środa, 26 lipca 2017

"Friendzone" Sandra Nowaczyk

Tatum i Griffin przyjaźnili się prawie od kołyski. Byli dla siebie jak brat i siostra. Tak zawsze było i tak już miało pozostać.
Jeden taniec na balu maskowym zmienił wszystko.
Teraz oboje są pełni sprzecznych emocji. Czy będą chcieli za wszelką cenę pozostać przyjaciółmi? Przecież to ona zawsze miała być najważniejsza. Kiedyś sobie to obiecali. I do tego oboje mają partnerów. A co, jeśli tylko jedno z nich będzie chciało… no właśnie, czego?
Gdy do głosu dochodzą uczucia, czasami wszystko zdaje się rozpadać… i kiedy nie masz na kim się oprzeć, czujesz, że spadasz i że już nigdy się nie podniesiesz.
Przeczytaj pierwszą, pełną emocji książkę polskiej Estelle Maskame!*

"Ktoś kiedyś powiedział, że albo się kogoś kocha na zawsze, albo nigdy się go nie kochało."

#Konkurs literacki "Już nie zapomnisz mnie"..



Zapraszam wszystkie chętne osoby do konkursu pt." Już nie zapomnisz mnie". 
♣Cele konkursu
– odtworzenie pamięci o przedwojennych, polskich artystach;
– pobudzenie wyobraźni i do twórczej aktywności w dziedzinie literatury;
– rozwijanie umiejętności pisarskich i czytelnictwa.

♣ Czas trwania konkursu
a) ogłoszenie konkursu: 9 czerwca 2017 r.
b) termin przesyłania prac: 16 sierpnia 2017 r.
c) rozstrzygnięcie konkursu i ogłoszenie wyników: ~ 24-25 sierpnia 2017 r.


Po więcej informacji zapraszam tutaj → KLIK

wtorek, 25 lipca 2017

"Urok Grace'ów" Laure Eve

Pierwsza reguła w świecie magii Grace`ów mówi: jeśli bardzo, ale to bardzo czegoś pragniesz, to się wydarzy. Nieważne, za jaką cenę.
W tym liceum rządzi rodzeństwo Grace`ów: Summer, Thalia i Fenrin. Między nimi a resztą świata istnieje nieprzekraczalny dystans; krążą plotki, że znają się na czarach. Cała szkoła desperacko pragnie znaleźć się w orbicie zainteresowań tej trójki, ale niewielu dostępuje tego zaszczytu, a jeśli już, to na krótko.
River, nowa, samotna dziewczyna, także marzy o tym, by Grace`owie ją zauważyli. Nieokiełznana natura i tajemnicza aura rodzeństwa przyciągają ją jak magnes. Ona również chciałaby stać się częścią tej magii.
Nikt się nie domyśla, że River także skrywa mroczny sekret. Co powstanie w wyniku połączenia takich osobowości... i mocy? I jak niszczycielskie się okaże?

"- Kochamy jedno z nich, ale kochamy też ich wszystkich - odpowiedział -Wszystkich Grace'ów. Chcemy być nimi, chcemy ich kochać i chcemy, żeby oni kochali nas. To klątwa. Nie rozumiesz? To jest klątwa Grace'ów."

sobota, 22 lipca 2017

"Na krawędzi" Meredith Wild

Olivia Bridge to najmłodsza dziedziczka rodu. Dziewczyna od zawsze jest zależna od swoich rodziców, którzy pragną kierować jej życiem. Aby uniknąć z nimi wszelkich negatywnych kontaktów, Liv postanawia zamieszkać z braćmi w Nowym Jorku. Olivia jest piękna - co nie uchodzi uwadze płci przeciwnej. Jej bracia nie pozwalają zbliżyć się do niej żadnemu mężczyźnie, co tylko potęguje w niej sprzeciw. 
 Dziewczyna poznaje Willa, przystojnego miliardera, który podobnie jak ona, zmierza się z pokrętnym losem "dziedzica" rodu. Nie od razu zaczynają pałać do siebie sympatią, lecz gdy dochodzi między nimi do bliższych zdarzeń, Liv i Will pozostają pod wpływem wspólnego uroku.
 W ich idealnej relacji, pojawia się Ian - współlokator Willa i jego przyjaciel. Romantyczna natura i pociągająca tajemniczość - jaką emanuje - wywołuje w Liv szybsze bicie serca. 
 Kogo wybierze kobieta? Czy zaryzykuje i podda się miłości? Jak dwaj różni mężczyźni, wpłyną na jej przyszłość? 

"Może Cameron miał rację, a ja się myliłam? Nie zmieniało to jednak faktu, że chciałam jutro spotkać się z Willem. Wiedziałam, że to zrobię. Nie mogłam zaprzeczać emocjom, jakie we mnie wywoływał, i nie mogłam ignorować coraz większego pociągu do Iana. Chciałam porozmawiać o tym szaleństwie, odnaleźć w nim jakiś sens.Może jutro mi się to uda."

środa, 12 lipca 2017

"Blisko Ciebie" Kasie West

Autumn spotyka nieprzyjemna sytuacja: przez przypadek zostaje zamknięta w szkole na cały weekend. Gdy wydaje jej się, że gorzej już być nie może, okazuje się, że ma towarzysza. Dax to gość, o którym niewiele wiadomo, poza tym że nie cieszy się dobrą opinią: ciągnie się za nim wspomnienie bójki i poprawczaka. Autumn cały czas ma nadzieję, że Jeff, jej prawie-chłopak, odgadnie, co się jej przydarzyło, i zaraz po nią wróci. Ale Jeff nie przychodzi. Nikt jej nie szuka. 
Wygląda więc na to, że Autumn spędzi następne dni, jedząc przekąski z automatu i gadając z gościem, który ewidentnie nie ma na to ochoty. Na początku rozmowa się nie klei, ale gdy Autumn i Dax stopniowo otwierają się przed sobą, dziewczyna widzi, że coś między nimi iskrzy... i zaskakuje. Ale czy poza szkolną biblioteką ich uczucia mają szansę na przetrwania? Czy każde pójdzie swoją starą drogą, czy może… wyruszą wspólną ścieżką?

"– A więc to przypadek. Wszyscy przypadkowo o tobie zapomnieli? 
– Na pewno nie. Pewnie uznali, że pojechałam do domu, albo może nie uświadomili sobie jeszcze, że to tutaj mnie zgubili, i szukają gdzie indziej. – Przerobiłam w głowie już milion teorii, które by wyjaśniły, czemu po mnie nie wrócili – co jedną, to gorszą. Musiałam dać sobie z tym spokój, zanim zwariuję z niepokoju."

poniedziałek, 3 lipca 2017

#Stosik opóźniono-znaleziony ^^

Krótki post z małym stosikiem. Nic tak nie cieszy, jak post ze zdobyczami książkowymi. Akurat są to lektury, które miałam dodać już dawno, ale ale nie mogłam znaleźć na to czasu.  Później o nim zapomniała...więc teraz jednak to nadrabiam. 




  • Nigdy nie jesteś sama, Renata Adwent, Lekturę otrzymałam od Wydawnictwa Feeria Young, jako egzemplarz recenzencki. Bardzo ciekawa powieść ;)
  • Fatalna lista, Sobhian Vivan, Podobnie jak wyżej. Powieść przypadła mi do gustu, dzięki interesującej fabule. 
  • MMA Fighter. Walka, Vi Keeland, Egzemplarz recenzencki od Wydawnictwa Kobiecego. Książka świetna, pochłaniająca i mocno wciągająca. Mnie osobiście ta seria, bardzo oczarowała. 

niedziela, 2 lipca 2017

#Podsumowanie czerwca + zapowiedzi

 Znowu mija kolejny miesiąc, a ja znowu mam wiele planów czytelniczych. Na szczęście mamy już wakacje! Ostatecznie możemy czytać bez obciążenia jakąkolwiek nauką. Ja mam równe trzy miesiące laby. ♥
 Moim zdaniem czerwiec należał do słabych miesięcy, w którym musiałam skupić się na sesji. Mimo jednak tego, przeczytałam 4 książki, które mniej lub bardziej przypadły mi do gustu. Moje statystyki przedstawiają się tak:


Podsumowanie czerwca:
Liczba wyświetleń: 150037 (było 147518 odwiedziliście mnie 2519 razy)
Liczba komentarzy: 8221 (było 8123)
Liczba obserwatorów: 397 (było 397)
Liczba przeczytanych książek: 4
Liczba opublikowanych recenzji: 3
Liczba recenzji przedpremierowych: 1
Liczba recenzji oczekujących na napisanie: 4
Liczba opublikowanych postów: 6


W tym miesiącu należy polować na:

wtorek, 27 czerwca 2017

# I tak dalej...

 Uwaga,
jeżeli chcesz przeczytać książkę polskiego autora, pomagając mu przy tym w promocji książki - TO TEN POST JEST DLA CIEBIE! :)
 Książka "I tak dalej"  Wiktor Orzeł, jest powieścią obyczajową liczącą 136 stron. Książka miała swoją premierę 28 stycznia, i jest to debiut naszego młodego pisarza. 

A o czym jest książka?

Połączenie „Zwału” Sławomira Shuty'ego z kultowym „Trainspotting”. Zjazdy, kace, wizje, koszmary – gubi się w nich bohater i gubi czytelnik. Nie wiadomo, co się przed chwilą wydarzyło i co przyniesie kolejna pijana noc. Pytanie „Gdzie się obudzisz?” zamienia się na „Czy się obudzisz?”.

I tak dalej wciąga czytelnika w świat odwróconych wartości, dziwacznych, przypadkowych postaci, narkotyków i wizji z pogranicza jawy i snu, nonszalanckiego podejścia do życia i postępującej destrukcji. Błyskotliwa narracja powieści dziesiątkuje czytelnika każdym kolejnym akapitem, pozwalając mu jedynie na chwilę wytchnienia w postaci gorzkiego, czarnego humoru, który osadza się nieprzyjemnie na ściankach przełyku, jak zbyt duża porcja wciągniętej amfetaminy. Efemeryczny i czasami mocno surrealistyczny klimat powieści osadzonej w „magicznym” Krakowie i upalnej Malcie wciąga czytelnika tylko po to, żeby go na końcu bezpardonowo „wypluć” i pozostawić w stanie kompletnej dezorientacji.


Chętne osoby, które pragną poznać powieść i przyczynić się do jej promocji, zapraszam do kontaktu z autorem :
mail: wiktororzel@portal-pisarski.pl

poniedziałek, 26 czerwca 2017

"Jesteś moją obsesją" Federico Moccia

Spokojne i dostatnie życie Giovanniego – trzydziestoletniego pisarza – kończy się, gdy przez portal internetowy kontaktuje się z nim Ona. Nie zna nawet jej imienia, jednak ona zdaje się wiedzieć o nim wszystko. Czat z tą tajemniczą kobietą, początkowo niewinny, z upływem dni przekształca się w intrygującą wirtualną znajomość, by w końcu przerodzić się w prawdziwą obsesję.
Decyzje Giovanniego będą miały wpływ nie tylko na niego, ale również na jego żonę i dwuletnią córkę. Gdy rozsądek walczy z fascynacją, nikt nie może być pewien rozwoju wypadków.

"Dzieci mają idealny śmiech,niczym niezmącony,bo znają jedynie uczucie szczęścia. "

poniedziałek, 19 czerwca 2017

(PRZEDPREMIEROWO) "MMA Fighter. Szansa" Vi Keeland

 Vince dorósł i stał się mężczyzną o którym śni niejedna kobieta. Jako zagorzały bokser, pobudza serce każdej kobiety. Vince wie, że żadna z jego fanek mu nie odmówi, przez co bawi się nimi i je porzuca. Niespodziewanie do jego życia powraca dziewczyna z przeszłości. 
 Olivia, na drodze Vince, pojawia się  tak niespodziewanie, że ją samą to zadziwia. Dawne uczucie do chłopaka odradza się, przez co dziewczyna popada w nowe tarapaty. Sieć, którą zarzucił na nią seksowny bokser, nie w sposób jest łatwo rozerwać. 
 Czy para odnajdzie się na nowo? Czy przeszłość pozwoli im żyć w teraźniejszości? Czy pomiędzy tym dwojgiem, może być coś więcej niż tylko sex?

"Czasem życie daje ci drugą szanse dlatego,
że za pierwszym razem nie byłeś gotowy."

poniedziałek, 12 czerwca 2017

"Płomienna miłość" Meredith Wild

Darren jest strażakiem oraz bratem Camerona - który właśnie bierze ślub z Mią. Mężczyzna szczerze zainteresował się przyjaciółką swojej szwagierki, Vanessą. Jednak kobiecie nie w głowie byle romansy, ponieważ pragnie skupić się całkowicie na swojej pracy i awansie. Darren nie chce dać jej spokoju przez co dziewczyna coraz częściej zaczyna spędzać z nim czas.
Pomiędzy tym dwojgiem rodzi się uczucie, którego żadne z nich nie chce czuć. Zarówno Vanessa jak i Darren, nie chce się przyznać do własnych uczuć przez co zaczynają się od siebie oddalać. Jak zakończy się ich przyjaźń? Czy uda się im żyć we swoje?

"– Wiem, o czym myślisz – wymruczał, powoli obsypując pocałunkami linię mojej szczęki. Nie mógł tego wiedzieć, bo całe logiczne myślenie zostało wyparte przez dobitne żądania mojego ciała. "

środa, 7 czerwca 2017

"Tysiąc pięter" Katharine McGee

Jest rok 2118, Manhattan. Grupa nastolatków zamieszkuje niezwykłe miejsce, jakim jest wieża, licząca tysiąc pięter. Jak to zazwyczaj bywa w hierarchii, osoby zamieszkujące najniższe piętra, są osobami o najmniejszej majętności. Na najwyższym poziomie wieży, mieszka najbogatsza rodzina w całej posiadłości.
 Pomiędzy tymi dwoma rozbieżnymi formami życia, powstają wzloty i upadki. W wieży wszystkie plotki rozchodzą się jak za czarem magicznej różdżki. Okazuje się, że te najbardziej fascynujące osoby, skrywają więcej tajemnic niż każdy inny. Jakie opowieści skrywa w sobie wieża?

"Och, właśnie schrzaniłam sprawę z chłopakiem, który mi się podoba, mój ojciec dziwnie się zachowuje, a mnie naprawdę brakuje mojej najlepszej przyjaciółki. Poza tym wszystko jest..."

poniedziałek, 5 czerwca 2017

#Podsumowanie Maja + zapowiedzi

Maj już za mną, ale powiem szczerze, że szybko mi minął. Nie pamiętam żadnego miesiąca, który przepłynął mi tak szybko. Teraz nastał czerwiec i chodź większych planów czytelniczych nie mam, myślę sobie, że chociaż nadrobię zaległości z maja. Moje statystyki z ubiegłego miesiąca nie są powalające, ale mimo wszystko cieszę się, że wciąż tutaj zaglądacie ;)


Podsumowanie marca:
Liczba wyświetleń: 147518 (było 141919 odwiedziliście mnie 5599 razy)
Liczba komentarzy: 8123 (było 8022)
Liczba obserwatorów: 397 (było 393)
Liczba przeczytanych książek: 5
Liczba opublikowanych recenzji: 3
Liczba recenzji przedpremierowych: 0
Liczba recenzji oczekujących na napisanie: 5
Liczba opublikowanych postów: 6



A oto i zapowiedzi kolejnego miesiąca. Mam nadzieję, że kilka z nich pojawi się w mojej biblioteczce :D

wtorek, 23 maja 2017

"Chłopak z innej bajki" Kasie West

Caymen ma 17 lat i po szkole pracuje w należącym do jej mamy nieco dziwacznym sklepie z porcelanowymi lalkami i specjalizuje się w sarkastycznym podejściu do życia, szczególnie wobec bogaczy. Lata obserwacji zamożnych ludzi zza lady i życiowe doświadczenia mamy nauczyły ją, że nie można im ufać, a do tego są zblazowani, nieuprzejmi i przekonani, że cały świat powinien leżeć u ich stóp. Gdy do sklepu trafia Xander, wysoki, przystojny i na swój sposób uroczy, ale najwyraźniej obrzydliwie bogaty, od razu widać, że jest z totalnie innej bajki. Caymen co prawda znajduje z nim wspólny język, ale jest przekonana, że jego zainteresowanie nie potrwa długo. Gdy Xandrowi niemal udaje się ją do siebie przekonać, dziewczyna odkrywa, że pieniądze grają w ich związku o wiele większą rolę, niż sądziła. Na ich wspólnej drodze piętrzą się przeszkody... czy ostatecznie trafią razem do tej samej bajki?

"Pierwszą rzeczą, jakiej nauczyłam się o bogaczach, było to, że uważają zwykłych ludzi za zabawne urozmaicenie życia, ale nigdy, absolutnie nigdy, nie chcą mieć z nimi nic wspólnego. I mnie to pasuje. Bogacze to inny gatunek ludzi, który obserwuję jedynie z bezpiecznej odległości. Nie wchodzę z nimi w interakcje."

środa, 10 maja 2017

#Domek Czytelniczy – pierwsze tego typu miejsce w Polsce.

Już 9 maja został otwarty Domek Czytelniczy – pierwsze tego typu miejsce w Polsce. Na nadwiślańskim skwerze Kahla stanęła oryginalna konstrukcja autorstwa warszawskiego architekta Jana Strumiłło. W Domku na przechodniów czeka specjalista, który doradzi, co czytać i po rozmowie przekaże spersonalizowaną listę lektur. To zapowiedź organizowanego przez Empik Apostrofu. Międzynarodowego Festiwalu Literatury, który startuje już 15 maja.

Wiele kampanii zachęca do czytania. Prawdziwe pytanie brzmi jednak: co czytać? Każdy z nas odkrywa inne powody radości z lektury. Niektórzy z nas kochają powieści, inni – reportaże, jeszcze inni cenią biografie. Najgorzej zacząć czytanie od złych, nudnych, a czasem po prostu niedopasowanych do upodobań książek. Organizatorzy Apostrofu wierzą, że każda dobrze polecona książka tworzy na świecie nowego czytelnika albo cementuje pasję do czytania. Właśnie dlatego przez tydzień poprzedzający festiwal będzie można przyjść nad Wisłę do Domku Czytelniczego. W tej wyjątkowej przestrzeni wypełnionej książkami, dyżurować będą doradcy – m.in. Wojciech Szot z jednego z najpopularniejszych blogów literackich – Kurzojady i Piotr Wawrzeńczyk z Magazynu Kulturalnego, którzy każdemu chętnemu, po indywidualnej rozmowie, zaproponują listę tytułów dopasowanych do upodobań. To zachęta do rozkochania się w książkach i jednocześnie zaproszenie na Apostrof. Międzynarodowy Festiwal Literatury.

niedziela, 7 maja 2017

"Pierwszy dotyk" Laurelin Paige

 Emily Wayborn czuje, że jej życie zaczęło wreszcie kierować się we właściwym kierunku. Ma małą rolę w znanym filmie, zapewniającym jej luksusy o jakich zawsze marzyła. Pewnego dnia do kobiety odzywa się przeszłość. Na sekretarce telefonu zostaje nagrana wiadomość, która burzy jej poukładany świat - jej dawno zapomniana przyjaciółka prosi ją o pomoc. Emily wiedząc, że Amber nigdy z błahego powodu nie poprosiłaby ją o cokolwiek, postanawia ją odnaleźć.
 Na jej drodze staje przystojny milioner, z którym ostatnio była widziana Amber. Emily za wszelką cenę chce się wkupić w jego łaski, tylko po to aby uzyskać od niego informacje. Niespodziewanie Emily zaczyna czuć do mężczyzny pociąg i przywiązanie.
 Jak zakończy się tajne śledztwo Emily? Czy jej przyjaciółka wciąż żyje? Czy związek z tak niebezpiecznym mężczyzną, nie okaże się dla niej zabójstwem?

"Jednak na mnie większe wrażenie wywarły właśnie oczy. ujrzałam w nich coś znajomego, jakiś smutek albo tęsknotę. Były fascynujące, na długo zapadały w pamięć. Zobaczyłam w nich siebie. "

sobota, 6 maja 2017

"The Call. Wezwanie." Peadar Ó Guilín

Nessa, Anto oraz Megan to nastolatkowie zamieszkujący szkołę, w której uczeni są walki, obrony oraz odwagi. Wszystko to przyda im się w chwili, w której zostaną wezwani do Szaroziemi. Ich próba potrwa trzy minuty i cztery sekundy, a zakończyć się może śmiercią lub zwycięstwem. Nessa nie ma ułatwionego zadania, ponieważ od urodzenia jest niepełnosprawna. Dziewczyna musi więc starać się bardziej i być sprytną pod każdym względem.
 Które z nich przetrwa swoje wezwanie? Jak to na nich oddziała? Czy będą potrafić żyć normalnie po swojej próbie?

"– Kraj musi przetrwać! Przyszłość należy do nas!
Nessa widzi, że dziesięciolatki im nie towarzyszą. Wszyscy złożyli już głowy na stołach.
– Biedactwa – mówi Antoinette. – Pospali się. Dostali Herbatkę Powitalną. – Według mnie to jest chore – mówi Megan, a Nessa kiwa głową, mimo że nie zgadza się z przyjaciółką. Pierwszoroczniacy lada moment odbiorą najważniejszą lekcję szkoły przetrwania. Za kilka godzin każdy z nich obudzi się nagi i sam w lesie. To doświadczenie przerazi ich, naznaczy na zawsze. Jest ważne, ponieważ kiedy przydarzy im się to ponownie, będzie to znaczyło, że zostali Wezwani przez Sídhe."

czwartek, 4 maja 2017

#Podsumowanie kwietnia + zapowiedzi

Kwiecień, pod znakiem czytania, był dla mnie mało obfitym miesiącem. Dużo czasu spędziłam na oglądaniu filmów, lecz mam mało weny do czytania i pisania recenzji. Muszę oczywiście to zmienić. ;) Mimo wszystko dziękuję, że jesteście ze mną. Statystyki pomimo wszystko, mnie cieszą :)



Podsumowanie marca:
Liczba wyświetleń: 141919 (było 135735 odwiedziliście mnie 6184 razy)
Liczba komentarzy: 8022 (było 7458)
Liczba obserwatorów: 393 (było 390)
Liczba przeczytanych książek: 5
Liczba opublikowanych recenzji: 3
Liczba recenzji przedpremierowych: 1
Liczba recenzji oczekujących na napisanie: 3
Liczba opublikowanych postów: 5


A oto i zapowiedzi maja!

środa, 3 maja 2017

#Nowinki ze świata

Rodzimi mistrzowie pióra i gwiazdy światowej literatury, debaty i dyskusje prowadzone przez cenionych krytyków i znanych dziennikarzy, okołoliterackie brzmienia na koncertach w klubie festiwalowym, spektakle tworzone na żywo oraz pop-up restauracja pełna smaków Jadłonomii – przedstawiamy pełny program Apostrofu. Międzynarodowego Festiwalu Literatury. Siedem dni, siedem miast i kilkadziesiąt wydarzeń przygotowanych przez Empik dla wszystkich, którzy kochają książki. Największy festiwal literacki w Polsce startuje 15 maja.


Apostrof to nie tylko spotkania z pisarzami, ale także literackie spory i debaty. O to „Jak oni pracują?” Paweł Goźliński zapyta Agatę Napiórską, Kaję Malanowską, Pawła Dunin-Wąsowicza i Szczepana Twardocha. O „Kobiecym szale” z Sylwią Chutnik będą rozmawiały Natalia Fiedorczuk, Katarzyna Tubylewicz, Liliana Hermetz i Katarzyna Puzyńska. Przerabiać „Nieprzerobiony PRL” będą zaś Włodzimierz Nowak, Cezary Łazarewicz, Andrzej Lader, Olga Drenda i Roman Kurkiewicz. Pisarze będą dyskutowali również o przeklętych biografiach, granicach polityki i literatury, a także o tym, do kogo należy polska literatura.

piątek, 28 kwietnia 2017

"Dzikie serca" Suzanne Young

Savvy chodzi do szkoły gdzie uczęszcza trudna młodzież. Za sprawą swojego niepohamowanego charakteru, do jej klasy trafia Cameron. Chłopak, choć na początku cichy i nieśmiały, zaczyna interesować się Savvy. Dziewczyna nie chce utrzymywać z nim bliższych relacji, ponieważ całym sobą chce skupić się na swoim bracie.
 Czy dziewczyna dopuści do siebie Camerona? Czy odnajdzie się w jego świecie? Czy osoba z biednej dzielnicy może wkroczyć do świata bogatych ludzi?
 Wejdź do świata tej niezwykłej opowieści i przekonaj się, jak życie potrafi być przewrotne.

„Twarz mnie zaczyna mrowić, prawie tak, jakby pytał, czy się z nim umówię, choć tego akurat nie mówi. I nie chciałabym, żeby to zrobił.
Nie – odpowiadam. - Nie mam chłopaka. Ostatniego dźgnęłam.”

piątek, 21 kwietnia 2017

"Wymyśliłam cię" Francesca Zappia

 Alex jest maturzystką, która wkracza w świat dorosłych wraz ze swoją chorobą. Dziewczyna od lat zmaga się z schizofrenią, przez którą nie potrafi odróżnić jawy od snu. Alex stara się zwalczyć swoją chorobę pozostając przy zdrowych zmysłach na tyle długo, aby skończyć szkołę.
 Niespodziewanie dla Alex, w jej życiu pojawia się Miles. Tylko czy chłopak nie jest jej kolejnym złudzeniem?
 Czy dziewczyna oddzieli rzeczywistość od złudzeń? Czy zdoła odkryć co w jej życiu jest prawda a co kłamstwem?

„ – Ale… ale co, jeśli całe to miejsce – znowu musiałam gwałtownie wciągnąć oddech – jeśli wszystko to jest tylko w mojej głowie? East Schol i ten most, i ty… Co jeśli jesteś nierealny, bo nic nie jest realne?
- Skoro nic nie jest realne, to co za różnica? – zapytał. – Ty tutaj żyjesz. Czy dzięki temu nie jest to wystarczająco rzeczywiste miejsce?”

sobota, 15 kwietnia 2017

Wesołych Świąt 🐥

Kochani, pomyślności !🐤
Niech ten świąteczny czas będzie dla nas czymś wspaniałym oraz przyjemnym 🐏🐇

video

piątek, 7 kwietnia 2017

(PRZEDPREMIEROWO)"Boss" Sierra Cartwright

Nathan Donovan przejmuje firmę, w której obecnie pracuje Kelsey. Multimilioner szczerze zauroczył się sexowną, ambitną oraz inteligentną asystentka na tyle, że postanowił się do niej zbliżyć.
Relacja jaka zaczyna łączyć tych dwoje, staje się bardzo skomplikowana. Z jednej strony Kelsey wie, że Nathan jest jej szefem, z którym nie powinno łączyć ją nic osobistego. Z drugiej jednak strony, Nathan od początku pociąga Kelsey, która poddaje się jego urokowi.
 Jakie tajemnice otworzy przed nią Nathan? Czy związek oparty na BDSM jest dla niej przyszłością?

"- Nie masz pojęcia, jak poważnie to wszystko traktuję, panno Lane. Pytanie brzmi: co ty chcesz z tym zrobić? Czy chcesz żebym zaprowadził cię do Deviation w sobotę wieczorem? Jeśli twoja odpowiedź brzmi "tak", oczekuję, że pozwolisz mi cię przygotować, zaczynając od zaraz."

środa, 5 kwietnia 2017

#Podsumowanie marca + zapowiedzi


Podsumowanie marca:

Liczba wyświetleń: 135735 (było 129077 odwiedziliście mnie 6658 razy)
Liczba komentarzy:  (było 7710 )
Liczba obserwatorów: 390 (było 389)
Liczba przeczytanych książek: 7
Liczba opublikowanych recenzji: 6
Liczba recenzji przedpremierowych: 2
Liczba recenzji oczekujących na napisanie: 5
Liczba opublikowanych postów: 10


Zapowiedzi kwietnia:

czwartek, 30 marca 2017

#Znamy nominowanych do Nagrody Literackiej m.st. Warszawy

Spośród ponad czterystu zgłoszeń jury wybrało dwanaście tytułów nominowanych do Nagrody Literackiej m.st. Warszawy, najstarszej i jednej z najbardziej prestiżowych nagród literackich w Polsce. Pula dla laureatów wynosi 200 tysięcy złotych.

W tym roku nazwiska nominowanych zostały ogłoszone równolegle w ponad osiemdziesięciu warszawskich klubokawiarniach i bibliotekach, a także – zgodnie ze starym obyczajem – przez rozproszonych po stolicy „krzykaczy”. Ta akcja ma podkreślić lokalność i tradycję Nagrody, a jednocześnie – nowoczesne podejście do upowszechniania literatury.

- 10 lat Nagrody skłania do podsumowań, a nawet zmian. Zależy mi, aby Nagroda zachowując swój prestiżowy charakter, zyskiwała coraz większe uznanie wszystkich warszawiaków, nie tylko tych najbardziej oddanych czytelników. Będziemy rozbudowywać wokół niej sieć działań wspierających rozwój czytelnictwa, albowiem wyróżnienie w naszym konkursie stanowi rekomendację samą w sobie. Nagrodzone tytuły nigdy nie zawiodły moich oczekiwań, a nominowane w tym roku książki tylko utwierdzają mnie w tym przekonaniu. Zapraszam do lektury - mówi Hanna Gronkiewicz-Waltz, Prezydent Warszawy.

środa, 22 marca 2017

(PRZEDPREMIEROWO) "MMA Fighter. Walka" Vi Keeland

 Nico jest gnębiony przez widmo przeszłości. Mężczyzna jest zawodnikiem MMA, za którym szaleje nie jedna dziewczyna. Pewnego dnia, Nico trafia do kancelarii w której pracuje Elle. Już podczas pierwszego spotkania, facet nie potrafi zapomnieć o Elle.
Niestety jednak, dziewczyna posiada już swoje życie, które jest statyczne oraz poukładane. Ellie jest w stałym związku, co jednak nie przeszkadza sportowcowi.
 Czy Elle pozwoli aby gorący Nico zburzył jej życie? Czy ich światy mogą być połączone? Jaką tajemnicę skrywa ta dwójka?

"Ten moment wraca i prześladuje cię, kiedy najmniej się tego spodziewasz. Po prostu kiedy myślisz , że w końcu odnalazłeś drogę, aby zakopać to wszystko gdzieś w głębi siebie, wchodzi do brzydkiej głowy i jesteś w punkcie wyjścia. Z powrotem w bólu. Żalu. Poczuciu winy. A uzdrowienie musi się zacząć od początku."

poniedziałek, 20 marca 2017

"Fatalna lista" Siobhan Vivian

Piękno i brzydota nie zawsze są kwestią wyglądu.
Wyobraź sobie, że gdy przychodzisz do szkoły, oczy wszystkich są wbite w jeden punkt.
W listę.
Czy znajdziesz na niej swoje nazwisko? A jeśli tak, to w której kategorii?
Co roku ktoś - nie wiadomo, kto - wybiera dwie dziewczyny z każdego rocznika. Jedna zostaje okrzyknięta najpiękniejszą, druga - najbrzydszą.
O tych spoza listy natychmiast się zapomina. Wybrane nagle znajdują się w centrum uwagi całej szkoły.
Poznaj historię Danielle, Abby, Candance, Lauren, Sary, Bridget, Jennifer oraz Margo.

"Jednego dnia dziewczyny obgadywały jedna drugą, używają najokrutniejszych wyzwisk, a już następnego przysięgały, że będą odtąd dla siebie najlepszymi przyjaciółkami."
Na liście są nazwiska ośmiu dziewcząt. W świecie po liście ich życie już nigdy nie będzie takie samo. Fatalna lista nie jest łatwym tytułem, ponieważ historia w niej opisana skupia się wokół dorastania. Jak wiadomo, burza hormonów oraz pierwsze miłostki są dla nastolatków ważnymi sprawami. W książce dostrzegamy, jak bardzo.

czwartek, 16 marca 2017

"Nigdy nie jesteś sama" Renata Adwent

Aniela dorastała w otoczeniu trzech sióstr: bliźniaczki Róży, Milki i Agaty. Zawsze była niepokorna, inna, zadziorna i trudna. Nieustannie walczyła o swoją pozycję w rodzinie. Rodzinie, która jednocześnie daje wsparcie i jest przekleństwem. Rodzinie, z której wyszła z poważną chorobą psychiczną i od której uciekła niemal na drugi koniec świata. Tam w końcu znalazła spokój i miłość, która ją uratowała. Powoli uczucie zburzyło mur, który wokół siebie wybudowała i dało jej nadzieję na szczęście. Dzięki temu po latach mogła powrócić do domu, ale już na innych zasadach.
Pełna ciepła historia o tym, jak ważne są więzi rodzinne, i o tym, że wyzwolenie od nich nie zawsze oznacza odrzucenie.
Mężczyzna ją uratował, chociaż miłość mężczyzny nie powinna ocalać kobiety. Dla Anieli jego miłość była wybawieniem od przerażających szpitalnych wspomnień i klęski relacji rodzinnych i zagubienia we własnym życiu. Znalazł ją tam, gdzie ona nie chciała znaleźć niczego, oprócz spokoju. Dał jej to, czego jeszcze nigdy od nikogo nie dostała, pokochał ją mocno i był gotowy spędzić z nią resztę życia, pomimo tego, co kryło się w jej przeszłości. I nie uważał już, że to ryzyko, mówił teraz, że to ich szansa na szczęście.         

"– Zajmowałam się wszystkimi pani córkami i wszystkie są zdrowe. Ta jedna ma po prostu okropny charakter. Na to nie ma lekarstwa, ale w życiu jej dobrze nie będzie."

sobota, 11 marca 2017

#Stos dwumiesięczny ♥

Przyszedł czas na stosik, który został nazbierany przez styczeń i luty. Nie są to wszystkie pozycje, które zostały nadesłane do mnie w tym czasie, lecz mimo wszystko uważam, że jest ich dość sporo. Powieści te w większości już poznałam, lub niektóre dopiero zamierzam przeczytać. Oto historia tego, jak te powieści znalazły się w mojej biblioteczce.



* Jeden za drugim Chris Carter - Egzemplarz dostałam od kwartalnika Fanbook. Gratis przy promowaniu ich konkursu :)
* Potęga kiedy Michael Breus - Kompletnie nie spodziewałam się tej powieści, ponieważ odmówiłam jej recenzji. jakie było mój zdziwienie, kiedy jednak ją otrzymałam :D Mam zamiar przejrzeć tę powieść w wolnej chwili i dodać recenzję gdy tylko będę mogła. :)
* Więzy i Piętno Sierra Cartwright - Powieści otrzymałam dzięki wydawnictwu Burda Książki. Lektury w sam raz dla mnie. Świetnie się je czytało ♥ Polecam ;)
* Księżyc nad Bretanią i Lawendowy pokój Nina George - Powieści otrzymałam dzięki współpracy z Wydawnictwem Otwartym przy jednym z projektów. 
* Zbrodnie pozamałżeńskie i Zakręty losów. Nowe pokolenie Agnieszka Lingas-Łoniewska - Mój ukochany zrobił mi przyjemność i pozwolił zamówić sobie książki. Oczywiście wybrałam te ♥ Kocham książki autorki więc nic dziwnego, że zakupiłam jej nowości, których mi brakowało. :)
* Manwhore +1 katy Evans - Egzemplarz recenzencki od wydawnictwa Kobiecego. Powieść już zrecenzowana, przyznam, że pół na pół ją polecam ;)
* Pod presją Michelle Falkoff - Egzemplarz od wydawnictwa Feeria Young. Bardzo ciekawa powieść, która mnie zaciekawiła. 
* Barwy miłości. Zatracenie. Kathryn Taylor - Egzemplarz uzyskany dzięki wydawnictwu Akurat. Bardzo lubię tę serię, która jest bardzo interesująca. 
* Zemsta Katarzyna Michalak - Dzięki współpracy z jednym z portali otrzymałam tę oto powieść. Bardzo fajna i energiczna lektura, a że lubię czytać powieści autorki, to się skusiłam. 
* To co najważniejsze Samantha Young - Uwielbiam autorkę i jej powieści. Lektura bardzo ciekawa i nader poruszająca. Otrzymałam ją dzięki wydawnictwu Burda Książki. Polecam gorąco ♥

środa, 8 marca 2017

#Konkurs z okazji Dnia Kobiet

Zapraszam na konkurs! Do wygrania jest książka Amy A. Bartol pt."Intuicja". Jest to druga część przejmującej serii „Przeczucia” o zderzeniu świata ludzi ze światem istot nieśmiertelnych. 



Zgłaszamy się w poście :)

wtorek, 7 marca 2017

"Piętno" Sierra Cartwright

Gdy Sofia McBride po raz pierwszy spotyka silnego i zdecydowanego Cade`a Donovana, słyszy ostrzeżenie, by zachowała dystans. Choć wie, że powinna posłuchać tej rady, jest oszołomiona siłą, z jaką przyciąga ją ten onieśmielający mężczyzna.
Wie, że powinna trzymać się od niego z daleka, ale pomimo starań nie potrafi się oprzeć jego erotycznym żądaniom. Im bardziej jest usidlona, tym lepiej zdaje sobie sprawę, że wcale nie chce uciekać.
Przez całe swoje życie Cade Donovan, tajemniczy właściciel ogromnego rancza, wybierał kobiety, które nie oczekiwały od niego zbyt wiele. Jednak gdy burza więzi go w domu wraz z Sofią, zupełnie inną od dotychczasowych miłostek Cade`a, która nie ma w zwyczaju przyjmować odmowy, jego zasady zdają się na nic.
Cade pragnie wszystkiego, co Sofia ma do zaoferowania, lecz szybko odkrywa, że jej uroda skrywa determinację, której nie brał pod uwagę. Jej niezależna natura sprawi, że Cade pozbędzie się swoich demonów i przejdzie drogę, która zmieni ich oboje na zawsze.           

" Zaczęła ją absorbować obecność Donovana. Pachniał wyprawioną skórą i siłą. Był wyjątkowo wysoki, miał mocno zarysowaną szczękę i nos, który chyba był kiedyś złamany, być może więcej niż raz. Musiała wysoko zadrzeć głowę, by spojrzeć mu w oczy, a kiedy to zrobiła, zauważyła, że miały zimny odcień spiżu. Jego postawa świadczyła o pewności siebie graniczącej z arogancją. Najwyraźniej władza była dla niego równie naturalna jak drogi smoking. Powietrze wokół Cade’a zdawało się buzować i Sofia czuła się, jakby wciągał ją jakiś potężny wir."

sobota, 4 marca 2017

"Manwhore +1" Katy Evans

 Rachel popełniła błąd - zakochała się. Nieodpowiednio ulokowane uczucie okazuje się niekorzystne dla obojga stron. Malcolm odcina się od kobiety i nie pozwala jej na ponowne zbliżenie. Czy Rachel zdoła ponownie wkroczyć do życia Sainta? Czy mężczyzna zdoła wybaczyć jej zdradę?
 Oto nowa historia Malcolma i Rachel, która ponownie oczaruje czytelnika.

"Pamiętam jego spojrzenie zawieszone na mojej twarzy, kiedy Merrick zadawał mi pytania. Pamiętam jego głos. Pamiętam, jak to jest stać blisko niego.
Pamiętam, jak westchnął, kiedy wyszłam, jakby właśnie wziął udział w jakiejś batalii.
I jak podniósł potem na mnie wzrok. I go nie odwracał."
Przyznam się, że tę część książki czytało mi się znacznie mniej łapczywie, niż jej poprzedniczkę. Co prawda z wielką niecierpliwością czekałam na tę kontynuację, lecz mimo wszystko nieco mnie zawiodła. Akcja na początku rozgrywa się dość intensywnie, lecz później nieco słabnie i przygasa. Dopiero zakończenie zbudziło we mnie ponowną ekscytację.

piątek, 3 marca 2017

(PRZEDPREMIEROWO) "Intuicja" Amy A. Bartol

Anioły są wśród nas. Przekonała się o tym osiemnastoletnia Evie. Teraz razem ze swoimi niebiańskimi przyjaciółmi musi zmierzyć się z siłami Zła. Jeśli przegra, straci swoją duszę oraz serce. „Intuicja” – druga część bestsellerowej serii „Przeczucie” Amy A. Bartol trafi do księgarń 8 marca.Życie Evie Clermont już nigdy nie będzie takie samo. Strata bardzo bliskiej osoby pozostawiła na jej sercu bliznę, która długo się nie zagoi. W bohaterce coraz silniej odzywają się również uczucia do dwóch przyjaciół ze studiów, Reeda i Russela. W nowej, metafizycznej rzeczywistości Evie staje przed dylematem, komu bardziej zaufać – pięknemu Aniołowi Mocy czy bratniej duszy, którą zna z poprzednich wcieleń. Bohaterka przyciąga też moce Zła, którym zależy na uwięzieniu jej duszy. Z pomocą zaprzyjaźnionych aniołów Żniwiarek Evie zrozumie, jak potężną mocą dysponuje. W końcu sama ma anielski rodowód...

"Posmakowałem jej. Jest ogniem i niebem, tak stara jak Ziemia i tak świeża jak archetyp. Jest jak najjaśniejsze światło i najciemniejsza noc. Jej krew zdradza jej sekrety, pragnienia."

czwartek, 2 marca 2017

#Podsumowanie lutego + zapowiedzi

Ahh luty to nie był mój miesiąc. Sesja mnie wykończyła i zabrała mi większą ilość czasu :( Mimo jednak tego, statystyki nie są najgorsze ;)  Mam nadzieje, że marzec będzie jeszcze lepszy! :D



Podsumowanie lutego:
Liczba wyświetleń: 129077 (było 125276 odwiedziliście mnie 3801 razy)
Liczba komentarzy: 7710 (było 7522 )
Liczba obserwatorów: 389 (było 381)
Liczba przeczytanych książek: 5
Liczba opublikowanych recenzji: 4
Liczba recenzji przedpremierowych: 1
Liczba recenzji oczekujących na napisanie: 7
Liczba opublikowanych postów: 11


Zapowiedzi ♥

poniedziałek, 27 lutego 2017

#Konkurs part IV

Konkurs 🎁😈 part IV - ostatni dzień
Jak najbardziej świetnie poradziliście sobie z odgadnięciem zagadki, kto jest autorem książki, której okładkę przedstawiliśmy.

🔴 Zachęcam do komentowania posta o treści: "Sztylet" Jorge Fernández Díaz.❗️
Do wygrania jest ta oto książka! 💖
✏️Aby podwoić swoją wartość, zachęcam do komentowania poprzednich postów zarówno tutaj jak i na blogu. Można zdobyć aż 8 LOSÓW!!!





✔️Oto i opis książki:
Mroczne kulisy władzy, narkobiznesu i korupcji, o których nikt nie ma odwagi mówić.
Tajemniczy i niedostępny Stokroć jest weteranem wojny o Falklandy-Malwiny. Pracuje dla jednej z najbardziej utajnionych komórek argentyńskich służb specjalnych. Tym razem ma chronić hiszpańską prawniczkę, przybywającą w interesach do Buenos Aires. Szybko okazuje się, że są to brudne interesy, w których poza gangsterami po uszy tkwią politycy i biznesmeni. Na każdym kroku prawda miesza się z kłamstwem. Gdy w grę wchodzą namiętności i miłosna obsesja, zaczyna się pełnokrwisty argentyński thriller. Uzależnia jak narkotyk

Jorge Fernández Díaz jest argentyńskim pisarzem i dziennikarzem. Przez trzydzieści lat pracował jako reporter, dziennikarz śledczy, komentator polityczny, redaktor gazet i redaktor naczelny czasopism, m.in. w opiniotwórczym tygodniku „Noticias”, obecnie zaś jest kierownikiem literackiego dodatku do dziennika „La Nación”. Jego powieści były bestsellerami w Argentynie, Ameryce Łacińskiej i Hiszpanii. Laureat nagród i odznaczeń (otrzymał m.in. Krzyż Orderu Izabeli Katolickiej), jest jedną z ikon literatury w swoim kraju. Jego ostatnia powieść Sztylet była hitem wydawniczym w Argentynie, ukazała się też m.in. w Hiszpanii; wkrótce zostanie zekranizowana przez reżysera Marcela Piñeyra.




NIEBAWEM WYNIKI! POWODZENIA ^^

niedziela, 26 lutego 2017

"Pod presją" Michelle Falkoff

Jak daleko się posuniesz, by być idealną?
Kara prowadzi idealne życie. Ma świetne oceny. Nigdy nie nawala. Aż do teraz. Bo perfekcja to tylko złudzenie, a Kara desperacko stara się je utrzymać, odkąd tylko pamięta. Dlatego robi coś, o co nigdy by siebie nie posądziła. Coś nielegalnego i ryzykownego. Wkrótce jej życie wypada z swojego idealnego toru i nagle Kara rzuca się w świat nowych znajomych, dzikich imprez, romansów i mrocznych sekretów. Musi teraz ustalić, jak daleko posunie się, by być idealną – i czy to jest właśnie to, czego naprawdę pragnie.

"Z jednej strony chcieliście, żebym się uczyła, była inteligentna i dobra we wszystkim, a z drugiej oczekiwaliście, że będę miała przyjaciół, towarzystwo, że nie będę się tak przejmowała. Nie chcieliście żebym miała ataki paniki, ale nie pozwoliliście mi brak leków. Chcieliście, żebym poszła na uniwersytet i była szczęśliwa, ale tylko na ten uniwersytet, który wy wybraliście, bo dbacie jedynie o swoje szczęście. A jeśli nie jestem szczęśliwa, powinnam grać, żeby nikt tego nie zauważył. Żeby nikt, broń Boże, się nie dowiedział, że nie jesteśmy idealni.  "

#Konkurs z okładką. III

Odsłona III konkursu. Każdy kalendarz, to nowy głos. Zapraszam do komentowana :)


 Waszym zadaniem jest odgadnięcie, kto jest autorem książki, którą przedstawiamy??



#Konkurs z okładką... II

 Ponownie zapraszam was na odsłonę okładki. Koniecznie musicie dołączyć do zabawy i skomentować post zarówno tutaj, jak i na facebooku :)


Waszym zadaniem jest odgadnięcie, kto jest autorem książki, którą przedstawiamy??




piątek, 24 lutego 2017

#Konkurs z okładką...

Hej :)
Uwaga, Konkurs! 🎈🎁
Mam dla was świetną wiadomość. Wydawnictwo Bukowy Las zorganizowało konkurs dla blogerów i ich wiernych czytelników. 💪


Do wygrania jest książka, którą przedstawia okładka. Zapraszam do komentowania postów tutaj i na Facebooku :) 


 Waszym zadaniem jest odgadnięcie, kto jest autorem książki, którą przedstawiamy??


Podpowiem, że do wygrania jest ciekawy kryminał! 

niedziela, 19 lutego 2017

"To, co najważniejsze" Samantha Young

Doktor Jessica Huntington całym sercem angażuje się w problemy swoich podopiecznych z więzienia dla kobiet, ale w życiu prywatnym starannie unika związków uczuciowych. Nauczyły ją tego bolesne doświadczenia. W więziennej bibliotece odkrywa plik starych listów miłosnych i jedzie do malowniczego Hartwell, żeby dostarczyć je adresatowi. Nadmorskie miasteczko rzuca na Jessicę swój czar, ale jeszcze większe wrażenie robi na niej przystojny właściciel miejscowego baru. Od czasu rozwodu z niewierną żoną, Cooper Lawson skupia się na tym, co najważniejsze: na rodzinie i prowadzeniu baru przy nadbrzeżnej promenadzie, który od lat znajduje się w posiadaniu Lawsonów. Jednak kiedy Jessica przekracza progi jego knajpki, gotów jest znów otworzyć swoje serce. Chociaż wzajemne przyciąganie staje się coraz silniejsze, Jessica z uporem broni się przed bliskim związkiem. Jaką tajemnicę skrywa kobieta? Czy zaufa Cooperowi na tyle aby zdradzić mu swoje uczucia i obawy?

"- A kto jest twoim ulubionym autorem?
Zmarszczyła nos, a przez jej twarz przebiegł cień uśmiechu.
- To jakby zapytać, co wolę: oddychać czy jeść."

wtorek, 14 lutego 2017

(PRZEDPREMIEROWO) "Barwy miłości. Zatracenie" Kathryn Taylor

Sophie jest cenioną i lubianą w swojej branży, pasjonatką sztuki. Kobieta zna się zarówno na dziełach sztuki jak i na prowadzeniu rodzinnego interesu – jakim jest dom aukcyjny. Sophie biorąc nowe zlecenie, decyduje się na wyjazd do Włoch. Tam poznaje Mattea, który oczarowuje ją swoją inteligencją i wiedzą o malarstwie. Między tym dwojgiem dochodzi do namiętnych zbliżeń, które na zawsze odmieniają ich życie.
Sophie i Mattea szybko przechodzą ze zwykłej relacji, do związku polegającego wyłącznie na sexie. Lecz czy dziewczynie o delikatnym sercu, wystarczy taki układ?

"Myślałam, że miłość to coś trwałego, niemal namacalnego i niezawodnego. Że ma w sobie spokój, jest nienaruszalnym fundamentem, na którym będę mogła oprzeć życie. A nie to całe drżenie, ten chaos, który mnie otacza. (…) Lecz teraz to bez znaczenia, bo nieważne, jak daleko starałabym się uciec, to uczucie zostanie ze mną na zawsze i będę musiała z nim żyć, balansując cały czas nad przepaścią"

poniedziałek, 6 lutego 2017

#Wyniki konkursu blogowo-facebookowego ♥

Wyniki konkursu z książkami Mariusza Ziomeckiego. 
Bardzo się cieszę, że tak dużo osób wzięło udział w konkursie. Na Facebooku, zgłosiło się dokładnie 103 osoby. Do konkursu na blogu, zgłosiło się dodatkowo 12 osób. Jest to dla mnie bardzo pozytywne zaskoczenie. Bardzo się cieszę, że tak licznie wzięliście udział!
 Nie przedłużając. Oto wyniki :D 


And the Winner is...

czwartek, 2 lutego 2017

#Płomienna miłość nadchodzi!

Nakładem Wydawnictwa Burda Książki ukazała się kolejna książka autorstwa Meredith Wild pt.: „Płomienna miłość” 

Seria “Bridge’owie” opisuje losy Camerona, Darrena i Olivii Bridge, rodzeństwa mieszkającego w Nowym Jorku. Pragnąc się wyrwać za wszelką cenę ze szponów oczekiwań o swoich zamożnych i uprzywilejowanych rodziców, razem próbują stworzyć własną ścieżkę życia. Ale czy po drodze 
uda im się znaleźć prawdziwą miłość? Każdy tom opisuje podróż jednej osoby i tworzy osobną całość. 
Chyba każdy kawaler marzy o takim stylu życia, jaki prowadzi Darren Bridge. Darren jest strażakiem, w wolnych chwilach trenuje w siłowni swojego brata. Niewiele kobiet oparło się jego wdziękowi... dopóki nie pojawiła się Vanessa. Różni się ona od wszystkich dziewczyn, które do tej pory poznał Darren. Niestety obiecał komuś, że da jej spokój. Zapracowana Vanessa Hawkins od prawie dwóch lat nie miała urlopu. Kiedy wreszcie może wyrwać się z biura, żeby pojechać na wesele swoich przyjaciół – Camerona i Mai – jej uwagę przyciąga drużba. Darren jest niebezpiecznie 
przystojny i tak seksowny, że każda obdarzona ognistym temperamentem kobieta bez namysłu rozpoczęłaby z nim nawet najbardziej szaloną przygodę.Po powrocie do miasta Darren uświadamia sobie, że kawalerski tryb życia stracił cały swój urok. Vanessa jest jednak tak zajęta, że w jej życiu nie ma miejsca dla mężczyzny, zwłaszcza dla takiego playboya jak Darren. Czy Darren odnajdzie drogę do jej serca i przekona Vanessę, że warto podjąć dla niego ryzyko?
 
Dane wydawnicze: 
 
Tytuł: „Płomienna miłośd” 
Autor: Meredith Wild 
Premiera: 1.02.2017 
Cena: 34,90 zł 
ISBN: 978-83-8053-207-60 
 

 Mam wielką ochotę na tę powieść, zwłaszcza, że pierwsza część była fenomenalna! Co o niej sądzicie? Macie na nią chrapkę? :)

"Zemsta" Katarzyna Michalak

Ona ucieka przed mafijną zemstą. On gotów jest na wszystko, żeby ją uratować. Oboje stąpają po kruchym lodzie…
Marie Solay znalazła się w śmiertelnym niebezpieczeństwie. Jej najbliżsi zostali zamordowani, a ją samą ścigają bezwzględni zabójcy. Jeśli wpadnie w ich ręce, czeka ją los gorszy od śmierci.
Na ratunek dziewczynie wyrusza ktoś, kogo nigdy nawet nie spotkała. On jednak zaryzykuje życiem, by jej pomóc. To mężczyzna, który ukrywał się tak długo, że niemal zapomniał swojego imienia. Teraz gotów jest powrócić do gry…
I zrobi wszystko, by się zemścić.

"– Mamusiu… – kwiliła jak umierające szczenię, a potem znów zwijała się z bólu, krzycząc w mokrą od łez poduszkę dotąd, aż traciła głos. – Tatuniu… – łkała, uderzając pięścią w materac, jakby to mogło przynieść ulgę. – Nie przeżyję tego. To niemożliwe, żebym żyła, gdy ich już nie ma… Nie potrafię, nie chcę żyć bez rodziców. Najlepszych rodziców na świecie…"

środa, 1 lutego 2017

#Podsumowanie stycznia + nowości miesiąca

Styczeń już za mną i choć zakończenie uważam za dość słabe, to początek tego miesiąca będę wspominać bardzo pozytywnie
W styczniu opublikowałam sporo postów. Co do przeczytanych książek, to przyznam, że przeczytała ich aż 9 :) Poza tym, na blogu oraz fp bloga, został zorganizowany konkurs, a wyniki już wkrótce!
 Teraz przedstawiam  krótkie podsumowanie stycznia oraz zapowiedzi lutego :)


Liczba wyświetleń:125276  (było 120919 odwiedziliście mnie 4357  razy)
Liczba komentarzy: 7522  (było 7132 )
Liczba obserwatorów: 381  (było 378)
Liczba przeczytanych książek: 9
Liczba opublikowanych recenzji: 9
Liczba recenzji przedpremierowych: 10
Liczba recenzji oczekujących na publikację: 7
Liczba opublikowanych postów: 15

Czas na zapowiedzi :)

poniedziałek, 30 stycznia 2017

"Więzy" Sierra Cartwright

Sara i Connor nie znają się zbyt dobrze. Ich drogi łączą się ze sobą poprzez siostrę Connora, Erin. Niespodziewanie dla Sary, Connor staje się jedyną osobą mogącą pomóc jej ojcu. Niezwykła decyzja kobiety, na zawsze wpływa na stosunek tych dwojga. Propozycja złożona Connorowi zostaje wykorzystana przeciwko niej, w sposób zmysłowy oraz przyjemny.
 Co się stanie, gdy kobieta walcząca o swoje dziedzictwo, podda się władczemu mężczyźnie? Czy może połączyć ich coś więcej niż namiętność?

"Musiała po prostu wymyślić, jak postępować z Connorem, jak dawać mu dokładnie tyle i ani odrobiny więcej, by poczuł, że ma, co chciał. Jednocześnie musiała znaleźć sposób, by chronić swoje emocje. "