poniedziałek, 28 grudnia 2015

Zapowiedzi wydawnictwa Feeria ^^

 Jak tylko dostałam maila z zapowiedziami od Wydawnictwa Feeria byłam w szoku. ^^
 Jak tak wiele książek może być wydawanych, kiedy jest tak mało czasu na czytanie <3 Pozycje, ,które ja muszę po prostu mieć, są następujące:



Złe dziewczyny nie umierają
Tom I serii „Złe dziewczyny nie umierają”
Katie Alender
PREMIERA: 13.01.2016

Alexis ucieka w fotografowanie i trzyma się na uboczu, jak niejedna nastolatka. Nie każdy jest urodzoną cheerleaderką. Zresztą jak się żyje z takimi rodzicami, nie ma w tym nic dziwnego. Młodsza siostra Alexis, trzynastoletnia Kasey, też jest specyficzna, z tym swoim zbzikowaniem na punkcie starych lalek. W sumie życie Alexis, choć trochę wyobcowane, nie odbiega od normy. Tak się przynajmniej wydaje…

Nagle sprawy wymykają się spod kontroli. Staje się jasne, że złowróżbne sygnały to był dopiero przedsmak prawdziwej grozy. Kasey zaczyna się zachowywać jeszcze bardziej niepokojąco niż wcześniej: jej błękitne oczy skrzą czasem zielonym blaskiem, pamięć odmawia jej posłuszeństwa, a słowa… słowa, które wypowiada, są żywcem wyjęte z dawnych epok. Kasey z radosnej kolekcjonerki lalek zmienia się w uosobienie zła. Dziwne rzeczy dzieją się też w domu. Drzwi otwierają się i zamykają, pchane niewidzialną ręką, woda sama się gotuje, klimatyzacja, choć wyłączona, przepełnia całe wnętrze chłodem.

Początkowo Alexis bierze te sytuacje za urojenia, ale wkrótce zdaje sobie sprawę, że wszystko dzieje się naprawdę i tylko ona może podjąć walkę z czającym się zagrożeniem i ratować siostrę. Tylko czy zielonooka potworna dziewczynka to wciąż ta sama osoba co wcześniej?   


              Oj jestem mega ciekawa tej lektury! Pierwszy raz wydawnictwo wypuszcza horror. Czy będzie dobry? Czy nie zawiedzie fanów wydawnictwa? Czy aby na pewno nie zawiedzie oczekiwaniom? Czekam <3

sobota, 26 grudnia 2015

"Serce ze szkła" Kathrin Lange

Juli razem z ojcem, spędza przerwę świąteczną na wyspie Martha’s Vineyard. Tam dziewczynie zostaje powierzone ciężkie zadanie. W jej rękach spoczywa życie młodego człowieka. Przyjaciel ojca Juli oprócz bogactwa ma również syna,Davida,któremu niedawno zmarła narzeczona. Pomimo młodego wieku, David mocno cierpi za stratą ukochanej.  Chłopak nie chce już żyć. Dodatkowo do uszu Juli trafia miejscowa legenda, która mrozi krew w żyłach, Czy dziewczyna się jej oprze?
 Jak zginęła narzeczona Davida? Czy Juli uda się odwieść go od myśli samobójczych?
 Kto okaże się być prawdziwym przyjacielem, a kto wrogiem? Czy miejscowa opowiastka okaże się prawdziwa?


 Piękna okładka i ciekawy tytuł książki sprawił, że z wielką ochotą zabrałam się za tę lekturę. Jej dobre opinie dotarły do moich uszu niemal od razu po premierze. Ja osobiście postanowiłam sama wyrobić sobie zdanie na jej temat. Podczas zagłębiania się w tę książkę czułam wielkie deja vu. Dobrze czytacie. Mam wrażenie, ba!, ja wiem, że już tę lekturę czytałam. Jestem niemal pewna, że kiedyś, jakieś x lat temu jako nastolatka, miałam tę pozycję na telefonie jako e-booka. Nie pytajcie mnie skąd. W internecie znaleźć można wszystko. Byłam w wielkim szoku gdy odkrywałam fabułę na nowo. Dokładnie wiedziałam jakie będzie zakończenie tej książki. Legendę ukazaną w powieści pamiętam, i choć nie wiem jaki niegdyś tytuł nosiła ta książka, to jednak wiem, że już ją czytałam.
 To jednak nie odebrało mi zachęty by ją poznać. Czytałam ją wciąż na nowo i odkrywałam kawałek po kawałku.

czwartek, 24 grudnia 2015

WeSołYcH ŚwIąT ! ^^

Kochani!
W te szczególne święta życzę Wam dużo radości,
miłosnej atmosfery,
wora pieniędzy oraz prezentów- zwłaszcza tych książkowych!
Pragnę życzyć Wam również byście zawsze byli uśmiechnięci,
oraz by życie przynosiło Wam wiele sukcesów!
Dla tych co pracują i wiążą się karierą, życzę podwyżki!
Dla tych zaś, którzy dopiero będą zaczynać przygodę dorosłego życia,
pragnę życzyć dużo cierpliwości! ;)
W nowym roku zaś,
życzę Wam najlepszych przygód pod słońcem! 
Oczywiście niech 2016 rok przyniesie nam dużo książek! ;D


WeSoŁyCh ŚwIąT ^^


środa, 23 grudnia 2015

Świąteczny stosik! Czyli nowe lektury na półce ;),


Dziś przychodzę do Was z kolejnym stosikiem! :) Lektury te pochodzą z listopadowych dni. 
Pozycje te w większości zakupiłam, dzięki czemu moja półka powiększyła się o dużą ilość lektur! Na pewno kilka z nich dam do kolejnego konkursu ;) 
A oto i one:

Hoł Hoł,Wyniki konkursu!

Przyszedł czas na wyniki! W świątecznym konkursie udział wzięło łącznie 112 osób, którzy sami decydowali jaką lekturę chcą zgarnąć dla siebie. 
Przypomnę Wam, że do wygrania było aż 9 książek:
  1. "Pulse" Gail McHugh
  2. "Chwila szczęścia" Federico Moccia
  3. "Ogar Boga" Anna Gręda
  4. "Bezlitosne. Najokrutniejsze kobiety dwudziestoleci międzywojennego" Agnieszka Haska, Jerzy Stachowicz
  5. "Girl online" Zoe Sugg
  6. "Grey" E.L.James
  7. "Pojedynek" Marie Rutkoski
  8. "Wiem o tobie wszystko" Claire Kendal
  9. "Kiedy Cię poznałam" Cecylia Ahern
 Do każdej z nich zgłosiło się wiele osób. Największym Waszym zainteresowaniem cieszyła się książka "Pojedynek" Marie Rutkowski. Mam nadzieję, że osoba która zgarnie tę książkę, będzie z niej tak samo zadowolona jak ja! 


Powycinane i gotowe do losowania głosy ^^
By nie przeciągać, oto i zwycięzcy...

czwartek, 3 grudnia 2015

Grudniowe zapowiedzi! ^^

Nowy miesiąc zawsze obfituje w nowe zapowiedzi! Serdecznie zapraszam Was do zapoznania się z nimi. Na pewno niektóre z nich znajda się na waszych świątecznych listach życzeń! :)



Oto krótkie statystyki bloga:

Liczba wyświetleń: 68006 (było 64867 odwiedziliście mnie 3139 razy)
Liczba komentarzy: 3383 (było 3282)
Liczba obserwatorów: 221 (było 212 )
Liczba przeczytanych książek: 15
Liczba opublikowanych recenzji: 4
Liczba recenzji oczekujących na publikację: 10
Liczba opublikowanych postów: 8


UWAGA!
Organizuję konkurs, gdzie do wygrania jest aż 9 książek. ZAPRASZAM wszystkich chętnych!KONKURS

Z spraw fajniejszych, powiem, że nawiązałam współpracę z Wydawnictwem Kobiecym. Zapraszam na ich stronę!www.wydawnictwokobiece.pl

sobota, 28 listopada 2015

Świąteczny konkurs!

Z racji tego, że zbliża się grudzień, mam dla Was zaplanowany wspaniały konkurs! Nagród będzie co nie miara! Najważniejszym jednak jest fakt, że każda książka zdobędzie nowego właściciela. Wszystkie książki, biorące udział w konkursie powędrują do nowych osób! Czy to nie dobry pomysł?
 Oto i pozycję które biorą udział w konkursie!


Banerek! Konkurs trwa do 22.12.15 r, !

Książki do zdobycia: 
  1. "Pulse" Gail McHugh
  2. "Chwila szczęścia" Federico Moccia
  3. "Ogar Boga" Anna Gręda
  4. "Bezlitosne. Najokrutniejsze kobiety dwudziestoleci międzywojennego" Agnieszka Haska, Jerzy Stachowicz
  5. "Girl online" Zoe Sugg
  6. "Grey" E.L.James
  7. "Pojedynek" Marie Rutkoski
  8. "Wiem o tobie wszystko" Claire Kendal
  9. "Kiedy Cię poznałam" Cecylia Ahern

środa, 25 listopada 2015

"Pojedynek" Marie Rutkoski

 Życie nastoletniej Kestrel już nigdy nie będzie takie jak dawniej. Młoda Valorianka dokonała wyboru. Ten błąd może kosztować ją utraty życia. Niespodziewane kupno niewolnika powoduje, że jej życie przestaje uchodzić za zwyczajne. Arin to młody mężczyzna, Herreńczyk, który za wszelką cenę pragnie żyć na wolności. Nadchodzi czas rewolucji. Dwa złowrogie ludy staczają ze sobą walkę o władze. Herreńczycy - niewolnicy, stają naprzeciw swych panów, Valorian. Kto zwycięży tę bitwę?
 Czy nowa rewolucja pozwoli na miłość, jaka tworzy się po dwóch stronach ludu? Jak Kestrel poradzi sobie z wizją utraty najbliższych. Czy będzie jej dane zostać przy tym kogo kocha?
 Nadszedł czas na powstanie! Którą stronę wybierzesz? Jesteś wojownikiem, czy sługą?


poniedziałek, 16 listopada 2015

"Mężczyźni bez kobiet" Haruki Murakami

 Każdego dnia spotykasz na swojej drodze przynajmniej jednego mężczyznę, który nie ma w swoim życiu kobiety. Nie jest ważnym to jak ją utracił. Istotnym za to faktem jest to, co dalej? Niektórzy ludzie są na tyle egoistyczni, że nie przejmują się innymi. Zdarzają się i tacy, którzy potrafią zrozumieć i pocieszyć gdy tylko nadarza się okazja. I właśnie o tym jest ta książka...


 Murakami powrócił z jakże pozytywną książką obcującą przede wszystkim ze sferą uczuć. Głównym podłożem są mężczyźni. Jego spis sześciu opowiadań, przenosi czytelnika do prozaicznych ludzi, którzy pokazują swe życie z kobietami lub bez nich. Jedni stracili je przez własną głupotę, innym zostały odebrane, a jeszcze inne dotknął odmienny los- śmierć. Mamy tu historię o aktorze w podeszłym wieku, mężczyźnie przetrzymywanym w domu, bądź też o studentach, którzy rozprawiają o wizji miłości. To jak zmieniło się ich życie, oraz czy warto jest kochać, odnajdziecie w nowej lekturze Murakamiego.

piątek, 13 listopada 2015

"Wiedziałam, że tak będzie!" Katarzyna Pisarska (PRZEDPREMIEROWO)

Jest pewne stwierdzenie w którym mowa jest o tym, że pieniądze szczęścia nie dają. Poplecznicy tej ideologi, na pewno przeanalizowali to stwierdzenie na wiele sposobów. Czy jednak ci adepci mają rację? Dzięki większej ilości zer na koncie ludzie potrafią zdziałać wiele dobrego. Siła pieniądza działa również korzystnie na samopoczucie. Wyobraź sobie, że wygrywasz miliony w totolotka. Na co wydałbyś te pieniądze? Czy ukryłbyś wygraną przed bliskimi?



 We Włoszech padła główna wygrana. Aż 17483224 euro trafi do szczęśliwca. Tą osobą okazuje się Weronika. Kobieta zdradzana przez męża pod wpływem chwili  postanawia zagrać na loterii. Los chce, że wygrywa. O tak wielkiej nagrodzie, Wera mówi jedynie swojej najlepszej przyjaciółce Laurze. Milionerki postanawiają jechać po odbiór pieniędzy do Włoch. Po drodze czeka ich jednak wiele przygód.
 Czy Weronika potrafi ukryć tak wielką tajemnicę przed swoim zachłannym mężem? Czy kobiety odnajdą w wygranej swoje szczęście? Czy życie pozwoli im oddać się na nowo w wir miłości?
 Tę Włoską przygodę poznajcie sami...

wtorek, 10 listopada 2015

Zapowiedź Niezwyciężonej !

Tom I serii Niezwyciężona
POJEDYNEK
Marie Rutkoski
Wydawnictwo Feeria Young
PREMIERA: 18.11.2015


Pierwszy tom emocjonującej trylogii, pełnej zakulisowych szeptów i salonowych zdrad!

Czasem zwycięstwo może kosztować cię wszystko, co kochasz…

Nigdy nie mieli być razem. 17-letnia Kestrel, córka generała, prowadzi ekstrawaganckie
życie i cieszy się wieloma przywilejami. Arin nie ma nic poza koszulą na grzbiecie. Kestrel
jednak, pod wpływem impulsu, podejmuje decyzję, która nieodwołalnie związuje ich ze sobą.
Chociaż oboje próbują z tym walczyć, nie mogą nic poradzić na to, że rodzi się między nimi
miłość. W imię bycia razem muszą zdradzić swoich ludzi… a w imię lojalności krajowi muszą
zdradzić siebie nawzajem.

„Pojedynek” to zajadłe pojedynki, tańce w sali balowej, podłe plotki, brudne sekrety,
nieczyste gierki i dzika rewolta w nowym, okrutnym świecie. Gdy stawką jest wszystko, czy
wolałabyś zachować głowę… czy stracić serce?





I jak podoba wam się nowa zapowiedź wydawnictwa? Macie na nią ochotę? Planujecie ją przeczytać? :)

poniedziałek, 9 listopada 2015

Niezgodna w Polsce? Empik Junior zaprasza!

Mam dla Was świetną wiadomość!
Znacie kultową serię Niezgodna?
Pamiętacie dwa pierwsze filmy które powstały na podstawie tych książek? Na pewno niektórzy z Was przygotowują się do obejrzenia Wiernej, która już niedługo pojawi się na ekranach. Dziś jednak w temacie nie są filmy ani książki, ale autorka która stworzyła tę serię!

 Wydawnictwo Amber serdecznie zaprasza na spotkanie z autorką, ponieważ będzie to możliwe już niedługo! Nie musisz jechać za granice, wystarczy, że odwiedzisz Warszawę.
 Veronica Roth przyjeżdża do Warszawy na dwa dni, w których jeden z nich zostanie przeznaczony dla czytelników! Aż przez 3 godziny, autorka będzie podpisywać książki swoim czytelnikom oraz z nimi rozmawiać!

 Z autorką można się zobaczyć w Empik Junior który mieści się przy ulicy Marszałkowskiej 166/122 w Warszawie,! Spotkanie odbędzie się o godzinie 12:00 w dniu 12 GRUDNIA!
Już nie mogę się doczekać!

Postaram się tam być i jak najbardziej dać swój egzemplarz do podpisania! Mam również nadzieję, że porozmawiam nieco z autorką, o ile w stresie będę potrafić powiedzieć cokolwiek po angielsku ;p

sobota, 7 listopada 2015

"Pod płonącym niebem" Elizabeth Haran


Nie nauczysz się walczyć dopóki nie przegrasz. Nie znajdziesz szczęścia gdy w nie,nie wierzysz. Kiedy jednak otworzysz się na nowe rzeczy i zmienisz samego siebie, wtedy zauważyć jak świat wokół ciebie potrafi cię zaskoczyć. Czy potrafisz podjąć tę próbę?


Anabella to kapryśna i rozpieszczona dziewucha, która razem z rodzicami, zwiedza Afrykę podróżując pociągiem. W chwili największej nudy, dziewczyna zaczyna wymyślać coraz to nowe pomysły. Arabella nie pragnie się z nikim zaprzyjaźnić, a sama podróż jest dla niej męcząca i żmudna. Wkrótce jednak szykują się dla niej zmiany a ona sama przeżywa swój własny koszmar. 
 Kiedy pociąg zatrzymuje się na pustkowiu, Anabella wychodzi by się przewietrzyć. Los chce, że niespodziewanie maszyna rusza. Ona pogrążona w nocnej ciszy, zostaje sama na pustyni. 
Jak ma poradzić sobie dziewczyna, która rozpieszczona przez rodziców, nawet w najgorszym koszmarze nie wierzyła, że coś takiego jej się przydarzy?  Kto pomoże jej przetrwać na pustyni? Czy dziewczyna wróci do swojego dawnego życia? Kogo życie postawi na jej drodze?
Jedno jest pewne, kiedy psotny los chce dać komuś nauczkę, robi to w spektakularny sposób. 

niedziela, 1 listopada 2015

Listopadowe nowości!



Zapraszam Was na krótkie podsumowanie października, oraz na zapowiedzi książkowe, pojawiające się w Listopadzie! :)


Liczba wyświetleń: 64867 (było 62886 odwiedziliście mnie 1981 razy)
Liczba komentarzy: 3282 (było 2987)
Liczba obserwatorów: 212 (było 209)
Liczba przeczytanych książek: 10
Liczba opublikowanych recenzji: 3
Liczba recenzji oczekujących na publikację: 7
Liczba opublikowanych postów: 7

W październiku zorganizowałam również konkursy, gdzie wygrali:
Papierowe miasta- Ola Pawlak
Pora na życie. - Ola Pawlak
Między życiem a życiem - Monika Rozborska
P.S. Kocham Cię - Kaja Szyndel
Kroniki Obernetyw- Kinga Malenka
Każdego dnia- Paulina Wiśniewska
Klątwa Neferet - Monika Kujawa
A teraz część przyjemna...

poniedziałek, 26 października 2015

"Odrodzona" C.C.Hunter

 

Wampir to istota nadnaturalna, posiadająca nieprzeniknioną siłę, erotyzm oraz przede wszystkim,  jest to istota żywiąca się krwią. Wampiry słyną ze swojej urody oraz bladej, niemal martwej skóry. W sumie, to oni są martwi, prawda? Wampirem można zostać przez ugryzienie, albo ... przemienić się tak jak Della. Dziewczyna miała w sobie wirus wampirzy, który pod wpływem pewnych czynników, uczynił ją martwą. Lecz czy ona chciała stać się jedną z nieumarłych?



Della Tsang to młoda wampirka, która przed przemianą była idealną dziewczyną i córką. Miała doskonałego chłopaka oraz rodzinę, która ją kochała. Straciła to jednak w chwili, kiedy stała się …. chłodna.
Dziewczyna podejrzana o branie narkotyków, zamieszkała w Wodospadach Cienia. W szkole tej, pod przykrywką resocjalizowania młodzieży, można dostrzec coś nader dziwnego. Wszyscy w niej są nadnaturalni. Della udaje się poznać świetne przyjaciółki oraz znaleźć cel w życiu. Odtrącona przez rodzinę, postanawia zająć się odnalezieniem wujostwa, których podejrzewa o bycie wampirami, oraz wstąpić do JBF- wydziału dla nadnaturalnych.
Wszystko układałoby się dobrze, gdyby nie pojawiające się kłopoty z …. chłopakami.
Czy w życie Delli przestanie być skomplikowane? Czy dziewczynie uda się żyć z dala od rodziny, w świecie wampirów? Czy zdoła wyjść ze wszelkich kłopotów bez złamanego serca?
Gdy się o coś mocno prosi, czasem sprawy potrafią się mocno skomplikować…



piątek, 23 października 2015

STOS szabatowy! Czyli co pojawiło się przez ostatnie dwa miesiące....


 No i macie! Pytaliście się dlaczego nie ma w ostatnim czasie stosu na blogu.... Wcale nie chce  was nim teraz zbombardować! Ja po prostu nie wiedziałam, że przez ostatnie dwa miesiące aż tyle się tego nazbierało.... 
 Muszę chyba mniej kupować i bardziej kontrolować te pojawiające się lektury ;D
Dla ułatwienia trochę je podzielę.....

Murakami w Warszawie? Mit czy prawda?


Kiedy w 1982 roku japoński pisarz Haruki Murakami zamykał swój jazzowy bar w Tokio, by poświęcić się pisaniu, nie przypuszczał, że ponad 30 lat później kolejny klub firmowany jego nazwiskiem powstanie w........  Warszawie. Z okazji premiery najnowszej książki japońskiego mistrza słowa „Mężczyźni bez kobiet” 28 października warszawska kawiarnia Karma na siedem dni zamieni się w Murakami Klub!


Kim takim jest Murakami?
Jest to Japoński pisarz, eseista i tłumacz literatury amerykańskiej.
Ojciec Murakamiego był synem buddyjskiego duchownego, zaś matka córką handlowca z Osaki. Dorastał w Kobe. Ukończył Dramat Klasyczny na Wydziale Literatury Uniwersytetu Waseda w Tokio.
W wieku 30 lat Murakami wydał swoją pierwszą powieść "Hear the Wind Sing" (1979). Po napisaniu wysłał ją na konkurs literacki, zajmując pierwsze miejsce i zdobywając nagrodę Gunzō. Kolejnymi utworami Murakamiego były: "Pinball, 1973" (1980) i "Przygoda z owcą" (1982). Te trzy utwory nazywane są Trylogią "Szczura", od przydomka narratora.
Następne książki: "Koniec świata i Hard-boiled Wonderland"  "Tańcz, tańcz, tańcz" (1988) i "Na południe od granicy, na zachód od słońca" (1992) ugruntowały jego pozycję jako pisarza, a także przyniosły mu sławę na Zachodzie, głównie w Stanach Zjednoczonych.

wtorek, 20 października 2015

"Tease" Amanda Maciel

 Jak wielkie może być cierpienie, kiedy chodzi o ludzkie życie? Czy nie jest tak, że ludzki los staje się niepewny w chwili, której dochodzi właśnie do niego? Dręczenie i sprawianie bólu, jest śluzem, którego spotykamy wszędzie. Człowiek o silnej psychice, potrafi sobie poradzić z problemem odrzucenia, ale jak jest w przypadku dzieci? Znęcanie psychiczne potrafi być uciążliwe i dołujące. Często zdajemy sobie sprawę z tego w chwili, gdy jest już za późno. Bohaterka książki niesie ze sobą taki właśnie przykład…


 Wydawałoby się, że szkolne życie Sary jest idealne. Jest popularna, ma najlepszego chłopaka w szkole i przede wszystkim bogatą przyjaciółkę. Na jej drodze staje jednak Emma. Dziewczyny nie pałają do siebie sympatią. Po szkole roznoszą się różne plotki, odnoszące się do pięknej Emmy. Sara zaczyna dostrzegać w niej rywalkę. Emma ma bowiem reputacje dziwki, która podkrada chłopaków. W chwili kiedy Sara dostrzega swego chłopaka w intymniej sytuacji z Emmą, groźby zaczynają ustępować czynom.
 Różne są sposoby prześladowania. Najgorszym jest jednak fakt, że psychika w pewnym czasie nie wytrzymuje. Emma Putman popełnia samobójstwo. Ludzie winą obarczają Sarę i jej przyjaciół.
 Czy dziewczyna okaże się winną zaistniałej sytuacji? Czy to przez nią życie straciła niewinna osoba? Jak potoczą się jej losy? Czy zrozumie swój błąd?

piątek, 9 października 2015

#Konkurs piątkowy! kolejna odsłona!


Konkurs!
Kolejna odsłona!
Pamiętajcie o zmianie regulaminu!
Każda osoba która chce wziąć udział w konkursie, musi udostępnić post konkursowy u siebie na stronie z dopiskiem : "Zapraszam na bloga http://natalax3recenzje.blogspot.com"

Pytanie konkursowe brzmi:
Z iloma wydawnictwami i pisarzami współpracuję/ współpracowałam? :)

Zgłaszacie się jak zwykle tutaj: KLIK!
Powodzenia!

poniedziałek, 5 października 2015

"Pulse" Gail McHugh (Przedpremierowo)

 Ukochana osoba potrafi niekiedy zranić najbardziej. Choć mogłoby się wydawać, że miłość jest zespoleniem, wiedz, że to nieprawda. Los pokazuje, że najciężej obrywają ci, którzy starają się za wszelką cenę zespolić i poskładać miłość. Czy jednak wywróconą literę "M", da się postawić od nowa w pionie? Może już na zawsze pozostanie pustą literą "W"? To zależny tylko od siły uczucia...

 Emily cierpi po rozstaniu z Gavinem. Za wszelką cenę stara się z nim porozumieć i wynagrodzić mu cierpienie. Niestety Gavin znika. Dziewczyna zauważa, że jej ukochany postanowił odciąć się od życia jakie dotąd prowadził. Najbardziej jednak ubolewa nad wizją oddalenia się od rodziny, przez Gavina. Los jednak po raz kolejny pozwala jej poznać wizję miłości.
 Kiedy odnajduje Gavina i obu wspólnie planują dać szansę swoim uczuciom, na ich drodze na nowo pojawia się kryzys. Dziewczyna dowiaduje się, że jest w ciąży. Wydawałoby się, że dziecko powinno zespolić ich związek, ale rzeczywistość pokazuje inaczej. Dziecko może nie być Gavina…
Jak para da sobie radę, ze zbliżającymi się kłopotami? Czy Dillon już na zawsze zamieszka w życiu mężczyzny? Czy burzliwe rozstanie, pozwoli Emily żyć, nową przyszłością?
Kiedy się w coś bardzo wierzy, czasem los pozwala się tym cieszyć. Czy jednak na pewno?

piątek, 2 października 2015

#Konkurs piątkowy


Zapraszam na kolejną odsłonę konkursu!
Zgłoszenia proszę kierować tutaj: https://www.facebook.com/events/1497182373925677/1502763913367523/

Kto pierwszy ten lepszy!
czas start!
Zgłoszenia do godziny 22:00 ! ;)


środa, 30 września 2015

#Zapowiedzi Październik!

Kolejny miesiąc już za nami! Jejć, jak to szybko minęło. Kochani mamy jesień! o.O
Zaczynają się studia... dni stają się krótsze no ale za to wieczory dłuższe<3 Jak to jest, że wydawnictwa zawsze wydają tyle cudności właśnie jesienią? Ehhh...
Październik to też czas bardzo ważny dla mnie!  Dokładnie w październiku, dwa lata temu założyłam swojego bloga "Zanurz się w książkach rodem z Niebios".Przez te dwa lata spełniłam swoje marzenia związane z blogowanie, z co przede wszystkim WAM dziękuję. Z tej okazji organizuję dla Was konkursy. Pod tym wydarzeniem możecie wygrywać książki! Pierwsza osoba wygrywa co weekend książkę! ***********KLIK*****************

 Mam dla Was również niespodziankę oddzielną, ponieważ książek u mnie do rozdania jest wiele! Niedługo pojawi się konkurs bezpośrednio na blogu, gdzie wygrać będą mogły dwie a nawet może i więcej osób :)

Póki co zapraszam was serdecznie do odwiedzania mojego bloga, aktywnego brania udziału w dyskusjach, ponieważ uwierzcie mi, będzie warto ;D


No dobrze kochani, dalej wchodzicie na własne ryzyko! Ostrzegam Was, że to co zobaczycie zszokuje was i zaskoczy !

piątek, 25 września 2015

"Wybrana o zmierzchu" C.C.Hunter

Czasami decyzje które podejmujemy w pośpiechu, nie są zbyt rozsądne. Jest tak, że choć staramy się przezwyciężyć siebie i pokazać na co nas stać, mimo wszystko ponosimy klęskę. Dlaczego tak się dzieje? Czym doprowadzamy do niemego unicestwienia? Czy możemy przemóc własne "ja", poznać prawdziwego siebie i nauczyć się kontrolować siłę, która w nas brzemię? Być może należy spojrzeć na to wszystko bezpośrednio, z profilu innej osoby? Idealną postacią jest na pewno bohaterka książki...


 Kylie już wie kim jest. Po tym jak odkryła siebie i poznała swoje moce, postanawia je udoskonalić u boku sobie podobnych. Lecz czy jest bezpieczna w obozie Kameleonów? Podstępny Mario wciąż czyha na życie dziewczyny. Jego moce i siły są dużo większe od Kylie. Żeby ocalić siebie i bliskich dziewczyna musi wybierać, rodzina czy przyjaciele? Komu powierzy swe życie?
 Jak Kylie ma poradzić sobie z walką, kiedy dziewczyna sama stacza ze sobą wewnętrzną bitwę? Czy potrafi wybaczyć ukochanemu zdradę?
 Tak wiele problemów spada na barki jednej osoby. W tak młodym wieku dziewczyna musi zmierzyć się ze wszystkimi przeciwnościami losu. Jak wiele musi jeszcze przejść by uzyskać to co pragnie?
 Wszystko ma swój początek i koniec, a on właśnie się zbliża...

piątek, 18 września 2015

#Konkurs! Czas start! czas do 20:30 !


Więc osoby które często odwiedzają mojego bloga, na pewno wiedzą gdzie szukać odpowiedzi.

pytanie brzmi:



Ile video-recenzji nakręciłam przez cały czas trwania bloga?

UWAGA! Liczą się recenzje, a nie inne pokrewne filmiki ;p

Konkurs trwa do 20:30!
Pierwsza osoba zgarnie książkę "Między życiem a życiem" !

Odpowiedzi należy kierować tutaj: https://www.facebook.com/events/1497182373925677/



Do dzieła!

czwartek, 17 września 2015

"Maybe Someday" Colleen Hoover

Kiedy czujesz, że życie ucieka ci przez palce nie czekaj- działaj! Rozejrzyj się wokół i pomyśl o tym co masz, a co jeszcze możesz zdobyć. Miłość nijaka jest bez sensu, po co więc w nią brnąć? Lepiej odpuść sobie i nie trać czasu na coś, co i tak się nie uda. Weź większy rozbieg i spójrz na życie z perspektywy dotąd ci nieznanej. Kochaj, ale prawdziwie niż wcale...


 Dla Sydney najbliższe miesiące nie są łatwe. Zostaje z dnia na dzień bezdomną, która dowiaduje się, że jej chłopak sypia z jej współlokatorką. Dotąd świat, który wydawał się odległy, spada na dziewczynę z podwójną siłą. Niespotykanie jednak los stawia na jej drodze Ridga.
 Chłopak ma jedną wielką pasję o którą walczy z własnymi przeciwnościami. Jego gra na gitarze daje mu ukojenie i siłę na dalsze życie. Kiedy spostrzega Sydney na balkonie naprzeciwko, nie potrafi wyjść ze zdumienia. Z racji tego, że dziewczyna śpiewa do piosenek, które on komponuje pragnie by pomogła mu pisać teksty. Czy jednak to okaże się takie niewinne jak myślał?
 Co poczuje Sydney do chłopaka, który pomógł jej w najtrudniejszej chwili życia? Jak zareaguje na wieść, iż ten jest już zajęty? Czy opanuje przyśpieszone bicie serca i zamknie je szczelnie przed miłością?
 Musisz wiedzieć, że ilekroć starasz się ukryć serce przed uczuciami, ona i tak utoruje sobie ścieżkę do niego...

piątek, 11 września 2015

#Konkurs Weekend/Piątek I

 Postanowiłam, że do końca PAŹDZIERNIKA, będę starać się robić szybkie konkursy w każdy piątek/weekend, pod nazwą "Zanurz się w książkę na WEEKEND!" Dlaczego akurat do października? Otóż ten miesiąc jest ważny dla bloga "Zanurz się w książkach rodem z niebios", ponieważ to właśnie dwa lata temu, zaczęłam umieszczać pierwsze wpisy na blogu! Jest co wspominać <3 Żeby jednak bardziej umilić sobie i Wam nadchodzący miesiąc, zapraszam Was do zabawy!


 Zasady są następujące:
1. Co tydzień w piątek, punktualnie o równej godzinie, będę umieszczać zadanie konkursowe na fp mojego bloga. ZAPRASZAM WIĘC TYCH, którzy go jeszcze nie znają tutaj: KLIK
Co do godziny, to na pewno będą to godziny popołudniowe/ wieczorne, ponieważ wiadomo, że dużo osób właśnie wtedy jest częściej w domu. Na pewno będę informować Was już od rana, o której możecie spodziewać się konkursu. Należy zgłaszać się pod tym wydarzeniem ! KONKURS
2. Nagrodę w postaci książki, otrzyma jedna osoba, która prawidłowo odpowie na indywidualnie zadane pytanie, które kierowane będzie do wszystkich moich fanów. Zastrzegam, że wygrywa osoba, która najszybciej udzieli poprawnej odpowiedzi. Pytania będą odnosić się do bloga. 
3. Osoby biorące udział w konkursie, proszone są o polubienie/ obserwowanie bloga. Chciałabym, byście nie zapomnieli o wynikach, które będą umieszczane w PONIEDZIAŁKI! 
4. Każdy wygrany proszony jest o zgłoszenie się do mnie po nagrodę, oraz przesłanie mi maila z danymi na adres : nata130@interia.eu
5. Wysyłam książki tylko na terenie Polski.
6. Miło mi będzie, jeśli wiadomość o konkursie, zostanie umieszczona na blogach/fp WASZYCH stron! Prowizoryczny banerek umieściłam w tym poście. Bawmy się razem :)
7. CHCĘ BY ZABAWA BYŁA SUPER I BY NIE BYŁO ŻALÓW. WYBÓR BĘDZIE Z MOJEJ STRONY JAK NAJBARDZIEJ SZCZERY!!! :)


 Mam nadzieję, że zabawa będzie fajnie się rozwijać przez co może będę chciała ją kontynuować! Pokażcie mi, że warto ;) Niedługo również ukaże się konkurs, w którym do wygrania będę książki dla najwierniejszych komentatorów bloga! Strzeżcie się xD


P.S: dziś startujemy o 20:00 ! Do wygrania książka " Papierowe miasta"John Green

czwartek, 10 września 2015

"Biorąc oddech" Rebecca Donovan

Pomyśl, ile razy pragnąłeś w swoim życiu przestać oddychać tylko po to by wyzbyć się cierpienia? Jak wiele przeszedłeś "burz" w swoim życiu nim przyszedł upragniony spokój? Czy można po prostu żyć nie bacząc na przeciwności? Jak trwać, kiedy przeszłość drąży pustkę w sercu? Może jednak warto jest po prostu zapomnieć i oddychać...


 Emma po swoim szybkim wyjeździe do Kalifornii, wiedzie z pozoru poukładane życie. Nowi znajomi dają jej siłę do życia oraz trwania w innym środowisku. Pomimo jednak dobrze zarysowanej przyszłości, dziewczyna nie może odciąć się od tego co było. W chwili kiedy uwolniła się od toksycznej ciotki oraz matki, nowa tragedia wychodzi na światło dzienne. Emma zaczyna bronić się przed przeszłością wszelkimi sposobami. Dziewczyna coraz częściej zaczyna sięgać po alkohol, co niepokoi jej przyjaciółki. Ponowne spotkanie z Evanem zmienia jednak wszystko.
 Co takiego ściga Emmę, że dziewczyna nie potrafi poradzić sobie z życiem? Czy pozwoli Evanowi poznać prawdę o sobie? Czy wyjawi mu dlaczego odeszła? Czy dana jest im wspólna przyszłość? Jak zakończy się historia dziewczyny, która zawsze była zdana tylko na siebie?

poniedziałek, 7 września 2015

Wyniki konkursu, etap III

Kochani, przyszedł czas na ogłoszenie wyników konkursu. Etap III już za nami, ale nie martwcie się! Co do książki to mam niemal pewność, że jeszcze nie jedną zdobędziecie u mnie na blogu! Niedługo nawet zaskoczę Was jesiennym konkursem!

 Żeby nie przedłużać, oto i osoby, które brały czynny udział w konkursie :Klik
 W zabawie brało udział 18 osób!  Już dwie z nich zostało zwycięzcami! Są to Iza Reads i Tajmon! 

 Wiem nawet, że książka jest czytana już przez Tajmona !!! Jupi super ^^




Jeżeli chodzi o  III zwycięzcę to chciałam trafić na równą godzinę i udało mi się ustrzelić 19:16 ! ;D Więc wylosowana została liczba 15! Pod nią kryje się osoba taka jak...

.............................................
...............................................
.......................................................
...............................................................

sobota, 5 września 2015

"Piękny drań" Christina Lauren

Jest tak, że zanim poznasz drugą połówkę najpierw zaczynasz o niej myśleć i marzyć. Nadajesz jej cechy, które najbardziej będą dla ciebie odpowiednie. Chcesz w końcu spotkać tego "księcia z bajki", ale czasem to nie jest takie łatwe. Otóż ideały nie istnieją. Dochodzi do sytuacji, że zakochujemy się w osobach innych niż myślimy. Pod przykrywką wielu zalet kryją się wady, które wypełzają powoli. Czy da się z nimi walczyć? Przecież z sercem nie w sposób jest wygrać...


 Chloe pracuje jako asystentka cenionego przez wszystkich mężczyzny. Jej przystojny, młody szef ma wielką wadę z którą kobieta nie potrafi sobie poradzić. Ryan ciągle jest wrogo nastawiony do Chloe. Nawet usilne starania i umiejętności w branży w której pracuje kobieta, nie działają na jej korzyść. Chloe nie daje jednak za wygraną. Pragnie jedynie skończyć projekt który daje jej szanse na lepsze perspektywy finansowe i odejść. Lecz co zrobić z grubiańskim szefem? Dlaczego Chloe czuje się przy nim coraz mniej pewnie? Czy kobieta żywi do niego jakieś uczucia? Dlaczego on tak bardzo jej nie znosi?
Czasami nawet najtwardszy kamień kruszy się pod wpływem wielkiej sily..

czwartek, 3 września 2015

Nadchodzi wrzesień!

Wrzesień to przede wszystkim czas powrotu do szkoły. Dobrze, że mnie to nie czeka! Mam jeszcze miesiąc obijania się, więc należy go dobrze wykorzystać! ;D

 Oto i pozycje, które przygotował dla nas ten miesiąc...


Tytuł: Czerwień obłędu
Autor: Dawid Waszak
Wydawca: Novae Res
Data premiery: 03 wrzesień 2015 r.

opis:
Dorian miał wszystko – młodą i piękną żonę, dom w dobrej dzielnicy Jarocina, zdolnego syna, udany seks, ciekawą pracę i poukładane życie.
Nagle jego świat legł w gruzach – runęło wszystko, co do tej pory było dla niego ważne. I nie spowodował tego żaden kataklizm, a samospełniające się wizje, które wtargnęły w jego uporządkowany świat.

Spokojny dotąd mężczyzna uwikłany zostaje w pasmo nieprzewidzianych sytuacji, które zapowiadają tragedię. Co z tym wszystkim ma wspólnego kobieta w czerwonej sukni?



Tytuł: Życie z drugiej ręki
Autor: Anna Grzyb
Wydawca: Szara godzina
Data premiery: 07 wrzesień 2015 r.

opis:
Do tej pory Anita nie zastanawiała się, czy jest naprawdę szczęśliwa. Żyje z dnia na dzień, wychowując dwie córki i borykając się z coraz bardziej odległym jej mężem. Ma jednak dosyć rutyny i monotonii. Marzy o znalezieniu pracy i uwolnieniu się od toksycznej przeszłości. I właśnie wtedy poznaje Joannę, która wpada na pomysł wspólnego biznesu. Czy życie Anity jest aż tak beznadziejne, jak jej się wydaje? Jak długą drogę musi przejść i jak wiele rodzinnych tajemnic poznać, by wreszcie zrozumieć, co tak naprawdę ma w jej życiu największe znaczenie?
"Życie z drugiej ręki" to poruszający debiut przedstawiający rodzinną historię rozgrywającą się w scenerii prowincjonalnego miasteczka, opowieść o kobiecie zagubionej, która usilnie szuka swego miejsca w życiu.


niedziela, 30 sierpnia 2015

"Zniewolenie" Sylvia Day

Podporządkowanie się komukolwiek nie jest łatwym zadaniem zwłaszcza dla kogoś z dominującą naturą. Niekiedy jednak trzeba nawiązać wspólny kompromis. Kiedy w grę wchodzi miłość, nawet najgorszy charakter zmienia się na lepsze. Każdy bowiem pragnie dla swojej ukochanej połowy jak najlepiej. Czy aby jednak na pewno?


Victoria nie jest łatwą kobietą. Jako chowaniec musi dostosować się do świata w którym jest mniejszością. Kiedy jednak ginie jej ukochany mag, kobiecie pozostawia ostatnią pamiątkę-swoje moce. Od tej pory Victoria przestaje zważać na cokolwiek. Jedyne co dla niej staje się ważne, to zemsta. Niestety główna Rada upomina się o nią. By ją zdominować wysyła na nią licznych łowców. Za każdym razem Victoria wychodzi bez szwanku. Do czasu aż pojawia się Max. Przy tym mężczyźnie kobieta zaczyna dopiero dostrzegać brzemię swej mocy.
 Czy Max będzie tym który ujarzmi naturę Victorii? Jakie przeciwności pokonają razem, by być razem?

poniedziałek, 24 sierpnia 2015

"Nowe oblicze Greya" E.L.James

Wszystko kiedyś się zmienia. Nawet najgorszy charakter przeinacza się w coś lepszego w chwili, gdy spotka osobę swojego życia. Brutalność zamienia się w opiekuńczość, która skrywała się głęboko. Czy jest to możliwe u kogoś, kto przez całe życie unikał dotyku? Czy można nauczyć miłości kogoś, kto lubi dominować nie tylko w życiu, ale przede wszystkim w łóżku?

 Ana i Christian przeżywają swój miesiąc miodowy w różnych zakątkach świata. Rozrywek mają co nie miara, dzięki czemu kobieta poznaje gorzki smak bogactwa. Szczęście trwa u nich na tyle, na ile sami sobie pozwalają. Nadwrażliwa natura Christiana często daje o sobie znać. Do kłopotów małżeńskich dochodzą również niewytłumaczone zdarzenia, które czyhają na życie Christiana.
 Czy młoda para poradzi sobie z niebezpieczeństwem? Jakie niespodzianki na nich czekają? Czy uda im się żyć z przeszłością Christiana?
 Kiedy w grę wchodzą tak silne uczucie jak miłość, wtedy wszystko da się ułożyć...

czwartek, 20 sierpnia 2015

"Nie oddam dzieci!" Katarzyna Michalak

 Pewnego dnia zdajesz sobie sprawę, że wszystko w twoim życiu jest spełnione. Dobra praca, własny dom, rodzina i pieniądze - dopełniają w całości twój świat. Mimo jednak tego ty uparcie dążysz do czegoś więcej. Zapomnienie nie działa na twoją korzyść. Wkrótce przekonujesz się, że twój idealny, aż nadto świat, przestaje istnieć...


 Michał to młody i bardzo ambitny lekarz, który pragnie nieść swoją pomoc każdemu. Jego życie jest niemal ideałem, czego nie powielają jego najbliżsi. Dla szpitala poświęca niemal wszystko. Nawet jego rodzina stoi na planie drugim. Świat Michała jednak blednie, gdy jego żona i najmłodsza pociecha, giną w wypadku samochodowym. 
 Mężczyzna zaczyna przeżywać trudne chwile. Jego idee zostają zburzone. Michał musi zderzyć się z okrutnym życiem i losem oraz zapewnić bezpieczeństwo tym, którzy mu pozostali. 
 Jaką walkę stoczy by zatrzymać swoje dzieci? Czy zdobędzie się na zapomnienie o przeszłości i podejmie próbę życia dalej? Jak potoczy się jego dalsze życie?
 Niekiedy pomoc jest bliżej niż myślimy, a my opornie i tak ją odrzucamy...

środa, 12 sierpnia 2015

Wyniki konkursu- Etap II

Kochani, na wstępie chciałabym Was przeprosić. Powinnam dodać informacje o wynikach już dawni, ale miałam urlop i nie chciałam zbytecznie tracić go na siedzenie przy komputerze! Wolałam upajać się słońcem, świeżym powietrzem i książkami!

 TERAZ jednak nadszedł czas, by poznać zwycięzce II etapu. Prawidłową odpowiedzią na pytanie:
 Jak na imię ma główna bohaterka książki "Ogar Boga"?

... jest oczywiście Kira Santiago!
Wszyscy oczywiście odpowiedzieli prawidłowo, ale zwycięzca jest jeden. 

Pod numerem  8 według kolejności komentarzy jest...
..................
..................
..................
..................
...................
TAJMON !

Gratulacje dla niego!
Już teraz ślę do Ciebie maila gdzie w ciągu 7 dni czekam na Twój adres korespondencji.

KOCHANI, to jednak nie koniec zadania. Pod tym linkiem bowiem KLIK możecie zgłaszać się do konkursu z Etapu III- już ostatniego. Zadanie jest proste. Należy jedynie polubić stronę książki na FB :) , oraz wyrazić chęć pod linkiem głównym, gdzie widnieje regulamin konkursu. Link już został podany. Czekam na waszą aktywność, a zwycięzcy gratuluję!

poniedziałek, 10 sierpnia 2015

Stosik !

 Oto stosik który udało mnie się zgromadzić w ostatnim czasie. Prawie wszystkie egzemplarze pochodzą z własnego zakupu. Muszę nieco przystopować! Poznajcie te oto cudeńka:

*"Ja, diablica" oraz "Ja, potępiona" Katarzyna Berenika Miszczuk,Wydawnictwo W.A.B,zakup własny
*"Collide" Gail McHugh, Wydawnictwo Akurat, egzemplarz od wydawnictwa
*"Odzyskane szczęście" Abbi Glines,Wydawnictwo Pascal, zakup własny
*"Nie oddam dzieci!" Katarzyna Michalak, Wydawnictwo Literackie, zakup własny
*"Ostatnia szansa" Samantha Young,Wydawnictwo Burda Książki, zakup własny
*"Przyczajona tygrysica, zakazany wampir" Kerrelyn Sparks, Wydawnictwo Amber, zakup własny 
*"Kusiciel" A.J.Gabryel, Wydawnictwo Filia, zakup własny
*"Moment życia" Joanna Zawadzka, Wydawnictwo Novae Res,egzemplarz od wydawnictwa
*"Zaczekaj na mnie"J.Lynn, Wydawnictwo Amber, zakup własny
*"Między życiem a życiem"Jessica Shirvington, Wydawnictwo Dreams, zakup własny
*"Półpełny" Piotr Leśniak , Wydawnictwo Akurat, egzemplarz od wydawnictwa
*"Pierwsze damy Francji" Robert Schneider, Wydawnictwo Muza, egzemplarz od wydawnictwa


Znaleźliście tu coś dla siebie? Może macie już te lektury u siebie w biblioteczce? Czytaliście coś, i polecacie? Czekam na wasze komentarze! :)

wtorek, 4 sierpnia 2015

Nowości Sierpniowe!

Upały przed nami, a oto i pozycje, które mogą mile nas zaskoczyć w Sierpniu! Czekacie już na niektóre? Ja nie mogę się ich doczekać!

Tytuł: Nie mów mi co mam robić
Autor: Alice Clayton
Wydawnictwo: Pascal
Data premiery: 12 sierpnia 2015r.

opis:
Viv jest programistką ale i niepoprawną romantyczką. Niespodziewany telefon z informacją o spadku – domu w Californii, zmienia jej życie. Przeprowadzka przynosi nowe znajomości -dwóch seksownych kandydatów na męża – kowboja Hanka i bibliotekarza Clarka. Każdy z nich rozpala Viv do czerwoności. Którego wybierze? Zabawna i pikantna powieść bestsellerowej autorki!

Tytuł: 450 stron
Autor: Patrycja Gryciuk
Wydawnictwo: Czwarta Strona
Data premiery: 12 sierpnia 2015r.

 opis:
Ktoś musi zginąć, żeby o tej książce zrobiło się głośno...
W świecie w którym wszystko jest na sprzedaż, skrajne i drastyczne posunięcia marketingowe nie dziwią już nikogo. Ale czy ktokolwiek zdecydowałby się na zabójstwo, aby wypromować nową książkę?

Wiktoria Moreau to królowa kryminału, która w przeddzień wyczekiwanej przez miliony czytelników premiery najnowszej książki, zostaje posądzona o zniesławienie. Zamiast cieszyć się ze spotkań z wielbicielami, uczestniczy w procesie sądowym i policyjnym śledztwie w sprawie serii morderstw popełnianych według fabuły powieści jednego z jej największych konkurentów.

Nieznane i fascynujące kobiece oblicze polskiego kryminału!


poniedziałek, 3 sierpnia 2015

Już niedługo...

Kochani! Już niebawem, bo 27 Sierpnia do księgarni trafi piąta, już ostatnia część przygód Kylie! 

Przedstawiam Wam jej zapowiedź. Mam nadzieje, że nie tylko ja na nią czekam! :)


O czym jest fabuła???

W  Wodospadach Cienia Kylie odkryła świat o wiele dziwniejszy, niż kiedykolwiek mogłaby się spodziewać. Czy kiedykolwiek wyobrażała sobie, że jej najlepszymi przyjaciółkami będą wampirzyca i czarownica? Czy myślała, że będzie uciekać przed wrogiem i mierzyć się z własnym dziedzictwem i mocą? Czy kiedykolwiek śniła o dokonywaniu wyboru między wilkołakiem, który złamał jej serce, ale za wszelką cenę chce ją odzyskać, a półelfem, który był przy niej, ale wycofał się, zanim los dał im szansę? Kylie musiała opuścić Wodospady Cienia ze swoją rodziną. Gdy jej trop wpada najpotężniejszy wróg, dziewczyna widzi przed sobą tylko jedną możliwość: musi przejść przemianę i w pełni zawładnąć swoją mocą. Tylko to pozwoli jej powstrzymać Maria. Jej podróż ku własnej tożsamości nie zakończy się jednak, dopóki jej serce nie dokona ostatecznego wyboru. Wszystko zmierza ku tej decydującej chwili, gdy Kylie ostatecznie przypieczętuje swój los i na zawsze odda komuś serce. Ostatni tom serii Wodospady Cienia. Już wkrótce nowa seria – Wodospady Cienia po zmroku!

Już nie mogę się doczekać, by poznać losy Kylie do samego końca. Czy okaże się, kim tak naprawdę jest? Ufff...mam nadzieję! :)

wtorek, 21 lipca 2015

"Colide" Gail McHugh

Pożądanie nie często idzie w parze z miłością. Czasem jednak dochodzi do sytuacji, gdzie życie stawia nam na drodze kogoś, dla kogo tracimy nie tylko rozum ale i serce. Nawet kiedy uciekamy przed tym co nieuniknione, los i tak komplikuje nam życie. Lecz czy robi to specjalnie? Odpowiedź jest prostsza niż nam się wydaje...


 Emilly nie ma łatwego startu w dorosłym życiu. Po śmierci  mamy dziewczyna powierza swe życie Dillonowi. Postanawia razem z nim przenieść się do Nowego Jorku, gdzie zaczyna nowe życie. Rozsądek daje jej powody by nie ufać do końca Dillonowi. Jednak serce każe jej wierzyć, że wszystko się ułoży.
 W Nowym Jorku Emilly zaczyna żyć na nowo. Rozpoczyna pracę, poznaje nowych przyjaciół i Jego. Gavin to przystojny nieco playboyowaty przedsiębiorca, który ma za sobą burzliwą przeszłość. Już podczas pierwszego spotkania serce Emilly bije w przyśpieszonym tempie. To samo dzieje się z Gavinem. Emilly kompletnie go oszołamia. Mężczyzna pragnie zbliżyć się do niej lecz okazuje się, że Emilly jest dziewczyną przyjaciela Gavina. Świat dla chłopaka się załamuje...
 Czy dane mu będzie żyć spokojnie blisko Emilly?Jak poradzą sobie w nowej sytuacji? Czy mają szansę na wspólną przyszłość? Jeśli się czegoś pragnie całym sercem, to wszystko jest niemal możliwe...

poniedziałek, 6 lipca 2015

Wyniki konkursu- etap I

Witajcie! Nadszedł czas, ogłoszenia pierwszego etapu konkursu! Jak się z tym czujecie?? Ja oczywiście wspaniale!
 Pytanie mieliście dość proste, a podpowiedź w samym banerku konkursu!:P Jednak nie wszyscy dali sobie radę ;p

W konkursie wzięło udział 14 osób, gdzie 8 osób odpowiedziało poprawnie! Otóż książka ma 12 patronów. To jest prawidłowa odpowiedź.


sobota, 4 lipca 2015

Lipiec. Premiery!

 Oto premiery nadchodzące w Lipcu! Robią wrażenie :)

 

Tytuł: Ogień
Wydawca: Albatros
Autor: James Patterson,Jill Dembowski
Data premiery: 06 lipiec 2015 r.

opis:
Po egzekucji rodziców Whit i Wisty zostają rozdzieleni, a w mieście wybucha krwawa zaraza, wywołana przez Tego Który Jest Jedyny. Kiedy wreszcie Whit odnajduje siostrę, Wisty jest umierająca, zaraziła się w szpitalu, gdzie pracowała jako wolontariuszka. Zmuszeni do ucieczki przed żołnierzami Nowego Ładu, znajdują bezpieczne schronienie w domu rodziny Needermanów, gdzie Whit uzdrawia Wisty dzięki swym magicznym mocom.
Gdy Nowy Ład znów depcze im po piętach z pomocą przychodzi stara przyjaciółka ich rodziców, czarodziejka, pani Highsmith. Od niej dowiadują się, że rodzice czekają w Krainie Cieni na przekroczenie Rzeki Wieczności. Pani Highsmith wyznacza dzieciom oddzielne zadania: Whit ma udać się do Krainy Cieni, aby odnaleźć rodziców, zaś Wisty, obdarzona Darem - zdolnością władania nad ogniem, musi rozprawić się Jedynym. Czy uda im się wypełnić powierzone misje?


sobota, 27 czerwca 2015

"Ja,anielica" Katarzyna Berenika miszczuk

 Uważaj na to co czynisz i mówisz, ponieważ może mieć to wielkie konsekwencje w chwili w której umrzesz. Jeśli zaś myślisz, że po śmierci niczego nie ma, to się mylisz! Trafnie przekonała się o tym bohaterka książki- Wiktoria. Kiedy jej życie stanęło(w przenośni i dosłownie), Wiki poznała gorzki świat umarłych. Lecz czy znowu taki gorzki? Któż bowiem nie chciałby żyć w wiecznej wędrówce pomiędzy światami, jako nie człowiek?


Wiktoria po raz kolejny musi stawić czoła widmom przeszłości. Dwaj diabły nie dają o sobie zapomnieć nawet wtedy, gdy każe sam Lucyfer. Najgorzej rozłąkę przeżywa Beleth- przystojny diabeł, który za wszelką cenę chce zawalczyć o Wiktorię. Nie zdaje sobie jednak sprawy, że życie dziewczyny jest o wiele spokojniejsze i poukładane, od chwili w której nie pamięta o swojej śmierci i o nim. To jednak nie są żadne sprawy godne uwagi dla Beletha. Podstępem podaje Wiki jabłko, które na nowo zmienia jej rzeczywistość...
 Rusza nowa przygoda w której to Wiktoria musi pomóc swym podstępnym diabłom. Obaj bowiem marzą o skrzydłach. By je dostać, Wiktoria musi wydobyć z siebie wszelkie moce. Czy jej się uda? Jak potoczy się jej związek z ziemskim chłopakiem, Piotrkiem? Czy wybaczy mu to, iż ją zdradził?
 Jedno jest pewne, w chwili w której w życiu Wiktorii na nowo pojawiają się Beleth, Kleopatra i Azazel, jej życie już nigdy nie będzie normalne...

wtorek, 23 czerwca 2015

"Nie zabierajcie mi dziecka" Cathy Glass


Od dłuższego czasu, problemem naszego społeczeństwa staje się wizja młodocianych matek. Już sam fakt, że nastoletnia dziewczyna zajdzie w ciąże, jest dla niektórych osób wielkim zdegradowaniem. My jednak powinniśmy wziąć pod uwagę fakty, że nie zawsze jest tak jak byśmy chcieli. Nic bowiem nie dzieje się bez przyczyny. Wszystko jest ukierunkowane czymś,co nie zawsze od nas zależy. Pomimo jednak wszystkiego, należy śmiało przeć do przodu i udowodnić wszystkim, że życie nie zawsze kończy się z rolą nastoletniej matki, a wręcz przeciwnie. Należy pokazać, że los potrafi się uśmiechnąć nawet w takich chwilach..


 Cathy jest rodziną zastępczą dla dzieci różnego pokroju. Nie jest to żadną tajemnicą, że kobieta ma w sobie tak wiele pokładów miłości i uczuć, że daje możliwość rozwoju i wiele czułości dzieciom, które porzucili rodzice. Nie zawsze jednak w jej domu pojawiają się tylko tacy mieszkańcy. W tym wypadku Cathy przekonała się o tym kiedy było już za późno. Choć kobieta znała sprawę nastoletniej Jade, i wiedziała, że nie jest przeszkolona na to, by pomóc jej podczas ciąży, to jednak zdecydowała się jej pomóc. Jade zamieszkuje więc u Cathy, ale nie jest z nią do końca szczera. Nawet będąc w zaawansowanej ciąży, dziewczyna nie przestaje palić ani pić. Jade jest bowiem nastoletnią matką, która szaleje do upadłego. Wkrótce po tym, opieka społeczna zaczyna widzieć, iż nienarodzone dziecko Jade jest w stanie podwyższonej aktywności na alkohol. Cathy zaczyna sprowadzać dziewczynę na właściwy tor, lecz jest już nieco za późno. Opieka społeczna musi podjąć decyzję o życiu dziecka Jade. Czy dziewczyna będzie zmuszona oddać własne dziecko do adopcji?

środa, 17 czerwca 2015

"Zatrzymaj mnie" Monika Rebizant- Siwiło

Gdy spojrzysz w przeszłość, dostrzeżesz jak wiele mógłbyś zmienić w swoim życiu. Pominiesz na pewno chwile złe i nieprzyjemne, a zostawisz jedynie te, które sprawiają ci przyjemność. Tak jednak żyć nie można. Człowiek wplecione ma w życie zarówno dobre, jak i te złe chwile. Jest to równowaga, którą funduje nam los. Czy potrafisz to zaakceptować, żyć chwilą i cieszyć się życiem?


 Raz jeszcze przeżyjmy historię z zakątków Roztocza. Poznajmy na nowo bohaterów, znanej już przez nas historii, Annę i Michała. Tych dwoje zna się od dziecka, ale dopiero w chwili ponownego spotkania,podejmują trud życia ze sobą. Czy pokrętny los da im szansę na bycie razem? Jakie przeciwności dla nich przyszykował?
 Zobaczcie historie tą samą, ale opowiedzianą oczami nie kobiety, lecz Michała. Która przypadnie wam do gustu najbardziej?

poniedziałek, 15 czerwca 2015

"Ostra Gra" Olivia Cunning

Niejednokrotnie dochodzi do sytuacji w której życie nabiera barw z ciemnych, w te bardziej jasne. Dzieje się tak zarówno w chwili ekscytacji jak i największego szczęścia. Nie należy pomijać też faktu, że miłość odgrywa w tych wydarzeniach wielkie znaczenie! Co się jednak stanie, kiedy życie wywraca swój bieg o kilkanaście stopni  kiedy najmniej się tego spodziewamy? Czy to daje nam szansę na naprawienie swego życia, czy wręcz przeciwnie? Stajemy się przez to bardziej podatni na zmarnowanie swojego losu?


 Po burzliwym rozstaniu z Jessiką, Sed szuka u płci pięknej jedynie zaspokojenia swych popędów. Odkąd porzuciła go jego narzeczona, mężczyzna potrafił jedynie wykorzystywać dziewczęta, nie dając im niczego w zamian. Jego osobistą tragedią stał się nawet fakt, iż nie potrafił zdobyć spełnienia gdy jest z jedną kobietą. Do tego potrzebuje ich znacznie więcej...
Niespodziewany jednak powrót Jessiki do jego życia spowodował, że Sed na nowo odżywa. Jego serce na nowo zaczyna żyć tylko dla niej. Lecz czy kobieta zdoła zapomnieć o przeszłości i o tym, jak ją potraktował? Czy uda im się znaleźć wspólną drogę?
  

poniedziałek, 8 czerwca 2015

"Moment życia" Joanna Zawadzka

 
Każdy ma w życiu taki moment, w których los płata mu figle. Za jego pośrednictwem poukładane do tej pory życie, staje się totalnym bałaganem. W najlepszym jednak razie, zaczynamy zauważać, że nie wszystko jest takim jakim się wydaje. Nawet jeśli uważamy, że wszystko nie układa nam się tak, jak powinno, powinniśmy zwrócić uwagę, czemu tak się dzieje.  Czy los płata nam figle z nudy, czy raczej ma jakiś w tym cel? Przekonała się o tym bohaterka książki...


Joanna jest dziewczyną która może myśleć, iż ma wszystko. Dobrą pracę, wiernych przyjaciół a przede wszystkim nie jest od nikogo zależna. Tak jest jednak do pewnego czasu. W chwili gdy przypadkiem Joanna spotyka na swej drodze Jego, jej życie wywraca się do góry nogami. Krzysztof to na pozór zwykły biznesmen, który działa na kobiety jak magnez. Joanna jednak wie, że w tym mężczyźnie mieszka prawdziwe zło, a jego ego działa na nią jak paralizator. Dziewczyna nie spotkała jeszcze nigdy kogoś takiego jak on - zadufanego w sobie macho. Niestety o ile ona nie chce go znać i mieć z nim cokolwiek do czynienia, o tyle on zaczyna być wszędzie tam, gdzie ona.
 Miłość która rodzi się w sercu Joanny, jest tłamszona przez jej umysł. Dziewczyna dowiedziawszy się bowiem o tym ,czym zajmuje się zawodowo Krzysztof, nie chce mieć z nic nic do czynienia. Czy on myśli tak samo o niej?
 Jeden moment w życiu Joanny pokazuje jednak, że czasem warto jest zaryzykować...