poniedziałek, 30 maja 2016

"Miłość i Kłamstwo" Cecelia Ahern

Sabrina Boggs nie potrafi zaczerpnąć tchu. Jej życie składa się z pracy oraz domu. Jedyny czas, kiedy potrafi normalnie oddychać oraz cieszyć się pełnią powietrza w płucach, jest czas kiedy pływa. Jako zagorzała ratowniczka pracująca na basenie, obserwuje pojawiających się tam ludzi. Niektórzy z nich są nowymi klientami, inni zaś stale pojawiają się o określonych porach, przez co Sabrina poznaje wszelkie informacje na ich temat.
Niespodziewanie jej monotonne i nudne życie przeradza się w coś nowego. Dziewczyna odkrywa tajemnicę z dzieciństwa, która rzuca nowe światło na ojca. Jej zaufanie i miłość do rodzica zostaną mocno zachwiane.
Jaką przeszłość odkryje Sabrina w przezornie nic nie znaczącej kolekcji swojego ojca? Czy odnajdzie to, co zostało zagubione? Co zadzieje się w życiu kobiety?

środa, 25 maja 2016

#Konkurs III Wygraj "Drzwi do nieba"!

Przyszedł czas na nowy konkurs! ;) Zapraszam :)

Baner

REGULAMIN KONKURSU:
1. Organizatorem konkursu jestem ja Natalia Z, autorka bloga Zanurz się w książkach rodem z niebios. Nagroda w postaci 1x egemplarza książki pt." Drzwi do nieba" Patricia Pearson pochodzi z mojej własnej biblioteczki.
2. Uczestnikiem konkursu może zostać każdy, kto spełni warunki podane w punkcie 4.
3. Konkurs trwa od 25.05.2016r. –25.06.2016r. (do godz.23.59). A wyniki zostaną ogłoszone do tygodnia po zakończeniu konkursu. Wygrywa 1 osoba.
4. Aby wziąć udział wystarczy spełnić następujące warunki:
  1. Posiadać adres zamieszkania na terenie Polski.
  2. Zgłosić się w komentarzu.
  3. Zaobserwować bloga
  4. Napisać w komentarzu swój adres e-mail.

wtorek, 24 maja 2016

"Moje serce należy do ciebie" Allesio Puleo

Giorgio Luciani za wszelką cenę chce uratować córkę. Jego jedynaczka cierpi. Nieuleczalna choroba serca nie daje jej szans życia dłużej, niż pół roku. Giorgio wie, że musi ją ocalić. W tym celu wraz z rodziną sprowadza się do Włoch. Ylenię może uratować tylko przeszczep serca. 18 – latka nie wie, że choroba postępuję. Coś, co miało być dla niej zwykłym napadem lęków, przeraża się w poważniejszy problem. Dziewczyna poznaje nowe koleżanki oraz chłopaka, ale wie, że musi z nich zrezygnować. Nie chcąc nikogo skrzywdzić, dziewczyna woli usunąć się na bok.
Jest jednak pewien chłopak, który nie potrafi zapomnieć o Ylenie. Dziewczyna skradła jego serce i dusze. Niespodziewane przypadki sprawiają, że wkrótce Ylenię czeka próba, jaką nie każdy może doznać. Czy Ylenia przeżyje? Co stanie się z miłością Alexa do niej? Czy pogodzą się z przeznaczeniem?

"Jego życie, krótko mówiąc, aż do dziś było spełnione. Nagle rozżalił się nad chwilami, które teraz zdawały się odległe i utracone na zawsze. Dobrze wiedział, że owa radość, o którą on i jego rodzina tak długo zabiegali, nigdy już nie wróci."

czwartek, 19 maja 2016

"Od złej do przeklętej" Katie Alender

Alexis ma kłopoty. Oczywiście nie są to byle jakie problemy związane z chłopakiem, przyjaciółmi czy nawet z rodzicami. Kłopoty w jej znaczeniu równają się ze złym i przebiegłym duchem. Lecz Alexis jest ostatnią osobą, którą można posądzić o spółkowanie z duchem, prawda?
 Kiedy jej młodsza siostra wraca do domu po długiej nieobecności, Alexis myśli, że cały trudny okres ma już za sobą. Kasey na początku swojego dorosłego życia w nowej szkole nie potrafi się odnaleźć. Dzieciaki odwracają się od niej, a nawet nazywają ją wariatką. Aby się dopasować, Kasey postanawia wstąpić do klubu gdzie dziewczęta odprawiają tajemnicze voodoo. Alexis w obawie o siostrę i jej ponowne zaangażowanie w złe i nadprzyrodzone sprawy z duchem, postanawia również wstąpić do klubu Promyczek. Z pomocą przychodzi jej przyjaciółka, Megan. Lecz tajemnicza przysięga sprawi, że Alexis wraz z innymi dziewczętami zacznie zachowywać się nieco dziwnie. Wszystkie dziewczęta z klubu zaczną pięknieć w oczach, spinać się po hierarchii i zdobywać uznanie w oczach wszystkich uczniów w szkole.
 Czy Alexis powróci zdrowy rozsądek? Czy pokona zło czyhające na nią i jej koleżanki? Kto jej w tym pomoże? Jak zakończy się ponowne spotkanie z duchem?


"Powrót Kasey do domu oznaczał, że pójdzie do liceum Surrey High. Spędziłam w nim dwa lata, zyskując, a następnie
tracąc różnorakich sprzymierzeńców oraz wrogów.
Nie będzie po prostu świeżakiem. Jest młodszą siostrą
Alexis Warren.
A to oznacza, że do mnie należy upewnienie się, że nie
skończy się to dla niej katastrofą."

środa, 18 maja 2016

Wydawnictwo Colorful Media - słów kilka

 
Nie wspominałam Wam jeszcze nic na temat podjętej kilka dni temu współpracy. Na początku jest to jednorazowa propozycja, ponieważ sama muszę poznać i odkryć, czy czytanie magazynów i pisanie o nich jest tym, co chcę i mogę robić :)
 Teraz pragnę opowiedzieć Wam słów kilka na temat samego wydawnictwa.

Czym jest Wydawnictwo Colorful Media?

Wydawnictwo magazynów specjalistycznych, głównie językowych. Założone w Polsce w 2003 r., obecne jest także na rynku hiszpańskim (od 2010 r.) oraz niemieckim (od 2012 r.).
Założycielami Colorful Media są Marta i Piotr Olejniczak.

Jakie magazyny proponuje?

  • „Business English Magazine” – dla uczących się języka angielskiego biznesowego 
  • „English Matters” – dla fanów języka angielskiego 
  • „Deutsch Aktuell” – dla fanów języka niemieckiego 
  • „Français Présent” – dla fanów języka francuskiego 
  • „¿Español? Sí, gracias” – dla fanów języka hiszpańskiego 
  • „Italia Mi piace!” – dla miłośników Włoch, kultury włoskiej i języka włoskiego 
  • „Ostanowka: Rossija!” – dla fanów języka rosyjskiego 
  • „StartUp Magazine” – poświęcony branży nowych technologii oraz innowacyjnym przedsięwzięciom biznesowym

wtorek, 17 maja 2016

"Wikingowie. Wilcze dziedzictwo" Radosław Lewandowski

Od zalania dziejów Szwedzi, Norwegowie i Duńczycy toczą między sobą spory. Każde dobro jakie uda im się zdobyć, chce zagrabić i ich wróg. Niespodziewanie dla wszystkich bracia odwracają się od braci. W wojnie biorą udział najśmielsi z wojowników. Każdy z nich ma w tym swój cel. Ambicje wszystkich Wikingów sięgają do najwyższych gór. Lecz czy ich grubiańska natura da o sobie zapomnieć? Kto zacznie walkę i poniesie klęskę? Jakie będzie miało to znaczenie dla historii Wikingów?
 Wejdź do świata gdzie rządzą Wikingowie, ich żelazne zasady i honor ważniejszy niż rodzina.

"Człowiek nie uczyni więcej, niż może, tak jak woda nigdy sama z siebie nie popłynie pod górę."

piątek, 13 maja 2016

(PRZEDPREMIEROWO) "Master" Olgierd Świerzewski

 Aleks Ryner jest niebezpiecznym graczem. Nie próbuj zajść mu za skórę, bo cię zniszczy. Każdy widzi w nim wroga i potencjalnego rywala, on zaś dostrzega jedynie strach w każdym człowieku. Jego niebezpieczna, tajemnicza i groźna natura, nie raz wplątała go w kłopoty. Życie nie jest jednak dla niego tak ważne, by nie móc ryzykować. On lubi zabawę… Uciechą dla niego jest każda katastrofa.
 Aleksander ma smykałkę do interesów. Jest twardy i konsekwentny a to, gwarantuje mu szybki awans. Nie jest on jednak wyśniony. Z wielkiej zagranicznej korporacji musi przenieść się do Polski. Kraj Wiślański nie jest jego marzeniem. Z rodowitym krajem wiążą się same smutne wydarzenia i wewnętrzna nienawiść, która ciągle w nim siedzi. Powrót do Polski to jego porażka. Oddelegowanie go przez dawnego szefa budzi w Aleksie instynkty przetrwania. Jego sadystyczna natura obmyśla zemstę. Na domiar złego, w nowej korporacji nikt go nie chce. Mężczyzna musi walczyć o respekt i szacunek nowych pracowników. Nikt jednak nie zagwarantował mu, że będzie miał łatwo.
 Aleks popada w tarapaty, które zagrażają jego życiu. Jego rywale tylko czekają na jego potknięcie. Jak potoczy się walka o prestiż? Kto wygra a kto przegra tę potyczkę? Czy Aleks zacznie myśleć o życiu poważnie?
 Wejdź i zagraj. Stawką jest Twoje życie.

czwartek, 12 maja 2016

Rozwiązanie zagadki :)

Burda Książki prezentuje najnowszą powieść 
Marty Guzowskiej
"Chciwość"

Marta Guzowska
Kim jest autorka książki?
Marta Guzowska jest doktorem archeologii. Od ponad dwudziestu lat z pasją odkopuje historie starożytnych cywilizacji. Specjalizuje się w badaniach ceramiki z II tysiąclecia p.n.e. z rejonów Egei i zachodniej Anatolii. Brała udział w licznych wykopaliskach na terenie Grecji i Izraela. Od dwunastu lat jest członkiem ekipy wykopaliskowej w Troi.

Jakie cechy ją charakteryzują?
To kobieta pragmatyczna, błyskotliwa i silna – podobnie jak Simona Brenner, bohaterka jej nowej książki.

Czym zabłysnęła na runku książkowym?
 W panteonie polskich autorów kryminału zapewniła sobie miejsce na stałe, otrzymując Nagrodę Wielkiego Kalibru za powieść Ofiara Polikseny. Kolejne dwie książki, z cynicznym antropologiem Mario Yblem w roli głównej, potwierdziły jej znakomity warsztat i klasę niekwestionowanej mistrzyni kryminału archeologicznego.

środa, 11 maja 2016

#3 Ukryty sens tego posta ^^

III zdjęcie okładki



Mamy i III odsłonę okładki! Wiemy już jaki nosi tytuł i kto jest autorem. Wiemy również, że będzie to  thriller!
 Pytanie Wydawnictwa:
"KTO JEST AUTOREM KSIĄŻKI, KTÓREJ NIEDOKOŃCZONĄ OKŁADKĘ PRZEDSTAWIAMY?"
zostało już zdradzone ^^


 Mimo wszystko pozostaje pytanie jak waszym zdaniem odbiorą go czytelnicy? Czy będzie on tak interesujący jak okładka? Czy będzie morderstwo, gwałt czy coś odmiennego? Czekam na wasze komentarze z pomysłami! :3


A już jutro wyniki ;D

wtorek, 10 maja 2016

#2 Ukryty sens tego posta ^^

fragment okładki

Słuchajcie kochani, wydaje nam się, że odgadnęliśmy już tytuł i autora tej książki.
Konkurs trwa jednak dalej! :D  Dodano do tego fragmentu napis. Co to może znaczyć?

Dla komentujących są ciekawe nagrody! ;)

Jak myślicie, jaką tematyką będzie parała się ta książka? Czym autor/ka zaskoczy nas? Czy Waszym zdaniem lektura będzie dla osób o mocnych nerwach, czy raczej dla wszystkich?! CO WASZYM ZDANIEM SKRYWA WE WNĘTRZU ? ;D Czekam na wasze retrospekcje pod postem :D

Zapytanie od wydawnictwa:
"KTO JEST AUTOREM KSIĄŻKI, KTÓREJ NIEDOKOŃCZONĄ OKŁADKĘ PRZEDSTAWIAMY?"

poniedziałek, 9 maja 2016

#1 - Ukryty sens tego posta ^^

Nie uwierzycie. Już w czerwcu zostanie wydana książka, która mnie intryguje. Wydawnictwo Burda Książki,aby pomęczyć czytelników, zorganizowało intrygującą akcję z zapytaniem :

"KTO JEST AUTOREM KSIĄŻKI, KTÓREJ NIEDOKOŃCZONĄ OKŁADKĘ PRZEDSTAWIAMY?"

Słuchajcie, wspólnie musimy odgadnąć tę zagadkę :D
Jestem bardzo ciekawa waszych idei co do tej lektury! 

Jak myślicie, czy to będzie horror, thriller czy może inny gatunek? Napisana książka jest przez naszego rodaka, czy zagranicznego autora? 


Kochani komentujcie ponieważ dla aktywnych osób mam przygotowaną NIESPODZIANKĘ :D
Już w piątek powiem Wam co zyskacie udzielając się w każdym poście ukazanym pod nazwą " Ukryty sens tego posta ^^" 


Maj! Zapowiedzi + podsumowanie minionego miesiąca!

Nareszcie idzie ciepło <3 Słoneczne dni, rześkie powietrze i tak wysoka wysoka temperatura! A jeśli chodzi o ten miesiąc, to nie potrafię nie rzec iż, jeszcze kilka zjazdów i trzy miesiące laby! Brak zajęć na studiach = każdy weekend wolny = czytanie książek ile tylko się da! <3 Już nie mogę się doczekać ;) Jak tak patrzę na nowe lektury, które już niedługo pojawią się na rynku książkowym, to aż mnie zżera od środka! Takie cudności!
Póki co spójrzcie na podsumowanie mojego kwietniowego miesiąca czytelniczego. Chyba nie jest najgorzej ;)



Liczba wyświetleń: 87300 (było 84184 odwiedziliście mnie 3116 razy)
Liczba komentarzy: 4533  (było 4215)
Liczba obserwatorów: 329 (było 323) Dziękuję <3 ^^
Liczba przeczytanych książek: 12
Liczba opublikowanych recenzji: 8
Liczba recenzji przedpremierowych: 1
Liczba recenzji oczekujących na publikację: 8
Liczba opublikowanych postów: 11


A oto i lektury, które kuszą nas już w Maju :)

piątek, 6 maja 2016

(PRZEDPREMIEROWO) "Niewypowiedziana" C.C.Hunter

Dellę Tsang czeka nowa próba życia. Jej serce ściska gorycz i żal. Dziewczyna czuje się zdradzona nie tylko przez rodzinę, ale i Chasa. Chłopak ukrywa przed nią swoją prawdziwą twarz i cel, z jakim pojawił się w jej życiu. Do kłopotów sercowych, dochodzi kolejny konflikt z ojcem. Della ma poczucie winy ze względu na sytuację w jakiej znalazł się obecnie jej ojciec. Został on posądzony o morderstwo. Przez swoją własną głupotę, jej ojcu grozi więzienie a w najgorszym wypadku nawet śmierć. Wszystko zaczęło się od ducha, który ją nawiedza. Jest nim jej dawno zmarła ciotka. Duch jest pewny, że został zabity przez ojca Delli, ale czy to prawda? Kto dokonał tego czynu? Nowe widma przeszłości wychodzą na jaw. Della zaczyna drążyć temat śmierci swojej ciotki a pomaga jej z tym Chase. Czy dziewczyna zdoła odkryć prawdę? Kto stoi za zabiciem jej ciotki? Czy uchroni ojca przed więzieniem? Co stanie się z jej sercem? Czym jest tajemnicze przywiązanie z Chasem? Czy to aby na pewno miłość?


 To już niestety ostatnia część przygód niesfornej wampirzycy Delli i jej przyjaciół. Autorka książki zadbała o to, by się działo! Ta lektura jest doskonałą kwintesencją zakończającą serię. Jest w niej wiele bardzo ważnych szczegółów ukazujących wszystko to, co było niejasne w wcześniejszych tomach. Wszystkie zagadki rozwiązują się i ukazują, że życie bywa przewrotne. Takiego rozwiązania sprawy się nie spodziewałam. Della jako nastoletnia wampirzyca ma charakterek. Dzięki niemu i jej ciętemu językowi, lektura staje się ciekawa nie tylko dla nastolatek, ale i dla osób młodych duchem.

niedziela, 1 maja 2016

Book TAG

Dziś przychodzę z niecodziennym tagiem książkowym. „Throne of Glass Book Tag” jest tagiem odpowiadającym książce "Szklany tron" Sarah J. Mass. Zorganizowała go Niedopisana recenzja, której wpis możecie zobaczyć tutaj : (^.^)

Ja, przyjmując wyzwanie od naszej blogowej koleżanki, postarałam się w miarę szybko odpowiedzieć na postawione przez nią pytania. Dopowiem jednak, że książki Sarah J. Mass nie miałam jeszcze przyjemności poznać. Jeśli więc źle zrozumiałam pytania, wybaczcie J.