lipca 08, 2018

"Mroczny duet" Victoria Schwab

"Mroczny duet" Victoria Schwab

Kate Harker nie boi się ciemności. Poluje na potwory i robi to dobrze. August Flynn nigdy nie będzie człowiekiem, bez względu na to, jak bardzo kiedyś tego pragnął. Ma swoją rolę do odegrania i odegra ją za wszelką cenę. Minęło prawie sześć miesięcy odkąd ich ścieżki skrzyżowały się, a w tym czasie wojna między ludźmi i potworami rozgorzała na dobre. W Prawdziwości August przyjął rolę przywódcy, którym nigdy nie chciał być. W Dobrobycie Kate, w zupełniej zgodzie ze swoją naturą, stała się bezwzględną łowczynią. Tymczasem z mroku wyłania się nowy rodzaj potwora, który karmi się chaosem i wyciąga na powierzchnię najgłębiej skrywane lęki swoich ofiar.*

"Miało czerwone oczy Malchaja, a także ostre szpony Corsaja, ale jego skóra była sinoczarna, niczym u trupa. Potwór nie pragnął krwi ani ciała.
Żywił się sercami.
Kate, nie wiadomo dlaczego, uznała, że potwory wszędzie będą takie same. Prawdziwość miała swoją triadę, lecz tutaj natknęła się tylko na jeden rodzaj. Przynajmniej dotychczas."

lipca 07, 2018

Zapowiedź nowej powieści Kasie West ♥

Zapowiedź nowej powieści Kasie West ♥

Już 1 sierpnia swoją premierę będzie mieć nowa książka Kasie West "Słuchaj swojego serca" ♥


O czym jest powieść?


Kate Bailey nie przepada za rozmawianiem z ludźmi. Woli spędzać czas samotnie, nad jeziorem, ciesząc się ciszą i spokojem. Właściwie sama więc nie wie, dlaczego dała się namówić przyjaciółce na dołączenie do zespołu tworzącego popularne szkolne podcasty. A już na pewno nie spodziewała się, że to ona go poprowadzi. I co, ma teraz odbierać telefony i udzielać porad na antenie? Ha, ha.

Wygląda jednak na to, że Kate dobrze sobie radzi w narzuconej roli. Pewnego dnia odbiera telefon od anonimowego chłopaka, który prosi o radę w sprawie swojej sekretnej miłości. Dziewczyna jest przekonana, że rozmawia z superprzystojnym Diego Martinezem o Alanie, swojej najlepszej przyjaciółce. Bardzo się cieszy ze szczęścia koleżanki, ale wkrótce sama odkrywa rodzące się w niej uczucia do Diego. No tak, łatwo i przyjemnie jest doradzać innym, trudniej zastosować te rady w swoim własnym życiu... 

Urocza i optymistyczna historia miłosna w sam raz na lato!           


Osobiście już nie mogę się jej doczekać! Uwielbiam lektury tej autorki! ♥
Podrzucam Wam linki do strony Empik, gdzie już teraz można ją kupić! ♥
Zamów książkę już dziś!     

lipca 06, 2018

"Zmysłowa idealna żona" Meredith Wild, Helen Hardt

"Zmysłowa idealna żona" Meredith Wild, Helen Hardt

Kate i Price’a Lewisów łączyło małżeństwo idealne – miłość, udane kariery i wspaniałe mieszkanie w mieście. Kiedy jednak Price ginie w katastrofie samolotu podczas podróży służbowej, bajka umiera razem z nim.
Mija rok, a Kate nadal nie może się z tym pogodzić. Przechodzi żałobę tak intensywnie, jak intensywnie kochała Price’a. Gdy szwagierka namawia ją na babskie wakacje – trzy tygodnie na wyspie na południowym Pacyfiku – Kate się zgadza. W willi równie ustronnej jak sama wyspa zamieszkują we dwie, a przynajmniej tak jej się wydaje do chwili, kiedy na plaży natyka się na ducha. Price żyje.
Ich ponownemu spotkaniu daleko do ideału. Kate dochowała wierności zmarłemu mężowi, ale teraz domaga się wyjaśnień. Zamiast nich otrzymuje zagadkową propozycję – może wrócić za trzy tygodnie do domu sama albo zniknąć z Price’em… Na zawsze.
Emocje szaleją, namiętność płonie jasnym ogniem, a Kate mierzy się z wyborem niemożliwym. Czy Price zdoła odzyskać żonę? A może jego tajemnice rozdzielą ich na zawsze?*

"To niemożliwe.
Ku mnie szedł duch.
Duch, który twierdził, że mam najpiękniejsze niebieskie oczy, jakie widział kiedykolwiek."
Już bardzo, bardzo dawno nie miałam w rękach tak naiwnej oraz nijakiej książki. Nie w sposób jest mi powiedzieć, jak bardzo się na niej zawiodłam. Absolutnie wszystko mi w niej nie odpowiadało.
Po tę powieść sięgnęłam z myślą o autorce, którą bardzo lubię: Meredith Wild. Po jej poprzedniej lekturze z tej serii, miałam pozytywne odczucia. Tutaj jednak jej duet z Helen Hardt się nie powiódł.

Zacznijmy od fabuły, która jest obłędnie przytłaczająca. Jest strasznie nudna, dłuży się i nuży czytelnika. Poruszamy się po wydarzeniach opisujących życie Kate oraz Pirce'a. Kate musi pogodzić się z nieoczekiwaną stratą swojego ukochanego. Niestety o ile pomysł na lekturę był ciekawy, o tyle samo jej wykonanie już nie. Strasznie się zawiodłam brakiem jakichkolwiek prawdziwych uczuć w lekturze. Wydaje mi się, że wszystko w niej jest raczej sztuczne. Nic w tej powieści nie trzyma się ładu. Teoretycznie mamy w niej mnogość tragicznych wydarzeń, lecz wcale mnie nie porwały ani zaciekawiły...
"Zwolniłem, a gdy nasze spojrzenia spotkały się, moje serce przestało bić. Te niebieskie oczy! Boże kochany, rzuciły mnie na kolana, kiedy tylko zobaczyłem je w szkole. Przepadłem wtedy na zawsze. I nic się w tej kwestii nie zmieniło."
Lektura wydaje się być suchą opowiastką pozbawioną emocji. Całkowicie była mi obojętna. Bohaterzy są mocno niedopracowani, ani trochę ich nie polubiłam. Straszną ironią było dla mnie patrzenie na losy Katy oraz Pirce'a. Niestety żadne z nich mnie do siebie nie przekonało. Pirce jako męski bohater jak dla mnie, jest nader irytującą postacią. Nie polubiłam go ani trochę. 
Pierwszy raz miałam przypadłość, że podczas czytania książki miałam straszną ochotę przeczytać ją jak najszybciej do końca, nawet pomijałam liczne opisy w powieści. Czytałam jedynie luźne wypowiedzi bohaterów, ponieważ chciałam ją szybko zakończyć.

Nie polecam, wręcz odradzam. Jestem nią zawiedziona i rozgoryczona. Gdyby nie dobry styl pisarek, to wątpię czy bym ją dokończyła. Mam nadzieję, że już nigdy więcej nie trafię na tak lakoniczną powieść. Mam ambicje na lepsze opowieści...


Moja ocena:
3/10

Wytyczne książki:
Wydawca: Edipresse Książki
Autor: Meredith Wild, Helen Hardt
Tytuł oryginalny: 
Misadventures of a Good Wife

Seria/tom: Zmysłowa dziewczyna/II
Data premiery: 23 maja 2018 r.
Ilość stron: 261
Kategoria: romans, erotyk
Cena detaliczna: 39,90 zł


Za egzemplarz dziękuję Wydawnictwu Edipresse Książki. Zastrzegam, że moja opinia jest całkowicie subiektywna.


*Opis wydawcy.

lipca 05, 2018

#Podsumowanie maj i czerwiec + zapowiedzi

#Podsumowanie maj i czerwiec + zapowiedzi

Biorąc pod uwagę swoje zapracowanie w ubiegłym miesiącu miałam bardzo mało czasu na wszystko. W czerwcu nie umieściłam niestety podsumowania statystyk za miesiąc maj, ponieważ tak po prostu nie starczyło mi czasu. Jestem niezadowolona ze swoich poczynań z maja, ale rozumiem, że zapracowanie i oderwanie myśli spowodowane licencjatem, nieco mnie osłabia czytelniczo. Mam jednak nadzieję, że teraz nieco więcej czasu poświecę na czytanie ♥ 
Przedstawiam więc statystyki ukazujące dane z dwóch miesięcy :)


Oto Statystyki :
Liczba wyświetleń: 179145  (było 175750)
Liczba obserwatorów:  414 (było 414)
Liczba przeczytanych książek: 11
Liczba opublikowanych recenzji: 9
Liczba recenzji przedpremierowych: 1
Liczba recenzji oczekujących na napisanie: 3
Liczba opublikowanych postów: 15

W tym miesiącu ponownie króluje Wydawnictwo Kobiece ♥ Raz jeszcze mamy do czynienia z lekturami, które poruszają, kuszą oraz są ponętne. Przedstawiam je poniżej. 

Tytuł: Tylko twój
Autor: Vi Keeland
Data premiery: 06 czerwiec 2018 r.
opis:
Gorący playboy i milioner, który może być kimś więcej niż tylko letnim romansem.
To miał być wymarzony miesiąc miodowy. Turkusowa woda, spacery w blasku księżyca, gorące słowa i gorące chwile z ukochanym mężczyzną. Do pięknego obrazka zabrakło tylko... pana młodego.
Sydney zerwała z narzeczonym dwa miesiące przed wymarzonym ślubem. Nie zamierza jednak rezygnować z miesiąca miodowego i wyrusza z przyjaciółką na wakacje.

Tytuł: Wbrew grawitacji
Autor: Julie Johnson
Data premiery: 06 czerwiec 2018 r.
opis:
To coś więcej niż przyjaźń. Może nawet więcej, niż miłość.
Dwudziestoletnia Brooklyn walczy z bolesną traumą. Jako dziecko była świadkiem morderstwa ukochanej matki. Od wielu lat dręczą ją koszmary, z którymi nie jest w stanie sobie poradzić. Odcina się od ludzi i nikomu nie pozwala zbliżyć się do siebie. Nie może pozwolić, żeby ktoś ją zranił.
Wszystko zmienia się, gdy na studiach poznaje Finna, najprzystojniejszego faceta w kampusie. Zupełnie nie jest gotowa na to, jak bardzo ten intrygujący i zabawny wokalista będzie wytrwały z zdobywaniu jej miłości. Wkrótce przyciąganie między nimi staje się zbyt duże, aby byli w stanie z nim walczyć.
Jednak Brooklyn nie wie, że będzie musiała zmierzyć się z mrocznymi wspomnieniami oraz rozegrać śmiertelną grę w kotka i myszkę z nieprzewidywalnym wrogiem, który czai się tuż za rogiem.
Pełen napięcia i tajemnic romans, o którym marzy każda dziewczyna.

Tytuł: Show
Autor: Vi Keeland
Data premiery: 19 czerwiec 2018 r.
opis:
Jeden kontrakt, wiele zasad i wielka pokusa, żeby je złamać
Jedna z najpopularniejszych autorek romansów Vi Keeland wraca na polski rynek z nową elektryzującą historią, której bohaterka bierze udział w reality show!
Kiedy Kate zdecydowała się na udział show, w którym miała rywalizować z innymi dziewczynami o serce Flynna, zgodziła się na wszystkie zasady programu. Wydawało się jej, że nie będzie z tym problemu. Jednak wtedy nie znała jeszcze seksownego Coopera, który pokrzyżował jej wszystkie plany.
Wkrótce dziewczyna traci grunt pod nogami i nie wie, jak walczyć o względy Flynna, bo serce oddała Cooperowi. Jednak Kate wie, że kontrakt to kontrakt i musi trzymać się zasad, zwłaszcza że na ich straży stoi wcielony diabeł.
Złamanie zasad jeszcze nigdy nie było takie kuszące!

Tytuł: Clementine
Autor: Lex Martin
Data premiery: 19 czerwiec 2018 r.
opis:
Seksowny początek wciągającej serii New Adult!
Clementine to dziewczyna, która musi nauczyć się na nowo kochać. Wydawałoby się, że jej życie jest równie zjawiskowe, jak ona. Jednak problemy z rodzicami, zdrada ukochanego chłopaka oraz napaść seksualna ze strony nauczyciela sprawiły, że stała się nieufną i zamkniętą w sobie osobą.
Clementine wyznaje zasadę, że z nikim się nie umawia. Kiedy na horyzoncie pojawia się przystojny Gavin, chłopak, którego każda dziewczyna chciałaby spotkać na studiach, wiele się zmienia.
Z czasem zbliżają się do siebie. Kiedy wplątują się w historię tajemniczego zaginięcia studenta, Clementine nieświadomie staje się celem. Gavin wie, że musi być ostrożny, bo zagrożone jest nie tylko serce, ale też życie jego dziewczyny.

Tytuł: Ukryty rękopis
Autor: Lauren Belfer
Data premiery: 19 czerwiec 2018 r.
opis:
Pasjonująca opowieść o dwóch kobietach i tajemniczym arcydziele, które odmieni ich życie na zawsze
W zrujnowanych wojną Niemczech amerykański żołnierz Henry Sachs znajduje w opuszczonej rezydencji stary rękopis muzyczny, który chce wziąć na pamiątkę. Na jego drodze staje dziewczyna, którą oszołomiony mężczyzna zabija i ucieka.
Sześćdziesiąt lat później siostrzenica Henry'ego, Susanna Kessler stara się otrząsnąć po napadzie, który spotyka ją na ulicach Nowego Jorku. Niedługo potem jej ukochany wuj umiera, a kiedy Susanna porządkuje jego rzezy, odkrywa tajemniczy rękopis. Kobieta postanawia dowiedzieć się, do kogo należał i zwrócić go prawowitemu właścicielowi.
Wkrótce Susanna wyruszy w podróż, dzięki której pozna prawdziwą historię własnej rodziny. Zanim to jednak nastąpi, będzie musiała odkryć sekrety berlińskich salonów z końca XVIII wieku, gdzie brylowała Sara Itzig Levy, wirtuozka i kolekcjonerka dzieł muzycznych. To właśnie ona ukryła niebezpieczny rękopis Bacha. Nie wiedziała jednak, że to dzieło i jego niepokojące przesłanie staną się klątwą dla niej i jej rodziny na wiele pokoleń.

Tytuł: Naznaczona
Autor: Adelia Saunders
Data premiery: 19 czerwiec 2018 r.
opis:
Przemierzająca najpiękniejsze miasta świata historia o sile przeznaczenia
Magdalena ma niepokojący dar. Widzi słowa wypisane na ciele ludzi, których spotyka. Imiona, daty, szczegóły z życia opisują miłość, śmierć i grzechy, które popełnili.
Kiedy w Paryżu poznaje Neila, jest zaintrygowana, że na policzku ma wypisane jej imię. W mieście przebywa też jego ojciec, który chce odkryć prawdę o swej zmarłej matce, słynnej pisarce, która porzuciła go tuż po urodzeniu.
Chłopak zakochuje się w Magdalenie, urzeczony jej bladymi oczami i tajemniczą aurą. Ona sama rozpaczliwie próbuje naprawić błędy po śmierci najlepszej przyjaciółki, bo wie, że dzięki swojemu darowi mogła zapobiec tragedii.
Przypadek albo przeznaczenie splatają losy trójki bohaterów, a dar Magdaleny może być kluczem do ich szczęścia.

Tytuł: Zakochany po uszy
Autor: Jenn Mckinlay
Data premiery: 19 czerwiec 2018 r.
opis:
Wciągająca komedia romantyczna z merdającym ogonkiem w tle!
Mac opuściła rodzinne miasteczko Bluff Point po tym, jak siedem lat wcześniej została porzucona przed ołtarzem. Teraz wraca na dwa tygodnie z okazji zbliżającego się wesela przyjaciółki. To idealny moment, by raz na zawsze rozprawić się z bolesnymi wspomnieniami. Gavin jest weterynarzem i od zawsze miał słabość do Mac. Cieszy się, że będą mogli spędzić ze sobą czas na imprezie ślubnej. Nie spodziewa się jednak, że połączy ich coś zupełnie innego. Tak właściwie, to ktoś.
Kiedy Mac znajduje wystraszonego małego buldoga, szuka pomocy u Gavina. Kobieta stara się znaleźć pieskowi nowy dom. Czy jednak zdecyduje się go oddać? Czy dzięki uroczemu szczeniakowi Mac i Gavin odkryją, że czują do siebie coś więcej?

Tytuł: Niewinni i cała reszta
Autor: Danna Spiotta
Data premiery: 19 czerwiec 2018 r.
opis:
Piękna i dojrzała opowieść o prawdziwych uczuciach, głębokich pragnieniach i wielkiej pasji do kinematografii.
Meadow Mori i Carrie Wexler są przyjaciółkami z czasów szkolnych. Obie wychowały się w Los Angeles w latach 80. i zajmują się tworzeniem filmów. Meadow nagrywa ambitne produkcje dokumentalne. Carrie jest zwolenniczką kina komercyjnego. Pewnego dnia Meadow przypadkiem dowiaduje się o Nicole – tajemniczej kobiecie, która przez telefon uwodzi wpływowych mężczyzn z branży filmowej. Mimo że w kręgach wszyscy ją znają, nikt jej nigdy nie widział. Meadow wyczuwa w tej historii idealny materiał na film. Gdy odkrywa, że od pewnego czasu słuch po Nicole zaginął, kobieta postanawia ją odnaleźć. Za wszelką cenę chce pokazać jej historię światu. Nie wie jeszcze, że ta opowieść otworzy głębokie rany – nie tylko jej bohaterki.

Tytuł: Playboy
Autor: Laurelin Paige
Data premiery: 19  czerwiec 2018 r.
opis:
Najpierw był Twardziel, teraz nadchodzi Playboy!
Micah Preston to największe ciacho Hollywood. Seksowny, sławny, bogaty - ten facet ma wszystko. Jednak Micah słynie nie tylko z gry aktorskiej, ale także z licznych podbojów i tego, że nie da się go zatrzymać na dłużej.
Kiedy siedem lat temu poznał na imprezie Maddie Bauer, nikt jeszcze o nim nie słyszał. Przeżyli wspólnie gorące, upojne chwile, a potem on już nie zadzwonił, pozostawiając dziewczynę rozczarowaną.
Jednak los znowu ich połączy. Maddie zostanie asystentką kamerzysty na planie najnowszego filmu Micah. W powietrzu zaiskrzy, a napięcie między tą dwójką będzie musiało znaleźć jakieś ujście.
Jednak czy Maddie da szansę słynnemu playboyowi?

Wydawnictwo Feeria Young prezentuje w tym miesiącu dwa tytuły książek:

Tytuł: First love
Autor: James Patterson
Wydawca: Feeria Young
Data premiery: 04 czerwca 2018 r.
opis:
Axi zawsze była grzeczną dziewczynką, która dobrze się uczy i spełnia oczekiwania swojej rodziny. Nikt nie wie, że tak naprawdę marzy o ucieczce od wszystkiego: jej młodsza siostra zmarła w dzieciństwie, a rodzice skupili się na własnych problemach. Teraz Axi planuje własną ucieczkę od żałoby: podróż przez Stany Zjednoczone. Może tylko nie tak szaloną, jak to sobie wyobraża jej najlepszy przyjaciel, Robinson, którego wtajemnicza w swoje plany... i w którym jest szaleńczo zakochana. Teraz czeka ich przygoda życia!
Ale jeśli przyjaźń zaczyna się w szpitalu onkologicznym, jej przemiana w miłość nie zawsze oznacza bajkowe zakończenie...

Tytuł: Skrzywdzona
Autor: Natasha Preston
Wydawca: Feeria Young
Data premiery: 18 czerwca 2018 r.
opis:
Scarlett Garner nie pamięta nic sprzed swoich czwartych urodzin. Gdy tylko próbuje wydobyć z pamięci jakieś wspomnienia, ból głowy staje się nie do zniesienia. Powoli więc godzi się z tym, że jakaś jej część przepadła na dobre.
Kiedy w jej szkole zjawia się nowy uczeń, który próbuje pomóc Scarlett w odzyskaniu wspomnień, dziewczyna zakochuje się w nim bez pamięci. Wydaje się, że wszystko zmierza w dobrą stronę, ale wówczas wypadek samochodowy powoduje pojawienie się przebłysków dawno zapomnianych wydarzeń. Czy na pewno jednak chciałaby je pamiętać? Dobrze, że w tym trudnym czasie może liczyć na Noaha, który oferuje jej takie wsparcie, o jakim marzyłaby każda z nas. Tylko że powody jego zaangażowania stają się coraz bardziej niejasne...

Jeśli zaś chodzi o Wydawnictwo Edipresse Książki, to mamy do czynienia z lekturami:

Tytuł: Dusza
Autor: Audrey Carlan
Data premiery: 04 czerwca 2018 r.
opis:
Byłam martwa.
Wreszcie ujrzałam, czym jest prawdziwa miłość, uwielbienie i ten rodzaj oddania, które tylko twoja bratnia dusza, twoja druga połowa może ci okazać... dopóki nie zostałam od tego dosłownie oderwana.
Uprowadzona.
Stalker mnie przetrzymywał i prawie nie było nadziei, że zostanę odnaleziona. Wiedziałam, że Chase użyje wszystkich pieniędzy i możliwości, aby mnie szukać nawet na krańcu świata. Znałam jednak potwora, z którym miałam do czynienia. Zbyt wiele lat patrzyłam w oczy czystemu złu, by nie wiedzieć, że moja sytuacja jest tragiczna.
Jeśli Chase szybko mnie nie znajdzie, zniknę na zawsze.
"Dusza", trzecia i ostatnia część erotycznego thrillera, ukazuje wydarzenia widziane oczami Gillian, Chase'a i mężczyzny, który pragnie posiąść jej duszę, ale nie może, gdyż ona oddała ją już komuś innemu.
Wszyscy ruszają w pościg, by wyrwać Gillian z rąk mordercy.

Tytuł: Zmysłowa córka prezydenta
Autor: Meredith Wild i Mia Michelle
Data premiery: 04 lipca 2018 r.
opis:
Charlotte Daley to córka nowo wybranego prezydenta Stanów Zjednoczonych. Jako jedynaczka jest zarówno rozpieszczona, jak i całkowicie ignorowana przez swoich potężnych rodziców. Podczas kampanii kazano jej jeść odpowiednimi widelcami, uśmiechać się, kiedy zajdzie taka potrzeba i przez wiele miesięcy stanowić uosobienie perfekcji. Teraz jednak, gdy jej ojciec zasiada już w Białym Domu i jest zbyt zajęty, by zauważyć jej istnienie, Charlotte postanawia zakosztować wolności, zanim wróci na studia w Nowym Jorku.
Zane Parker ma tylko jedno zadanie – ochraniać córkę prezydenta, codziennie, dwadzieścia cztery godziny na dobę. Dziewczyna imprezuje jednak jak szalona od dnia inauguracji, krocząc niebezpieczną ścieżką, która może zniszczyć jej reputację i wywołać skandal nie bez wpływu na jej ojca. Zane straci pracę, jeśli nad nią nie zapanuje. Tyle że on pragnie przespać się z nią równie mocno, jak ją wychować. Charlotte potrzebuje dyscypliny. A Zane jest chyba właściwą osobą, aby ją od niej wyegzekwować.
Gdy niespodziewane okoliczności zatrzymują Charlotte w Waszyngtonie na dłużej, Zane składa jej propozycję, która nie jest ani trochę honorowa. Pozwoli zakosztować córce prezydenta wszystkich rozkoszy, których ona szuka w zamian za jedną rzecz... Jej posłuszeństwo. Zafascynowana mrocznymi obietnicami Zane'a Charlotte godzi się na ten układ. Uległość jeszcze nigdy nie wydawała się taka kusząca. Kiedy jednak Zane wprowadza ją coraz dalej w świat zakazanych pragnień, ujawniają się wrogowie, a za nimi czai się niebezpieczeństwo...

Tytuł: Nasze miejsce na ziemi
Autor: J. Daniels
Data premiery: 04 lipca 2018 r.
opis:
Seksowna i zabawna powieść bestsellerowej autorki "New York Timesa" J. Daniels.
Mii i Benowi tylko jedna rzecz stoi drodze wspólnych intymnych chwil - rodzicielstwo. Z dwójką ciekawskich małych chłopców, którzy eksplorują cały dom, Ben i Mia muszą uciekać się do przeróżnych sposobów, by pobyć choć chwilę tylko we dwoje.

Wśród innych pięknych lektur wydanych przez inne Wydawnictwa, mamy do czynienia z:

Tytuł: Poświęcenie
Autor: Adriana Locke
Wydawca: Szósty Zmysł
Data premiery: 11 czerwiec 2018 r.
opis:
Najlepsze rzeczy w życiu nie przychodzą łatwo, ale są te warte poświęcenia.
Historia, która połamie twoje serce na milion kawałków!
Moje życie zmieniło się na zawsze, kiedy zmarł mój mąż. Zostało mi tylko zmiażdżone serce, sterta rachunków i nasza córka, Everleigh. Nie chcę polegać na nikim, a już zwłaszcza nie na Crew Gentrym. Był moją pierwszą miłością i facetem, który prawie mnie zniszczył. Człowiekiem, który zawodził zawsze, gdy go potrzebowałam. Ale kiedy tragedia uderza po raz drugi, Crew może okazać się moją jedyną nadzieją.
Moje życie zmieniło się na zawsze, kiedy zmarł mój brat. Zostało mi tylko poczucie winy, sterta błędów i niewiele więcej. Opiekuję się Julią Gentry, wdową po moim bracie oraz ich córką. Wiem, że nie chce mojej pomocy, ale i tak ją dostaje. Jestem jej to winien. Kiedy nadchodzi kolejna katastrofa, staję przed szansą, by wszystko naprawić. Muszę to zrobić! I dla tej sprawy jestem gotowy poświęcić wszystko.

Tytuł: Rywalki
Autor: Sandie Jones
Data premiery: 04 lipiec 2018 r.
opis:
Ona, on i... jego matka
Pammie zachowuje się jak typowa zaborcza matka. Niechęć, jaką żywi do Emily, ukochanej Adama, z każdym dniem rośnie. Pammie wtrąca się w ich życie, psuje romantyczne chwile, a wreszcie – pod pretekstem choroby – wprowadza się do nich.
Stopniowo życie Emily zmienia się w koszmar. Adam zawsze staje po stronie matki, a im bliżej ślubu, tym bardziej oddala się od przyszłej żony. Kiedy Emily odkrywa, że to Pammie znalazła ciało poprzedniej narzeczonej syna, która zmarła w tajemniczych okolicznościach, uświadamia sobie, w jakim niebezpieczeństwie się znalazła...

Tytuł: Niebo na własność
Autor: Luke Allnutt
Wydawca: Otwarte
Data premiery: 18 czerwiec 2018 r.
opis:
Jack jest oczkiem w głowie rodziców, źródłem ich szczęścia i rodzinnej harmonii. Gdy ma trzy lata, zaczyna zachowywać się niepokojąco. Pojawiają się problemy z utrzymaniem równowagi i mówieniem. Nieśmiałe podejrzenia zmieniają się wkrótce w diagnozę – Jack ma złośliwy nowotwór mózgu. Rozpoczyna się dramatyczna walka o życie dziecka. Zdesperowani i wyczerpani rodzice powoli oddalają się od siebie i kłócą, zamiast wspierać.
Wyjątkowa powieść o uczuciach wystawionych na próbę. Poruszający obraz tego, jak bolesne doświadczenia najpierw doprowadzają do rozpaczy, a potem dają nadzieję, by ponownie zrzucić w otchłań cierpienia. Jednak nawet w najbardziej zdruzgotanym sercu może odrodzić się nadzieja.

Na które z wyżej wymienionych powieści polujecie najbardziej? ♥

czerwca 30, 2018

#Stosik maj/czerwiec

#Stosik maj/czerwiec

 Kolejny stosik na blogu. Tym razem są to pozycje, które otrzymałam do recenzji w maju oraz w czerwcu. Na przełomie tych dwóch miesięcy, starałam się powieści poznać i je zrecenzować. Satysfakcjonuje mnie wynik, który zdołałam uzyskać. Jedynie 3 książki wciąż czekają na przeczytanie. Oczywiście zabieram się teraz za nie, w te piękne letnie wieczory.
 Koniecznie dajcie mi znać co sądzicie o pozycjach, które przedstawiam poniżej. Czy któreś z nich już przeczytaliście bądź macie w planach? 



  • "Znajdź mnie" Laurelin Paige, Powieść zakupiona na Warszawskich Targach Książki. I część mi się podobała, więc nie potrafiłam się oprzeć i nie zakupić tej części. 
  • "Miłość i inne zadania na dziś" Kasie West, Uwielbiam powieści tej autorki. Nic więc dziwnego, że po jej lektury sięgam w ciemno. Powieść otrzymałam dzięki współpracy z Wydawnictwem Feeria Young. Jak dla mnie, lektura ciekawa i w sam raz na lato!
  • "Fallen Crest. Rodzina" Tijan, Kolejna część znanej i lubianej przeze mnie serii, którą poznałam dzięki uprzejmości Wydawnictwa Kobiecego. Ciekawa seria, którą chce się czytać! ♥
  • "Kane" i "Aideen" L.A.Casey, Powieści uwielbiam ze względu na bardzo ciekawą i barwą historię, która łączy braci oraz ich kobiety. Te części podobały mi się bardzo, ponieważ tyczą się ciekawych wydarzeń odkrywających się w życiu lubianych przeze mnie bohaterów. 
  • "Twardziel" Laurelin Paige, Barwna historia, polecana przeze mnie ze względu na swój łatwy język oraz ciekawą historię. Gorąco polecam. 
  • "Broken Silence 2" Natasha Preston, Po fenomenalnej części I, która utkwiła w moich myślach na długo, z wielkim entuzjazmem zabrałam się za tę część. Nie zawiodłam się, chociaż dostrzegłam w niej kilka wad. Mimo jednak tego, serdecznie zachęcam do przeczytania. 
  • "Perłowa dama" Aleksandra Polak, Lubię tę serię, która jest autorstwa polskiej autorki. Jestem zachwycona jej historią oraz barwnymi bohaterami.
  • "Umysł" Audrey Carlan, Ta powieść póki co jeszcze przede mną :D
  • "Gdy upadnę" J.Daniels, Jak wyżej.
  • "Zmysłowa dama" Meredith Wild, Powieść przeczytana, niebawem ukaże się recenzja na blogu. Póki co, nic nie zdradzam ;)
  • "Pożądanie" Helen Hardt, Bardzo interesująca lektura. Zaciekawiła mnie, zwłaszcza jej zakończenie. Mam już u siebie tom II i już niebawem biorę się za jego poznanie. 
  • "Nieznośny ciężar tajemnic" Samantha Young, Uwielbiana przeze mnie autorka i jej nowa lektura. Bardzo lubię jej powieści, ta jest wciąż przede mną :)

I jak się mają pozycje ukazane w stosiku do waszego gustu? Coś już przeczytaliście? Jak oceniacie? 

czerwca 25, 2018

''Story of Bad Boys 2" Mathilde Aloha

''Story of Bad Boys 2" Mathilde Aloha

Poznaj dalsze losy bohaterów „Story of Bad Boys”: nieśmiałej, ale pełnej temperamentu Lili, ujmującego Evana i obcesowego, skrywającego głęboko swoje prawdziwe uczucia Camerona oraz ich przyjaciół… i wrogów.
Lili chyba już nigdy nie zazna spokoju. Co prawda coraz lepiej jej się mieszka z Evanem i Cameronem, ale przeszłość wciąż depcze jej po piętach, a intrygi w najbliższym otoczeniu plączą jej losy i prowadzą na manowce... Czy wśród tylu kłopotów i zmartwień napięcie miedzy nią i Camem ma szansę zamienić się w uczucie?
W dodatku na horyzoncie wciąż majaczy Jace. To on spowodował wypadek, który zepchnął jej przyjaciółkę w śpiączkę. Czy i Lili może teraz zagrozić?                            

"- Niepotrzebnie... - zaczyna. Nie chce numeru tej dziewczyny. Natychmiast odczuwam wielką ulgę. Koniec zdania odbiera mi jednak głos i wprawia mnie w zakłopotanie.
- ... już go mam."
Przyszedł czas na poznanie dalszych losów bohaterów, których bardzo polubiłam z poprzedniego tomu. Dotyczy to trójki młodych ludzi, którzy poznali się przez przypadek. Mianowicie powracamy do historii Lilii, Evana oraz Camerona. Wszyscy troje podążają ścieżką rozwoju kariery, studiując w Los Angeles. Omyłkowo, Lilii zamieszkuje z chłopakami w akademiku, poznając tym samym ich przyjaciół oraz  zaczyna uczuć się życia studenckiego. 

Tak jak wspominałam przy tomie I, jestem bardzo na tak, jeśli chodzi o tę historię. Jest niecodzienna, nienachalna. Czytanie jej jest bardzo łatwe oraz przyjemne. Nie czułam w niej obłudy, zbyt wielkiego zamętu. Szczerze mówiąc mocno pochłonęła mnie, obdarowując zaskakującą fabułą. Byłam mocno pod wrażeniem niespodziewanych wydarzeń odgrywających się w poniższej lekturze. II tom rozwija wątek pomiędzy Lilią oraz Cameronem. Dostrzegamy łączące ich uczucie, lecz nie wszystko jest piękne, jakby nam się wydawało. 
"Wiem, że wątpisz w to, wiem, że widok osób z mojej przeszłości sprawia ci ból, ale nie powinno tak być. Wiesz dlaczego? Bo te osoby należą do mojej przeszłości. Ty jesteś moją teraźniejszością."
Ponownie bardzo polubiłam fabułę książki, nie mam jej nic do zarzucenia. Nie rozumiem fali hejtu wylewającej się na bohaterów, ponieważ jak dla mnie, są scharakteryzowani prawidłowo. Zarówno Lilia jak i Evan, Cameron, bardzo mocno zapadają w pamięć, dzięki swojej naturalności. Nic złego o nich nie potrafię powiedzieć. 

Jak wiadomo, lektura spodobać się może fanom I części, więc tych do powieści nie muszę zachęcać. Jeśli są osoby, które nie czytały części poprzedniej, a chcą to uczynić, jest to dobry wybór. Koniecznie również zapoznajcie się z tomem II, ponieważ wiele wnosi do akcji. Niezmiernie zaskoczyło mnie zakończenie, bardzo zdominowało moje uczucia. Jestem zła ale i zaciekawiona, co będzie dalej. Już teraz chętnie sięgnęłabym po kontynuację!

Moja ocena:
8/10

Wytyczne książki:
Wydawca: Feeria Young
Autor: Mathilde Aloha
Tytuł oryginalny: Another story of bad boys
Seria/tom: Story of Bad Boys/II
Data premiery: 23 maja 2018 r.
Ilość stron: 327
Kategoria: dla młodzieży
Cena detaliczna: 34,90 zł


Za egzemplarz dziękuję Wydawnictwu Feeria Young. Zastrzegam, że moja opinia jest całkowicie subiektywna.


*Opis wydawcy.

czerwca 24, 2018

"Pożądanie" Helen Hardt

"Pożądanie" Helen Hardt

Pozostawiona przez narzeczonego przy ołtarzu Jade Roberts szuka pocieszenia na ranczu swojej najlepszej przyjaciółki. Jej upokorzenie jest wciąż żywe, więc nie spodziewa się, że jej serce zabije mocniej dla kogokolwiek. Lecz gdy powściągliwy brat Marjorie, cudowny kowboj z Gór Skalistych, całuje ją po raz pierwszy, pękają wszystkie tamy.
Talon Steel jest rozbitkiem, który nigdy w pełni nie wyleczył się z traumy, jakiej doznał w dzieciństwie. Żyje, biorąc od kobiet to, co mu dają, i nie oferując nic w zamian. Do chwili gdy w jego życiu pojawia się Jade - piękna, słodka i gotowa. Jego pragnienie, by ją mieć, przeradza się w pożądanie, które - jak się obawia - nigdy nie zostanie zaspokojone.
Iskrzącą namiętność prześladują dawno pogrzebane sekrety, które mogą doprowadzić do rozstania. Czy miłość zwycięży?*

"Czułość. Okazywała mi czułość. A ja nie zasługiwałem na czułość. Nie chciałem czułości."
Lektura jest słodko gorzką opowieścią o miłości, która zaczyna kiełkować pomiędzy Jade i Talonem. Niestety ich historia nie jest łatwa. Czytelnik nie dostaje przesadnie słodkiej i naiwnej historii, lecz ma do czynienia z powieścią, która jest skomplikowana oraz trudna. Fabuła książki ma mocno pomieszane wydarzenia. Bohaterzy niosą na swoich barkach ciężar przeszłości, który charakteryzuje ich teraźniejszość w ten a nie w inny sposób. 

Wszystko zaczyna się dość niecodziennie. Jade zostaje porzucona na ślubnym kobiercu, tym też opuszcza znane sobie miasto i podąża na ranczo, gdzie pragnie zacząć życie od nowa. Przypadkowo dziewczyna poznaje brata swojej najlepszej przyjaciółki, który ją intryguje. Na pierwszy rzut oka mężczyzna jest surowy, wycofany oraz sceptyczny. Jego siostra sądzi, że winą jego zachowania jest wojna w Iraku, w której brał udział jako żołnierz Amerykański. To nie jest jednak główny powód jego zachowania.W życiu Talona zapanował chaos, którą spowodowały tragiczne fakty z dzieciństwa. Co takiego wydarzyło się w jego życiu?

Osobiście jestem pod wielkim wrażeniem tej powieści. Czytanie jej było dla mnie przyjemnością. Już nie mogę się oprzeć i sięgam od razu po II tom! Książka jest bardzo wstrząsająca, nie wiemy do samego końca, jaki sekret ukrywa Talon. Domyślamy się jednak, że jest to coś okrutnego. Jedynie niewielkie wspomnienia, które mężczyzna ukazuje podczas snu, dają czytelnikowi zalążek jego tajemnicy. Bohaterzy w powieści są świetnie wykreowani, stapiają się z fabułą w sposób naturalny, nienachalny. Bardzo ich polubiłam. Zaciekawiła mnie ich historia oraz strasznie cierpiałam, gdy okazało się, że to już koniec tomu I. Mam jednak przy sobie drugą część, co mnie raduje. Już dawno tak wciągającej powieści, z tematyki romansów, nie miałam u siebie na półce. 

"Jego mur trzymał się mocno, a on pozwalał mi go przekraczać tylko wtedy, gdy uprawialiśmy seks."

Jeśli zaś chodzi o język i styl autorki, to oczywiście jest on na najwyższym poziomie. Książkę czyta się raz dwa. Nie czułam przy niej zmęczenia. Przy pierwszym przysiadzie do niej, lekturę przeczytałam od początku do końca. Nie zauważyłam u niej wad. Jedynie zachowanie Talona doprowadzało mnie niekiedy do załamania i powtarzałam sobie w duchu "Talon nie! Jak możesz?". Wiem jednak, że to co skrywa przed światem jest dla niego straszne. Z wielkim oczekiwaniem czekam na dalszy ciąg wydarzeń.

Lekturę polecam wszystkim miłośniczkom romansów i dramatów. Spodoba Wam się jej charakter oraz duża dawka emocji. Jestem w niej zakochana. Wam wszystkim również przypadnie do gustu. Przeczytajcie jak najszybciej!

Moja ocena:
9/10

Wytyczne książki:
Wydawca: Edipresse Książki
Autor: Helen Hardt
Tytuł oryginalny: Craving
Seria/tom: Saga Braci Steelów/I
Data premiery: 18 kwietnia 2018 r.
Ilość stron: 287
Kategoria:  romans, erotyk, dramat
Cena detaliczna: 39,90 zł


Za egzemplarz dziękuję Wydawnictwu Edipresse Książki. Zastrzegam, że moja opinia jest całkowicie subiektywna.

czerwca 18, 2018

"99 dni lata" Kate Cotugno

"99 dni lata" Kate Cotugno

Dwaj bracia, jedna dziewczyna i trzy złamane serca…
Patrick był pierwszą miłością Molly i mieli zostać razem na zawsze… ale potem zakochała się w Gabie. Jego starszym bracie. Kiedy wszystko wyszło na jaw, całe miasto ją znienawidziło. Dlatego ostatnią klasę liceum spędziła w szkole z internatem.
Teraz wraca do domu na lato. Przed nią długie 99 dni, podczas których będzie musiała zmierzyć się z dawnymi przyjaciółmi i obecnymi wrogami, prawdą i plotkami o sobie, a Gabe i Patrick nie pozwolą jej o sobie zapomnieć…

"Z całego rodzeństwa Donnellych Gabe był mi najmniej bliski, zanim to wszystko się wydarzyło. Nie zdradzałam mu swoich sekretów – przynajmniej do czasu, aż między mną i Patrickiem wszystko się pochrzaniło. Nie wiedział o mnie wszystkiego. Może to dobrze, że tylko on będzie miał ze mną coś wspólnego."
Przyznam się na samym początku, że ta powieść mnie mocno zaciekawiła. Nie spodziewałam się dostać tak zaskakującą fabułę! Rozdziały w książce podzielone są różnie. Raz mamy długie oraz rozległe opowieści, z drugiej zaś strony czytamy krótkie zdania, które wnoszą wiele mętliku do akcji. Podoba mi się narracja, w której to główna bohaterka mówi o swojej przeszłości i uczuciach. Na plus zasługuje również nieskomplikowana, dominująca akcja. 

W powieści poznajemy historię codzienną oraz znaną czytelnikom na całym świecie. Tak, ponownie bowiem mamy trójkąt miłosny, dotyczący dwójki braci oraz ich przyjaciółki. Całkiem oklepany pomysł, prawda? Mimo wszystko, lektura mocno zaskakuje! Nie spodziewacie się, ile zawikłanych historii przygotowała dla czytelników autorka. Zawirowania najbardziej dotykają naszą bohaterkę Molly, która podejmując jedną, niewłaściwą decyzję, zostaje wyśmiewana przez społeczeństwo. Jej historia nie należy do łatwych, wręcz przeciwnie. Z biegiem czasu nic nie jest łatwiejsze. Na jej drodze ponownie staje jeden z braci, który był jej pierwszą miłością. Jak zakończy się to spotkanie?

"Zasłużyłam sobie na to. Że wszyscy odwrócili się ode mnie po tym, jak ukazała się książka i artykuł – jakbym cierpiała na jakąś wstydliwą chorobę, którą można się było zarazić. Ale nie znaczy to, że chcę przechodzić przez to jeszcze raz."
Na początku lektura rozkręcała się powoli. Nie czułam do niej zbytniej presji i pociągu, lecz akcja szybko się potoczyła w dobrym kierunku. Fabuła książki zaskakuje i daje do myślenia. Powieść cechuje niełatwa treść, lecz świetny i przyjemny sposób jej przedstawienia. Oczywiście lekturę polecam, nie tylko nastolatkom, lecz wszystkim lubiącym się w tego typu książkach. Myślę, że 99 dni lata mocno utkwi w waszej pamięci. 

Moja ocena:
8/10

Wytyczne książki:
Wydawca: Feeria Young
Autor: Katge Cotugno
Tytuł oryginalny: 99 days
Seria/tom: -
Data premiery: 06 czerwca 2018 r.
Ilość stron: 355
Kategoria:  romans
Cena detaliczna: 37,90 zł


Za egzemplarz dziękuję Wydawnictwu Feeria Young. Zastrzegam, że moja opinia jest całkowicie subiektywna.

czerwca 14, 2018

"Fallen Crest. Rodzina" Tijan

"Fallen Crest. Rodzina" Tijan

Samantha i Mason są w sobie szaleńczo zakochani. Wydaje się, że nic nie stanie na drodze ich miłości, jednak pojawia się problem, bo nie wszyscy akceptują ten związek.
Matka Samanthy to typ kobiety, która nie powstrzyma się przed niczym, aby osiągnąć to, czego pragnie. Analise robi wszystko, by rozdzielić parę. Dopuszcza się nawet szantażu i stawia Sam ultimatum.
Kiedy wspomnienia z przeszłości wracają do niej z pełną siłą, dziewczyna musi znaleźć w sobie dość odwagi, by sprzeciwić się matce. Jeśli się zawaha, przyszłość Masona będzie przesądzona.
Czy Mason będzie walczył o ich miłość? Czy Samantha znajdzie w Fallen Crest kochającą rodzinę, jakiej nigdy nie miała?            

" Niemal się rozpłynęłam pod łagodnym spojrzeniem jego zielonych oczu. Uśmiechnął się nieznacznie. Uniósł dłoń i przesunął nią po moich ustach, a ja zacisnęłam powieki."
Gdy poznałam pierwszy tom tej serii, byłam pod jej wrażeniem. Świetny styl, kultowa historia oraz niepowtarzalni bohaterowie. Teraz, gdy jestem po poznaniu tomu II dostrzegam, że entuzjazm i zainteresowanie podczas czytania tej sagi, wciąż mnie nie opuszcza. Historia w tym tomie jest ciągiem wydarzeń, toczących się po poznaniu i zakochaniu się w sobie Samanthy oraz Masona. Minęło kilka miesięcy od przyznania się przed rodzicami o uczuciach, które względem siebie żywią. Młodzi kochankowie są poddawani ciągłym próbom. Z ich dwójki, najgorzej obrywa się Sam, ponieważ dziewczynę nie akceptują bogate dziewczyny z paczki jej chłopaka. Tym samym, wyżywają się nad nią psychicznie. Do tego, jej własna matka pragnie ją ograniczyć, zabrania jej spotykać się z Masonem. 

Polubiłam historię tych bohaterów i z wielkim zainteresowaniem czytałam tę lekturę. Oczywiście ma ona w sobie pewne minusy, lecz nie raziły mnie na tyle, aby o nich wspominać. Podoba mi się styl autorki książki, ponieważ tworzy ona nieskomplikowane dialogi, dodając do nich nutkę humoru. Nie raz się przy niej śmiałam. Cenię sobie takie odprężające lektury. 

Nie chcę zdradzać zbyt dużo i tym samym zepsuć komuś przyjemność z czytania, dlatego dopowiem jedynie, że książka spodoba się każdej osobie, lubiącej romanse. Jestem pewna, że Was nie zawiedzie. Jest łatwa w odbiorze i bardzo odpręża. Koniecznie jednak sięgnijcie najpierw po tom wcześniejszy. Ułatwi Wam to rozeznanie w historii Sam i Masona, tym samym nie będziecie czuć, że coś Wam umknęło. 

Moja ocena:
8/10

Wytyczne książki:
Wydawca: Kobiece
Autor: Tijan
Tytuł oryginalny: Fallen Crest Family
Seria/tom: Fallen Crest/II
Data premiery: 26 kwietnia 2018 r.
Ilość stron: 360
Kategoria:  romans
Cena detaliczna: 39,90 zł


Za egzemplarz dziękuję Wydawnictwu Kobiece. Zastrzegam, że moja opinia jest całkowicie subiektywna.


*Opis wydawcy.

czerwca 01, 2018

"Kane" i "Aideen" L.A. Casey

"Kane" i "Aideen" L.A. Casey

Aideen Collins to ognista dziewczyna, która potrafi pokazać postawić na swoim. Dorastała bez matki wśród samych mężczyzn, dlatego od zawsze umiała walczyć o swoje. To jedyna osoba, która umie postawić się Kane’owi Slaterowi i powiedzieć, co tak naprawdę o nim myśli.
Kane Slater to typ szorstkiego faceta, który nie przepada za ludźmi. Nikt go dobrze nie rozumie, a niektórzy się go boją z powodu blizn, które pokrywają jego twarz i ciało. Rozkoszuje się ich strachem i wie, że dzięki temu nikt nie będzie chciał go bliżej poznać.
Chociaż Aideen i Kane nie mogą się ze sobą dogadać, to obydwoje potrzebują się nawzajem, aby przetrwać. Aideen jest jedyną osobą, która mu się przeciwstawia, a on jest jedynym mężczyzną, który zna jej sekrety. Kiedy Kane ciężko choruje, Aideen otocza go opieką. Wkrótce okaże się, że los chce okrutnie z nich zadrwić, gdy z przeszłości powraca najgorszy demon, który go ściga.
Czy Kane znajdzie w sobie tyle siły, aby ochronić najbliższych i pokonać dawne lęki?
Kane pragnie Aideen. Kane bierze to, co chce.*

"– Próbuję się dowiedzieć, ale nie jestem z nim spokrewniona, dlatego jego bracia muszą się tu zjawić – szlochała Keela. – Dlaczego? – zapytałam, przerażona tym, co mogę usłyszeć. – Bo nie chcą mi powiedzieć, czy on żyje, czy nie! "

maja 27, 2018

"Broken Silence 2" Natasha Preston

"Broken Silence 2" Natasha Preston

Od wyjazdu Oakley, jej mamy i brata do Australii minęły już cztery lata. Nieuchronnie jednak zbliża się data procesu sądowego i Oakley postanawia wrócić do Anglii, by ostatecznie zamknąć makabryczny rozdział swojej historii. Teraz będzie musiała stawić czoła dwóm mężczyznom, którzy ją skrzywdzili… i jednemu, którego skrzywdziła ona.
Jej miłość do Cole’a nigdy nie wyblakła, ale jego uczucia mogły się przecież zmienić. Czy tę parę czeka jeszcze szczęśliwe zakończenie?*

"Podobało mi się, że w tej chwili sprawy między nami układały się tak, jakbym nigdy nie wyjechała."

maja 23, 2018

"Twardziel" Laurelin Paige

"Twardziel" Laurelin Paige

Bezkompromisowy Seth Rafferty jest scenografem, który doskonale zna naczelną zasadę Hollywood, aby nie angażować się w związki z filmowymi gwiazdkami. Wiele razy przekonał się, że piękne aktorki nie mają do zaoferowania nic poza urodą.
Jednak pewnego wieczoru poznaje diabelnie zmysłową aktorkę Heather Wainwright, która bierze go za… zwykłego stolarza. Kobieta w swojej próżności sądzi, że zadawanie się z mężczyzną, który nic nie znaczy w branży, jest poniżej jej godności. Nie może mu się jednak oprzeć i spędza z nim noc.
Gdy para ponownie spotyka się na planie filmowym, piekielnie gorącą namiętność czuć w każdym kadrze i pikselu. Czy Seth złamie swoje zasady i zaangażuje się w związek z aktorką? Czy zdoła wydobyć z aroganckiej i zadufanej Heather wrażliwą i skromną kobietę?
On: piekielnie przystojny, rozważny i twardo stąpający po ziemi. Ona: seksowna, zarozumiała i snobistyczna diwa. Łączy ich szalenie gorąca miłość i pożądanie, które niemal wybucha z każdą przekładaną stroną. Po sukcesie Gwiazdora mistrzyni erotyków Laurelin Paige kolejny raz kusi gorącą historią, która podbija serce. Nie sposób się oderwać.

"Co za urok rzuciła na niego ta kobieta? Nawet jej zarozumialstwo, które na początku tak go do niej zniechęcało, teraz nagle zaczęło nakręcać go jak diabli. I jeszcze te jej aroganckie odzywki… Nigdy nie wiedział, czego się po niej spodziewać."

maja 22, 2018

#Pawilon Ostatni Rozdział

#Pawilon Ostatni Rozdział

Elementy misternie i precyzyjnie skonstruowanego świata powieści Katarzyny Bondy każdy z jej wielbicieli może teraz zobaczyć na własne oczy. 16 maja punktualnie o godz. 16.00 autorka powitała czytelników, którzy z zachwytem przechodzili korytarzami OSTATNIEGO ROZDZIAŁU i rozpoznawali, z której powieści pochodzą napotkane na drodze przedmioty. Opuszczając pawilon, zgodnie przyznawali, że jeszcze czegoś takiego nie widzieli.

Dowody zbrodni, narzędzia przestępstw i inne osobliwości prosto z kart kryminałów Katarzyny Bondy oraz prywatne rzeczy autorki – to wszystko czeka na odwiedzających OSTATNI ROZDZIAŁ. Poczują oni: klimat łódzkich ulic, mafijnych porachunków z Trójmiasta, grozę podlaskich lasów i atmosferę nieuchronnego końca. W samym środku tej jedynej w swoim rodzaju przestrzeni, która ma formę labiryntu, znajduje się także pokój z ogromnym biurkiem Katarzyny Bondy, przy którym pracuje pisarka, tworząc swoje bestsellerowe powieści.

Powstanie OSTATNIEGO ROZDZIAŁU to akcja promująca „Czerwonego Pająka” ostatni tom z bestsellerowej serii kryminalnej z Saszą Załuską i kolejna spektakularna akcja związana z premierą książki Katarzyny Bondy przygotowana przez Wydawnictwo MUZA SA. W 2015 r. autorka podróżowała po Polsce specjalnie oznakowanym samochodem marki Mercedes W210, tytułowym „Okularnikiem”, wypełnionym egzemplarzami promowanej powieści. W 2016 r. przy okazji premiery „Lampionów” powstały LAMPIONY POP UP STORE, wyjątkowa księgarnia, w której można było kupić wyłącznie ten jeden tytuł.

OSTATNI ROZDZIAŁ będzie otwarty codziennie od 16 do 27 maja, w dni powszednie w godzinach 16.00-21.00, a w weekendy w godzinach 11.00-22.00.

16.05 – otwarcie. Przestrzeń czynna w godz. 16.00-21.00
25.05 – zamknięcie OSTATNIEGO ROZDZIAŁU przez Katarzynę Bondę


Autorkę będzie można spotkać w podanych terminach:
16.05 – godz. 16.00-20.00
25.05 – godz. 16.00-20.00

Bulwary Wiślane, Wybrzeże Kościuszkowskie
pawilon Bulwar Literacki (w połowie drogi między ul. Karową a mostem Śląsko-Dąbrowskim, między pawilonem Bulwar Arabski a Bulwarem Francuskim)

Katarzyna Bonda – najpopularniejsza autorka powieści kryminalnych w Polsce. Z wykształcenia dziennikarka i scenarzystka. Wszystkie jej powieści zyskały status bestsellerów. Jest autorką trylogii kryminalnej z Hubertem Meyerem („Sprawa Niny Frank”, „Tylko martwi nie kłamią”, „Florystka”). Ogromną popularność oraz prestiżowe nagrody przyniosła jej seria z profilerką Saszą Załuską („Pochłaniacz”, „Okularnik”, „Lampiony”, „Czerwony Pająk”). „Pochłaniacz” otrzymał Nagrodę Publiczności na Międzynarodowym Festiwalu Kryminałów 2015, a „Okularnik” – nagrodę Bestsellery Empiku 2015. Do tej pory książki Katarzyny Bondy sprzedały się w Polsce w blisko dwumilionowym nakładzie. Są wydawane w 12 krajach.

maja 17, 2018

#Stosik

#Stosik

Kolejny stosik na blogu :) Tym razem są to nowości, które pojawiły się u mnie jakiś czas temu. Większość z książek już poznałam, drugą część mam oczywiście w planach. :) 

*"Oskarżyciel" i "Niewinna" Whitney G., Lekturę otrzymałam od Wydawnictwa Kobiecego. Dwie, bardzo króciutkie książeczki, które bardzo mnie do siebie przekonują. Koniecznie do niej zajrzyjcie. 
*"Kochanka księcia" Geneva Lee, Kolejna powieść od Wydawnictwa Kobiecego. Tym razem przenieśliśmy się do świata gdzie głównym bohaterem jest książę. Jak dla mnie, powieść jest bardzo interesująca. 
*"To, co widzę bez ciebie"  Peter Bognanni, Intrygująca powieść, która ma w sobie to coś. Lekturę otrzymałam od Wydawnictwa Bukowy Las. 
*"Prowokacja" Amy A. Bartol, Kolejna część z przygód anielicy i jej bratniej duszy. Koniecznie chcę ją poznać, ale czasu brak :( Lektura od Wydawnictwa Akurat. 
*"Małżeńska gra" C. D. Reiss, Jak dla mnie, lektura jest bardzo interesująca. Chętnie ją jeszcze kiedyś przeczytam. :) Powieść od Wydawnictwa Kobiecego. 


Czy któreś z tych powieści szczególnie polubiliście?  Osobiście najbardziej polecam serię Domniemanie niewinności. ! :)

maja 17, 2018

#tuczytam #apostrof2018

#tuczytam #apostrof2018
Tego jeszcze nie było! Książkowe zestawy ratunkowe już w Warszawie! 

Dopadła cię nagła potrzeba czytania, a brak ci książki pod ręką? Od teraz to nie problem. W przestrzeni Warszawy znajdziesz Książkowe Zestawy Ratunkowe. Poprowadzą cię do nich informacje na przystankach komunikacji miejskiej. Otwierasz skrzynkę, wyjmujesz książkę i zabierasz ją ze sobą. Książkowy Zestaw Ratunkowy to pierwsza tego rodzaju inicjatywa w Polsce a prawdopodobnie także na świecie. Jest niestandardową zapowiedzią wielkiego święta czytelników, czyli Apostrofu. Międzynarodowego Festiwalu Literatury, który startuje już 14 maja.


Książkowe Zestawy Ratunkowe w Warszawie: ul. Marszałkowska, plac Defilad, plac Konstytucji, ul Chmielna, ul. Gałczyńskiego, ul. Oboźna, ul. Foksal, ul. Dobra, ul. Nowy Świat, ul. Tamka, ul. Smolna.

Czas trwania akcji: 8-14 maja
#tuczytam

Akcja ma na celu promocję czytelnictwa oraz daje możliwość zapoznania się z książkami autorów goszczących na tegorocznym Apostrofie. Niektórzy z nas wrócą do domu z nową pozycją, inni być może zaledwie przyjrzą się okładce i przeczytają pierwsze strony. Każdego dnia w Książkowym Zestawie Ratunkowym z #tuczytam można znaleźć nowy tytuł. Nagłą potrzebę zaspokoją: „Rudowłosa” (Wydawnictwo Literackie) Orhana Pamuka, „Komeda. Osobiste życie jazzu” (Wydawnictwo Znak) Magdaleny Grzebałkowskiej, „Inni ludzie” (Wydawnictwo Literackie) Doroty Masłowskiej, „Czerwony Pająk” (Wydawnictwo Muza) Katarzyny Bondy oraz „Kobieta w oknie” (Wydawnictwo W.A.B.) A. J. Finna. Niektóre z nich pojawią się w skrzynkach przedpremierowo.

Organizatorzy Festiwalu Apostrof wierzą, że każda książka z zestawu ratunkowego, nie tylko zaspokoi głód czytania, ale również wzbudzi ciekawość, scementuje pasję do książek i przede wszystkim stworzy nowego czytelnika. Właśnie dlatego przez tydzień poprzedzający festiwal będzie można sięgnąć po festiwalowe lektury. To zachęta do zapoznania się z gośćmi 3. edycji festiwalu, rozkochania się w książkach i jednocześnie wyjątkowe zaproszenie na Apostrof. Międzynarodowy Festiwal Literatury.

maja 09, 2018

"Małżeńska gra" C.D. Reiss

"Małżeńska gra" C.D. Reiss

Uwodzicielska historia o przekraczaniu granic w miłości i życiu
Kiedy Diana postanawia rozwieść się z mężem, mężczyzna proponuje jej nietypowy układ. Zabierze ją na trzydzieści dni do domku na odludziu, a ona będzie musiała spełnić jego wszystkie żądania. W zamian Adam podpisze papiery rozwodowe i odda jej firmę.
Diana chce przejąć interesy tak bardzo, że zgadza się na wszystko. Nie wie jeszcze, że wkrótce pozna nowe oblicze męża, który od początku małżeństwa ukrywał gorącą tajemnicę. Okazuje się, że Adam jest dominatorem.
Odcięta od świata Diana wykonuje rozkazy męża. Obiecuje sobie, że chociaż odda mu całe ciało, to serce pozostawi niewzruszone. Przynajmniej tak się jej wydaje…         

"Ulegnij mi, a zawładniemy światem."

maja 07, 2018

#Apostrof. Międzynarodowy Festiwal Literatury

#Apostrof. Międzynarodowy Festiwal Literatury

W maju dzięki Apostrofowi cała Polska będzie żyć literaturą. Siedem dni, siedem miast, dziesiątki spotkań i dyskusji, premiery oczekiwanych książek, teatr improwizowany oraz najlepsze literackie brzmienia podczas koncertów. Oprócz najważniejszych polskich twórców, na Międzynarodowym Festiwalu Literatury pojawią się autorzy z wielu zakątków świata. Literacko festiwal skupi się na tłumaczeniu, ideowo na naturze, a kulinarnie na trendzie zero waste. Znamy już pełny program wydarzenia, które odbędzie się w dniach 14-20 maja w siedmiu miastach Polski. Festiwal organizowany przez Empik to prawdziwa uczta dla miłośników literatury.






Apostrof. Międzynarodowy Festiwal Literatury, 14-20 maja 2018 roku
Miasta festiwalowe: Warszawa, Kraków, Poznań, Wrocław, Gdańsk, Katowice i Szczecin
Organizator: Empik





Tegoroczna edycja Apostrofu poszerzyła się o kolejne festiwalowe premiery oraz gości światowego formatu. Ogłoszony wcześniej zestaw zagranicznych gwiazd zamyka A. J. Finn, autor porywającego thrillera „Kobieta w oknie” (Wydawnictwo W.A.B, tłum. Jacek Żuławnik). Wśród polskich premier znajdzie się „Pokochawszy. O miłości w języku” (Wydawnictwo Agora) Jerzego Bralczyka i Lucyny Kirwil. Dorota Masłowska zaprezentuje czytelnikom swoją najnowszą gatunkową hybrydę „Inni ludzie” (Wydawnictwo Literackie). Z publicznością spotka się także Jakub Małecki, który przedstawi intrygujące połączenie realizmu magicznego z powieścią dresiarską, jaką nakreślił na kartach książki „Dżozef” (Wydawnictwo SQN). Miłośnicy literatury porozmawiają również z Katarzyną Puzyńską o jej powieści „Nora” (Wydawnictwo Prószyński i S-ka), z Wojciechem Tochmanem o wydanym ponownie reportażu „Dzisiaj narysujemy śmierć” (Wydawnictwo Literackie) oraz z Jackiem Dukajem, który przedstawi najodważniejszy projekt literacki 2017 roku „Serce ciemności” (Wydawnictwo Literackie).

W tym roku Apostrof to nie tylko spotkania z pisarzami, ale również szereg dyskusji wokół tłumaczeń. O to „Jak pisać o przelanej krwi” Łukasz Orbitowski zapyta Ewę Winnicką, Cezarego Łazarewicza i Justynę Kopińską. „Tłumaczenia świata” dokona Włodzimierz Nowak w towarzystwie Olgi Stanisławskiej, Macieja Zaremby Bielawskiego i Magdaleny Grochowskiej. O „Tłumaczenie wspólnoty” pokusi się Monika Płatek w rozmowie z Joanną Tokarską-Bakir, Mikołajem Grynbergiem oraz Mirosławem Tryczykiem. Pisarze (Beata Chomątowska, Małgorzata Czyńska, Marcin Kołodziejczyk i Adam Leszczyński) będą również dyskutowali o „Tłumaczeniu brzydoty”, a Sylwia Chutnik zapyta Martynę Bundę, Patrycję Pustkowiak oraz Radkę Franczak o doświadczenie bycia dziewczyną. To zresztą tylko część tematów z cyklu dyskusji przygotowanych przez kuratora tegorocznej edycji festiwalu – Jacka Dehnela. 

Po raz kolejny w Ogrodzie Powszechnym w Warszawie powstanie klub festiwalowy Apostrofu. W tym roku działać będzie tu pop-up restauracja serwująca dania, które wpisują się w trend zero waste. Umiejętność świadomego i ekonomicznego wykorzystywania resztek produktów spożywczych jest niezwykle ważna. Dowodem na to są niepowtarzalne przepisy i pomysły na to jak nie marnować jedzenia, które przedstawią Maia Sobczak – autorka książki „Qmam kasze. Do ostatniego okruszka” (Wydawnictwo Marginesy) oraz Sylwia Majcher, autorka książki „Gotuję, nie marnuję. Kuchnia zero waste po polsku” (Wydawnictwo Buchmann). A skoro jesteśmy w ogrodzie, to sporo będziemy rozmawiać o naturze – m.in. z Weroniką Muszkietą i Olą Sieńko, autorkami książki „Projekt Rośliny” (Wydawnictwo Buchmann) czy Anną Kamińską, autorką książki „Białowieża szeptem” (Wydawnictwo Literackie). Specjalnie dla festiwalu powstanie też plenerowa wystawa dla dzieci „Mrówki wspaniałe”, której kuratorką jest Ewa Solarz. 

Na muzycznej scenie Apostrofu pojawi się Karolina Czarnecka ze swoim nowym projektem UV. Bisz i Radex, czyli błyskotliwy głos rodzimego hip-hopu oraz lider formacji Pustki zagrają w towarzystwie Katarzyny Nosowskiej, która na tegorocznym Apostrofie zadebiutuje jako pisarka. Jeden z koncertowych wieczorów w klubie festiwalowym należeć będzie do Króla, czyli wokalisty i kompozytora Błażeja Króla. Na scenie wystąpi też teatr improwizowany Klancyk, wspierany m.in. przez Annę Kamińską i Joannę Pawluśkiewicz.

Ogłoszeni właśnie twórcy dołączyli do grona wyjątkowych gości Apostrofu 2018: Orhana Pamuka, Nathana Hilla, Grahama Mastertona, Sofi Oksanen, Petera V. Bretta, Magdaleny Grzebałkowskiej, Katarzyny Bondy, Natalii Fiedorczuk, Andrzeja Franaszka, Wojciecha Chmielarza, Jacka Hugo-Badera, Mariusza Czubaja, Jakuba Żulczyka, Olgi Tokarczuk, Katarzyny Nosowskiej.

Kuratorem tegorocznej edycji Festiwalu jest Jacek Dehnel. O szatę graficzną zadbała Małgorzata Gurowska – wielokrotnie nagradzana artystka wizualna.

Na wszystkie wydarzenia festiwalu obowiązuje wstęp wolny.
Wyjątek stanowią warsztaty, na które obowiązują zapisy.

maja 04, 2018

#Podsumowanie kwietnia + zapowiedzi

#Podsumowanie kwietnia + zapowiedzi

Nowy miesiąc, całkiem nowe premiery książkowe! Jak ten czas szybko mija. Już prawie wakacje ♥ Dni ciepłe, noce też - nic tylko czytać. Przyznam się jednak, że w ostatnim czasie mniej czasu poświęcam czytaniu, więcej pisze. Jestem na etapie pisania licencjatu, więc jest się na czym skupić. Pomimo jednak tego, mam wielką nadzieję, że w maju przeczytam dużo więcej książek, niż w ubiegłym miesiącu :)




Oto Statystyki :
Liczba wyświetleń: 175750  (było 174750)
Liczba obserwatorów: 418 (było 418)
Liczba przeczytanych książek: 9
Liczba opublikowanych recenzji: 8
Liczba recenzji przedpremierowych: 2
Liczba recenzji oczekujących na napisanie: 3
Liczba opublikowanych postów: 9

Zapowiedzi książkowe ↓↓↓

maja 02, 2018

(PRZEDPREMIEROWO) "Miłość i inne zadania na dziś" Kasie West

(PRZEDPREMIEROWO) "Miłość i inne zadania na dziś" Kasie West

Przed 17-letnią Abby Turner całe lato. I ta perspektywa byłaby najwspanialsza na świecie, gdyby nie to, że… z paczki jej przyjaciół w mieście zostaje tylko Cooper, któremu kiedyś wyznała miłość, ale on zbył ją śmiechem, jej tata jest gdzieś daleko, a pod jego nieobecność mama już prawie nie wychodzi z domu i wszędzie szuka zagrożeń. Abby marzyła o wystawieniu swoich obrazów w miejscowym muzeum, ale jej prace zostały odrzucone – podobno brak im głębi i dojrzałości.
W tej sytuacji Abby postanawia ekspresowo dojrzeć. Tylko jak to zrobić? Pomóc może stworzenie listy zadań, których wykonanie przyniesie doroślejsze spojrzenie na świat. Abby daje sobie miesiąc na zrealizowanie wszystkich jedenastu punktów ze swojej "Listy serca". Wróć, dziesięciu, bo jedenasty punkt, "mieć złamane serce", już zaliczyła.
Ale gdy ten miesiąc nieuchronnie mija, Abby zaczyna zdawać sobie sprawę, że aby zostać prawdziwą artystką, być może trzeba nie tylko wypełnić zaplanowane zadania, ale nawet… zmienić siebie. Czy poszukując prawdziwej siebie, znajdzie jednocześnie odwzajemnione uczucie?...
Zabawna i romantyczna historia w najlepszym, niepodrabialnym stylu Kasie West!

"Pierwszy raz, odkąd się tu znaleźliśmy, usłyszałam nad nami świergot ptaków. Nigdy jeszcze nie widziałam, żeby świat tak nabierał życia."