poniedziałek, 27 lutego 2017

#Konkurs part IV

Konkurs 🎁😈 part IV - ostatni dzień
Jak najbardziej świetnie poradziliście sobie z odgadnięciem zagadki, kto jest autorem książki, której okładkę przedstawiliśmy.

🔴 Zachęcam do komentowania posta o treści: "Sztylet" Jorge Fernández Díaz.❗️
Do wygrania jest ta oto książka! 💖
✏️Aby podwoić swoją wartość, zachęcam do komentowania poprzednich postów zarówno tutaj jak i na blogu. Można zdobyć aż 8 LOSÓW!!!





✔️Oto i opis książki:
Mroczne kulisy władzy, narkobiznesu i korupcji, o których nikt nie ma odwagi mówić.
Tajemniczy i niedostępny Stokroć jest weteranem wojny o Falklandy-Malwiny. Pracuje dla jednej z najbardziej utajnionych komórek argentyńskich służb specjalnych. Tym razem ma chronić hiszpańską prawniczkę, przybywającą w interesach do Buenos Aires. Szybko okazuje się, że są to brudne interesy, w których poza gangsterami po uszy tkwią politycy i biznesmeni. Na każdym kroku prawda miesza się z kłamstwem. Gdy w grę wchodzą namiętności i miłosna obsesja, zaczyna się pełnokrwisty argentyński thriller. Uzależnia jak narkotyk

Jorge Fernández Díaz jest argentyńskim pisarzem i dziennikarzem. Przez trzydzieści lat pracował jako reporter, dziennikarz śledczy, komentator polityczny, redaktor gazet i redaktor naczelny czasopism, m.in. w opiniotwórczym tygodniku „Noticias”, obecnie zaś jest kierownikiem literackiego dodatku do dziennika „La Nación”. Jego powieści były bestsellerami w Argentynie, Ameryce Łacińskiej i Hiszpanii. Laureat nagród i odznaczeń (otrzymał m.in. Krzyż Orderu Izabeli Katolickiej), jest jedną z ikon literatury w swoim kraju. Jego ostatnia powieść Sztylet była hitem wydawniczym w Argentynie, ukazała się też m.in. w Hiszpanii; wkrótce zostanie zekranizowana przez reżysera Marcela Piñeyra.




NIEBAWEM WYNIKI! POWODZENIA ^^

niedziela, 26 lutego 2017

"Pod presją" Michelle Falkoff

Jak daleko się posuniesz, by być idealną?
Kara prowadzi idealne życie. Ma świetne oceny. Nigdy nie nawala. Aż do teraz. Bo perfekcja to tylko złudzenie, a Kara desperacko stara się je utrzymać, odkąd tylko pamięta. Dlatego robi coś, o co nigdy by siebie nie posądziła. Coś nielegalnego i ryzykownego. Wkrótce jej życie wypada z swojego idealnego toru i nagle Kara rzuca się w świat nowych znajomych, dzikich imprez, romansów i mrocznych sekretów. Musi teraz ustalić, jak daleko posunie się, by być idealną – i czy to jest właśnie to, czego naprawdę pragnie.

"Z jednej strony chcieliście, żebym się uczyła, była inteligentna i dobra we wszystkim, a z drugiej oczekiwaliście, że będę miała przyjaciół, towarzystwo, że nie będę się tak przejmowała. Nie chcieliście żebym miała ataki paniki, ale nie pozwoliliście mi brak leków. Chcieliście, żebym poszła na uniwersytet i była szczęśliwa, ale tylko na ten uniwersytet, który wy wybraliście, bo dbacie jedynie o swoje szczęście. A jeśli nie jestem szczęśliwa, powinnam grać, żeby nikt tego nie zauważył. Żeby nikt, broń Boże, się nie dowiedział, że nie jesteśmy idealni.  "

#Konkurs z okładką. III

Odsłona III konkursu. Każdy kalendarz, to nowy głos. Zapraszam do komentowana :)


 Waszym zadaniem jest odgadnięcie, kto jest autorem książki, którą przedstawiamy??



#Konkurs z okładką... II

 Ponownie zapraszam was na odsłonę okładki. Koniecznie musicie dołączyć do zabawy i skomentować post zarówno tutaj, jak i na facebooku :)


Waszym zadaniem jest odgadnięcie, kto jest autorem książki, którą przedstawiamy??




piątek, 24 lutego 2017

#Konkurs z okładką...

Hej :)
Uwaga, Konkurs! 🎈🎁
Mam dla was świetną wiadomość. Wydawnictwo Bukowy Las zorganizowało konkurs dla blogerów i ich wiernych czytelników. 💪


Do wygrania jest książka, którą przedstawia okładka. Zapraszam do komentowania postów tutaj i na Facebooku :) 


 Waszym zadaniem jest odgadnięcie, kto jest autorem książki, którą przedstawiamy??


Podpowiem, że do wygrania jest ciekawy kryminał! 

niedziela, 19 lutego 2017

"To, co najważniejsze" Samantha Young

Doktor Jessica Huntington całym sercem angażuje się w problemy swoich podopiecznych z więzienia dla kobiet, ale w życiu prywatnym starannie unika związków uczuciowych. Nauczyły ją tego bolesne doświadczenia. W więziennej bibliotece odkrywa plik starych listów miłosnych i jedzie do malowniczego Hartwell, żeby dostarczyć je adresatowi. Nadmorskie miasteczko rzuca na Jessicę swój czar, ale jeszcze większe wrażenie robi na niej przystojny właściciel miejscowego baru. Od czasu rozwodu z niewierną żoną, Cooper Lawson skupia się na tym, co najważniejsze: na rodzinie i prowadzeniu baru przy nadbrzeżnej promenadzie, który od lat znajduje się w posiadaniu Lawsonów. Jednak kiedy Jessica przekracza progi jego knajpki, gotów jest znów otworzyć swoje serce. Chociaż wzajemne przyciąganie staje się coraz silniejsze, Jessica z uporem broni się przed bliskim związkiem. Jaką tajemnicę skrywa kobieta? Czy zaufa Cooperowi na tyle aby zdradzić mu swoje uczucia i obawy?

"- A kto jest twoim ulubionym autorem?
Zmarszczyła nos, a przez jej twarz przebiegł cień uśmiechu.
- To jakby zapytać, co wolę: oddychać czy jeść."

wtorek, 14 lutego 2017

(PRZEDPREMIEROWO) "Barwy miłości. Zatracenie" Kathryn Taylor

Sophie jest cenioną i lubianą w swojej branży, pasjonatką sztuki. Kobieta zna się zarówno na dziełach sztuki jak i na prowadzeniu rodzinnego interesu – jakim jest dom aukcyjny. Sophie biorąc nowe zlecenie, decyduje się na wyjazd do Włoch. Tam poznaje Mattea, który oczarowuje ją swoją inteligencją i wiedzą o malarstwie. Między tym dwojgiem dochodzi do namiętnych zbliżeń, które na zawsze odmieniają ich życie.
Sophie i Mattea szybko przechodzą ze zwykłej relacji, do związku polegającego wyłącznie na sexie. Lecz czy dziewczynie o delikatnym sercu, wystarczy taki układ?

"Myślałam, że miłość to coś trwałego, niemal namacalnego i niezawodnego. Że ma w sobie spokój, jest nienaruszalnym fundamentem, na którym będę mogła oprzeć życie. A nie to całe drżenie, ten chaos, który mnie otacza. (…) Lecz teraz to bez znaczenia, bo nieważne, jak daleko starałabym się uciec, to uczucie zostanie ze mną na zawsze i będę musiała z nim żyć, balansując cały czas nad przepaścią"

poniedziałek, 6 lutego 2017

#Wyniki konkursu blogowo-facebookowego ♥

Wyniki konkursu z książkami Mariusza Ziomeckiego. 
Bardzo się cieszę, że tak dużo osób wzięło udział w konkursie. Na Facebooku, zgłosiło się dokładnie 103 osoby. Do konkursu na blogu, zgłosiło się dodatkowo 12 osób. Jest to dla mnie bardzo pozytywne zaskoczenie. Bardzo się cieszę, że tak licznie wzięliście udział!
 Nie przedłużając. Oto wyniki :D 


And the Winner is...

czwartek, 2 lutego 2017

#Płomienna miłość nadchodzi!

Nakładem Wydawnictwa Burda Książki ukazała się kolejna książka autorstwa Meredith Wild pt.: „Płomienna miłość” 

Seria “Bridge’owie” opisuje losy Camerona, Darrena i Olivii Bridge, rodzeństwa mieszkającego w Nowym Jorku. Pragnąc się wyrwać za wszelką cenę ze szponów oczekiwań o swoich zamożnych i uprzywilejowanych rodziców, razem próbują stworzyć własną ścieżkę życia. Ale czy po drodze 
uda im się znaleźć prawdziwą miłość? Każdy tom opisuje podróż jednej osoby i tworzy osobną całość. 
Chyba każdy kawaler marzy o takim stylu życia, jaki prowadzi Darren Bridge. Darren jest strażakiem, w wolnych chwilach trenuje w siłowni swojego brata. Niewiele kobiet oparło się jego wdziękowi... dopóki nie pojawiła się Vanessa. Różni się ona od wszystkich dziewczyn, które do tej pory poznał Darren. Niestety obiecał komuś, że da jej spokój. Zapracowana Vanessa Hawkins od prawie dwóch lat nie miała urlopu. Kiedy wreszcie może wyrwać się z biura, żeby pojechać na wesele swoich przyjaciół – Camerona i Mai – jej uwagę przyciąga drużba. Darren jest niebezpiecznie 
przystojny i tak seksowny, że każda obdarzona ognistym temperamentem kobieta bez namysłu rozpoczęłaby z nim nawet najbardziej szaloną przygodę.Po powrocie do miasta Darren uświadamia sobie, że kawalerski tryb życia stracił cały swój urok. Vanessa jest jednak tak zajęta, że w jej życiu nie ma miejsca dla mężczyzny, zwłaszcza dla takiego playboya jak Darren. Czy Darren odnajdzie drogę do jej serca i przekona Vanessę, że warto podjąć dla niego ryzyko?
 
Dane wydawnicze: 
 
Tytuł: „Płomienna miłośd” 
Autor: Meredith Wild 
Premiera: 1.02.2017 
Cena: 34,90 zł 
ISBN: 978-83-8053-207-60 
 

 Mam wielką ochotę na tę powieść, zwłaszcza, że pierwsza część była fenomenalna! Co o niej sądzicie? Macie na nią chrapkę? :)

"Zemsta" Katarzyna Michalak

Ona ucieka przed mafijną zemstą. On gotów jest na wszystko, żeby ją uratować. Oboje stąpają po kruchym lodzie…
Marie Solay znalazła się w śmiertelnym niebezpieczeństwie. Jej najbliżsi zostali zamordowani, a ją samą ścigają bezwzględni zabójcy. Jeśli wpadnie w ich ręce, czeka ją los gorszy od śmierci.
Na ratunek dziewczynie wyrusza ktoś, kogo nigdy nawet nie spotkała. On jednak zaryzykuje życiem, by jej pomóc. To mężczyzna, który ukrywał się tak długo, że niemal zapomniał swojego imienia. Teraz gotów jest powrócić do gry…
I zrobi wszystko, by się zemścić.

"– Mamusiu… – kwiliła jak umierające szczenię, a potem znów zwijała się z bólu, krzycząc w mokrą od łez poduszkę dotąd, aż traciła głos. – Tatuniu… – łkała, uderzając pięścią w materac, jakby to mogło przynieść ulgę. – Nie przeżyję tego. To niemożliwe, żebym żyła, gdy ich już nie ma… Nie potrafię, nie chcę żyć bez rodziców. Najlepszych rodziców na świecie…"

środa, 1 lutego 2017

#Podsumowanie stycznia + nowości miesiąca

Styczeń już za mną i choć zakończenie uważam za dość słabe, to początek tego miesiąca będę wspominać bardzo pozytywnie
W styczniu opublikowałam sporo postów. Co do przeczytanych książek, to przyznam, że przeczytała ich aż 9 :) Poza tym, na blogu oraz fp bloga, został zorganizowany konkurs, a wyniki już wkrótce!
 Teraz przedstawiam  krótkie podsumowanie stycznia oraz zapowiedzi lutego :)


Liczba wyświetleń:125276  (było 120919 odwiedziliście mnie 4357  razy)
Liczba komentarzy: 7522  (było 7132 )
Liczba obserwatorów: 381  (było 378)
Liczba przeczytanych książek: 9
Liczba opublikowanych recenzji: 9
Liczba recenzji przedpremierowych: 10
Liczba recenzji oczekujących na publikację: 7
Liczba opublikowanych postów: 15

Czas na zapowiedzi :)