piątek, 21 kwietnia 2017

"Wymyśliłam cię" Francesca Zappia

 Alex jest maturzystką, która wkracza w świat dorosłych wraz ze swoją chorobą. Dziewczyna od lat zmaga się z schizofrenią, przez którą nie potrafi odróżnić jawy od snu. Alex stara się zwalczyć swoją chorobę pozostając przy zdrowych zmysłach na tyle długo, aby skończyć szkołę.
 Niespodziewanie dla Alex, w jej życiu pojawia się Miles. Tylko czy chłopak nie jest jej kolejnym złudzeniem?
 Czy dziewczyna oddzieli rzeczywistość od złudzeń? Czy zdoła odkryć co w jej życiu jest prawda a co kłamstwem?

„ – Ale… ale co, jeśli całe to miejsce – znowu musiałam gwałtownie wciągnąć oddech – jeśli wszystko to jest tylko w mojej głowie? East Schol i ten most, i ty… Co jeśli jesteś nierealny, bo nic nie jest realne?
- Skoro nic nie jest realne, to co za różnica? – zapytał. – Ty tutaj żyjesz. Czy dzięki temu nie jest to wystarczająco rzeczywiste miejsce?”

sobota, 15 kwietnia 2017

Wesołych Świąt 🐥

Kochani, pomyślności !🐤
Niech ten świąteczny czas będzie dla nas czymś wspaniałym oraz przyjemnym 🐏🐇

video

piątek, 7 kwietnia 2017

(PRZEDPREMIEROWO)"Boss" Sierra Cartwright

Nathan Donovan przejmuje firmę, w której obecnie pracuje Kelsey. Multimilioner szczerze zauroczył się sexowną, ambitną oraz inteligentną asystentka na tyle, że postanowił się do niej zbliżyć.
Relacja jaka zaczyna łączyć tych dwoje, staje się bardzo skomplikowana. Z jednej strony Kelsey wie, że Nathan jest jej szefem, z którym nie powinno łączyć ją nic osobistego. Z drugiej jednak strony, Nathan od początku pociąga Kelsey, która poddaje się jego urokowi.
 Jakie tajemnice otworzy przed nią Nathan? Czy związek oparty na BDSM jest dla niej przyszłością?

"- Nie masz pojęcia, jak poważnie to wszystko traktuję, panno Lane. Pytanie brzmi: co ty chcesz z tym zrobić? Czy chcesz żebym zaprowadził cię do Deviation w sobotę wieczorem? Jeśli twoja odpowiedź brzmi "tak", oczekuję, że pozwolisz mi cię przygotować, zaczynając od zaraz."

środa, 5 kwietnia 2017

#Podsumowanie marca + zapowiedzi


Podsumowanie marca:

Liczba wyświetleń: 135735 (było 129077 odwiedziliście mnie 6658 razy)
Liczba komentarzy:  (było 7710 )
Liczba obserwatorów: 390 (było 389)
Liczba przeczytanych książek: 7
Liczba opublikowanych recenzji: 6
Liczba recenzji przedpremierowych: 2
Liczba recenzji oczekujących na napisanie: 5
Liczba opublikowanych postów: 10


Zapowiedzi kwietnia:

czwartek, 30 marca 2017

#Znamy nominowanych do Nagrody Literackiej m.st. Warszawy

Spośród ponad czterystu zgłoszeń jury wybrało dwanaście tytułów nominowanych do Nagrody Literackiej m.st. Warszawy, najstarszej i jednej z najbardziej prestiżowych nagród literackich w Polsce. Pula dla laureatów wynosi 200 tysięcy złotych.

W tym roku nazwiska nominowanych zostały ogłoszone równolegle w ponad osiemdziesięciu warszawskich klubokawiarniach i bibliotekach, a także – zgodnie ze starym obyczajem – przez rozproszonych po stolicy „krzykaczy”. Ta akcja ma podkreślić lokalność i tradycję Nagrody, a jednocześnie – nowoczesne podejście do upowszechniania literatury.

- 10 lat Nagrody skłania do podsumowań, a nawet zmian. Zależy mi, aby Nagroda zachowując swój prestiżowy charakter, zyskiwała coraz większe uznanie wszystkich warszawiaków, nie tylko tych najbardziej oddanych czytelników. Będziemy rozbudowywać wokół niej sieć działań wspierających rozwój czytelnictwa, albowiem wyróżnienie w naszym konkursie stanowi rekomendację samą w sobie. Nagrodzone tytuły nigdy nie zawiodły moich oczekiwań, a nominowane w tym roku książki tylko utwierdzają mnie w tym przekonaniu. Zapraszam do lektury - mówi Hanna Gronkiewicz-Waltz, Prezydent Warszawy.

środa, 22 marca 2017

(PRZEDPREMIEROWO) "MMA Fighter. Walka" Vi Keeland

 Nico jest gnębiony przez widmo przeszłości. Mężczyzna jest zawodnikiem MMA, za którym szaleje nie jedna dziewczyna. Pewnego dnia, Nico trafia do kancelarii w której pracuje Elle. Już podczas pierwszego spotkania, facet nie potrafi zapomnieć o Elle.
Niestety jednak, dziewczyna posiada już swoje życie, które jest statyczne oraz poukładane. Ellie jest w stałym związku, co jednak nie przeszkadza sportowcowi.
 Czy Elle pozwoli aby gorący Nico zburzył jej życie? Czy ich światy mogą być połączone? Jaką tajemnicę skrywa ta dwójka?

"Ten moment wraca i prześladuje cię, kiedy najmniej się tego spodziewasz. Po prostu kiedy myślisz , że w końcu odnalazłeś drogę, aby zakopać to wszystko gdzieś w głębi siebie, wchodzi do brzydkiej głowy i jesteś w punkcie wyjścia. Z powrotem w bólu. Żalu. Poczuciu winy. A uzdrowienie musi się zacząć od początku."

poniedziałek, 20 marca 2017

"Fatalna lista" Siobhan Vivian

Piękno i brzydota nie zawsze są kwestią wyglądu.
Wyobraź sobie, że gdy przychodzisz do szkoły, oczy wszystkich są wbite w jeden punkt.
W listę.
Czy znajdziesz na niej swoje nazwisko? A jeśli tak, to w której kategorii?
Co roku ktoś - nie wiadomo, kto - wybiera dwie dziewczyny z każdego rocznika. Jedna zostaje okrzyknięta najpiękniejszą, druga - najbrzydszą.
O tych spoza listy natychmiast się zapomina. Wybrane nagle znajdują się w centrum uwagi całej szkoły.
Poznaj historię Danielle, Abby, Candance, Lauren, Sary, Bridget, Jennifer oraz Margo.

"Jednego dnia dziewczyny obgadywały jedna drugą, używają najokrutniejszych wyzwisk, a już następnego przysięgały, że będą odtąd dla siebie najlepszymi przyjaciółkami."
Na liście są nazwiska ośmiu dziewcząt. W świecie po liście ich życie już nigdy nie będzie takie samo. Fatalna lista nie jest łatwym tytułem, ponieważ historia w niej opisana skupia się wokół dorastania. Jak wiadomo, burza hormonów oraz pierwsze miłostki są dla nastolatków ważnymi sprawami. W książce dostrzegamy, jak bardzo.

czwartek, 16 marca 2017

"Nigdy nie jesteś sama" Renata Adwent

Aniela dorastała w otoczeniu trzech sióstr: bliźniaczki Róży, Milki i Agaty. Zawsze była niepokorna, inna, zadziorna i trudna. Nieustannie walczyła o swoją pozycję w rodzinie. Rodzinie, która jednocześnie daje wsparcie i jest przekleństwem. Rodzinie, z której wyszła z poważną chorobą psychiczną i od której uciekła niemal na drugi koniec świata. Tam w końcu znalazła spokój i miłość, która ją uratowała. Powoli uczucie zburzyło mur, który wokół siebie wybudowała i dało jej nadzieję na szczęście. Dzięki temu po latach mogła powrócić do domu, ale już na innych zasadach.
Pełna ciepła historia o tym, jak ważne są więzi rodzinne, i o tym, że wyzwolenie od nich nie zawsze oznacza odrzucenie.
Mężczyzna ją uratował, chociaż miłość mężczyzny nie powinna ocalać kobiety. Dla Anieli jego miłość była wybawieniem od przerażających szpitalnych wspomnień i klęski relacji rodzinnych i zagubienia we własnym życiu. Znalazł ją tam, gdzie ona nie chciała znaleźć niczego, oprócz spokoju. Dał jej to, czego jeszcze nigdy od nikogo nie dostała, pokochał ją mocno i był gotowy spędzić z nią resztę życia, pomimo tego, co kryło się w jej przeszłości. I nie uważał już, że to ryzyko, mówił teraz, że to ich szansa na szczęście.         

"– Zajmowałam się wszystkimi pani córkami i wszystkie są zdrowe. Ta jedna ma po prostu okropny charakter. Na to nie ma lekarstwa, ale w życiu jej dobrze nie będzie."

sobota, 11 marca 2017

#Stos dwumiesięczny ♥

Przyszedł czas na stosik, który został nazbierany przez styczeń i luty. Nie są to wszystkie pozycje, które zostały nadesłane do mnie w tym czasie, lecz mimo wszystko uważam, że jest ich dość sporo. Powieści te w większości już poznałam, lub niektóre dopiero zamierzam przeczytać. Oto historia tego, jak te powieści znalazły się w mojej biblioteczce.



* Jeden za drugim Chris Carter - Egzemplarz dostałam od kwartalnika Fanbook. Gratis przy promowaniu ich konkursu :)
* Potęga kiedy Michael Breus - Kompletnie nie spodziewałam się tej powieści, ponieważ odmówiłam jej recenzji. jakie było mój zdziwienie, kiedy jednak ją otrzymałam :D Mam zamiar przejrzeć tę powieść w wolnej chwili i dodać recenzję gdy tylko będę mogła. :)
* Więzy i Piętno Sierra Cartwright - Powieści otrzymałam dzięki wydawnictwu Burda Książki. Lektury w sam raz dla mnie. Świetnie się je czytało ♥ Polecam ;)
* Księżyc nad Bretanią i Lawendowy pokój Nina George - Powieści otrzymałam dzięki współpracy z Wydawnictwem Otwartym przy jednym z projektów. 
* Zbrodnie pozamałżeńskie i Zakręty losów. Nowe pokolenie Agnieszka Lingas-Łoniewska - Mój ukochany zrobił mi przyjemność i pozwolił zamówić sobie książki. Oczywiście wybrałam te ♥ Kocham książki autorki więc nic dziwnego, że zakupiłam jej nowości, których mi brakowało. :)
* Manwhore +1 katy Evans - Egzemplarz recenzencki od wydawnictwa Kobiecego. Powieść już zrecenzowana, przyznam, że pół na pół ją polecam ;)
* Pod presją Michelle Falkoff - Egzemplarz od wydawnictwa Feeria Young. Bardzo ciekawa powieść, która mnie zaciekawiła. 
* Barwy miłości. Zatracenie. Kathryn Taylor - Egzemplarz uzyskany dzięki wydawnictwu Akurat. Bardzo lubię tę serię, która jest bardzo interesująca. 
* Zemsta Katarzyna Michalak - Dzięki współpracy z jednym z portali otrzymałam tę oto powieść. Bardzo fajna i energiczna lektura, a że lubię czytać powieści autorki, to się skusiłam. 
* To co najważniejsze Samantha Young - Uwielbiam autorkę i jej powieści. Lektura bardzo ciekawa i nader poruszająca. Otrzymałam ją dzięki wydawnictwu Burda Książki. Polecam gorąco ♥

środa, 8 marca 2017

#Konkurs z okazji Dnia Kobiet

Zapraszam na konkurs! Do wygrania jest książka Amy A. Bartol pt."Intuicja". Jest to druga część przejmującej serii „Przeczucia” o zderzeniu świata ludzi ze światem istot nieśmiertelnych. 



Zgłaszamy się w poście :)

wtorek, 7 marca 2017

"Piętno" Sierra Cartwright

Gdy Sofia McBride po raz pierwszy spotyka silnego i zdecydowanego Cade`a Donovana, słyszy ostrzeżenie, by zachowała dystans. Choć wie, że powinna posłuchać tej rady, jest oszołomiona siłą, z jaką przyciąga ją ten onieśmielający mężczyzna.
Wie, że powinna trzymać się od niego z daleka, ale pomimo starań nie potrafi się oprzeć jego erotycznym żądaniom. Im bardziej jest usidlona, tym lepiej zdaje sobie sprawę, że wcale nie chce uciekać.
Przez całe swoje życie Cade Donovan, tajemniczy właściciel ogromnego rancza, wybierał kobiety, które nie oczekiwały od niego zbyt wiele. Jednak gdy burza więzi go w domu wraz z Sofią, zupełnie inną od dotychczasowych miłostek Cade`a, która nie ma w zwyczaju przyjmować odmowy, jego zasady zdają się na nic.
Cade pragnie wszystkiego, co Sofia ma do zaoferowania, lecz szybko odkrywa, że jej uroda skrywa determinację, której nie brał pod uwagę. Jej niezależna natura sprawi, że Cade pozbędzie się swoich demonów i przejdzie drogę, która zmieni ich oboje na zawsze.           

" Zaczęła ją absorbować obecność Donovana. Pachniał wyprawioną skórą i siłą. Był wyjątkowo wysoki, miał mocno zarysowaną szczękę i nos, który chyba był kiedyś złamany, być może więcej niż raz. Musiała wysoko zadrzeć głowę, by spojrzeć mu w oczy, a kiedy to zrobiła, zauważyła, że miały zimny odcień spiżu. Jego postawa świadczyła o pewności siebie graniczącej z arogancją. Najwyraźniej władza była dla niego równie naturalna jak drogi smoking. Powietrze wokół Cade’a zdawało się buzować i Sofia czuła się, jakby wciągał ją jakiś potężny wir."

sobota, 4 marca 2017

"Manwhore +1" Katy Evans

 Rachel popełniła błąd - zakochała się. Nieodpowiednio ulokowane uczucie okazuje się niekorzystne dla obojga stron. Malcolm odcina się od kobiety i nie pozwala jej na ponowne zbliżenie. Czy Rachel zdoła ponownie wkroczyć do życia Sainta? Czy mężczyzna zdoła wybaczyć jej zdradę?
 Oto nowa historia Malcolma i Rachel, która ponownie oczaruje czytelnika.

"Pamiętam jego spojrzenie zawieszone na mojej twarzy, kiedy Merrick zadawał mi pytania. Pamiętam jego głos. Pamiętam, jak to jest stać blisko niego.
Pamiętam, jak westchnął, kiedy wyszłam, jakby właśnie wziął udział w jakiejś batalii.
I jak podniósł potem na mnie wzrok. I go nie odwracał."
Przyznam się, że tę część książki czytało mi się znacznie mniej łapczywie, niż jej poprzedniczkę. Co prawda z wielką niecierpliwością czekałam na tę kontynuację, lecz mimo wszystko nieco mnie zawiodła. Akcja na początku rozgrywa się dość intensywnie, lecz później nieco słabnie i przygasa. Dopiero zakończenie zbudziło we mnie ponowną ekscytację.

piątek, 3 marca 2017

(PRZEDPREMIEROWO) "Intuicja" Amy A. Bartol

Anioły są wśród nas. Przekonała się o tym osiemnastoletnia Evie. Teraz razem ze swoimi niebiańskimi przyjaciółmi musi zmierzyć się z siłami Zła. Jeśli przegra, straci swoją duszę oraz serce. „Intuicja” – druga część bestsellerowej serii „Przeczucie” Amy A. Bartol trafi do księgarń 8 marca.Życie Evie Clermont już nigdy nie będzie takie samo. Strata bardzo bliskiej osoby pozostawiła na jej sercu bliznę, która długo się nie zagoi. W bohaterce coraz silniej odzywają się również uczucia do dwóch przyjaciół ze studiów, Reeda i Russela. W nowej, metafizycznej rzeczywistości Evie staje przed dylematem, komu bardziej zaufać – pięknemu Aniołowi Mocy czy bratniej duszy, którą zna z poprzednich wcieleń. Bohaterka przyciąga też moce Zła, którym zależy na uwięzieniu jej duszy. Z pomocą zaprzyjaźnionych aniołów Żniwiarek Evie zrozumie, jak potężną mocą dysponuje. W końcu sama ma anielski rodowód...

"Posmakowałem jej. Jest ogniem i niebem, tak stara jak Ziemia i tak świeża jak archetyp. Jest jak najjaśniejsze światło i najciemniejsza noc. Jej krew zdradza jej sekrety, pragnienia."

czwartek, 2 marca 2017

#Podsumowanie lutego + zapowiedzi

Ahh luty to nie był mój miesiąc. Sesja mnie wykończyła i zabrała mi większą ilość czasu :( Mimo jednak tego, statystyki nie są najgorsze ;)  Mam nadzieje, że marzec będzie jeszcze lepszy! :D



Podsumowanie lutego:
Liczba wyświetleń: 129077 (było 125276 odwiedziliście mnie 3801 razy)
Liczba komentarzy: 7710 (było 7522 )
Liczba obserwatorów: 389 (było 381)
Liczba przeczytanych książek: 5
Liczba opublikowanych recenzji: 4
Liczba recenzji przedpremierowych: 1
Liczba recenzji oczekujących na napisanie: 7
Liczba opublikowanych postów: 11


Zapowiedzi ♥

poniedziałek, 27 lutego 2017

#Konkurs part IV

Konkurs 🎁😈 part IV - ostatni dzień
Jak najbardziej świetnie poradziliście sobie z odgadnięciem zagadki, kto jest autorem książki, której okładkę przedstawiliśmy.

🔴 Zachęcam do komentowania posta o treści: "Sztylet" Jorge Fernández Díaz.❗️
Do wygrania jest ta oto książka! 💖
✏️Aby podwoić swoją wartość, zachęcam do komentowania poprzednich postów zarówno tutaj jak i na blogu. Można zdobyć aż 8 LOSÓW!!!





✔️Oto i opis książki:
Mroczne kulisy władzy, narkobiznesu i korupcji, o których nikt nie ma odwagi mówić.
Tajemniczy i niedostępny Stokroć jest weteranem wojny o Falklandy-Malwiny. Pracuje dla jednej z najbardziej utajnionych komórek argentyńskich służb specjalnych. Tym razem ma chronić hiszpańską prawniczkę, przybywającą w interesach do Buenos Aires. Szybko okazuje się, że są to brudne interesy, w których poza gangsterami po uszy tkwią politycy i biznesmeni. Na każdym kroku prawda miesza się z kłamstwem. Gdy w grę wchodzą namiętności i miłosna obsesja, zaczyna się pełnokrwisty argentyński thriller. Uzależnia jak narkotyk

Jorge Fernández Díaz jest argentyńskim pisarzem i dziennikarzem. Przez trzydzieści lat pracował jako reporter, dziennikarz śledczy, komentator polityczny, redaktor gazet i redaktor naczelny czasopism, m.in. w opiniotwórczym tygodniku „Noticias”, obecnie zaś jest kierownikiem literackiego dodatku do dziennika „La Nación”. Jego powieści były bestsellerami w Argentynie, Ameryce Łacińskiej i Hiszpanii. Laureat nagród i odznaczeń (otrzymał m.in. Krzyż Orderu Izabeli Katolickiej), jest jedną z ikon literatury w swoim kraju. Jego ostatnia powieść Sztylet była hitem wydawniczym w Argentynie, ukazała się też m.in. w Hiszpanii; wkrótce zostanie zekranizowana przez reżysera Marcela Piñeyra.




NIEBAWEM WYNIKI! POWODZENIA ^^

niedziela, 26 lutego 2017

"Pod presją" Michelle Falkoff

Jak daleko się posuniesz, by być idealną?
Kara prowadzi idealne życie. Ma świetne oceny. Nigdy nie nawala. Aż do teraz. Bo perfekcja to tylko złudzenie, a Kara desperacko stara się je utrzymać, odkąd tylko pamięta. Dlatego robi coś, o co nigdy by siebie nie posądziła. Coś nielegalnego i ryzykownego. Wkrótce jej życie wypada z swojego idealnego toru i nagle Kara rzuca się w świat nowych znajomych, dzikich imprez, romansów i mrocznych sekretów. Musi teraz ustalić, jak daleko posunie się, by być idealną – i czy to jest właśnie to, czego naprawdę pragnie.

"Z jednej strony chcieliście, żebym się uczyła, była inteligentna i dobra we wszystkim, a z drugiej oczekiwaliście, że będę miała przyjaciół, towarzystwo, że nie będę się tak przejmowała. Nie chcieliście żebym miała ataki paniki, ale nie pozwoliliście mi brak leków. Chcieliście, żebym poszła na uniwersytet i była szczęśliwa, ale tylko na ten uniwersytet, który wy wybraliście, bo dbacie jedynie o swoje szczęście. A jeśli nie jestem szczęśliwa, powinnam grać, żeby nikt tego nie zauważył. Żeby nikt, broń Boże, się nie dowiedział, że nie jesteśmy idealni.  "

#Konkurs z okładką. III

Odsłona III konkursu. Każdy kalendarz, to nowy głos. Zapraszam do komentowana :)


 Waszym zadaniem jest odgadnięcie, kto jest autorem książki, którą przedstawiamy??



#Konkurs z okładką... II

 Ponownie zapraszam was na odsłonę okładki. Koniecznie musicie dołączyć do zabawy i skomentować post zarówno tutaj, jak i na facebooku :)


Waszym zadaniem jest odgadnięcie, kto jest autorem książki, którą przedstawiamy??




piątek, 24 lutego 2017

#Konkurs z okładką...

Hej :)
Uwaga, Konkurs! 🎈🎁
Mam dla was świetną wiadomość. Wydawnictwo Bukowy Las zorganizowało konkurs dla blogerów i ich wiernych czytelników. 💪


Do wygrania jest książka, którą przedstawia okładka. Zapraszam do komentowania postów tutaj i na Facebooku :) 


 Waszym zadaniem jest odgadnięcie, kto jest autorem książki, którą przedstawiamy??


Podpowiem, że do wygrania jest ciekawy kryminał! 

niedziela, 19 lutego 2017

"To, co najważniejsze" Samantha Young

Doktor Jessica Huntington całym sercem angażuje się w problemy swoich podopiecznych z więzienia dla kobiet, ale w życiu prywatnym starannie unika związków uczuciowych. Nauczyły ją tego bolesne doświadczenia. W więziennej bibliotece odkrywa plik starych listów miłosnych i jedzie do malowniczego Hartwell, żeby dostarczyć je adresatowi. Nadmorskie miasteczko rzuca na Jessicę swój czar, ale jeszcze większe wrażenie robi na niej przystojny właściciel miejscowego baru. Od czasu rozwodu z niewierną żoną, Cooper Lawson skupia się na tym, co najważniejsze: na rodzinie i prowadzeniu baru przy nadbrzeżnej promenadzie, który od lat znajduje się w posiadaniu Lawsonów. Jednak kiedy Jessica przekracza progi jego knajpki, gotów jest znów otworzyć swoje serce. Chociaż wzajemne przyciąganie staje się coraz silniejsze, Jessica z uporem broni się przed bliskim związkiem. Jaką tajemnicę skrywa kobieta? Czy zaufa Cooperowi na tyle aby zdradzić mu swoje uczucia i obawy?

"- A kto jest twoim ulubionym autorem?
Zmarszczyła nos, a przez jej twarz przebiegł cień uśmiechu.
- To jakby zapytać, co wolę: oddychać czy jeść."

wtorek, 14 lutego 2017

(PRZEDPREMIEROWO) "Barwy miłości. Zatracenie" Kathryn Taylor

Sophie jest cenioną i lubianą w swojej branży, pasjonatką sztuki. Kobieta zna się zarówno na dziełach sztuki jak i na prowadzeniu rodzinnego interesu – jakim jest dom aukcyjny. Sophie biorąc nowe zlecenie, decyduje się na wyjazd do Włoch. Tam poznaje Mattea, który oczarowuje ją swoją inteligencją i wiedzą o malarstwie. Między tym dwojgiem dochodzi do namiętnych zbliżeń, które na zawsze odmieniają ich życie.
Sophie i Mattea szybko przechodzą ze zwykłej relacji, do związku polegającego wyłącznie na sexie. Lecz czy dziewczynie o delikatnym sercu, wystarczy taki układ?

"Myślałam, że miłość to coś trwałego, niemal namacalnego i niezawodnego. Że ma w sobie spokój, jest nienaruszalnym fundamentem, na którym będę mogła oprzeć życie. A nie to całe drżenie, ten chaos, który mnie otacza. (…) Lecz teraz to bez znaczenia, bo nieważne, jak daleko starałabym się uciec, to uczucie zostanie ze mną na zawsze i będę musiała z nim żyć, balansując cały czas nad przepaścią"

poniedziałek, 6 lutego 2017

#Wyniki konkursu blogowo-facebookowego ♥

Wyniki konkursu z książkami Mariusza Ziomeckiego. 
Bardzo się cieszę, że tak dużo osób wzięło udział w konkursie. Na Facebooku, zgłosiło się dokładnie 103 osoby. Do konkursu na blogu, zgłosiło się dodatkowo 12 osób. Jest to dla mnie bardzo pozytywne zaskoczenie. Bardzo się cieszę, że tak licznie wzięliście udział!
 Nie przedłużając. Oto wyniki :D 


And the Winner is...

czwartek, 2 lutego 2017

#Płomienna miłość nadchodzi!

Nakładem Wydawnictwa Burda Książki ukazała się kolejna książka autorstwa Meredith Wild pt.: „Płomienna miłość” 

Seria “Bridge’owie” opisuje losy Camerona, Darrena i Olivii Bridge, rodzeństwa mieszkającego w Nowym Jorku. Pragnąc się wyrwać za wszelką cenę ze szponów oczekiwań o swoich zamożnych i uprzywilejowanych rodziców, razem próbują stworzyć własną ścieżkę życia. Ale czy po drodze 
uda im się znaleźć prawdziwą miłość? Każdy tom opisuje podróż jednej osoby i tworzy osobną całość. 
Chyba każdy kawaler marzy o takim stylu życia, jaki prowadzi Darren Bridge. Darren jest strażakiem, w wolnych chwilach trenuje w siłowni swojego brata. Niewiele kobiet oparło się jego wdziękowi... dopóki nie pojawiła się Vanessa. Różni się ona od wszystkich dziewczyn, które do tej pory poznał Darren. Niestety obiecał komuś, że da jej spokój. Zapracowana Vanessa Hawkins od prawie dwóch lat nie miała urlopu. Kiedy wreszcie może wyrwać się z biura, żeby pojechać na wesele swoich przyjaciół – Camerona i Mai – jej uwagę przyciąga drużba. Darren jest niebezpiecznie 
przystojny i tak seksowny, że każda obdarzona ognistym temperamentem kobieta bez namysłu rozpoczęłaby z nim nawet najbardziej szaloną przygodę.Po powrocie do miasta Darren uświadamia sobie, że kawalerski tryb życia stracił cały swój urok. Vanessa jest jednak tak zajęta, że w jej życiu nie ma miejsca dla mężczyzny, zwłaszcza dla takiego playboya jak Darren. Czy Darren odnajdzie drogę do jej serca i przekona Vanessę, że warto podjąć dla niego ryzyko?
 
Dane wydawnicze: 
 
Tytuł: „Płomienna miłośd” 
Autor: Meredith Wild 
Premiera: 1.02.2017 
Cena: 34,90 zł 
ISBN: 978-83-8053-207-60 
 

 Mam wielką ochotę na tę powieść, zwłaszcza, że pierwsza część była fenomenalna! Co o niej sądzicie? Macie na nią chrapkę? :)

"Zemsta" Katarzyna Michalak

Ona ucieka przed mafijną zemstą. On gotów jest na wszystko, żeby ją uratować. Oboje stąpają po kruchym lodzie…
Marie Solay znalazła się w śmiertelnym niebezpieczeństwie. Jej najbliżsi zostali zamordowani, a ją samą ścigają bezwzględni zabójcy. Jeśli wpadnie w ich ręce, czeka ją los gorszy od śmierci.
Na ratunek dziewczynie wyrusza ktoś, kogo nigdy nawet nie spotkała. On jednak zaryzykuje życiem, by jej pomóc. To mężczyzna, który ukrywał się tak długo, że niemal zapomniał swojego imienia. Teraz gotów jest powrócić do gry…
I zrobi wszystko, by się zemścić.

"– Mamusiu… – kwiliła jak umierające szczenię, a potem znów zwijała się z bólu, krzycząc w mokrą od łez poduszkę dotąd, aż traciła głos. – Tatuniu… – łkała, uderzając pięścią w materac, jakby to mogło przynieść ulgę. – Nie przeżyję tego. To niemożliwe, żebym żyła, gdy ich już nie ma… Nie potrafię, nie chcę żyć bez rodziców. Najlepszych rodziców na świecie…"

środa, 1 lutego 2017

#Podsumowanie stycznia + nowości miesiąca

Styczeń już za mną i choć zakończenie uważam za dość słabe, to początek tego miesiąca będę wspominać bardzo pozytywnie
W styczniu opublikowałam sporo postów. Co do przeczytanych książek, to przyznam, że przeczytała ich aż 9 :) Poza tym, na blogu oraz fp bloga, został zorganizowany konkurs, a wyniki już wkrótce!
 Teraz przedstawiam  krótkie podsumowanie stycznia oraz zapowiedzi lutego :)


Liczba wyświetleń:125276  (było 120919 odwiedziliście mnie 4357  razy)
Liczba komentarzy: 7522  (było 7132 )
Liczba obserwatorów: 381  (było 378)
Liczba przeczytanych książek: 9
Liczba opublikowanych recenzji: 9
Liczba recenzji przedpremierowych: 10
Liczba recenzji oczekujących na publikację: 7
Liczba opublikowanych postów: 15

Czas na zapowiedzi :)

poniedziałek, 30 stycznia 2017

"Więzy" Sierra Cartwright

Sara i Connor nie znają się zbyt dobrze. Ich drogi łączą się ze sobą poprzez siostrę Connora, Erin. Niespodziewanie dla Sary, Connor staje się jedyną osobą mogącą pomóc jej ojcu. Niezwykła decyzja kobiety, na zawsze wpływa na stosunek tych dwojga. Propozycja złożona Connorowi zostaje wykorzystana przeciwko niej, w sposób zmysłowy oraz przyjemny.
 Co się stanie, gdy kobieta walcząca o swoje dziedzictwo, podda się władczemu mężczyźnie? Czy może połączyć ich coś więcej niż namiętność?

"Musiała po prostu wymyślić, jak postępować z Connorem, jak dawać mu dokładnie tyle i ani odrobiny więcej, by poczuł, że ma, co chciał. Jednocześnie musiała znaleźć sposób, by chronić swoje emocje. "

piątek, 27 stycznia 2017

"U stóp bogini" Chitra Banerjee Divakaruni

Sabitri jest córką niezamożnego piekarza, mieszkającą w indyjskiej wsi, która skrycie pragnie kształcić się na uczelni wyższej. Ciężka sytuacja materialna sprawia, że jej dalsza edukacja jest niemal niemożliwa. Pozornie szczęśliwym zrządzeniem losu Kolbata – wpływowa i bogata kobieta – bierze Sabitri w opiekę i sponsoruje jej drogę ku osiągnięciu marzeń. Wkrótce okazuje się, że nie będzie ona usłana różami, ponieważ jeden błąd młodej kobiety rujnuje jej ambitne plany.
Wiele lat później demony przeszłości dopadną córkę Sabitri – Belę. Ścigana marzeniami udaje się ze swoim kochankiem za ocean w podróż do odległej Ameryki. Ziemia obiecana okazuje się zupełnie odmienna od jej wyobrażeń. Swoim zachowaniem Bela nieświadomie odciska piętno na własnej córce, która uczy się trudnej, acz niezapomnianej lekcji o wolności, złamanym sercu i lojalności.
"Wnuczko, ludzie gardzą kobietami bez wykształcenia.
Taka osoba nie ma wielu możliwości. Aby przetrwać,
jest zmuszona znosić złe traktowanie. Musi polegać na
dobroci obcych, która na pstrym koniu jeździ. Nie życzę
Ci podobnego losu…"

niedziela, 22 stycznia 2017

"Ale ciacho" Damian Kordas

Nareszcie mogę przetestować przepisy z książki Ale cicho autorstwa Damiana Kordasa. Nie wszyscy o tym wiedzą, ale przez trwający Adwent, nie jadłam słodyczy ani niczego co miało w sobie cukier. W związku z tym recenzja tej powiesi rozciągnęła się w czasie. Nie chciałam robić przepisów bez późniejszego próbowania, ponieważ co to byłby za przetestowanie książki bez możliwości skosztowania przyrządzonego smakołyka? Oczywiście skusiłam się na zrobienie trufli kawowych. Musiałam koniecznie je wypróbować! Wierzcie mi na słowo, są pyszne!


 Ta książka trafia do grona moich ulubionych, ponieważ jest przejrzysta, czytelna (nawet dla amatorów), oraz ma w sobie piękne zdjęcia. Wszystkie obrazy przedstawiające ciasta oraz ciasteczka są na tyle piękne, że aż ślinka cieknie! Wszystkiemu są winne piękne kompozycje potraw. Aż chce się na nie patrzeć.

wtorek, 17 stycznia 2017

Podsumowanie roku czytelniczego. 2016

 Jak wiele się działo w ubiegłym roku. Pomimo zapracowania, mój 2016 rok pod względem czytelniczym był zadowalający. Wiem oczywiście, że wiele osób liczy sobie dużo lepsze statystyki, lecz pomimo tego, ja swój rok uważam za bardzo udany. Czas na krótkie podsumowanie ubiegłego roku (NARESZCIE :D). 

Ilość przeczytanych książek

 Tutaj od razu zaznaczam, że pracuję od pon.- pt. więc nie mogę czytać tyle ile bym chciała :( Mimo jednak tego obliczyłam, że w roku ubiegłym mam na swoim koncie 71 przeczytanych książek :D Jest to dla mnie zadowalający wynik ♥

poniedziałek, 16 stycznia 2017

#Najdłuższa noc nadciąga!

okładka książki


15 lutego nakładem wydawnictwa Muza ukaże się książka "Najdłuższa noc" Marka Bukowskiego oraz Macieja Dancewicza, pomysłodawców oraz twórców scenariusza serialu kryminalnego „Belle Epoque”, który zostanie wyemitowany w lutym na antenie TVN.


O czym jest książka?

Kraków, grudzień 1904 r. Na Plantach zostaje znalezione brutalnie okaleczone ciało kobiety. Przy ofierze nie ma żadnych dokumentów ani rzeczy osobistych, więc zidentyfikowanie ofiary jest niemożliwe. Trzy miesiące później dochodzi do kolejnej zdrobni. Czyżby miasto terroryzował seryjny morderca? Kraków paraliżuje strach. Miasto huczy od plotek. Mordercę należy znaleźć, zanim popełni kolejną zbrodnię.

Początek XX wieku, belle époque, czas rozkwitu nie tylko sztuki, ale także techniki. Teatr Miejski przy placu Świetego Ducha posiada własną elektrownię, po ulicach miasta jeżdżą już pierwsze automobile. W Krakowie otwiera się nowoczesne laboratorium kryminalistyczne, a informacje zdobyte dzięki nowym metodom będą miały ogromne znaczenie dla prowadzonego właśnie śledztwa. Nawet najwięksi sceptycy przyznają wkrótce, że działalność laboratorium jest imponująca.
Misternie skonstruowana intryga, morderstwa popełniane z zimną krwią, przestępczy Kraków i tajemnicza symbolika - „Najdłuższa noc” to książka, której lektura usatysfakcjonuje nawet najwytrawniejszych czytelników kryminałów. Autorzy, Marek Bukowski i Maciej Dancewicz, nie tylko przedstawiają mroczną historię i tworzą pełnokrwistych bohaterów. Pokazują również, jak rodziła się nowa epoka, jak wyglądało zderzenie postępu cywilizacyjnego i przełomu obyczajowego ze światem biedy i zabobonów.

sobota, 14 stycznia 2017

#Konkurs blogowo- facebookowy!

Przychodzę dzisiaj do was z konkursem! Konkurs blogowo - facebookowy.
Konkurs jest organizowany zarówno na blogu, jak i na fb. Możecie zgłaszać się zarówno tutaj, pod postem, jak i na facebooku.


Regulamin konkursu znajduje się tutaj; REGULAMIN
UWAGA. Zgłaszacie się tylko raz, tutaj lub na facebooku. 

Komplet II książek ufundowanych przez Wydawnictwo Akurat, p.t.: "Umierasz i cię nie ma" oraz "Pójdź na sąd Boży" autorstwa Mariusza Ziomeckiego, może być niebawem TWÓJ! Wygrywa jedna osoba :)




Banerek konkursu ♥

piątek, 13 stycznia 2017

#Wieczór Inspiracji - Spotkanie z Piotrem Pogone

Wraz z Wydawnictwem Burda Książki, serdecznie zapraszamy na spotkanie z Piotrem Pogonem – Ironmenem bez płuca, bezdomnym businessmanem – wojownikiem z wielkim sercem. Spotkanie poprowadzi Julia Lachowicz – autorka książki „Umarłem Cztery Razy” opowiadającej historię Piotra.

 
TREMIN: 19.01 (czwartek), godzina 19.00
MIEJSCE: Wrzenie Świata, ul. Gałczyńskiego 7, Warszawa


czwartek, 12 stycznia 2017

"Gracz" Vi Keeland

 Delilah jest u szczytu swojej kariery dziennikarskiej. Jako młoda, ambitna osoba  interesująca się sportem  zostaje główną reporterką działu sportowego. Głównym jej tematem ma być krajowa drużyna futbolu amerykańskiego, a w tym najlepszy jej zawodnik – Brody Easton. 
 Brody należy do niegrzecznych chłopców. Jest arogancki, zbyt pewny siebie, a poza tym to prawdziwy playboy. Mimo jednak tego, Delilah nie daje nabrać się na jego sztuczki. Brody nie rezygnuje z podboju i za wszelką cenę próbuje zaciągnąć dziewczynę do łóżka.
 Jak rozpocznie się wspólna przepychanka uczuciowa pomiędzy tym dwojgiem? Czy połączy ich coś więcej niż pożądanie? Jaką prawdziwą twarz odkryje przed światem Brody? 

"Po tylu latach w końcu postanowiłam zostawić moją przeszłość za sobą, w momencie, gdy przeszłość Brody'ego się odezwała."

środa, 11 stycznia 2017

"Córeczka tatusia" Cathy Glass

 Córeczka tatusia opowiada smutną historię. Główną bohaterką jest nowo przybyła podopieczna o imieniu Beth. Dziewczynka została odebrana na czas nieokreślony, samotnie wychowującemu ojcu. Pomimo rozsądkowi którym kieruje się jej tata, Cathy i ośrodek dostrzegają, że dziewczynka rozwija się nieprawidłowo. Nowa podopieczna Cathy, wykazuje silne symptomy wskazujące na kazirodztwo. Czy ojciec dopuścił się tego niegodziwego czynu? 
 Tego nie zdradzę, lecz zachęcę abyście skorzystali i zapoznali się z ta powieścią na spokojnie,  w swoim zaciszu domowym.
"-Powiedziałaś coś bardzo miłego.
- Bo to prawda - stwierdziła Beth. - Bardzo bym się cieszyła, gdybyś była moją mamą."

wtorek, 10 stycznia 2017

(PRZEDPREMIEROWO) "P.S. I like you" Kasie West

Lily szczerze nie lubi chemii. Jedyną jej odskocznią od tych nudnych lekcji, okazuje się jej sekretny dziennik, w którym dziewczyna pisze piosenki. Jednak kiedy i on zostaje Lily zakazany, dziewczyna w przypływie impulsu, pisze na swoim stoliku tekst piosenki jej ulubionego zespołu. Nazajutrz okazuje się, że ktoś znający ten utwór, dopisał część tekstu. Tak zaczyna się tajemnicza korespondencja, pomiędzy Lily oraz nieznajomą osoba.
Kim okaże się tajemnicza postać? Co będzie łączyło ją z Lily? Czy dane im będzie poznać się bliżej?

"- Biblioteka to kolebka ciszy? - spytał Dawid.
- Bo wszystkie słowa zostały już zużyte przez książki. - Tak właśnie myślałam, kiedy byłam mała."

piątek, 6 stycznia 2017

Wyniki konkursów grudniowych! :)

Czas na wyniki konkursów, które organizowałam w grudniu! :) Zwycięzców jest aż pięciu więc bardzo się z tego powodu cieszę :) 

 Do konkursu zgłosiło się 95 osób. Jestem z tego bardzo zadowolona ♥  Wielu z Was witam po raz pierwszy na blogu, a z niektórymi znamy się już dłuższy czas. Wszystkim serdecznie dziękuję za udział w konkursie. Tak bardzo się cieszę, że jest was tak dużo, i że tak wielkie grono osób przybywa wciąż do naszego grona książkoholików ♥ Obiecuję, że to dopiero początek konkursów ;)


Nie przedłużając, oto wyniki!!!
.
..
...

środa, 4 stycznia 2017

(PRZEDPREMIEROWO) "Tajemne miasto" C.J. Daugherty, Carina Rozenfeld

 Sacha i Taylor przebywają w Oksfordzie, lecz nawet w tej elitarnej szkole dla Alchemików, ich życie jest w niebezpieczeństwie. Klątwa, która wieki temu została rzucona na rodzinę Sachy, wciąż powoduje w sercach bohaterów niepokój. Nadchodzi dzień sądu. Aby ocalić Sachę, Taylor musi zgłębić największe tajniki swojej mocy. Tylko dzięki jej magii, chłopak ma szansę na przeżycie.
Czas ucieka. Na każdym kroku czyha niebezpieczeństwo. Czy dziewczyna uchroni Sachę przed śmiercią? Kto zwycięży w walce o życie Sachy? Czy tych dwojga ujdzie z życiem przed siłą demonów?

"– Jakoś nie przyszło mi do głowy, że dziś jest apokalipsa, Alastair. Nie dostałam informacji."

wtorek, 3 stycznia 2017

"Leśna polana" Katarzyna Michalak

Gabrysia szuka ostoi w życiu. Jednym z jej marzeń jest piękny domek, z którym wiąże najwspanialsze wspomnienia. Niestety życie nie jest dla niej łatwe, a na przeszkodzie jej marzeń stoją pieniądze. Kobieta przy swoim boku ma dwie ukochane osoby, jakimi są jej drogie przyjaciółki Maja i Julia. Te dwie kobiety trzymają ją przy życiu oraz pomagają jej w trudnych chwilach. Jednak i one mają swoje problemy... Przeszłość upomina się o swoje miejsce w życiu Gabrieli. Kobieta jeszcze nie wiem, że nad jej życiem zbierają się dobre oraz złe chmury. Zalążkiem niektórych z nich są trzej bracia, którzy ponownie wracają do Polski. Co wydarzyło się w przeszłości kobiety? Jakie sekrety skrywają jej przyjaciółki? Czy jej marzenie o domku się spełni?

"Opadł na kanapę pokonany przez samego siebie. Pod powiekami poczuł palące łzy. Strach przed miłością, czy raczej jej utratą, mimowolnie zaszczepił braciom. Nie kochaj, bo będziesz cierpiał. Ile mieli lat, gdy spotkał Gabrysię? Dwadzieścia trzy. Widzieli jego rozpacz. Widzieli, jak codziennie wychodzi w środku nocy, by chociaż spojrzeć w okna jej domu. Słyszeli jak czasami walił pięścią w poduszkę, albo dla odmiany wgryzał się we własną pięść, by powstrzymać szloch. "

poniedziałek, 2 stycznia 2017

(PRZEDPREMIEROWO) "Sama się prosiła" Louise O'Neill

Emma jest ukochaną córką, znaną i lubianą uczennicą oraz dobrą, aczkolwiek mało angażującą się przyjaciółką. Jej jedyną zaletą jest uroda oraz zgrabne ciało. Osiemnastolatka skupiona jest wyłącznie na sobie, oraz byciu perfekcyjną. Dziewczyna nie dostrzega jak to wpływa na osoby z jej otoczenia. Jedna impreza, jedna niezapomniana noc oraz czterech chłopców - to wszystko wywraca jej życie do góry nogami. Tę datę zapamięta nie tylko Emma, ale i cały świat. Licealistka traci wszystko co posiada i staje się TĄ DZIEWCZYNĄ z małego miasteczka. Dziewczyną, która sama się o to prosiła, lecz czy to prawda? Jakie wydarzenie napiętnuje ją na całe życie? Czy aby na pewno Emma jest niewinna? Czy dziewczyna weźmie sobie do serca lekcję, jaką sprezentowało jej życie? 

"Teraz wiem, że nie będę miała dzieci. Nie pozwolę im rosnąć w moim brzuchu, gdzie mogłabym je zarazić. Nie pozwolę im dorastać w świecie, gdzie mogłoby im się przydarzyć tak wiele złych rzeczy, a ja nie byłabym w stanie ich ochronić."

niedziela, 1 stycznia 2017

Zapowiedzi stycznia ♥

 Styczeń to nowy rok, nowe wyzwania oraz nowe premiery! Tym razem jest ich co nie miara! Tak dużo lektur, a tak niewiele czasu na ich czytanie *.* Zapraszam Was wszystkich na zapowiedzi nowego miesiąca - stycznia. Zapoznajcie się z nimi i sami oceńcie które książki chcecie przeczytać, a które nieszczególnie. Koniecznie piszcie w komentarzach czy czegoś nie przeoczyłam ;)

Najpierw przedstawiam krótkie podsumowanie grudnia:

Liczba wyświetleń: 120919  (było 114180 odwiedziliście mnie 6739  razy)
Liczba komentarzy: 7132 (było 6683 )
Liczba obserwatorów: 378 (było 365)
Liczba przeczytanych książek: 6
Liczba opublikowanych recenzji: 6
Liczba recenzji przedpremierowych: 1
Liczba recenzji oczekujących na publikację: 6
Liczba opublikowanych postów: 14