przecież to nie ty – odezwała się zwilczona psychika.
– Nie zjadaj się od środka. Wymyśl sposób, dzięki, któremu będziesz ponad tym wszystkim. Wyobraź sobie, że jest wokół ciebie przezroczysta ochronna tarcza, która odbija każde jego słowo"

czwartek, 1 grudnia 2016

Grudzień ♥ - podsumowanie ubiegłego miesiąca + zapowiedzi.

Listopad jest dla mnie udanym miesiącem. Przeżyłam w nim wiele niezapomnianych chwil - zwłaszcza związanych z książkami. ♥ Statystyki bloga mnie cieszą, a mój czytelniczy zapał jeszcze bardziej dodaje mi skrzydeł. Jest to ten miesiąc, który z wielką uciechą będę wspominać.  Mam nadzieję, że grudzień będzie jeszcze lepszy :)


Przechodząc do podsumowania, oto ono:

Liczba wyświetleń: 114180  (było 110492 odwiedziliście mnie 3688 razy)
Liczba komentarzy: 6683 (było 6054 )
Liczba obserwatorów: 365 (było 360)
Liczba przeczytanych książek: 10
Liczba opublikowanych recenzji: 9
Liczba recenzji przedpremierowych: 2
Liczba recenzji oczekujących na publikację: 7
Liczba opublikowanych postów: 18


♥♥♥ Stanowczo zapraszam wszystkich do konkursu na Facebooku, gdzie do wygrania jest książka do kolorowania z postaciami filmowymi Władcy Pierścieni. Kliknijcie i się zgłaszajcie. ♥♥