października 07, 2018

"Skandal" L.J.Shen

"Skandal" L.J.Shen

Cichy jest jednym z 4 przystojniaków. Najwspanialsze jest to, ze facet sam doszedł do wszystkiego. Nie miał bogatych rodziców, jak znani nam z poprzednich części, jego poprzednicy. Drogę do zwycięstwa była dla niego usłana niewygodnymi wybojami. Gdy na jego drodze pojawia się młodziutka Edie, jego życie wywraca się do góry nogami. Trent jest bardzo wybuchową postacią, ale mimo wszystko bardzo go polubiłam. Jeśli zaś chodzi o Edie, to osobiście uważam, że dziewczyna jest fenomenalna. Bardzo polubiłam jej charyzmatyczny styl bycia, nieprzyzwoitość oraz dobroć. Jest idealną dziewczyną dla Cichego, chociaż na początku, ani trochę nie pałają do siebie sympatią. Lecz od nienawiści do miłości jest jedynie jeden krok, prawda?

"Oboje patrzyliśmy na siebie, ja w przerażeniu, on rozbawiony. Mój puls przyspieszył, a ja zastanawiałam się, jak musiało to wyglądać od środka. Czy komory mojego serca pękały już pod wpływem silnego wyrzutu adrenaliny. Powoli uniósł rękę i zdjął mi kaptur, pozwalając moim falowanym blond włosom opaść aż do talii. Czułam się obnażona i to mnie denerwowało. Jego oczy przyglądały mi się leniwie, jakbym była rzeczą, a on zastanawiał się, czy ma mnie kupić, czy nie. "

października 04, 2018

#Podsumowanie Września + zapowiedzi

#Podsumowanie Września + zapowiedzi

Jesień! Ponownie mamy jesień. Piękna pora roku, która swoją aurą kusi do czytania. Październik bardzo szybko nadszedł. To dobrze, a zarazem źle. Jeszcze 3 miesiące i koniec roku.... jestem w szoku. 
Ciekawa jestem, czy we wrześniu nadrobiliście czytanie? Mnie się to udało w 98%. Została mi tylko jedna zaległa książka do przeczytani, oraz jedna recenzja do napisania. Niebawem mam plany to zmienić. 



września 28, 2018

"Dziewczyna, która wybrała swój los" Kasie West

"Dziewczyna, która wybrała swój los" Kasie West

Historia opisuje życie Addison, która żyje w Kolonii wśród ludzi utalentowanych. Każdy z jej społeczeństwa, ma specjalne zdolności, które nabyli dzięki inteligencji własnych mózgów. Addison potrafi wejrzeć w przyszłość i wybrać odpowiednią dla siebie historię. Tym razem, dziewczyna musi zmierzyć się z rozwodem swoich rodziców. Kogo wybierze? Z tym problemem zmierzy się podczas swoich wizji... lecz co się wydarzy, gdy na różnych drogach swojej przyszłości pozna dwóch różnych mężczyzn? Którego chłopaka wybierze?

"Dorośli chętnie określają zdolności mianem rzekomych, dopóki nie ukończymy szkoły i nie dowiedziemy ich, zdając wszystkietesty. Jest tak, jakby chcieli nam przypominać, że nie jesteśmy jeszcze w pełni kompetentni i na razie musimy polegać na nich i ich pomocy w uwidocznieniu naszego potencjału."

września 25, 2018

"Tusz" Alice Broadway

"Tusz" Alice Broadway

Już dawno nie miałam okazji przeczytać tak żywej i poruszającej książki. Cała fabuła skupia się w okół Leory oraz jej rodziny. Głównym problemem w lekturze są tatuaże, które w kulturze społeczeństwa Leory, służą jako źródło sensu ich życia. Wszystkie inskrypcje zamieszczone na ciele ludzi z ich świata, opisują życie danej osoby. W zależności od tego, co zrobili przez swoje życie, wszystko to powstaje później na ich ciele, za sprawą tuszu. Jest jednak jeden mały szczegół. Nie wszyscy ludzie pragną żyć zgodnie z tradycją ludzi Zapamiętanych.

"Uśmiecham się na myśl o ojcowskiej duszy bez skazy, która zostanie uznana za godną odejścia w zaświaty. Nie mogę się doczekać dnia jej ważenia.
Tata był skórownikiem – to jego koledzy z pracy zdjęli z niego skórę i przygotowali ją do garbowania. On to samo robił z ich ukochanymi, a także z niezliczoną liczbą nieznanych osób, które trafiały do niego po śmierci."

września 18, 2018

"Rozdarte serce" Scarlett Cole

"Rozdarte serce" Scarlett Cole

Drea od początku życia opiekuje się ciężko chorą matką. Choroba jej matki odebrała dziewczynie szansę na normalne życie. Z braku pieniędzy, dziewczyna pracuje w dwóch miejscach. Drea jest wycofana, mało towarzyska i przede wszystkim do bólu niezależna. Skupia się na tym, co jest teraz, nie odbiegając, zbyt daleko w przyszłość. Zdaje sobie sprawę, że pomimo wiecznego marudzenia ze strony jej mamy, jako jej córka, musi się nią zająć. 
Cujo jest jej przeciwieństwem. Wiecznie uśmiechnięty, pełny życia, bardzo pozytywnie oddziałuje na ludzi. Jest przystojny, swoją posturą i dziarskim charakterem, kusi do złego niejedną kobietę.
Jak te dwa charaktery na siebie oddziałują? Czy mają szansę żyć obok siebie?

"– Auć! – Cofnął rękę. – Ja pierdzielę – syknął. – Rany, jesteś jak uśmiechnięty płatny zabójca, który opanował tajne ciosy długopisem."

września 11, 2018

"Żniwiarz. Trzynasty Księżyc" Paulina Hendel

"Żniwiarz. Trzynasty Księżyc" Paulina Hendel

Wszystko zaczyna się od tego, że Magda ponownie zostaje porwana przez Pierwszego. Ponownie staje z nim oko w oko, starając się za wszelką cenę go pokonać i przeżyć. Niespodziewanie dla niej, Pierwszy ma względem niej inne plany. Po wstępnej ugodzie między sobą, wkrótce zaczynają wspólne polowania. Ich celem są demony i inne istoty pozaziemskie. Jak zakończy się ich współpraca?

"Według kaszubskich wierzeń dziki myśliwy był pokutującą duszą człowieka, który polował w niedzielę przed południem. A teraz, po śmierci, musiał za karę przemierzać bory i polować na żaby oraz kruki.
Kiedyś Magda stwierdziła, że taki los był niezłym upodleniem. Jednak teraz, gdy po raz pierwszy w życiu stała twarzą w twarz z myśliwym, poczuła wobec niego respekt. Biła od niego niespotykana moc i z całą pewnością nie wyglądał na istotę, która poluje na żaby."

września 09, 2018

#Podsumowanie Sierpnia + zapowiedzi

#Podsumowanie Sierpnia + zapowiedzi

Te wakacje były szalone :D Tak szybko minęły ♥ Jak u was? Jak się udało czytanie w te dwa wolne miesiące? U mnie było intensywnie :) Koniecznie napiszcie mi jakie powieści poznaliście przez te upalne dni ♥  U mnie bilans czytelniczy był zaskakująco dobry, pomimo dość małej ilości czasu :)



Oto moje statystyki:
Liczba wyświetleń: 182684  (było 180881)
Liczba obserwatorów: 414  (było 414)
Liczba przeczytanych książek: 9
Liczba opublikowanych recenzji: 8
Liczba recenzji przedpremierowych: 1
Liczba recenzji oczekujących na napisanie: 2
Liczba opublikowanych postów: 10


Oto i zapowiedzi


września 03, 2018

(PRZEDPREMIEROWO) "Opętanie" Helen Hardt

(PRZEDPREMIEROWO) "Opętanie" Helen Hardt

W tej części Talon odkrywa przed wszystkimi brudy własnej przeszłości. Jego rodzina oraz Jade poznają jego przeszłość krok po kroku. Jaką tragiczną przeszłość skrywa Talon? Czy piętno przeszłości pozwoli mu na szczęśliwe życie u boku dziewczyny? 
Dodatkowo Jade, musi zmierzyć się z własnymi demonami. Nieoczekiwanie jej matka ma wypadek, były narzeczony w tajemniczych okolicznościach zostaje uznany za zaginionego. Jak to odbije się na jej zaufaniu względem rodziny Steelów?

"Cieszyłam się każdą jego minutą. (...) Te pocałunki były jak narkotyk, jak coś, co ingeruje w moje najgłębsze jestestwo. Jak coś, bez czego nie mogę żyć."

sierpnia 26, 2018

#Stos lipiec/sierpień

#Stos lipiec/sierpień

Kolejny stosik na blogu. Tym razem mam lektury głównie z tematyki lekkiej, wakacyjnej. Bardzo uwielbiam tego typu książki, które w większości już poznałam. Które z tych powieści już czytaliście? Na które macie ochotę? Czy któreś z nich specjalnie do Was przemawiają? :)



  • "Chaos" L.J. Shen, Lektura bardzo odbiegająca od poprzedniej, I części. Mimo jednak tego, jest warta poznania. Osobiście bardzo chętnie się za nią zabrałam, zaciekawiła mnie.
  • "Obsesja" Helen Hardt, Kolejny erotyk. Ta seria jest bombowa. Bardzo mocno mnie pochłonęła. Jej tematyka jest bardzo agresywna, dramatyczna. Koniecznie do niej zajrzyjcie ;)
  • "Rozdarte serce" Scarlett Cole, Bardzo mnie pochłonęła, szybko ją poznałam. Już niebawem na blogu pojawi się o niej krótka notatka. Jeśli lubicie wstrząsające powieści - sięgnijcie po nią.  
  • "Bad Boys 2" Mathilde Aloha, Ci bohaterowie pozostają w pamięci na długo. II część doskonałej serii, która wciąga i hipnotyzuje. Czytanie jej to istna przyjemność.
  • "Prawo miłości" Whitney G., III i już ostatnia część o seksownym prawniku i baletnicy, amatorce. Nie muszę chyba mówić, że dla mnie ta seria jest bardzo udana?
  • "First Love" James Patterson, Emily Raymond, Powieść lekka, nieco odmienna. Pozostaje w pamięci, bardzo polecam. 
  • "Mroczny duet" Victoria Schwab, Post apokaliptyczna lektura z gatunku Urban Fantasy. Zachwyciłam się tą serią niemal od początku. Porusza serca, a zakończenie kompletnie je rozrywa. Gorąco polecam. 

sierpnia 25, 2018

"Prawo miłości" Whitney G.

"Prawo miłości" Whitney G.

Aubrey zaczyna spełniać się w Nowym Jorku, jako baletnica. Po odrzuceniu miłości przez Andrew, dziewczyna poświęca się swojej pasji oraz zaczyna spotykać się z nowym mężczyzną. Niespodziewanie, w jej życiu ponownie pojawia się przystojny prawnik, Andrew. Mimo początkowego kłamstwa dziewczyny, Andrew nie potrafi o niej zapomnieć. Czy pozwoli żyć Aubrey własnym życiem? 

"Za kilka miesięcy będziemy się pieprzyć, a fakt, że nie mogę zobaczyć twojej twarzy, wyda mi się bez znaczenia tylko dlatego, że będę cię posuwał od tyłu, opartą o stół. Przekonasz się. – Thoreau"

sierpnia 24, 2018

"Chaos" L.J. Shen

"Chaos" L.J. Shen

Rosie
Podobno życie to piękne kłamstwo, a śmierć jest bolesną prawdą. Zgadzam się z tym.
Nikt nigdy nie sprawił, że poczułam się tak żywa, poza facetem, który nieustannie przypomina, że mój zegar tyka.
On jest moim błyszczącym, zakazanym owocem.
Uderzającym błędem, przeciwieństwem mojej dosadności, bezwstydności i szczerości.
Jest również byłym chłopakiem mojej siostry.
Ale zanim mnie osądzicie, powinniście wiedzieć jedno:
Ja pierwsza go zobaczyłam. Pierwsza zapragnęłam. Pierwsza pokochałam.
Jedenaście lat później wkroczył do mojego życia i zażądał drugiej szansy.
Dean Cole chce być moim jeźdźcem miedzianym. Mój rycerz w lśniącej zbroi w końcu się zjawił. Oby nie za późno. 

Dean
Podobno najjaśniejsze gwiazdy gasną najszybciej. Zgadzam się z tym.
Ona sprawia, że moje myśli płoną.
Jest wyszczekana, złośliwa i ma wielkie serce.
W świecie, w którym wszystko jest nijakie, ona świeci niczym Syriusz.
Jedenaście lat temu los nas rozdzielił.
Ale niech tylko spróbuje zrobić to ponownie.
Dobranie się do niej nie będzie łatwe, nie bez powodu jednak nazywają mnie Szatanem.
Rosie LeBlanc jeszcze zobaczy, jaki jestem waleczny.
A zdobycie jej będzie moim najsłodszym zwycięstwem. *

"Ten dreszczyk emocji towarzyszący pogoni zawsze sprawiał, że czułem ucisk w jajach. Jak dla mnie, ona zapewniała wyzwanie innego rodzaju niż pozostałe laski. Była świeżym mięsem, a ja nienasyconym mięsożercą. Ale nie spodziewałem się, że zastanę TO.
TO zmieniło wszystko.
Stałem jak niemowa i uśmiechałem się zadziornie, drocząc się z nią, bo ona też się ze mną droczyła w jakiś sposób. I właśnie dotarło do mnie, że może akurat w tej jednej chwili wcale nie byłem łowcą. Może na ułamek sekundy stałem się Elmerem Fuddem z bronią bez naboi, który natknął się na rozdrażnioną tygrysicę."

sierpnia 22, 2018

"Prowokacja" Amy A. Bartol

"Prowokacja" Amy A. Bartol

Czwarty tom "anielskiej" serii rozpoczyna się na rajskiej wyspie Zefira, gdzie bohaterowie ukryli się po odbiciu Evie z rąk Brennusa. Niestety drużyna Evie nie ma zbyt wiele czasu na odpoczynek. Brennus używając magii ożywieńców wysyła swój obraz do ukochanej i wkrótce na wyspie pojawiają się jego wojska. Rajski zakątek zamienia się w pole bitwy. Evie używa medalionu z portalem, który przenosi ją do Torunia, gdzie Reed urządził dla niej bezpieczną kryjówkę. Pojawia się tam także Anya, anielica w randze Trona. Anya przybyła z Raju w poszukiwaniu ukochanego anioła, jej aspire. Do uciekinierów) docierają niepokojące wieści: Upadli stworzyli demona z duszą, który ma ich wyzwolić z Szeolu. Zbliża się wojna, w której każda ze stron chce pojmać Evie.


"– Więc mówisz, że zabijesz mnie, jeśli nie wrócę do ciebie? – pytam go, czując, jak chłód przenika moje wnętrze.
– Wysączę cię do ostatniej kropli krwi – straszy mnie, odsłaniając białe kły."

Prowokacja to już czwarta część przygód anielicy, jej bratniej duszy oraz miłości życia, Reeda. Ponownie mamy do czynienia z intrygami, które w głównej mierze dotykają Evie. Raz jeszcze dostrzegamy zmagania seksownego wampira, Brennusa, który za wszelką cenę pragnie odzyskać anielicę. Niestety dla niego, Evie pragnie jedynie Reeda. Czy to powstrzyma wampira przed atakiem?

Ciekawym dodatkiem w tej części jest pojawienie się ojca Evie. Dotąd nieznany, tym razem ukazuje swoje prawdziwe oblicze. Jest to bohater bardzo dynamiczny, bardzo uparty, zadziorny i przede wszystkim zablokowany. Brak w nim rodzicielskiego poświęcenia, kieruje nim jedynie żądza władzy. Jako ojciec Evie jet bardzo ograniczający. Ostrzegam, nie polubicie go. 
"Nie możemy powiedzieć niczego więcej, pozwalamy naszym ciałom przekazać sobie to, co leży w naszych sercach."
Bardzo cenię sobie tę serię za wspaniały humor, prężną akcję oraz intrygujące postacie. Jest ona jedną z lepszych, z którymi miałam do czynienia. Już dawno żadna z serii o tematyce fantastycznej, tak bardzo mnie nie pochłonęła. 
Książkę czyta się szybko i bardzo prężnie. Relaksuje, narzuca idealne tempo czytania i pomimo swej objętości, poznanie jej to przyjemność. Raz jeszcze wspomnę o bardzo atrakcyjnej akcji, która doskonale dopełnia fabułę. Myślę, że niejedną osobę pochłonie. 

Z grubsza to tyle. O akcji i stylu autorki, pisałam nie raz. Jak zawsze jestem pod jej wrażeniem i w pełni polecam jej prozę. Fanom I części, ten tom spodoba się jak najbardziej. Dla osób nieznających serii - koniecznie najpierw sięgnijcie po tom I. 

Moja ocena:
7/10

Wytyczne książki:
Wydawca: Akurat
Autor: Amy A. Bartol

Tytuł oryginalny: Incendiary
Seria/tom: Przeczucia/IV
Data premiery: 21 marca 2018 r.
Ilość stron: 544
Kategoria: fantastyka
Cena detaliczna: 39,90 zł


Za egzemplarz dziękuję Wydawnictwu Akurat. Zastrzegam, że moja opinia jest całkowicie subiektywna.


*Opis wydawcy

sierpnia 13, 2018

"Skrzywdzona" Natasha Preston

"Skrzywdzona" Natasha Preston

Scarlett Garner nie pamięta nic sprzed swoich czwartych urodzin. Gdy tylko próbuje wydobyć z pamięci jakieś wspomnienia, ból głowy staje się nie do zniesienia. Powoli więc godzi się z tym, że jakaś jej część przepadła na dobre.
Kiedy w jej szkole zjawia się nowy uczeń, który próbuje pomóc Scarlett w odzyskaniu wspomnień, dziewczyna zakochuje się w nim bez pamięci. Wydaje się, że wszystko zmierza w dobrą stronę, ale wówczas wypadek samochodowy powoduje pojawienie się przebłysków dawno zapomnianych wydarzeń. Czy na pewno jednak chciałaby je pamiętać? Dobrze, że w tym trudnym czasie może liczyć na Noaha, który oferuje jej takie wsparcie, o jakim marzyłaby każda z nas. Tylko że powody jego zaangażowania stają się coraz bardziej niejasne...*             

"Wszyscy wierzymy w to, czego nas uczą, prawda? Zwłaszcza jeśli nauczycielami są ludzie, którym ufamy najbardziej na świecie."

sierpnia 12, 2018

(PRZEDPREMIEROWO) "Fallen Crest. Szkoła" Tijan

(PRZEDPREMIEROWO) "Fallen Crest. Szkoła" Tijan

Trzeci tom uzależniającej serii Fallen Crest!
Samantha zaczyna naukę w nowej szkole, do której chodzą Mason i Logan. Już pierwszego dnia wiadomo, że Sam będzie miała wielu wrogów w nowym miejscu. Jednym z nich jest Kate, która najwyraźniej uknuła już jakąś intrygę.
Jednak przetrwanie w nowej szkole to tylko jedno ze zmartwień Samanthy. W powietrzu wisi znacznie poważniejszy problem: konflikt między miastami Roussou i Fallen Crest się zaognia. Teraz Sam będzie musiała zrobić wszystko, żeby Mason nie spędził ostatniego semestru w areszcie lub szpitalu.
Czy ochrona Masona i Logana wystarczy, żeby Sam czuła się bezpieczna w nowej szkole?


Tijan ponownie zaskakuje mnogością wydarzeń. Myślałam, że ta część będzie mniej zadowalająca niż poprzednie. Jest to już III tom skupiający swoją uwagę nad Sam, Masonie oraz Loganie. Powiem szczerze, że doskonale się go czyta. Całość została napisana w tym samym stylu co poprzednie, budzi podziw i zapał do czytania. Poznani w poprzednich tomach bohaterzy, ponownie wkraczają na linię wroga. 
"Zamknęłam oczy, ciesząc się jego ciepłem. Byłam dla niego domem."

sierpnia 07, 2018

#Podsumowanie lipca + zapowiedzi

#Podsumowanie lipca + zapowiedzi

Ufff i już kolejny miesiąc za nami :) Tym razem jest to Lipiec. Dużo się w nim działo. Zacznijmy od tego, że obroniłam swoją pracę licencjacką :D, następnie zrobiłam sobie tripa do ukochanego Kołobrzegu i nie obyło się bez czytania. Przyznam się, że dużo nadrobiłam w tym miesiącu. Lipiec był dla mnie bardzo udany i pomysłowy. Wciąż oczywiście cierpię na zanik czasu, lecz cóż poradzić?, dorosłe życie... A Wam jak minął Lipiec? 



Oto Statystyki :
Liczba wyświetleń: 180881  (było 179145)
Liczba obserwatorów: 414 (było 414)
Liczba przeczytanych książek: 7
Liczba opublikowanych recenzji: 4
Liczba recenzji przedpremierowych: 0
Liczba recenzji oczekujących na napisanie: 5
Liczba opublikowanych postów: 6

sierpnia 07, 2018

"Bad Things" R.K. Lilley

"Bad Things" R.K. Lilley

Jeśli czytałaś o losach burzliwego, podniebnego romansu Bianki i Jamesa z bestsellerowej trylogii "W przestworzach", poznałaś już Tristana i Danikę: niegrzecznego młodzieńca i poukładaną, miłą dziewczynę, która z całą pewnością powinna się trzymać z daleka od złych chłopców. Danika miała przecież dość problemów do rozwiązania w codziennym życiu. To, przez co kiedyś przechodziła, powinno sprawić, że przenigdy nie pozwoli sobie na ryzykowny związek. Jednak wszystkie żelazne zasady Daniki stopiły się niczym wosk, gdy któregoś dnia jej pracodawca — i dobry przyjaciel — przyprowadził Tristana.Tristan wtargnął w jej uporządkowane życie jak rozpędzony pociąg. W ciągu zaledwie kilku dni Danika dała się porwać szaleństwu: grzeczne zainteresowanie niepostrzeżenie przerodziło się w pożądanie, pożądanie w miłość, a miłość w prawdziwą obsesję. Groźną, nieprzewidywalną, przerażającą. Nie mogą po prostu ze sobą być, ale też nie potrafią bez siebie żyć. Jakby było mało problemów z dopasowaniem dwóch skrajnych charakterów, na drodze między kochankami stają demony przeszłości. Stare dramaty, nieczyste sprawy. Jak trudno pokonać własny strach, jak bardzo człowiek jest bezsilny wobec swoich uprzedzeń?Przeczytaj powieść o miłości szalonej i nieprzewidywalnej jak rollercoaster! Ekstazę od rozpaczy dzielą zaledwie sekundy!Gdy woda zakocha się w ogniu, namiętność jest szaleństwem.*


"Tarapaty, moich starych przyjaciół, nauczyłam się wyczuwać z daleka. Były jak małe, uporczywe ciągoty do autodestrukcji, których nigdy nie udało mi się wyzbyć."

sierpnia 03, 2018

"Słuchaj swojego serca" Kasie West

"Słuchaj swojego serca" Kasie West

Kate Bailey nie przepada za rozmawianiem z ludźmi. Woli spędzać czas samotnie, nad jeziorem, ciesząc się ciszą i spokojem. Właściwie sama więc nie wie, dlaczego dała się namówić przyjaciółce na dołączenie do zespołu tworzącego popularne szkolne podcasty. A już na pewno nie spodziewała się, że to ona go poprowadzi. I co, ma teraz odbierać telefony i udzielać porad na antenie? Ha, ha.
Wygląda jednak na to, że Kate dobrze sobie radzi w narzuconej roli. Pewnego dnia odbiera telefon od anonimowego chłopaka, który prosi o radę w sprawie swojej sekretnej miłości. Dziewczyna jest przekonana, że rozmawia z superprzystojnym Diego Martinezem o Alanie, swojej najlepszej przyjaciółce. Bardzo się cieszy ze szczęścia koleżanki, ale wkrótce sama odkrywa rodzące się w niej uczucia do Diego. No tak, łatwo i przyjemnie jest doradzać innym, trudniej zastosować te rady w swoim własnym życiu...
Urocza i optymistyczna historia miłosna w sam raz na lato!*

"Upomniałam siebie, że morderstwo nadal jest uważane za przestępstwo we wszystkich pięćdziesięciu stanach, i napisałam: Twoje szczęście, że tak dobrze nie oceniasz. "

sierpnia 01, 2018

"Obsesja" Helen Hardt

"Obsesja" Helen Hardt

Jade Roberts darzy Talona Steela poważnym uczuciem i bardziej niż kiedykolwiek jest zdecydowana pomóc mu uporać się z demonami przeszłości. Kontynuuje swoje dochodzenie w sprawie Steelów i nieświadomie przyciąga niebezpiecznych wrogów z ich owianej tajemnicą przeszłości.
Talon głęboko kocha Jade i pragnie zdobyć ją na zawsze. Konfrontuje się więc ze swoimi najpoważniejszymi lękami i odsłania wciąż świeże rany, próbując je zaleczyć. Kroczy drogą śliską i zdradziecką, ale jeśli na niej wytrwa, w końcu będzie wart miłości Jade.
Ogień namiętności między nimi wciąż płonie, ale z mroku wyłaniają się dawni wrogowie Talona. Oboje, i Jade, i Talon nie są bezpieczni…         

"Jade wyjechała zaledwie dziś rano, a już czuło się pustkę. Nawet w tym wielkim domu na ranczu nieobecność Jade – jej ciała, jej duszy – dawała się prawie zmierzyć – była tak gęsta, że nieomal widzialna. Przenikała mnie niczym zimna mgła."

lipca 25, 2018

"Gdy upadnę" J.Daniels

"Gdy upadnę" J.Daniels

Reed Tennyson już nigdy nie zaangażuje się w związek z żadną kobietą. Jedna kiedyś go zraniła, tak bardzo, że postanowił, iż od tej pory kobiety będą mu służyć jedynie do seksu. Każdą z nich lojalnie o tym uprzedza – z każdą z nich spędza tylko jedną upojną noc, a potem – niemal dosłownie – wyrzuca je z domu.
Beth to dziewczyna po przejściach – przez całe życie mieszkała z matką narkomanką, po jej śmierci stała się bezdomna. Cudem udaje jej się odnaleźć siostrę matki, która z radością ją przyjmuje i traktuje jak córkę.
Gdy Reed spotyka Beth, musi przewartościować całe swoje życie – dociera do niego, że nadal istnieje na świecie kobieta, dla której może stracić głowę. Ale nie chce do tego dopuścić, nie chce znowu cierpieć, więc wzbrania się przed jakimkolwiek uczuciem. Na domiar złego do miasta wraca jego była dziewczyna…

"Nie pamiętam, jak to jest. Nie zezwalam sobie na pamiętanie o tym. Wymazałem tę część życia, by zapomnieć, jak bardzo byłem żałosny. To właśnie zrobiła ze mną miłość dziewięć lat temu. Uczyniła mnie żałosnym."

lipca 20, 2018

"First Love" James Patterson, Emily Raymond

"First Love" James Patterson, Emily Raymond

Wzruszająca, słodko-gorzka opowieść o życiu, śmierci i niesamowitej sile pierwszej miłości.Znasz ten stan? Niektórzy opowiadają wtedy całemu światu, że czują motyle w brzuchu... Inni za to uparcie twierdzą, że uczucia są dla słabych, a więc na pewno nie dla nich. Prawda jest jednak taka, że miłość dotyczy każdego, a ta pierwsza zostaje w pamięci na zawsze.
Axi jest gdzieś pośrodku tej skali, ale zupełnie się nad tym nie zastanawia. Ma w głowie plan ucieczki i bynajmniej nie jest to ucieczka od zakochania. Chce po prostu odciąć się od trudnej rzeczywistości, a przede wszystkim od rodziców, którzy zdają się już niczym nie interesować. Szalona podróż przez Stany Zjednoczone ma pomóc dziewczynie oddzielić przeszłość grubą kreską. No, może nie tak szalona, jak to sobie wyobraża jej najlepszy przyjaciel Robinson, którego wtajemnicza w swoje plany... i w którym jest szaleńczo zakochana. Axi doskonale wie, że dla chłopaka ta wyprawa ma trochę inny sens. Bo gdy masz naprawdę życiowy problem, romantyczne uniesienia zyskują całkiem inny wymiar, a czasem i finał...

"Mrużąc oczy, spojrzałam w dal. Za wydmami preria usłana była dywanem żółtych polnych kwiatów. Trzymając aparat w wyciągniętej ręce, zrobiłam nam zdjęcie. Staliśmy na czubku świata, mrużąc oczy i szczerząc zęby w uśmiechu."

lipca 08, 2018

"Mroczny duet" Victoria Schwab

"Mroczny duet" Victoria Schwab

Kate Harker nie boi się ciemności. Poluje na potwory i robi to dobrze. August Flynn nigdy nie będzie człowiekiem, bez względu na to, jak bardzo kiedyś tego pragnął. Ma swoją rolę do odegrania i odegra ją za wszelką cenę. Minęło prawie sześć miesięcy odkąd ich ścieżki skrzyżowały się, a w tym czasie wojna między ludźmi i potworami rozgorzała na dobre. W Prawdziwości August przyjął rolę przywódcy, którym nigdy nie chciał być. W Dobrobycie Kate, w zupełniej zgodzie ze swoją naturą, stała się bezwzględną łowczynią. Tymczasem z mroku wyłania się nowy rodzaj potwora, który karmi się chaosem i wyciąga na powierzchnię najgłębiej skrywane lęki swoich ofiar.*

"Miało czerwone oczy Malchaja, a także ostre szpony Corsaja, ale jego skóra była sinoczarna, niczym u trupa. Potwór nie pragnął krwi ani ciała.
Żywił się sercami.
Kate, nie wiadomo dlaczego, uznała, że potwory wszędzie będą takie same. Prawdziwość miała swoją triadę, lecz tutaj natknęła się tylko na jeden rodzaj. Przynajmniej dotychczas."

lipca 07, 2018

Zapowiedź nowej powieści Kasie West ♥

Zapowiedź nowej powieści Kasie West ♥

Już 1 sierpnia swoją premierę będzie mieć nowa książka Kasie West "Słuchaj swojego serca" ♥


O czym jest powieść?


Kate Bailey nie przepada za rozmawianiem z ludźmi. Woli spędzać czas samotnie, nad jeziorem, ciesząc się ciszą i spokojem. Właściwie sama więc nie wie, dlaczego dała się namówić przyjaciółce na dołączenie do zespołu tworzącego popularne szkolne podcasty. A już na pewno nie spodziewała się, że to ona go poprowadzi. I co, ma teraz odbierać telefony i udzielać porad na antenie? Ha, ha.

Wygląda jednak na to, że Kate dobrze sobie radzi w narzuconej roli. Pewnego dnia odbiera telefon od anonimowego chłopaka, który prosi o radę w sprawie swojej sekretnej miłości. Dziewczyna jest przekonana, że rozmawia z superprzystojnym Diego Martinezem o Alanie, swojej najlepszej przyjaciółce. Bardzo się cieszy ze szczęścia koleżanki, ale wkrótce sama odkrywa rodzące się w niej uczucia do Diego. No tak, łatwo i przyjemnie jest doradzać innym, trudniej zastosować te rady w swoim własnym życiu... 

Urocza i optymistyczna historia miłosna w sam raz na lato!           


Osobiście już nie mogę się jej doczekać! Uwielbiam lektury tej autorki! ♥
Podrzucam Wam linki do strony Empik, gdzie już teraz można ją kupić! ♥
Zamów książkę już dziś!     

lipca 06, 2018

"Zmysłowa idealna żona" Meredith Wild, Helen Hardt

"Zmysłowa idealna żona" Meredith Wild, Helen Hardt

Kate i Price’a Lewisów łączyło małżeństwo idealne – miłość, udane kariery i wspaniałe mieszkanie w mieście. Kiedy jednak Price ginie w katastrofie samolotu podczas podróży służbowej, bajka umiera razem z nim.
Mija rok, a Kate nadal nie może się z tym pogodzić. Przechodzi żałobę tak intensywnie, jak intensywnie kochała Price’a. Gdy szwagierka namawia ją na babskie wakacje – trzy tygodnie na wyspie na południowym Pacyfiku – Kate się zgadza. W willi równie ustronnej jak sama wyspa zamieszkują we dwie, a przynajmniej tak jej się wydaje do chwili, kiedy na plaży natyka się na ducha. Price żyje.
Ich ponownemu spotkaniu daleko do ideału. Kate dochowała wierności zmarłemu mężowi, ale teraz domaga się wyjaśnień. Zamiast nich otrzymuje zagadkową propozycję – może wrócić za trzy tygodnie do domu sama albo zniknąć z Price’em… Na zawsze.
Emocje szaleją, namiętność płonie jasnym ogniem, a Kate mierzy się z wyborem niemożliwym. Czy Price zdoła odzyskać żonę? A może jego tajemnice rozdzielą ich na zawsze?*

"To niemożliwe.
Ku mnie szedł duch.
Duch, który twierdził, że mam najpiękniejsze niebieskie oczy, jakie widział kiedykolwiek."
Już bardzo, bardzo dawno nie miałam w rękach tak naiwnej oraz nijakiej książki. Nie w sposób jest mi powiedzieć, jak bardzo się na niej zawiodłam. Absolutnie wszystko mi w niej nie odpowiadało.
Po tę powieść sięgnęłam z myślą o autorce, którą bardzo lubię: Meredith Wild. Po jej poprzedniej lekturze z tej serii, miałam pozytywne odczucia. Tutaj jednak jej duet z Helen Hardt się nie powiódł.

Zacznijmy od fabuły, która jest obłędnie przytłaczająca. Jest strasznie nudna, dłuży się i nuży czytelnika. Poruszamy się po wydarzeniach opisujących życie Kate oraz Pirce'a. Kate musi pogodzić się z nieoczekiwaną stratą swojego ukochanego. Niestety o ile pomysł na lekturę był ciekawy, o tyle samo jej wykonanie już nie. Strasznie się zawiodłam brakiem jakichkolwiek prawdziwych uczuć w lekturze. Wydaje mi się, że wszystko w niej jest raczej sztuczne. Nic w tej powieści nie trzyma się ładu. Teoretycznie mamy w niej mnogość tragicznych wydarzeń, lecz wcale mnie nie porwały ani zaciekawiły...
"Zwolniłem, a gdy nasze spojrzenia spotkały się, moje serce przestało bić. Te niebieskie oczy! Boże kochany, rzuciły mnie na kolana, kiedy tylko zobaczyłem je w szkole. Przepadłem wtedy na zawsze. I nic się w tej kwestii nie zmieniło."
Lektura wydaje się być suchą opowiastką pozbawioną emocji. Całkowicie była mi obojętna. Bohaterzy są mocno niedopracowani, ani trochę ich nie polubiłam. Straszną ironią było dla mnie patrzenie na losy Katy oraz Pirce'a. Niestety żadne z nich mnie do siebie nie przekonało. Pirce jako męski bohater jak dla mnie, jest nader irytującą postacią. Nie polubiłam go ani trochę. 
Pierwszy raz miałam przypadłość, że podczas czytania książki miałam straszną ochotę przeczytać ją jak najszybciej do końca, nawet pomijałam liczne opisy w powieści. Czytałam jedynie luźne wypowiedzi bohaterów, ponieważ chciałam ją szybko zakończyć.

Nie polecam, wręcz odradzam. Jestem nią zawiedziona i rozgoryczona. Gdyby nie dobry styl pisarek, to wątpię czy bym ją dokończyła. Mam nadzieję, że już nigdy więcej nie trafię na tak lakoniczną powieść. Mam ambicje na lepsze opowieści...


Moja ocena:
3/10

Wytyczne książki:
Wydawca: Edipresse Książki
Autor: Meredith Wild, Helen Hardt
Tytuł oryginalny: 
Misadventures of a Good Wife

Seria/tom: Zmysłowa dziewczyna/II
Data premiery: 23 maja 2018 r.
Ilość stron: 261
Kategoria: romans, erotyk
Cena detaliczna: 39,90 zł


Za egzemplarz dziękuję Wydawnictwu Edipresse Książki. Zastrzegam, że moja opinia jest całkowicie subiektywna.


*Opis wydawcy.

lipca 05, 2018

#Podsumowanie maj i czerwiec + zapowiedzi

#Podsumowanie maj i czerwiec + zapowiedzi

Biorąc pod uwagę swoje zapracowanie w ubiegłym miesiącu miałam bardzo mało czasu na wszystko. W czerwcu nie umieściłam niestety podsumowania statystyk za miesiąc maj, ponieważ tak po prostu nie starczyło mi czasu. Jestem niezadowolona ze swoich poczynań z maja, ale rozumiem, że zapracowanie i oderwanie myśli spowodowane licencjatem, nieco mnie osłabia czytelniczo. Mam jednak nadzieję, że teraz nieco więcej czasu poświecę na czytanie ♥ 
Przedstawiam więc statystyki ukazujące dane z dwóch miesięcy :)


Oto Statystyki :
Liczba wyświetleń: 179145  (było 175750)
Liczba obserwatorów:  414 (było 414)
Liczba przeczytanych książek: 11
Liczba opublikowanych recenzji: 9
Liczba recenzji przedpremierowych: 1
Liczba recenzji oczekujących na napisanie: 3
Liczba opublikowanych postów: 15

W tym miesiącu ponownie króluje Wydawnictwo Kobiece ♥ Raz jeszcze mamy do czynienia z lekturami, które poruszają, kuszą oraz są ponętne. Przedstawiam je poniżej. 

Tytuł: Tylko twój
Autor: Vi Keeland
Data premiery: 06 czerwiec 2018 r.
opis:
Gorący playboy i milioner, który może być kimś więcej niż tylko letnim romansem.
To miał być wymarzony miesiąc miodowy. Turkusowa woda, spacery w blasku księżyca, gorące słowa i gorące chwile z ukochanym mężczyzną. Do pięknego obrazka zabrakło tylko... pana młodego.
Sydney zerwała z narzeczonym dwa miesiące przed wymarzonym ślubem. Nie zamierza jednak rezygnować z miesiąca miodowego i wyrusza z przyjaciółką na wakacje.

Tytuł: Wbrew grawitacji
Autor: Julie Johnson
Data premiery: 06 czerwiec 2018 r.
opis:
To coś więcej niż przyjaźń. Może nawet więcej, niż miłość.
Dwudziestoletnia Brooklyn walczy z bolesną traumą. Jako dziecko była świadkiem morderstwa ukochanej matki. Od wielu lat dręczą ją koszmary, z którymi nie jest w stanie sobie poradzić. Odcina się od ludzi i nikomu nie pozwala zbliżyć się do siebie. Nie może pozwolić, żeby ktoś ją zranił.
Wszystko zmienia się, gdy na studiach poznaje Finna, najprzystojniejszego faceta w kampusie. Zupełnie nie jest gotowa na to, jak bardzo ten intrygujący i zabawny wokalista będzie wytrwały z zdobywaniu jej miłości. Wkrótce przyciąganie między nimi staje się zbyt duże, aby byli w stanie z nim walczyć.
Jednak Brooklyn nie wie, że będzie musiała zmierzyć się z mrocznymi wspomnieniami oraz rozegrać śmiertelną grę w kotka i myszkę z nieprzewidywalnym wrogiem, który czai się tuż za rogiem.
Pełen napięcia i tajemnic romans, o którym marzy każda dziewczyna.

Tytuł: Show
Autor: Vi Keeland
Data premiery: 19 czerwiec 2018 r.
opis:
Jeden kontrakt, wiele zasad i wielka pokusa, żeby je złamać
Jedna z najpopularniejszych autorek romansów Vi Keeland wraca na polski rynek z nową elektryzującą historią, której bohaterka bierze udział w reality show!
Kiedy Kate zdecydowała się na udział show, w którym miała rywalizować z innymi dziewczynami o serce Flynna, zgodziła się na wszystkie zasady programu. Wydawało się jej, że nie będzie z tym problemu. Jednak wtedy nie znała jeszcze seksownego Coopera, który pokrzyżował jej wszystkie plany.
Wkrótce dziewczyna traci grunt pod nogami i nie wie, jak walczyć o względy Flynna, bo serce oddała Cooperowi. Jednak Kate wie, że kontrakt to kontrakt i musi trzymać się zasad, zwłaszcza że na ich straży stoi wcielony diabeł.
Złamanie zasad jeszcze nigdy nie było takie kuszące!

Tytuł: Clementine
Autor: Lex Martin
Data premiery: 19 czerwiec 2018 r.
opis:
Seksowny początek wciągającej serii New Adult!
Clementine to dziewczyna, która musi nauczyć się na nowo kochać. Wydawałoby się, że jej życie jest równie zjawiskowe, jak ona. Jednak problemy z rodzicami, zdrada ukochanego chłopaka oraz napaść seksualna ze strony nauczyciela sprawiły, że stała się nieufną i zamkniętą w sobie osobą.
Clementine wyznaje zasadę, że z nikim się nie umawia. Kiedy na horyzoncie pojawia się przystojny Gavin, chłopak, którego każda dziewczyna chciałaby spotkać na studiach, wiele się zmienia.
Z czasem zbliżają się do siebie. Kiedy wplątują się w historię tajemniczego zaginięcia studenta, Clementine nieświadomie staje się celem. Gavin wie, że musi być ostrożny, bo zagrożone jest nie tylko serce, ale też życie jego dziewczyny.

Tytuł: Ukryty rękopis
Autor: Lauren Belfer
Data premiery: 19 czerwiec 2018 r.
opis:
Pasjonująca opowieść o dwóch kobietach i tajemniczym arcydziele, które odmieni ich życie na zawsze
W zrujnowanych wojną Niemczech amerykański żołnierz Henry Sachs znajduje w opuszczonej rezydencji stary rękopis muzyczny, który chce wziąć na pamiątkę. Na jego drodze staje dziewczyna, którą oszołomiony mężczyzna zabija i ucieka.
Sześćdziesiąt lat później siostrzenica Henry'ego, Susanna Kessler stara się otrząsnąć po napadzie, który spotyka ją na ulicach Nowego Jorku. Niedługo potem jej ukochany wuj umiera, a kiedy Susanna porządkuje jego rzezy, odkrywa tajemniczy rękopis. Kobieta postanawia dowiedzieć się, do kogo należał i zwrócić go prawowitemu właścicielowi.
Wkrótce Susanna wyruszy w podróż, dzięki której pozna prawdziwą historię własnej rodziny. Zanim to jednak nastąpi, będzie musiała odkryć sekrety berlińskich salonów z końca XVIII wieku, gdzie brylowała Sara Itzig Levy, wirtuozka i kolekcjonerka dzieł muzycznych. To właśnie ona ukryła niebezpieczny rękopis Bacha. Nie wiedziała jednak, że to dzieło i jego niepokojące przesłanie staną się klątwą dla niej i jej rodziny na wiele pokoleń.

Tytuł: Naznaczona
Autor: Adelia Saunders
Data premiery: 19 czerwiec 2018 r.
opis:
Przemierzająca najpiękniejsze miasta świata historia o sile przeznaczenia
Magdalena ma niepokojący dar. Widzi słowa wypisane na ciele ludzi, których spotyka. Imiona, daty, szczegóły z życia opisują miłość, śmierć i grzechy, które popełnili.
Kiedy w Paryżu poznaje Neila, jest zaintrygowana, że na policzku ma wypisane jej imię. W mieście przebywa też jego ojciec, który chce odkryć prawdę o swej zmarłej matce, słynnej pisarce, która porzuciła go tuż po urodzeniu.
Chłopak zakochuje się w Magdalenie, urzeczony jej bladymi oczami i tajemniczą aurą. Ona sama rozpaczliwie próbuje naprawić błędy po śmierci najlepszej przyjaciółki, bo wie, że dzięki swojemu darowi mogła zapobiec tragedii.
Przypadek albo przeznaczenie splatają losy trójki bohaterów, a dar Magdaleny może być kluczem do ich szczęścia.

Tytuł: Zakochany po uszy
Autor: Jenn Mckinlay
Data premiery: 19 czerwiec 2018 r.
opis:
Wciągająca komedia romantyczna z merdającym ogonkiem w tle!
Mac opuściła rodzinne miasteczko Bluff Point po tym, jak siedem lat wcześniej została porzucona przed ołtarzem. Teraz wraca na dwa tygodnie z okazji zbliżającego się wesela przyjaciółki. To idealny moment, by raz na zawsze rozprawić się z bolesnymi wspomnieniami. Gavin jest weterynarzem i od zawsze miał słabość do Mac. Cieszy się, że będą mogli spędzić ze sobą czas na imprezie ślubnej. Nie spodziewa się jednak, że połączy ich coś zupełnie innego. Tak właściwie, to ktoś.
Kiedy Mac znajduje wystraszonego małego buldoga, szuka pomocy u Gavina. Kobieta stara się znaleźć pieskowi nowy dom. Czy jednak zdecyduje się go oddać? Czy dzięki uroczemu szczeniakowi Mac i Gavin odkryją, że czują do siebie coś więcej?

Tytuł: Niewinni i cała reszta
Autor: Danna Spiotta
Data premiery: 19 czerwiec 2018 r.
opis:
Piękna i dojrzała opowieść o prawdziwych uczuciach, głębokich pragnieniach i wielkiej pasji do kinematografii.
Meadow Mori i Carrie Wexler są przyjaciółkami z czasów szkolnych. Obie wychowały się w Los Angeles w latach 80. i zajmują się tworzeniem filmów. Meadow nagrywa ambitne produkcje dokumentalne. Carrie jest zwolenniczką kina komercyjnego. Pewnego dnia Meadow przypadkiem dowiaduje się o Nicole – tajemniczej kobiecie, która przez telefon uwodzi wpływowych mężczyzn z branży filmowej. Mimo że w kręgach wszyscy ją znają, nikt jej nigdy nie widział. Meadow wyczuwa w tej historii idealny materiał na film. Gdy odkrywa, że od pewnego czasu słuch po Nicole zaginął, kobieta postanawia ją odnaleźć. Za wszelką cenę chce pokazać jej historię światu. Nie wie jeszcze, że ta opowieść otworzy głębokie rany – nie tylko jej bohaterki.

Tytuł: Playboy
Autor: Laurelin Paige
Data premiery: 19  czerwiec 2018 r.
opis:
Najpierw był Twardziel, teraz nadchodzi Playboy!
Micah Preston to największe ciacho Hollywood. Seksowny, sławny, bogaty - ten facet ma wszystko. Jednak Micah słynie nie tylko z gry aktorskiej, ale także z licznych podbojów i tego, że nie da się go zatrzymać na dłużej.
Kiedy siedem lat temu poznał na imprezie Maddie Bauer, nikt jeszcze o nim nie słyszał. Przeżyli wspólnie gorące, upojne chwile, a potem on już nie zadzwonił, pozostawiając dziewczynę rozczarowaną.
Jednak los znowu ich połączy. Maddie zostanie asystentką kamerzysty na planie najnowszego filmu Micah. W powietrzu zaiskrzy, a napięcie między tą dwójką będzie musiało znaleźć jakieś ujście.
Jednak czy Maddie da szansę słynnemu playboyowi?

Wydawnictwo Feeria Young prezentuje w tym miesiącu dwa tytuły książek:

Tytuł: First love
Autor: James Patterson
Wydawca: Feeria Young
Data premiery: 04 czerwca 2018 r.
opis:
Axi zawsze była grzeczną dziewczynką, która dobrze się uczy i spełnia oczekiwania swojej rodziny. Nikt nie wie, że tak naprawdę marzy o ucieczce od wszystkiego: jej młodsza siostra zmarła w dzieciństwie, a rodzice skupili się na własnych problemach. Teraz Axi planuje własną ucieczkę od żałoby: podróż przez Stany Zjednoczone. Może tylko nie tak szaloną, jak to sobie wyobraża jej najlepszy przyjaciel, Robinson, którego wtajemnicza w swoje plany... i w którym jest szaleńczo zakochana. Teraz czeka ich przygoda życia!
Ale jeśli przyjaźń zaczyna się w szpitalu onkologicznym, jej przemiana w miłość nie zawsze oznacza bajkowe zakończenie...

Tytuł: Skrzywdzona
Autor: Natasha Preston
Wydawca: Feeria Young
Data premiery: 18 czerwca 2018 r.
opis:
Scarlett Garner nie pamięta nic sprzed swoich czwartych urodzin. Gdy tylko próbuje wydobyć z pamięci jakieś wspomnienia, ból głowy staje się nie do zniesienia. Powoli więc godzi się z tym, że jakaś jej część przepadła na dobre.
Kiedy w jej szkole zjawia się nowy uczeń, który próbuje pomóc Scarlett w odzyskaniu wspomnień, dziewczyna zakochuje się w nim bez pamięci. Wydaje się, że wszystko zmierza w dobrą stronę, ale wówczas wypadek samochodowy powoduje pojawienie się przebłysków dawno zapomnianych wydarzeń. Czy na pewno jednak chciałaby je pamiętać? Dobrze, że w tym trudnym czasie może liczyć na Noaha, który oferuje jej takie wsparcie, o jakim marzyłaby każda z nas. Tylko że powody jego zaangażowania stają się coraz bardziej niejasne...

Jeśli zaś chodzi o Wydawnictwo Edipresse Książki, to mamy do czynienia z lekturami:

Tytuł: Dusza
Autor: Audrey Carlan
Data premiery: 04 czerwca 2018 r.
opis:
Byłam martwa.
Wreszcie ujrzałam, czym jest prawdziwa miłość, uwielbienie i ten rodzaj oddania, które tylko twoja bratnia dusza, twoja druga połowa może ci okazać... dopóki nie zostałam od tego dosłownie oderwana.
Uprowadzona.
Stalker mnie przetrzymywał i prawie nie było nadziei, że zostanę odnaleziona. Wiedziałam, że Chase użyje wszystkich pieniędzy i możliwości, aby mnie szukać nawet na krańcu świata. Znałam jednak potwora, z którym miałam do czynienia. Zbyt wiele lat patrzyłam w oczy czystemu złu, by nie wiedzieć, że moja sytuacja jest tragiczna.
Jeśli Chase szybko mnie nie znajdzie, zniknę na zawsze.
"Dusza", trzecia i ostatnia część erotycznego thrillera, ukazuje wydarzenia widziane oczami Gillian, Chase'a i mężczyzny, który pragnie posiąść jej duszę, ale nie może, gdyż ona oddała ją już komuś innemu.
Wszyscy ruszają w pościg, by wyrwać Gillian z rąk mordercy.

Tytuł: Zmysłowa córka prezydenta
Autor: Meredith Wild i Mia Michelle
Data premiery: 04 lipca 2018 r.
opis:
Charlotte Daley to córka nowo wybranego prezydenta Stanów Zjednoczonych. Jako jedynaczka jest zarówno rozpieszczona, jak i całkowicie ignorowana przez swoich potężnych rodziców. Podczas kampanii kazano jej jeść odpowiednimi widelcami, uśmiechać się, kiedy zajdzie taka potrzeba i przez wiele miesięcy stanowić uosobienie perfekcji. Teraz jednak, gdy jej ojciec zasiada już w Białym Domu i jest zbyt zajęty, by zauważyć jej istnienie, Charlotte postanawia zakosztować wolności, zanim wróci na studia w Nowym Jorku.
Zane Parker ma tylko jedno zadanie – ochraniać córkę prezydenta, codziennie, dwadzieścia cztery godziny na dobę. Dziewczyna imprezuje jednak jak szalona od dnia inauguracji, krocząc niebezpieczną ścieżką, która może zniszczyć jej reputację i wywołać skandal nie bez wpływu na jej ojca. Zane straci pracę, jeśli nad nią nie zapanuje. Tyle że on pragnie przespać się z nią równie mocno, jak ją wychować. Charlotte potrzebuje dyscypliny. A Zane jest chyba właściwą osobą, aby ją od niej wyegzekwować.
Gdy niespodziewane okoliczności zatrzymują Charlotte w Waszyngtonie na dłużej, Zane składa jej propozycję, która nie jest ani trochę honorowa. Pozwoli zakosztować córce prezydenta wszystkich rozkoszy, których ona szuka w zamian za jedną rzecz... Jej posłuszeństwo. Zafascynowana mrocznymi obietnicami Zane'a Charlotte godzi się na ten układ. Uległość jeszcze nigdy nie wydawała się taka kusząca. Kiedy jednak Zane wprowadza ją coraz dalej w świat zakazanych pragnień, ujawniają się wrogowie, a za nimi czai się niebezpieczeństwo...

Tytuł: Nasze miejsce na ziemi
Autor: J. Daniels
Data premiery: 04 lipca 2018 r.
opis:
Seksowna i zabawna powieść bestsellerowej autorki "New York Timesa" J. Daniels.
Mii i Benowi tylko jedna rzecz stoi drodze wspólnych intymnych chwil - rodzicielstwo. Z dwójką ciekawskich małych chłopców, którzy eksplorują cały dom, Ben i Mia muszą uciekać się do przeróżnych sposobów, by pobyć choć chwilę tylko we dwoje.

Wśród innych pięknych lektur wydanych przez inne Wydawnictwa, mamy do czynienia z:

Tytuł: Poświęcenie
Autor: Adriana Locke
Wydawca: Szósty Zmysł
Data premiery: 11 czerwiec 2018 r.
opis:
Najlepsze rzeczy w życiu nie przychodzą łatwo, ale są te warte poświęcenia.
Historia, która połamie twoje serce na milion kawałków!
Moje życie zmieniło się na zawsze, kiedy zmarł mój mąż. Zostało mi tylko zmiażdżone serce, sterta rachunków i nasza córka, Everleigh. Nie chcę polegać na nikim, a już zwłaszcza nie na Crew Gentrym. Był moją pierwszą miłością i facetem, który prawie mnie zniszczył. Człowiekiem, który zawodził zawsze, gdy go potrzebowałam. Ale kiedy tragedia uderza po raz drugi, Crew może okazać się moją jedyną nadzieją.
Moje życie zmieniło się na zawsze, kiedy zmarł mój brat. Zostało mi tylko poczucie winy, sterta błędów i niewiele więcej. Opiekuję się Julią Gentry, wdową po moim bracie oraz ich córką. Wiem, że nie chce mojej pomocy, ale i tak ją dostaje. Jestem jej to winien. Kiedy nadchodzi kolejna katastrofa, staję przed szansą, by wszystko naprawić. Muszę to zrobić! I dla tej sprawy jestem gotowy poświęcić wszystko.

Tytuł: Rywalki
Autor: Sandie Jones
Data premiery: 04 lipiec 2018 r.
opis:
Ona, on i... jego matka
Pammie zachowuje się jak typowa zaborcza matka. Niechęć, jaką żywi do Emily, ukochanej Adama, z każdym dniem rośnie. Pammie wtrąca się w ich życie, psuje romantyczne chwile, a wreszcie – pod pretekstem choroby – wprowadza się do nich.
Stopniowo życie Emily zmienia się w koszmar. Adam zawsze staje po stronie matki, a im bliżej ślubu, tym bardziej oddala się od przyszłej żony. Kiedy Emily odkrywa, że to Pammie znalazła ciało poprzedniej narzeczonej syna, która zmarła w tajemniczych okolicznościach, uświadamia sobie, w jakim niebezpieczeństwie się znalazła...

Tytuł: Niebo na własność
Autor: Luke Allnutt
Wydawca: Otwarte
Data premiery: 18 czerwiec 2018 r.
opis:
Jack jest oczkiem w głowie rodziców, źródłem ich szczęścia i rodzinnej harmonii. Gdy ma trzy lata, zaczyna zachowywać się niepokojąco. Pojawiają się problemy z utrzymaniem równowagi i mówieniem. Nieśmiałe podejrzenia zmieniają się wkrótce w diagnozę – Jack ma złośliwy nowotwór mózgu. Rozpoczyna się dramatyczna walka o życie dziecka. Zdesperowani i wyczerpani rodzice powoli oddalają się od siebie i kłócą, zamiast wspierać.
Wyjątkowa powieść o uczuciach wystawionych na próbę. Poruszający obraz tego, jak bolesne doświadczenia najpierw doprowadzają do rozpaczy, a potem dają nadzieję, by ponownie zrzucić w otchłań cierpienia. Jednak nawet w najbardziej zdruzgotanym sercu może odrodzić się nadzieja.

Na które z wyżej wymienionych powieści polujecie najbardziej? ♥

czerwca 30, 2018

#Stosik maj/czerwiec

#Stosik maj/czerwiec

 Kolejny stosik na blogu. Tym razem są to pozycje, które otrzymałam do recenzji w maju oraz w czerwcu. Na przełomie tych dwóch miesięcy, starałam się powieści poznać i je zrecenzować. Satysfakcjonuje mnie wynik, który zdołałam uzyskać. Jedynie 3 książki wciąż czekają na przeczytanie. Oczywiście zabieram się teraz za nie, w te piękne letnie wieczory.
 Koniecznie dajcie mi znać co sądzicie o pozycjach, które przedstawiam poniżej. Czy któreś z nich już przeczytaliście bądź macie w planach? 



  • "Znajdź mnie" Laurelin Paige, Powieść zakupiona na Warszawskich Targach Książki. I część mi się podobała, więc nie potrafiłam się oprzeć i nie zakupić tej części. 
  • "Miłość i inne zadania na dziś" Kasie West, Uwielbiam powieści tej autorki. Nic więc dziwnego, że po jej lektury sięgam w ciemno. Powieść otrzymałam dzięki współpracy z Wydawnictwem Feeria Young. Jak dla mnie, lektura ciekawa i w sam raz na lato!
  • "Fallen Crest. Rodzina" Tijan, Kolejna część znanej i lubianej przeze mnie serii, którą poznałam dzięki uprzejmości Wydawnictwa Kobiecego. Ciekawa seria, którą chce się czytać! ♥
  • "Kane" i "Aideen" L.A.Casey, Powieści uwielbiam ze względu na bardzo ciekawą i barwą historię, która łączy braci oraz ich kobiety. Te części podobały mi się bardzo, ponieważ tyczą się ciekawych wydarzeń odkrywających się w życiu lubianych przeze mnie bohaterów. 
  • "Twardziel" Laurelin Paige, Barwna historia, polecana przeze mnie ze względu na swój łatwy język oraz ciekawą historię. Gorąco polecam. 
  • "Broken Silence 2" Natasha Preston, Po fenomenalnej części I, która utkwiła w moich myślach na długo, z wielkim entuzjazmem zabrałam się za tę część. Nie zawiodłam się, chociaż dostrzegłam w niej kilka wad. Mimo jednak tego, serdecznie zachęcam do przeczytania. 
  • "Perłowa dama" Aleksandra Polak, Lubię tę serię, która jest autorstwa polskiej autorki. Jestem zachwycona jej historią oraz barwnymi bohaterami.
  • "Umysł" Audrey Carlan, Ta powieść póki co jeszcze przede mną :D
  • "Gdy upadnę" J.Daniels, Jak wyżej.
  • "Zmysłowa dama" Meredith Wild, Powieść przeczytana, niebawem ukaże się recenzja na blogu. Póki co, nic nie zdradzam ;)
  • "Pożądanie" Helen Hardt, Bardzo interesująca lektura. Zaciekawiła mnie, zwłaszcza jej zakończenie. Mam już u siebie tom II i już niebawem biorę się za jego poznanie. 
  • "Nieznośny ciężar tajemnic" Samantha Young, Uwielbiana przeze mnie autorka i jej nowa lektura. Bardzo lubię jej powieści, ta jest wciąż przede mną :)

I jak się mają pozycje ukazane w stosiku do waszego gustu? Coś już przeczytaliście? Jak oceniacie? 

czerwca 25, 2018

''Story of Bad Boys 2" Mathilde Aloha

''Story of Bad Boys 2" Mathilde Aloha

Poznaj dalsze losy bohaterów „Story of Bad Boys”: nieśmiałej, ale pełnej temperamentu Lili, ujmującego Evana i obcesowego, skrywającego głęboko swoje prawdziwe uczucia Camerona oraz ich przyjaciół… i wrogów.
Lili chyba już nigdy nie zazna spokoju. Co prawda coraz lepiej jej się mieszka z Evanem i Cameronem, ale przeszłość wciąż depcze jej po piętach, a intrygi w najbliższym otoczeniu plączą jej losy i prowadzą na manowce... Czy wśród tylu kłopotów i zmartwień napięcie miedzy nią i Camem ma szansę zamienić się w uczucie?
W dodatku na horyzoncie wciąż majaczy Jace. To on spowodował wypadek, który zepchnął jej przyjaciółkę w śpiączkę. Czy i Lili może teraz zagrozić?                            

"- Niepotrzebnie... - zaczyna. Nie chce numeru tej dziewczyny. Natychmiast odczuwam wielką ulgę. Koniec zdania odbiera mi jednak głos i wprawia mnie w zakłopotanie.
- ... już go mam."
Przyszedł czas na poznanie dalszych losów bohaterów, których bardzo polubiłam z poprzedniego tomu. Dotyczy to trójki młodych ludzi, którzy poznali się przez przypadek. Mianowicie powracamy do historii Lilii, Evana oraz Camerona. Wszyscy troje podążają ścieżką rozwoju kariery, studiując w Los Angeles. Omyłkowo, Lilii zamieszkuje z chłopakami w akademiku, poznając tym samym ich przyjaciół oraz  zaczyna uczuć się życia studenckiego. 

Tak jak wspominałam przy tomie I, jestem bardzo na tak, jeśli chodzi o tę historię. Jest niecodzienna, nienachalna. Czytanie jej jest bardzo łatwe oraz przyjemne. Nie czułam w niej obłudy, zbyt wielkiego zamętu. Szczerze mówiąc mocno pochłonęła mnie, obdarowując zaskakującą fabułą. Byłam mocno pod wrażeniem niespodziewanych wydarzeń odgrywających się w poniższej lekturze. II tom rozwija wątek pomiędzy Lilią oraz Cameronem. Dostrzegamy łączące ich uczucie, lecz nie wszystko jest piękne, jakby nam się wydawało. 
"Wiem, że wątpisz w to, wiem, że widok osób z mojej przeszłości sprawia ci ból, ale nie powinno tak być. Wiesz dlaczego? Bo te osoby należą do mojej przeszłości. Ty jesteś moją teraźniejszością."
Ponownie bardzo polubiłam fabułę książki, nie mam jej nic do zarzucenia. Nie rozumiem fali hejtu wylewającej się na bohaterów, ponieważ jak dla mnie, są scharakteryzowani prawidłowo. Zarówno Lilia jak i Evan, Cameron, bardzo mocno zapadają w pamięć, dzięki swojej naturalności. Nic złego o nich nie potrafię powiedzieć. 

Jak wiadomo, lektura spodobać się może fanom I części, więc tych do powieści nie muszę zachęcać. Jeśli są osoby, które nie czytały części poprzedniej, a chcą to uczynić, jest to dobry wybór. Koniecznie również zapoznajcie się z tomem II, ponieważ wiele wnosi do akcji. Niezmiernie zaskoczyło mnie zakończenie, bardzo zdominowało moje uczucia. Jestem zła ale i zaciekawiona, co będzie dalej. Już teraz chętnie sięgnęłabym po kontynuację!

Moja ocena:
8/10

Wytyczne książki:
Wydawca: Feeria Young
Autor: Mathilde Aloha
Tytuł oryginalny: Another story of bad boys
Seria/tom: Story of Bad Boys/II
Data premiery: 23 maja 2018 r.
Ilość stron: 327
Kategoria: dla młodzieży
Cena detaliczna: 34,90 zł


Za egzemplarz dziękuję Wydawnictwu Feeria Young. Zastrzegam, że moja opinia jest całkowicie subiektywna.


*Opis wydawcy.

czerwca 24, 2018

"Pożądanie" Helen Hardt

"Pożądanie" Helen Hardt

Pozostawiona przez narzeczonego przy ołtarzu Jade Roberts szuka pocieszenia na ranczu swojej najlepszej przyjaciółki. Jej upokorzenie jest wciąż żywe, więc nie spodziewa się, że jej serce zabije mocniej dla kogokolwiek. Lecz gdy powściągliwy brat Marjorie, cudowny kowboj z Gór Skalistych, całuje ją po raz pierwszy, pękają wszystkie tamy.
Talon Steel jest rozbitkiem, który nigdy w pełni nie wyleczył się z traumy, jakiej doznał w dzieciństwie. Żyje, biorąc od kobiet to, co mu dają, i nie oferując nic w zamian. Do chwili gdy w jego życiu pojawia się Jade - piękna, słodka i gotowa. Jego pragnienie, by ją mieć, przeradza się w pożądanie, które - jak się obawia - nigdy nie zostanie zaspokojone.
Iskrzącą namiętność prześladują dawno pogrzebane sekrety, które mogą doprowadzić do rozstania. Czy miłość zwycięży?*

"Czułość. Okazywała mi czułość. A ja nie zasługiwałem na czułość. Nie chciałem czułości."
Lektura jest słodko gorzką opowieścią o miłości, która zaczyna kiełkować pomiędzy Jade i Talonem. Niestety ich historia nie jest łatwa. Czytelnik nie dostaje przesadnie słodkiej i naiwnej historii, lecz ma do czynienia z powieścią, która jest skomplikowana oraz trudna. Fabuła książki ma mocno pomieszane wydarzenia. Bohaterzy niosą na swoich barkach ciężar przeszłości, który charakteryzuje ich teraźniejszość w ten a nie w inny sposób. 

Wszystko zaczyna się dość niecodziennie. Jade zostaje porzucona na ślubnym kobiercu, tym też opuszcza znane sobie miasto i podąża na ranczo, gdzie pragnie zacząć życie od nowa. Przypadkowo dziewczyna poznaje brata swojej najlepszej przyjaciółki, który ją intryguje. Na pierwszy rzut oka mężczyzna jest surowy, wycofany oraz sceptyczny. Jego siostra sądzi, że winą jego zachowania jest wojna w Iraku, w której brał udział jako żołnierz Amerykański. To nie jest jednak główny powód jego zachowania.W życiu Talona zapanował chaos, którą spowodowały tragiczne fakty z dzieciństwa. Co takiego wydarzyło się w jego życiu?

Osobiście jestem pod wielkim wrażeniem tej powieści. Czytanie jej było dla mnie przyjemnością. Już nie mogę się oprzeć i sięgam od razu po II tom! Książka jest bardzo wstrząsająca, nie wiemy do samego końca, jaki sekret ukrywa Talon. Domyślamy się jednak, że jest to coś okrutnego. Jedynie niewielkie wspomnienia, które mężczyzna ukazuje podczas snu, dają czytelnikowi zalążek jego tajemnicy. Bohaterzy w powieści są świetnie wykreowani, stapiają się z fabułą w sposób naturalny, nienachalny. Bardzo ich polubiłam. Zaciekawiła mnie ich historia oraz strasznie cierpiałam, gdy okazało się, że to już koniec tomu I. Mam jednak przy sobie drugą część, co mnie raduje. Już dawno tak wciągającej powieści, z tematyki romansów, nie miałam u siebie na półce. 

"Jego mur trzymał się mocno, a on pozwalał mi go przekraczać tylko wtedy, gdy uprawialiśmy seks."

Jeśli zaś chodzi o język i styl autorki, to oczywiście jest on na najwyższym poziomie. Książkę czyta się raz dwa. Nie czułam przy niej zmęczenia. Przy pierwszym przysiadzie do niej, lekturę przeczytałam od początku do końca. Nie zauważyłam u niej wad. Jedynie zachowanie Talona doprowadzało mnie niekiedy do załamania i powtarzałam sobie w duchu "Talon nie! Jak możesz?". Wiem jednak, że to co skrywa przed światem jest dla niego straszne. Z wielkim oczekiwaniem czekam na dalszy ciąg wydarzeń.

Lekturę polecam wszystkim miłośniczkom romansów i dramatów. Spodoba Wam się jej charakter oraz duża dawka emocji. Jestem w niej zakochana. Wam wszystkim również przypadnie do gustu. Przeczytajcie jak najszybciej!

Moja ocena:
9/10

Wytyczne książki:
Wydawca: Edipresse Książki
Autor: Helen Hardt
Tytuł oryginalny: Craving
Seria/tom: Saga Braci Steelów/I
Data premiery: 18 kwietnia 2018 r.
Ilość stron: 287
Kategoria:  romans, erotyk, dramat
Cena detaliczna: 39,90 zł


Za egzemplarz dziękuję Wydawnictwu Edipresse Książki. Zastrzegam, że moja opinia jest całkowicie subiektywna.